Een Aperitiefhapje of voorgerecht
Aardappelbruscetta ================== 2 stuks aardappelen
1.5 tenen knoflook
1 deciliter. olijfolie
4 stuks mozzarella, in kleine stukjes
6 stuks kerstomaatjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
12 blaadjes basilicum
. warm de oven voor op 180°C.
boen de aardappelen schoon en snij ze in schijven (circa. 0,5 centimeter dik).
snij de knoflook in plakjes.
verhit de olijfolie in een koekenpan. voeg de knoflook en de aardappelschijven toe en bak deze in circa. 8 minuten aan weerszijden gaar en goudbruin.
leg de plakjes aardappel op een met bakpapier bekleedde bakplaat (knoflook wordt verder niet gebruikt).
snij de mozzarella en de kerstomaat in plakjes.
beleg de aardappelschijven met plakjes tomaat en een plakje mozzarella.
bestrooi met zout en peper.
bak de bruscettas in de voorverwarmde oven in circa. 8 minuten af.
garneer met een blaadje basilicum.
|