Een drankje voor de volgende dag!!!!
Pikant tomatensap ================= 1 kilogram pruimtomaten
1 blaadje laurier
1 mespunt zout
2 sjalotjes
1 mespunt cayennepeper
. Neem voor een sap de Italiaanse pruimtomaten en ontdoe die van de huid. Verwijder ook het kroontje maar zeker ook het aanhechtingspunt daarvan. Daarna snijd je de tomaten aan stukken en legt die in een ruime pan.
Voeg het blaadje laurier toe.
Maak een aantal sjalotjes schoon al naar naargelang de hoeveelheid tomaten en snipper die uitjes fijn.
Sauteer de snippers in een scheutje olijfolie en maak de uitjes glazig. Geen kleur laten krijgen dus niet te hoog vuur gebruiken.
Doe de uitjes bij de tomaten en laat deze mengeling even aan de kook komen.Kook gedurende 10 minuten de pulp in zodat er enige binding ontstaat. Voeg tijdens het koken een theelepeltje zout toe.
Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen met de deksel op de pan.
Zet dan de staafmixer in de pan en draai de overgebleven stukjes fijn. Doe, als je daar over beschikt een mespunt cayennepeper bij deze tomatenmix en laat dit helemaal afkoelen.
Daarna kun je de massa door een puntzeef leiden en verder op smaak brengen maar laat ruimte voor het smaakpatroon van eventuele gasten.
Vaak wenst men peper, zout en Worcestershiresauce toe te voegen.
Koud serveren.
|