Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met witloof,ham en eieren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerechten altijd gemakkelijk.

    Ovenschotel Met Witloof, Ham En Eieren
    ======================================
    Ingrediënten:
     
    4 struikjes witloof,

    4 gekookte aardappelen,

    2 hardgekookte eieren,

    100 g gekookte ham,

    klontje boter,

    50 g versgeraspte Emmenthal kaas

    kookroom 2 deciliter,

    8 takjes witte selder, fijngehakt,

    paneermeel om te bestrooien

    Ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,

     


    Bereidingswijze:
    De dag voordien:

    Snijd de blaadjes witloof in de lengte in brede repen.

    Snijd de aardappelen in plakjes.

    Hak de eieren fijn.

    Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes. 

    Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witloof kort. Laat
    afkoelen.

    Roer de kaas door de kookroom.

    Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel.

    Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de
    schaal.

    Bestrooi met de fijngehakte selder.

    Verdeel er het witloof over en daarna de ham en de eieren.

    Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal.


    De dag zelf:

    Zet de schaal 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C,de
    laatste 5 minuten onder de grill, tot de bovenkant lichtgekleurd is.

    Dien warm op.

     

    16-08-2009 om 11:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Côte a l'os met pikante BBQsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BBQ

    Côte à L'os Met Pikante Barbecuesaus
    ====================================
    1 côte à l'os van rund

    4 eetlepel. vleesmarinade

    Voor de pikante barbecuesaus:

    4 tomaten

    2 paprika's (groen of geel)

    1 sjalot

    1 teentje knoflook

    6 eetlepel. barbecuesaus

    1 eetlepel olijfolie of vleesmarinade

    instantsausbinder (facultatief)

    4 à 6 eetlepel. pikante barbecuesaus extra hot (Zeisner)

     


    Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 seconden. in heet water
    dompelt) en snij in partjes. Verwijder de witte zaadlijsten en pitten
    uit de paprika's en snij in stukjes. Snipper de sjalot en het
    knoflookteentje fijn.

    (30 à 35 min.)

    Strijk de côte à l'os in met de vleesmarinade en zet in de koelkast tot
    gebruik.

    Maak de saus:

    verhit de olijfolie of de vleesmarinade in een steelpannetje en stoof
    de fijngesnipperde sjalot en knoflook glazig.

    Voeg de paprikastukjes toe en schep om.

    Voeg de tomatenpartjes toe en laat 5 min. sudderen op een matig
    vuurtje.

    Voeg 4 eetlepel. (of meer indien gewenst) barbecuesaus toe en laat nog
    2 min. sudderen.

    Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

    U kan de saus eventueel warm houden op de barbecue.

    Dep de côte à l'os droog en bak ± 30 min. (voor saignant, reken meer
    tijd voor doorbakken vlees) op een matig warme barbecue of in een
    grillpan.

    Draai geregeld om. Voor een mooi ruitjeseffect verplaatst u het vlees
    geregeld.

    Snij het vlees eventueel los van het been en snij daarna in sneetjes.
    Dien op met de saus en een frisse salade.

     

    15-08-2009 om 16:14 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Choriatiki Boerensalade.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    een griekse sla voor alle dagen.

    Choriatiki     Boerensalade
    ===========================
    2 niet te grote vleestomaten,

    2 komkommers,

    1 rode ui,

    2 groene paprika's,

    2 hardgekookte eieren,

    10 olijven,

    3 eetlepels olijfolie,

    1 eetlepel azijn,

    peperen zout,

    200 gram feta kaas



    .
    De groenten wassen, in niet te kleine stukken snijden, (behalve de ui)
    en samen in een slakom doen.

    De ui in dunne ringen snijden en erover doen. Olie en azijn erover
    gieten, peper en zout erover strooien, de kaas verbrokkeld erover
    leggen. Meteen opdienen.

    Lekker bij vele vleesgerechten,!

     

    14-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep met basilicum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoog tijd voor de courgettes!

    Courgettesoep Met Basilicum
    ===========================
    basilicum   blaadjes

    tomaten)  500  gram

    gevogeltebouillon  1  blokje

    courgettes  1  kg

    slagroom  10  cl

    teentje van look  1

    sjalotten  2

    olijfolie  2  soeplepels

    peper en zout


    .
    Pel de courgettes en snijd ze in blokjes, hak de sjalotten en de look
    fijn, ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.

    Fruit de groenten in de olijfolie, leng aan met 1 L water en breng aan
    de kook met het bouillonblokje.

    Na een twintigtal minuten, de soep mixen en de room, peper en zout
    toevoegen.

    Net voor het opdienen, het fijngesneden basilicum toevoegen.

    Ideetjes meer: Als u de soep te dun vindt, kan u voor het mixen wat
    broodkruim toevoegen.

    Bewaar wat kleine basilicumblaadjes voor de versiering.

    Geef er geraspte parmezaan en in olie gebakken broodkorstjes bij.

     

    13-08-2009 om 08:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staartvis met kruidensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of hoofdgerecht: Staartvis

    Staartvis met kruidensaus        warm voorgerecht
    =================================================
    boter:  100 gram

    kappertjes:  20

    kervel:  0,50 bosje

    bieslook:  0,50 bosje

    slagroom:  20 centiliter

    dragon:  1 bloemkoolroosje

    olijfolie:  1 soeplepel

    peper en zout

    ansjovispasta:  2 soeplepels

    staartvis in 4 stukken gesneden:  1 kilogram

    witte of groene asperges:  16

     


    Maak de kruidenboter de dag voordien: was en hak de kruiden, laat de
    boter zacht worden, meng de boter met al de ingrediënten. Dek af en
    plaats in de koelkast.

    De dag zelf:

    was en schil de asperges, laat ze 10 minuten. in kokend, gezouten water
    gaar worden, giet af en zet warm opzij.

    Schroei snel de stukken vis in een cocotte in de hete olijfolie.

    Breng op smaak met peper en zout, verminder het vuur, dek af en laat 10
    tot 15 minuten. sudderen naargelang de grootte van de stukken.

    Verwarm de room in een pannetje, neem van het vuur en voeg, al
    kloppend, de in stukken gesneden kruidenboter toe.
    Verwarm opnieuw zachtjes, breng op smaak.

    Schik de vis op warme borden, met rondom de asperges. Overgiet met de
    saus. Serveer met kleine, gekookte aardappeltjes.

     

     

    12-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimentaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    gebak vandaag

    Pruimentaart
    ============
    200 g bloem (zelfrijzend)

    1 centiliter arachideolie

    2 g boter (roomboter)

    50 g suiker

    1 zakje vanillesuiker

    1 ei

    600 g pruimen

    2 centiliter rum

    1 eetlepel bessenconfituur

    15 g suiker


    .
    De bloem in een kom brengen en in het midden een kuiltje maken. Hierin
    het geklutste ei, de suiker en de vanillesuiker doen.

    Geleidelijk mengen met bloem en wanneer de bloem bijna vermengd is, met
    koele handen de in stukjes gesneden koude boter en de olie door het
    mengsel kneden tot een homogeen geheel.

    Het deeg best een nacht laten rusten in de koelkast.

    De pruimen wassen, halveren en ontpitten. In een schaaltje leggen en
    besprenkelen met rum. Een half uurtje laten trekken.

    Het aanrecht bestrooien met bloem en het deeg uitrollen tot op een
    dikte van ongeveer 4 milimeter en voorzichtig in een ingevette bakvorm
    overbrengen.

    Doorprikken met een vork en het deeg bestrijken met confituur.

    Hierop dakpansgewijs de pruimenhelften leggen.

    De taart ongeveer 40 minuten in een oven van 190 graden zetten.

    Vlak voor het opdienen, bestrooien met suiker.

    Tip: door het deeg uit te rollen op boterhampapier zal het makkelijker
    in de taartvorm aan te brengen zijn; brokkeldeeg (of zanddeeg) is
    immers zeer kortbrekig

    11-08-2009 om 11:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstenbroodjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een lekker ontbijt.

    Worstenbroodjes
    ===============
    250 gram bloem;

    35 gram zachte boter;

    10 gram verse gist;

    1 1/4 deciliter. lauwwarme melk;

    iets zout;

    200/250 gram gehakt h.o.h.;

    2 kleine eieren;

    paneermeel;

    1/2 zakje gehaktkruiden.

     

    .
    De bloem zeven met het zout .De boter heel zacht roeren. De gist
    oplossen in de warme melk en dan in een kuiltje in de bloem gieten en
    tegelijk de boter toevoegen.

    Kneed voorzichtig de boter met de melk en neem vanaf de binnencirkel
    steeds wat bloem mee.
     
    Het deeg soepel kneden en op een warme plaats 1 uur laten rijzen.
     
    Dan het gehakt mengen met een ei, de kruiden en het paneermeel.
     
    Na de rust van het deeg dit op een bestoven werkvlak uitrollen tot een
    rechthoekige lap van 1/2 centimeter dik en een breedte van 25 centimeter
     
    Deze deeglap in de lengte doormidden snijden en in de breedte in
    reepjes van 6 centimeter.
     
    Van het gehakt net zoveel rolletjes maken als er lapjes deeg zijn en
    ieder rolletje in een deeglapje vouwen.
     
    De kopse kanten en de naad goed aandrukken en eventueel aan de
    binnenzijde met iets water vochtig maken.
     
    De broodjes met de naad op een beboterde bakplaat leggen en met
    losgeroerd ei bestrijken.
     
    De broodjes een half uur laten narijzen in de oven en daarna in een
    half uur gaar en goudbruin bakken in een warme oven op 150 - 175 graden
    .

     

    10-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!