Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    05-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag=smuldag.
    Voor kinderen laat je best de advokaat weg.

    Chocolademousse
    ==============
    180 gram suiker

    250 gram zwarte chocolade

    3 eieren

    1/2 liter opgeklopte room

    4 eetlepels opgeklopte room voor versiering

    1,5 dl advokaat


    .
    Klop  de eierdooiers met de helft van de suiker op tot een stevige
    witte massa

    Smelt ondertussen de chocolade eau bain marie

    Klop de eiwitten goed stijf met de rest van de suiker

    Voeg de eierdooiermengeling bij de chocolade en voeg daarna beetje bij
    beetje het eiwit toe

    Voeg daarna de opgeklopte room toe.

    Doe in een glas of kommetje wat advokaat en doe er de chocolademousse
    op.

    Zet de chocolademousse een nachtje in de koelkast.

    Spuit als versiering de opgeklopte room erop

     

    05-10-2008 om 11:55 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse knolseldersoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Winterse knolseldersoep
    =======================

    voor 8 personen:

    Een goed stuk soepvlees van 500 gram,
    3 takjes tijm
    3 laurierbladeren
    6 peterseliestengels,
    4 liter water
    1 knolselder,
    1 bos groene selder
    3 preien,
    3 uien,
    peper en zout,
    3 rundsbouillonblokjes,
    1 groentenbouillonblokje
    1 blik voetselder van 800 gram
    Peterselie
    .



    Leg in de soepketel het soepvlees met de tijm,laurier en de
    peterseliestengels en overgiet met water en laat een dik uur koken.

    Bereidingswijze:

    Haal de kruiden en het soepvlees uit de pot.

    Reinig alle groenten(niet het blik voetselder)snij in grove stukken en
    voeg bij de bouillon.

    Laat 3/4 uur koken.Voeg peper en zout toe.

    Mix de soep zeer fijn en voeg alle bouillonblokjes toe.

    Dan de voetselder fijn snijden en bijvoegen.Proef de kruiding.

    Indien de soep te dik is water bijvoegen.

    Serveertips Dien zeer warm op en strooi in elk bord wat peterselie.
     

     

    04-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zeewolf met groentenpannetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag=visdag

    Zeewolf met zuiders groentenpannetje   
    ==========================

    voor 4 personen:

    venkel:  1 knol
    citroen:  1 
    rode paprika:  1 
    olijfolie 
    zeewolf:  800 gram
    artisjokharten:  1 blik
    grof gemalen zwarte peper 
    zout en  peper 
    groen van dille 


    Verwarm uw oven voor op 190 graden. Droog de vis af, en leg hem in een
    geoliede pan, peper en zout en leg er citroenschijfjes rond. Een beetje
    olijfolie aanbrengen.

    Snij de venkel en de paprika in kleine blokjes, afspoelen, laat de
    harten van de artisjokken uitdruipen, snij ze in fijne kwartjes.

    Zet de vis gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.

    Warm een beetje olie in een wok of een grote pan, laat er eerst de
    blokjes paprika in stoven, na enkele minuten doet u de venkel erbij en
    nog een paar minuten later de artisjokharten. Voeg olijfolie tijdens
    het koken bij, peper en zout.

    Eindigen met een beetje gehakte dille.
    De vis met de groentenpan opdienen, afwerken met de gebakken
    citroenschijfjes en dille.

    Dien op met puree of versgekookte aardappelen.

     

    03-10-2008 om 14:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgratin met uien en Cammembert.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een bijgerecht:

    Aardappel-Ui Gratin Met Camembert
    =================================
    voor +/- 6 personen:

    750 g voorgekookte aardappelschijfjes
    4 flinke uien
    20 g boter
    peper, zout
    nootmuskaat
    1 dl melk
    2 dl slagroom
    1 ei
    ± 250 gram camembert

     


    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Uien pellen en in dunne ringen snijden.
    Grootste deel van de boter verhitten en uiringen hierin glazig bakken.

    Vuurvaste schaal invetten met restant boter en afwisselend laagje
    aardappelplakjes en laagje uiringen leggen.
    Elke laag kruiden met peper, zout en wat nootmuskaat.

    Ei loskloppen met melk en room en over de aardappelen gieten. Schaal
    afdekken. In het midden van de voorverwarmde oven ± 35 minuten bakken.

    Camembert in dunne plakken snijden. Schaal uit de oven halen en
    camembertplakken hierover verdelen. Nog ± 10-15 minuten in de oven tot
    de camembert begint te kleuren. Lekker met sla.

    De hoeveelheid is genoeg voor ± 6 personen.

    Bereidingstijd: ± 45 minuten

     

    02-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde dadels met geitenkaas en noten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een verrassend lekker aperitiefhapje.

    Dadels met geitenkaas
    =====================
    100 gram zachte geitenkaas
    10 dadels
    10 halve walnoten
    .
    GEVULDE DADELS MET GEITENKAAS.

    Snij 100 gram zachte geitenkaas in 10 stukken.
     
    Ontpit 10 dadels en druk een stukje kaas in de opening.

    Druk een halve walnoot in de kaas.

    01-10-2008 om 10:04 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse roerbak met kalkoen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Haal vandaag de wok maar boven.

    Italiaanse Roerbak Met Kalkoen
    ==============================

    voor 4 personen:

    -         400 gram kalkoenfilet, in stukjes

    -         3 eetlepel. olijfolie classico

    -         1 rode paprika in reepjes

    -         1 gele paprika in reepjes

    -         1 zak iglo groentenmix (á 375 gram)

    -         30 gram keurkaas pittige kaas, geraspt
    .
    Bak de kalkoenfilet in een hapjespan of wok al omscheppend in de hete
    olie bruin.

    Bak de paprika’s al omscheppend circa. 3 minuten mee.

    Schep de inhoud van de zak groentenmix erdoor en laat de groenten al
    omscheppend in circa. 7 minuten gaar bakken.

    Serveer de roerbak met de kaas. Lekker met tagliatelle.

     

    30-09-2008 om 09:46 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensschouder alla osso-buco
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stoofpotje vandaag.

    Ossobuco Van Varkensschouder
    ============================

    Voor 4 personen:

    600 g varkensschouder (in blokjes van 5 cm gesneden)
    boter
    2 eetlepels olijfolie
    peper en zout
    1 wortel (geschild en in stukken gesneden)
    1 stengel witte selder (in stukjes gesneden)
    6 pruimtomaten(roma) (in stukken gesneden)
    2 sjalotten (grof gesneden)
    2 teentjes knoflook (fijngesneden)
    het sap van een halve citroen
    2 dl kippenbouillon
    2 dl witte wijn
    1 laurierblaadje
    1 bundel platte peterselie (fijngesnipperd)


    .
    1. Bak het vlees rondom mooi bruin in boter en olijfolie half om half.

    2. Voeg wortel, selder, sjalotten en look toe en fruit verder tot de
    groenten glazig worden.

    3. Voeg de tomaten, het citroensap, de wijn, de bouillon en het
    laurierblaadje toe. Laat een uurtje rustig sudderen.

    4. Breng op smaak met peper en zout en strooi er peterselie over.


    Serveer met rijst of tagliatelli.

     

    29-09-2008 om 11:05 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!