Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrine van gerookte rivierforel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk en op voorhand te maken.

    Gerookte Rivierforel Koud Voorgerecht
    =====================================
    5 gerookte filets van rivierforel

    3 sneden gerookte zalm

    2 deciliter. verse room

    2 deciliter. visfumet

    2-1/2 gesnipperde sjalotten

    6 blaadjes geweekte gelatine

    2 deciliter. verse room

    wat citroensap

    peper en zout

    Gemengde sla

    Voor de gelei:

    1/4 liter.rundsconsommé

    sap van rode bieten

    1/2 gelatineblaadje per deciliter

     

    .
    Begin met een smeuige creme te maken met de visfumet,4 deciliter room
    de sjalotten en een beetje van de gerookte zalm.

    Laat ongeveer 10 minuten koken.Druk door zeef,voeg de geweekte gelatine
    toe en laat afkoelen.

    De forelfilets pureren in de keukenrobot.

    De afgekoelde creme toevoegen en opnieuw pureren.Op smaak brengen met
    peper en zout en citroensap en er dan de halfopgeklopte room
    doorspatelen.

    Voor de opbouw van de terrine begint u met een laag forelmousse
    vervolgens gerookte zalmschijfjes,weer forelmousse en zalm .

    Werk af met forelmousse.Laat zorgvuldig afkoelen in de koelkast.

    Bereid de bietengelei en giet die op de borden .

    Laat opstijven,en leg er dan een plak van de visterrine op

     

    07-12-2009 om 14:16 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bami Goreng.

    Vandaag : Chinees

    Bami Goreng
    ===========
    500 g gekookte en afgekoelde noedels

    50 g fijne reepjes van gekookt kippenvlees

    50 g fijne reepjes van ham of garnalen

    50 g fijne reepjes van paprika

    50 g dobbelsteentjes champignons (zwarte gedroogde Chinese paddenstoelen )

    50 g diepvrieserwtjes

    1 ei gebakken tot een platte omelet, in reepjes snijden.

    4 el olie

    Peper en zout

    m.s.g Vétsin of monosodiumglutatammat. ( Is niet echt nodig, is een
    smaakversterker)



    .
    De koude gekookte noedels losmaken.

    Bak een omelet van het ei en snijd dit in reepjes.

    Verhit de olie en bak snel alle andere ingrediënten in een wok.

    Voeg de noedels toe en bak verder, al roerend.

    Voeg de omelet toe en kruid met peper, zout een drupje sojasaus en
    m.s.g.

    Bij het opdienen eventueel bestrooien met fijn gesneden groene ui.

    Als versiering kan spiegelei, ham, tomaat en kroepoek gebruikt worden.

     

    06-12-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslapje met rieslingwijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfsvlees

    Kalfslapje Met Rieslingwijn Hoofdgerecht
    ========================================
    4 kalfslapjes

    2 deciliter Rieslingwijn

    2 deciliter room

    1 grote gepelde en ontpitte tomaat

    1 teentje knoflook

    1 tablet Knorr Kruiden Bouquet Italiano

    1 tablet Knorr Finesse Tuinkruidenbouillon

    Olijfolie

    .
    Doe een beetje olijfolie in een hete pan en bak de kalfslapjes bruin.

    Haal het vlees uit de pan en giet het vet weg.

    Giet de wijn in de pan en laat even goed doorkoken.

    Voeg nu de room,het lookteentje,de in stukjes gesneden tomaat en het
    tablet Knorr Kruiden Bouquet Italiano toe.

    Laat alles goed sudderen tot het tablet volledig is opgelost en doe er
    het vlees terug bij.

    Dien het vlees warm op en overgiet met de saus.

     

    05-12-2009 om 12:06 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakketje van zalm met Boursin en noten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Pakketje Van Zalm Met Boursin En Noten     koud voorgerecht
    ===========================================================
    Snij 480 gr zalmfilet in blokjes voor de bereiding van de tartare.

    Voeg er 4 soeplepels notenolie, een tiental gepelde noten en 40 gr Boursin met
    look en fijne kruiden aan toe, alsook vooraf fijngesneden bieslook.

    Plooi de sneedjes gerookte zalm open, leg telkens ¼ van de zalmtartaar
    op ieder sneedje en plooi opnieuw dicht door de 4 hoeken naar elkaar
    toe te brengen. Draai het pakketje om zodat het mooi dicht blijft op de
    borden.

    Ter versiering : Leg ongeveer 1 soeplepel Boursin op ieder pakketje.

    Afwerken kan met een heerlijk mengsel van 10 cl room en het sap van 1
    geperste citroen.

     

    04-12-2009 om 13:41 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastanjepuree.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker bij wildschotels.

    Kastanjepuree Bijgerecht
    ========================
    1 kilogram verse kastanjes

    2 keer 1,5 liter lichtgezouten water

    1 ui

    1 kruidnagel

    1 tak selder

    1 deciliter room

     

     

    .
    De kastanjes poffen in de oven en pellen.

    Breng 1,5 liter licht gezouten water aan de kook en dompel de kastanjes
    er in om het tweede vlies te verwijderen.

    Steek de kruidnagel op de ui.

    Breng de andere 1,5 liter water aan de kook voeg het takje selder bij
    en de ui en 10 minuten doorkoken.

    Voeg de kastanjes toe en laat 15 tot 20 minuten koken.

    Haal de kastanjes eruit en pureer ze fijn.

    Breng de room aan de kook en laat voor de helft inkoken .

    Voeg de kastanjepuree toe en breng op smaak met peper en zout.

     

     

    03-12-2009 om 11:11 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep met grijze garnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soep met garnalen

    Paprikasoep met grijze garnalen
    ===============================

    voor ca 10 personen

    1 groot blik gepelde tomaten
    1 groot blik tomatenblokjes met basilicum
    2 1/2kilogram rode paprika -
    100 gram boter -
    4 ui, fijngesnipperd -
    4 teentje knoflook -
    1 theelepel cayennepeper -
    2 eetlepels sherry -
    8 theelepels tijm -
    1 bouquet garni (in preiblad gebonden peterseliestelen en 4 laurierblaadjes) -
    4 liter visbouillon van tabletten of bokaal -
    2 deciliter slagroom -
    zout, peper -
    500 gram grijze garnalen.
    Basilicum


     

    .
    De dag voordien:

    Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden.
    In grote pan met dikke bodem boter smelten.De Ui 5 minuten zachtjes 
    bakken. Uitgeperste knoflook en cayennepeper 5 minuten meebakken (niet
    laten kleuren). Sherry erbij schenken en alcohol laten verdampen.
    Paprika, tijm en bouquet garni toevoegen en circa 5 minuten al
    omscheppend meebakken.De tomaten bijvoegen en de visbouillon. Ongeveer
    30 minuten zachtjes koken tot paprika's helemaal gaar zijn. Bouquet
    garni verwijderen. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren.
    Zeven.

    De dag zelf:

    Soep zachtjes verwarmen. Room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout
    en peper(indien nodig). Garnalen en basilicum in strooien.
     
     

     

    02-12-2009 om 13:20 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte woud gebak met noten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht : gebak

    Zwarte woudgebak met noten
    ==========================
    140 g suiker (griessuiker)
    100 g bloem (tarwebloem)
    5 g bakpoeder
    3.5 theelepels aardappelzetmeel
    2 eetlepels cacaopoeder
    35 g boter (geklaard)
    50 g boter (roomboter)
    3 dl room
    250 g chocolade (puur)
    2 cl grand-marnier
    0.5 eetlepel cacaopoeder
    50 g walnoten (gemalen)
    50 g poedersuiker
    25 g walnoten
    chocoladeschilfers om af te werken.

     

     

    .
    Maak een chocoladebiscuit: bestrijk een bakvorm met wat boter en
    bestuif met bloem. Klop de eieren met de suiker luchtig au bain marie.
    Blijf kloppen tot het geheel schuimig is en afgekoeld. Zeef de bloem
    met het bakpoeder, de aardappelbloem en het cacaopoeder en meng
    voorzichtig met het ei/suikermengsel. Roer de gesmolten boter er als
    laatste onder. Schep de massa in de vorm en bak gedurende 35 minuten op
    180°C.

    Bereid de vulling: warm de boter en de helft van de slagroom op tot het
    kookpunt. Smelt de chocolade au bain marie en meng de gesmolten
    chocolade met de boterroom. Klop de andere helft van de room voor 3/4
    op en meng ze er langzaam door.

    Bouw het gebak nu op. Leg op de bodem een eerste laag chocoladebiscuit.
    Besprenkel deze met Grand Marnier, en bestrooi met cacaopoeder. Lepel
    er daarna een laagje vulling op. Leg er gehakte walnoten op. Bedek de
    walnoten met een nieuw laagje vulling. Bedek de vulling met een laatste
    laag chocoladebiscuit en besprenkel weer met Grand Marnier en bestrooi
    weer met cacaopoeder. Bedek bovenaan met een dun laagje van de vulling
    en werk af.

    Snijd op de gewenste grootte en werk af met poedersuiker en
    chocoladeschilfers.


     

    01-12-2009 om 15:02 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelbruscetta.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een Aperitiefhapje of voorgerecht

    Aardappelbruscetta
    ==================
    2 stuks aardappelen

    1.5 tenen knoflook

    1 deciliter. olijfolie

    4 stuks mozzarella, in kleine stukjes

    6 stuks kerstomaatjes

    1 mespuntje zout

    1 mespuntje peper

    12 blaadjes basilicum

     


    .
    warm de oven voor op 180°C.

    boen de aardappelen schoon en snij ze in schijven (circa. 0,5
    centimeter dik).

    snij de knoflook in plakjes.

    verhit de olijfolie in een koekenpan.
    voeg de knoflook en de aardappelschijven toe en bak deze in circa. 8
    minuten aan weerszijden gaar en goudbruin.

    leg de plakjes aardappel op een met bakpapier bekleedde bakplaat
    (knoflook wordt verder niet gebruikt).

    snij de mozzarella en de kerstomaat in plakjes.

    beleg de aardappelschijven met plakjes tomaat en een plakje mozzarella.

    bestrooi met zout en peper.

    bak de bruscetta’s in de voorverwarmde oven in circa. 8 minuten af.

    garneer met een blaadje basilicum.

    30-11-2009 om 12:48 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag nog eens een Voorgerecht

    Kaastaartje uit de Hognevalei.           Warm voorgerecht
    =========================================================
    1 knolselder

    8 zanddeegtaartjes

    1 Hervekaasje pikant(van 120 gram)

    1 deciliter room

    40 gram boter (bakboter)

    peper


    .
    De dag voordien:

    De knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in
    boter.

    Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker
    geen zout gebruiken).

    De Hervekaas met een vork pletten en samen met de selderij en een
    scheutje room bewerken tot een gladde massa.

    De dag zelf:

    De taartvormpjes vullen met het mengsel en deze gedurende 15 minuten in
    een voorverwarmde oven van 200 graden laten bakken tot een mooi korstje
    gevormd is.

    Tip: dit gerecht is ook zeer lekker bij een wildschotel.


     

    29-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde fazantenfilet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feestelijk : Fazant

    Gevulde Fazanten-Filet Hoofdgerecht
    ===================================
    1,5 kilogram fazanten-filets

    500 gram eendenmousse

    10 sneden Bayonneham

    1 klontje boter

    peper en zout


    Saus:

    1 1/2 deciliter madeira

    3 deciliter wildfond

    3 deciliter room

    500 gram oesterzwammen

    boter

    peper en zout


    .
    De dag voordien:

    Laat de fazanten-filets volledig ontdooien,snij ze doormidden.Leg op
    een helft een sneetje eendenmousse en leg de andere helft er op.

    Bind samen met een sneetje Bayonneham.

    Bak de oesterzwammen in wat boter gaar met peper en zout


    De dag zelf.

    Laat de boter heet worden in een braadpan en bak er de fazanten-filets
    gedurende 2 minuten aan beide zijden aan.kruid met peper en zout.

    Laat op een zacht vuur met het deksel op de pan verder gaar bakken(3
    tot 4 minuten)

    Haal het vlees uit de pan en hou warm.

    Maak de braadresten los met de madeira en de wildfond.

    Voeg de room toe en laat inkoken tot een gebonden saus.

     

    28-11-2009 om 14:49 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwfilet dugléré.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag: Kabeljauw

    Kabeljauwfilets Dugléré
    =======================
    Ingredienten:  -

    600 g kabeljauwfilet -

    4 tomaten -

    100 g sjalotten -

    2,5 deciliter droge

    witte wijn -

    5 deciliter visfumet -

    150 g boter -

    1 bosje peterselie, fijngesneden -

    peper en zout

     

    Voorbereiding:

    De sjalotjes fijnsnipperen en even in een klontje boter aanfruiten.

    De witte wijn en de visfumet eraan toevoegen, aan de kook brengen en
    het vuur temperen tot het kooknat nog licht borrelt.

    Bereidingswijze: 

    De kabeljauwfilet in 4 porties verdelen en in het borrelende kooknat 10
    minuten pocheren.

    Uithalen en warm houden.

    Het pocheernat tot de helft inkoken, kruiden met peper en zout, de
    resterende boter klontje na klontje al kloppend toevoegen tot een
    gladde dikke saus ontstaat.

    Tot slot de peterselie toevoegen.

    De tomaten pellen en ontpitten.

    Het vruchtvlees in blokjes snijden en heel kort in een klontje boter
    fruiten.

    Warm houden.

    Serveertips:

    De kabeljauw over verwarmde diepe borden verdelen, overgieten met de
    saus en bestrooien met tomaatblokjes.

    Serveren met gekookte aardappelen of aardappelpuree

     

    27-11-2009 om 14:56 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pittige balletjes

    Lamsballetjes in tomatensaus met puree
    ======================================
    600 gram lamsgehakt

    1 eetlepel groene of roze
    peperbolletjes

    1 ei

    Paneermeel

    Puree van 3/4 kilogram aardappelen zonder room boter of eieren.

    1 zakje Parmezaanse kaas 70 gram

    1 blik tomatenblokjes met basilicum

    1 eetlepel tomatenpuree

    1 deciliter witte wijn

    1 grote sjalot

    2 teentjes look

    1 eetlepel fijngehakte basilicum

    1 eetlepel fijngehakte oregano

    olijfolie

    Peper en zout en kruidnoot



    .
    Maak een gewone aardappelpuree zonder room ,boter of eieren.Voeg er de
    Parmezaanse kaas aan toe en kruid met peper,zout en kruidnoot.

    Meng het lamsgehakt met de peperbolletjes en voeg het ei,de peper en
    het zout toe.
    Doe er nu het paneermeel bij,en zorg dat het geheel een mooie homogene
    massa is.
    Doe de oregano onder het gehakt.
    Rol er balletjes van circa 3 centimeter dik.

    Stoof nu de fijngehakte sjalot samen met de fijngehakte teentjes look
    in olijfolie,doe er een blik tomatenblokjes met basilicum bij,laat op
    een zacht vuurtje even sudderen.

    Voeg de tomaten puree toe en de verse basilicum

    Bevochtig met de witte wijn.Laat de saus wat indikken.

    Haal de saus van het vuur.

    Bak de gehaktballetjes gaar in wat olijfolie en voeg bij de saus;

    Laat samen nog eens opwarmen.

    Dien op met de aardappelpuree

     

    26-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met spekjes,tomaat en champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag : Kip

    Kip Met Spekjes, Tomaat En Champignons Hoofdgerecht
    =====================================================
    2 Kipfilets

    1 doosje spekblokjes van 100 g ( gerookt)

    2 uien

    1 blik tomatenblokjes met basilicum

    1 eetlepel Mosterd

    3 deciliter witte wijn

    3 teentjes knoflook

    250 g champignons

    peper en zout

    1 takje tijm

    1 blaadje laurier

    cognac om te flamberen

    Boter en olie



    .
    De spekblokjes bakken in wat olie en Daarna de ui laten meebakken.

    Dan de look bijvoegen en de tomatenblokjes bijvoegen,daarna de mosterd.

    Wat later de wijn bijvoegen,peper en zout, tijm en laurier.

    Eventueel wat water bijvoegen indien nodig.3/4 uur laten sudderen , dan
    mixen(tijm en laurier verwijderen)
    De kipfilet snijden en inwrijven met peper en zout.

    Bakken in hete boter(geen olie want dat spettert)en overgieten met de
    cognac (opgepast ,wasemkap afzetten)

    De kip in de saus doen en 1/4 uur laten sudderen.

    De champignons proper maken,in schijfjes snijden en aanbakken in wat
    olie tot ze hun vocht terug opgenomen hebben(dit is de nieuwste trend).

    De laatste 5 minuten.bij de kip voegen

    De saus binden en opdienen. Lekker met witte selder en vers gekookte
    aardappelen.

     

    25-11-2009 om 08:09 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoverij op z'n Westmalles.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkensvlees en niertjes

    Stoverij Op Westmalse Wijze
    ===========================
    800 g varkensschouder in blokjes

    2 varkensniertjes in blokjes

    1 flesje donker Westmals abdijbier (of ander donker bier)

    2 dl vleesbouillon

    3 uien

    1 eetlepel gekneusde jeneverbessen

    1 scheut jenever

    2 sneetjes peperkoek

    1 eetlepel mosterd

    1 eetlepel bessengelei

    1 eetlepel bloem

    Vers gemalen peper, zout

    100 g boter



    .
    Begin met de niertjes zorgvuldig schoon te maken en laat ze even
    verwateren in koud gezouten water.

    Pel de uien en hak ze grof.

    Smelt de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de uien met
    het vlees aan alle kanten kleuren. Bestuif met bloem en kruid met peper
    en zout.

    Overgiet met bouillon en het abdijbier en zet op het vuur.

    Bestrijk de peperkoek aan één zijde met mosterd en aan de andere met
    bessengelei en voeg bij het vlees.

    Leg een deksel op de pan en laat een uur sudderen tot het vlees mooi
    gaar is.

    Neem de niertjes uit het water, dep ze zorgvuldig droog en wentel ze
    door de gekneusde jeneverbessen.

    Laat ze in een beetje hete boter even aanfruiten en flambeer met
    jenever.

    Voeg ze een halfuur voor het einde van de bereidingstijd bij het vlees
    en laat meestoven.

    Breng eventueel op smaak en bind met een nootje bloemboter indien
    nodig.

    Serveer met gekookte aardappelen.

     

    24-11-2009 om 13:23 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met meloen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Aperitief of borrelhapje

    Scampi Met Meloen
    =================
    6 à 8 scampi's

    1/4 Meloen

    chili kruiden

    paprikakruiden

    1 lepel olie

    aperitiefprikkers



    .
    1. Maak de scampi's bereidingsklaar (gepeld, en ontdooid, rauw!)

    2. Verhit de olie in een pannetje en leg er voorzichtig de scampi's in.

    3. Kruid de scampi's pikant af met de chili en de paprikakruiden

    4. Haal de gebakken scampi's uit de pan en laat ze even afkoelen op een
    bordje terwijl je de meloen in grote stukken snijdt.

    5. Rijg een scampi en een stukje meloen op een prikker en serveer op
    een schaaltje.

    Smakelijk!

     

    23-11-2009 om 07:53 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijn met peren en pruimen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nogmaals wild : Everzwijn

    Everzwijnfilet met peren en pruimen
    ===================================
    1 everzwijnfilet +/- 600gram, 

    +/- 8 sneden Ardense Ham (niet te dun) 
    2 peren 

    100gram gedroogde en ontpitte pruimen

    snuifje kaneel 

    200mililiter wildfond (bokaal)
     
    3 eetlepels perenlikeur (bijvoorbeeld Poire_William)
     
    2 eetlepels boter

    instantsausbinder
     
    peper en zout.

    aluminiumfolie


    .
    De dag voordien:


    Snij de geschilde peren en de pruimen in kleine blokjes , kruid met een
    snuifje kaneel en laat met 2 eetlepels water gedurende 15 minuten op
    een zacht vuurtje sudderen.
     
    Leg op de braadslede een lang vel aluminiumfolie en dwars daarover nog
    enkele vellen die lang genoeg zijn om straks tot een papillot te
    plooien.

    Leg de sneden Ardense ham naast elkaar op de folie, als bodem voor het
    vlees (ze moeten nog over het vlees geplooid kunnen worden.

    Leg een dun bodempje vruchtenmoes op de bodem en schik er het vlees op.

    Kruid het met peper en zout.

    Verdeel er de rest van het vruchtenmoes over.

    Vouw de Ardense ham over de vruchten.

    Als u het pakje niet volledig dicht krijgt, leg er dan nog een sneetje
    ham over.

    Prik zoveel mogelijk dicht met cocktailprikkers.

    Verdeel de boter over het vlees en vouw de aluminiumfolie tot een
    papillot, maar laat bovenaan een 15-tal centimeter open.

    De dag zelf:

    Schuif de braadslede in de voorverwarmde oven (250 graden) gedurende 10
    minuten.

    Verminder de temperatuur tot 200 graden en laat nog 10 minuten bakken.

    Giet 1/2 deciliter wildfond bij het vlees en laat 10 minuten verder
    braden.

    Giet het braadvocht voorzichtig uit de papillot in een brede pan. Doe
    er de rest van de wildfond en de perenlikeur bij.

    Laat 2 minuutjes koken en bind lichtjes met instantsausbinder.


    AFWERKING: Schuif het vlees voorzichtig op een schotel en snij in
    porties.

    Lepel er de saus rond en dien op met aardappelnootjes. 

     

    22-11-2009 om 14:56 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen met gandaham en saffraansaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Home Cookin Chapter: Mosselen

    Mosselen Met Gandaham - Wijn En Saffraan (Voorgerecht)
    ==========================================================================
    32 Jumbomosselen

    10 centiliter droge witte wijn

    8 sneden Gandaham

    5 centiliter Culinaire room

    3 gram Saffraandraadjes

    2 tomaten, ontveld en ontpit

    Verse bieslook, versnipperd

    200 gram boter

    .
    Pocheer de mosselen (een viertal minuten, tot de schelpen opengaan) in
    een mosselpan met de wijn.

    Haal de mosselen uit de schelp en draai ze in reepjes Gandaham.

    Laat het mosselsap voor de helft inkoken met de saffraandraadjes en
    voeg er de room bij.

    Werk af met wat ijskoude boter tot er mooie binding ontstaat.

    Bak de mosselpakketjes aan in een koekenpan.

    Presentatie

    Presenteer de blokjes tomaat met daarop de saffraansaus.

    Strooi er de bieslooksnippers over en presenteer daarop de mosselen met
    Gandaham-jasje.

     

    20-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haringtartaar.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Maatjesharing

    Haringtartaar                    Koud voorgerecht
    =================================================
    6 radijsjes

    1 komkommer

    2 bladen sla

    Water, ijskoud

    1 eetlepel crème fraîche

    Peper

    3 stuks haringen, nieuwe

     

     

    .
    Leg de slabladeren in ijswater.

    Snijd de haringfilets van de graat en staart.

    Snijd de haringfilets, radijs en komkommer in piepkleine blokjes
    (brunoise). Meng de gesneden ingrediënten met de crème fraîche en
    peper.

    Droog de slabladeren zorgvuldig en leg ze op twee bordjes. Schep de
    haringtartaar in de slabladeren.

     

    19-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananas met munt en passievruchtensorbet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht fris

    Ananas Met Munt En Passievruchten Sorbet
    ========================================
    1 groot blik ananas

    1/2 bosje munt

    1 borrelglaasje witte rum

    1/4 liter ananassap

    1/2 liter passievruchten-sorbet

    .
    De dag voordien:

    Snij de ananas in grote snippers,het sap opvangen.

    24 blaadjes munt fijnsnipperen.Meng in een kom het ananassap met de rum
    en de munt,voeg de ananas toe en zet koel weg.

    De dag zelf:


    In een schaaltje(liefst gekoeld) legt u in het midden een bolletje
    sorbet,schep er de ananas rond en geef er een glaasje champagne bij.

     

    18-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolvisfilet met mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    koolvis of andere vis.

    Koolvis In De Oven Met Gedroogde Ham Met Mosterdsaus
    ====================================================
    ingrediënten

    4 koolvisfilets van 200 g

    4 grote sneden gedroogde ham
    (bijvoorbeeld Gandaham)

    2 pakjes Dyonaisesaus (mosterdsaus)

    4 toefjes gespoten aardappelpuree

    boter en olijfolie

    peper en zout

    De koolvis kan vervangen worden door kabeljauw of roodbaars.

     

    bereidingswijze

    Was de koolvisfilets, dep ze droog, kruid ze met peper en zout, rol ze
    op, wikkel de ham er rond en prik vast met een stokje.

    Warm de mosterdsaus op en kleur de toefjes aardappelpuree goudbruin in
    de oven.

    Kleur de koolvisfilets even in boter en olijfolie en laat ze 10 minuten
    verder garen in de oven op 190 gram C.

    Leg de koolvisrol op het bord, lepel de mosterdsaus erover en schik de
    aardappelpuree ernaast. serveertips

     

    17-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!