Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
08-11-2009
Frisse sla van koude vis in een glas
vandaag nog eens een Voorgerecht
Frisse Coctail Van Koude Vis,Gepresenteerd In Coctailglas. ========================================================== *sla (mijn voorkeur gaat uit naar ijsbergsla,omdat die lekker krokant blijft)
*blikje tonijn
*coctailsaus
*hard gekookt ei
*tomaat
*grijze garnalen
*peterselie
*citroen
. Onderaan snij je de sla in reepjes.
Je mengt de tonijn met de coctail, en schik dit op de sla.
De binnenkant, dus de zijkant , van het glas, versier je met schijfjes ei
Je snijdt partjes van de tomaat en legt dit boven de tonijn.
daarboven leg je een goede gevulde soeplepel met garnalen en daarboven een schep coctailsaus
Versieren met peterselie en op het glas een sneetje citroen.
Maak een saus van 1 blikje tomatenpuree, 50 ml water, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus, 1 verkruimeld blokje groentebouillon, peterselie, gemberpoeder, zout, peper. Schep de saus in een ovenschaal en leg hierin 400 gram kabeljauw (zelf had ik diepvries kabeljauw).
Schep de saus ook over de kabeljauw.
Snij 2 tomaten in plakjes en leg de schijfjes tomaat op de kabeljauw.
Snij 1 ui, 1 prei, 1 groene en 1 gele paprika in reepjes en leg dit in de ovenschaal bij de kabeljauw.
Kruid met zout en peper.
Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten.
Soepje Van Krab Met Vanille =========================== 200 gr mooie stukken king krab
1 prei
2 tomaten
1 sjalot
1 vanillestokje
2 dl groentesap uit brik
4 eetlepels frambozenazijn
50 gr gekookte rijstnoedels
2 dl room
. Kook het groentesap met de sjalot, de vanillestok en de ajuin op en laat voor 1/3 inkoken. Passeer het geheel door een zeef
Snij de prei in julienne, ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes, stoof de prei en tomaatjes aan in wat boter en voeg er de gekookte rijstnoedels aan toe
Werk de ingekookte vanillejus op met de room en warm de krab erin op