Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    27-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld witloof met gehakt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloof,het wordt weer winter!

    Gevuld witloof met gehakt       Hoofdgerecht
    ============================================
    8 stronkjes witloof

    350 gram gehakt (kalfsgehakt)

    1 ei

    1 ui

    50 gram paneermeel

    peper

    zout

    nootmuskaat

    4 deciliter kalfsfond

    200 gram kaas

    25 gram bloem (tarwebloem)

    25 gram boter (bakboter)

    5 deciliter melk (halfvol)

     


    .
    Het gehakt mengen met het ei, het paneermeel en de gehakte ui.

    Het schoongemaakte witloof middendoor snijden, lichtjes uithollen en
    het gesnipperde binnengedeelte door het gehakt mengen.

    Het witloof vullen met het bereide gehakt en de 2 helften terug op
    elkaar leggen. Opbinden met keukengaren en in 30 tot 40 minuten gaar
    pocheren in kalfsfond. Uit de pan nemen en warm houden.

    De melk aan de kook brengen met het kooknat van het witloof, kruiden
    met peper, zout en nootmuskaat en laten indikken met een mengsel van
    bloem en boter. De geraspte kaas erdoor mengen.

    Het witloof in een ovenschotel schikken en de kaassaus erover scheppen.
    Gratineren onder de hete grill en meteen serveren.


     

    27-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijngebraad op Ardense wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wildseizoen begint dus: Everzwijn

    Everzwijngebraad Op Ardense Wijze
    =================================
    1 everzwijngebraad (ongeveer 800 gr voor 6 personen)

    1,5 dl witte wijn
    1 dikke snede hesp (gekookte of licht gerookte)

    3 dl room

    2 sjalotten

    wildfond

    dragon

    peper en zout

    Tijm en laurier

    boter 2 eetlepels mosterd



    .
    Gebraad kruiden en bakken in de oven, tijm en laurier aan toevoegen.

    De sjalot snipperen en aanstoven (glazig laten worden), ham in brunoise
    snijden en bijvoegen,

    Goed laten bakken en blussen met witte wijn,

    Tot de helft laten inkoken en wildfond aan toevoegen.
    Nadien room, mosterd en dragon aan toevoegen.

    Zachtjes laten pruttelen, eventueel bijkruiden.

    Opdienen met groene boontjes en aardappelkroketten

     

    26-09-2009 om 10:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse hapjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of borrelhapje

    Griekse hapjes
    ==============
    bruin stokbrood 1   

    Fetakaas 180  gram 

    teentje look 1   

    zout      

    olijfolie 0,50  glas 

    ontpitte zwarte olijven  10   

    groene ontpitte olijven 10   

    klein rood pepertje 1   

    rozemarijn      

    tijm 

     


    Meng de olijfolie, het in fijne schijfjes gehakte piment, de tijm en de
    ontbladerde rozemarijn en een mespuntje zout en leg er de in schijfjes
    versneden kaas in.

    Laat die 12 uur marineren in de koelkast.

    Snijd het stokbrood in schijven van ongeveer 1 centimeter, toast ze
    lichtjes en wrijf ze in met look.

    Laat de kaas uitlekken en leg hem op het brood.

    Versier met in twee gesneden olijven en met de rozemarijn.

     

    25-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikant tomatensap.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een drankje voor de volgende dag!!!!

    Pikant tomatensap
    =================
    1 kilogram pruimtomaten

    1 blaadje laurier

    1 mespunt zout

    2 sjalotjes

    1 mespunt cayennepeper

     

    .
    Neem voor een sap de Italiaanse pruimtomaten en ontdoe die van de huid.
    Verwijder ook het kroontje maar zeker ook het aanhechtingspunt daarvan. 
     
    Daarna snijd je de tomaten aan stukken en legt die in een ruime pan.

    Voeg het blaadje laurier toe.

    Maak een aantal sjalotjes schoon al naar naargelang de hoeveelheid
    tomaten en snipper die uitjes fijn.

    Sauteer de snippers in een scheutje olijfolie en maak de uitjes glazig.
    Geen kleur laten krijgen dus niet te hoog vuur gebruiken.

    Doe de uitjes bij de tomaten en laat deze mengeling even aan de kook
    komen.Kook gedurende 10 minuten de pulp in zodat er enige binding
    ontstaat.
     
    Voeg tijdens het koken een theelepeltje zout toe.

    Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen met de deksel op
    de pan.

    Zet dan de staafmixer in de pan en draai de overgebleven stukjes fijn.
    Doe, als je daar over beschikt een mespunt cayennepeper bij deze
    tomatenmix en laat dit helemaal afkoelen.

    Daarna kun je de massa door een puntzeef leiden en verder op smaak
    brengen maar laat ruimte voor het smaakpatroon van eventuele gasten.

    Vaak wenst men peper, zout en Worcestershiresauce
    toe te voegen.

    Koud serveren.


     

    24-09-2009 om 10:47 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peterseliesoep op grootmoeders wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens  Soep

    Peterseliesoep Op Grootmoeders Wijze
    =====================================
    2 varkenspoten

    50 g spliterwten

    10 peperbolletjes

    2 bouillonblokjes (rund)

    1 flinke bos peterselie

    1 rode ui, 2 wortelen, 3 selder stengels (fijngesneden)

    150 g gehakt, bloem

    zwarte peper en zout



    .
    Doe de varkenspoten in een ruime kom en voeg de spliterwten, de
    steeltjes van de peterselie, zout, peperbolletjes en bouillonblokjes
    toe. Voeg water toe en breng aan de kook, laat onafgedekt een uurtje
    zachtjes koken, schuim regelmatig a .

    Neem de varkenspoten eruit (deze zijn van geen nut meer vanaf nu) en
    laat de bouillon afkoelen, zet nog een uurtje in de koelkast zodat het
    vet stolt en het gemakkelijk kan verwijderd worden.

    Stoof de ui, selder en wortelstukjes aan in boter en bevochtig met de
    bouillon en voeg nu ook de grof gehakte peterselie toe, laat zo'n 30
    minuten zachtjes pruttelen.

    Maak ondertussen balletjes van het gehakt en bestuif ze met wat bloem.

    Mix de soep glad en breng verder op smaak met peper en zout, voeg de
    balletjes toe, laat nog even doorkoken en serveer.

     

    23-09-2009 om 10:32 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel van duif.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we: Duif

    Estoufade(stoofschotel) Van Duif
    ================================

    4 duifjes

    5 deciliter druivenpitolie

    tuiltje verse kruiden (tijm, rozemarijn, salie, knoflook, basilicum)

    200 gram kleine champignons

    200 gram kleine zilveruitjes

    30 gram ongerookt spekreepjes

    30 gram geweekte morieltjes

    30 gram kleine hanekampaddestoelen

    2 deciliter Cognac

    12 aardappeltjes

    40 gram verse rozemarijn

    30 gram verse tijm

    4 hele knoflookteentjes

    1 salieblaadje

    2 kleine laurierblaadjes

    5 deciliter kalfsfond

    peper en zout



    .
    Wrijf de schoongemaakte duifjes in met ruim peper en zout, leg ze in de
    druivenpittenolie met ruim verse kruiden en laat een uur op 70° C
    garen.

    Laat de levertjes en hartjes uit de duifjes trekken in de fond.

    Zet ondertussen in een stoofpan de uitjes, champignons, aardappeltjes
    en hanekampaddenstoelen aan.

    Blus af met de Cognac en laat inkoken.
    Voeg de fond toe met de kruiden, knoflook en laurier, maar houd iets
    achter om in de duiven te doen.

    Haal de duiven uit de olie, stop de kruiden in en braad de duifjes in
    hun eigen vet mooi goudbruin en krokant.

    Leg ze in de pan en schep er de saus ruim overheen

    Voeg de morieltjes toe en bedek de duifjes met het uitgebakken
    katenspek.

    Proef alles goed af.Het deksel op de pan en stoof gedurende 25 minuten
    in de oven van 225° C.

    Serveer.

     

    22-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgen in seranoham met fontina-kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bella Italie

    Fichi con prosciutto e formaggio fontina
    ========================================
    Ingredienten:

    7 verse vijgen

    100 gram fontina (Italiaanse
    bergkaas)of gruyerekaas

    7 plakjes parma of serranoham

    4 eetlepel olijfolie

    2 eetlepel balsamicoazijn

     


    .
    Bereidingswijze:

    Vijgen wassen en kruislings diep insnijden.

    Fontina in stukken snijden en in vijgen stoppen.

    Vijgen inpakken in ham.

    Pakketjes licht bestrijken met olie.

    Ovengrill voorverwarmen.

    Vijgenpakketjes op bakplaat zetten en circa. 10 minuten onder grill
    schuiven, tot ham knapperig is en kaas begint te smelten.

    In kom olie mengen met azijn, peper en zout.

    Vijgen elk op bord zetten en dressing rondom druppelen.

     

    21-09-2009 om 11:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!