Winterse knolseldersoep =======================
voor 8 personen:
Een goed stuk soepvlees van 500 gram, 3 takjes tijm 3 laurierbladeren 6 peterseliestengels, 4 liter water 1 knolselder, 1 bos groene selder 3 preien, 3 uien, peper en zout, 3 rundsbouillonblokjes, 1 groentenbouillonblokje 1 blik voetselder van 800 gram Peterselie .
Leg in de soepketel het soepvlees met de tijm,laurier en de peterseliestengels en overgiet met water en laat een dik uur koken.
Bereidingswijze:
Haal de kruiden en het soepvlees uit de pot.
Reinig alle groenten(niet het blik voetselder)snij in grove stukken en voeg bij de bouillon.
Laat 3/4 uur koken.Voeg peper en zout toe.
Mix de soep zeer fijn en voeg alle bouillonblokjes toe.
Dan de voetselder fijn snijden en bijvoegen.Proef de kruiding.
Indien de soep te dik is water bijvoegen.
Serveertips Dien zeer warm op en strooi in elk bord wat peterselie.
|