Eenpansgerechten altijd gemakkelijk.
Ovenschotel Met Witloof, Ham En Eieren ====================================== Ingrediënten: 4 struikjes witloof,
4 gekookte aardappelen,
2 hardgekookte eieren,
100 g gekookte ham,
klontje boter,
50 g versgeraspte Emmenthal kaas
kookroom 2 deciliter,
8 takjes witte selder, fijngehakt,
paneermeel om te bestrooien
Ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,
Bereidingswijze: De dag voordien:
Snijd de blaadjes witloof in de lengte in brede repen.
Snijd de aardappelen in plakjes.
Hak de eieren fijn.
Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes.
Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witloof kort. Laat afkoelen.
Roer de kaas door de kookroom.
Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel.
Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de schaal.
Bestrooi met de fijngehakte selder.
Verdeel er het witloof over en daarna de ham en de eieren.
Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal.
De dag zelf:
Zet de schaal 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C,de laatste 5 minuten onder de grill, tot de bovenkant lichtgekleurd is.
Dien warm op.
|