Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    08-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse sla van koude vis in een glas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag nog eens een Voorgerecht

    Frisse Coctail Van Koude Vis,Gepresenteerd In Coctailglas.
    ==========================================================
    *sla (mijn voorkeur gaat uit naar ijsbergsla,omdat die lekker krokant blijft)

    *blikje tonijn

    *coctailsaus

    *hard gekookt ei

    *tomaat

    *grijze garnalen

    *peterselie

    *citroen



    .
    Onderaan snij je de sla in reepjes.

    Je mengt de tonijn met de coctail, en schik dit op de sla.

    De binnenkant, dus de zijkant , van het glas, versier je met schijfjes
    ei

    Je snijdt partjes van de tomaat en legt dit boven de tonijn.

    daarboven leg je een goede gevulde soeplepel met garnalen en daarboven
    een schep coctailsaus

    Versieren met peterselie en op het glas een sneetje citroen.

     

    08-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wildstoofpotje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wildseizoen,dus iets wild

    Wildstoofpotje
    ==============
    750 g wild (ree, hert, wildzwijn, haas)

    50 g boter

    100 g gerookte spekreepjes

    2 el bloem

    1 borrelglas cognac

    250 g chapignons

    150 g sjalotjes

    2 el room

    verse peterselie


    Voor de marinade

    1/2 liter rode wijn

    1/2 liter water

    scheutje rode wijnaijn

    1 wortel

    1 ui

    2 takjes tijm

    2 laurierblaadjes

    peper

    2 gehalveerde knoflooktenen

    2 kruidnagels

    5 geplette jenerbessen

    3 takjes peterselie
    .
    Marineer het vlees 24 uur en dep het droog

    Zeef de marinade

    Bak het vlees aan met de spekblokjes

    Roer er de bloem door en giet de cognac erbij

    Blus het vlees af met 2,5 dl marinade en stoof het 1,5 uur

    Bak de champignons en sjalotten en voeg die er op het laatste aan toe

    Roer de room door de saus en strooi er wat peterselie over

     


     

    07-11-2009 om 12:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakkeljauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag: Kabeljauw

    Bakkeljauw
    ==========
    1 blikje tomatenpuree,

    50 ml water,

    2 eetlepels ketjap manis,

    2 eetlepels sojasaus,

    1 blokje groentenbouillon,

    peterselie,

    gemberpoeder,

    zout, peper,

    400 g kabeljauw,

    2 tomaten,

    1 prei,

    1 ui,

    1 groene paprika,

    1 gele paprika,



    .
    Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

    Maak een saus van 1 blikje tomatenpuree, 50 ml water, 2 eetlepels
    ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus, 1 verkruimeld blokje
    groentebouillon, peterselie, gemberpoeder, zout, peper.
    Schep de saus in een ovenschaal en leg hierin 400 gram kabeljauw (zelf
    had ik diepvries kabeljauw).

    Schep de saus ook over de kabeljauw.

    Snij 2 tomaten in plakjes en leg de schijfjes tomaat op de kabeljauw.

    Snij 1 ui, 1 prei, 1 groene en 1 gele paprika in reepjes en leg dit in
    de ovenschaal bij de kabeljauw.

    Kruid met zout en peper.

    Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.

    Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten.

    Serveer eventueel met rijst.

    Eet smakelijk!

    06-11-2009 om 13:27 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Soepje Van Krab Met Vanille
    ===========================
    200 gr mooie stukken king krab

    1 prei

    2 tomaten

    1 sjalot

    1 vanillestokje

    2 dl groentesap uit brik

    4 eetlepels frambozenazijn

    50 gr gekookte rijstnoedels

    2 dl room

    .
    Kook het groentesap met de sjalot, de vanillestok en de ajuin op en
    laat voor 1/3 inkoken. Passeer het geheel door een zeef

    Snij de prei in julienne, ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in
    blokjes, stoof de prei en tomaatjes aan in wat boter en voeg er de
    gekookte rijstnoedels aan toe

    Werk de ingekookte vanillejus op met de room en warm de krab erin op

    Serveer het soepje met de krab en de rijstnoedels


     

    05-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbrood met spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Gehaktbrood met spinazie
    ========================
    Ingrediënten:

    300 gram spinazie,
    nootmuskaat,
    zout,
    500 gram gehakt,
    3 eieren,
    paneermeel,
    oregano,
    salie,
    peper,
    3 plakjes ham,
    mozzarella,


    .
    Verwarm de oven voor op 90 graden.

    Wok 300 gram spinazie in wat olie en
    laat het slinken. Breng het op smaak met zout en nootmuskaat.
    Hak de spinazie fijn en knijp de spinazie goed uit.

    Meng 500 gram rundergehakt met 3 eieren, zout, peper, paneermeel, oregano en salie.

    Rol het gehakt uit op huishoudfolie tot een grote lap.

    Leg hierop 3 plakjes ham (laat de randen vrij).

    Leg op de ham kleine stukjes mozzarella en vervolgens de spinazie.

    Rol het gehakt om de spinazie en druk de randen goed aan.
    Leg het gehaktbrood in een grote ovenschaal.

    Zet de ovenschaal ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven, zet de oven de laatste 10 minuten
    op 140 graden.

    Serveer het gehaktbrood met een Italiaanse salade en
    gebakken aardappels of pasta.

    Eet smakelijk!

     

    04-11-2009 om 12:36 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding of bodding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets simpel van gebak

    Broodpudding of bodding
    =======================
    500 gram oud brood

    1,8 liter melk

    2 deciliter room

    kaneel

    rum

    solo

    1 vanillestokje

    4 eetlepels rozijnen in rum geweekt

    1 pakje vanillepudding

    4 eetlepels witte suiker

    4 eetlepels bruine suiker



    .
    Week het brood in de helft van de melk en voeg er de kaneel, rum,
    vanille, rozijnen, witte en bruine suiker aan toe

    Als alles goed doorweekt is, op het vuur zetten in een grote kom

    Meng de rest van de melk en de room met het pakje vanillepudding en
    roer het door het broodmengsel

    Laat even doorkoken en giet in een ingevette cakevorm

    Bak 45 minuten op 180°C

     

    03-11-2009 om 15:42 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocopasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zelf lekkere chocopasta maken

    Choco Maken
    ===========
    6 eieren

    300 gram suiker

    2 deciliter melk of sterke koffie (als je donkere choco wil koffie gebruiken)

    200 gram boter

    225 gram pure chocolade



    .
    Eieren, suiker en melk op het vuur opkloppen tot een stevige sabayon.

    Voeg beetje bij beetje de chocolade toe en blijf roeren. -

    Voeg de boter toe en blijf goed roeren. -

    Zet gedurende 4 uur in de koelkast.

    Bewaar ook de choco steeds in de koelkast.

     

    02-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!