Wildseizoen,dus iets wild
Wildstoofpotje ============== 750 g wild (ree, hert, wildzwijn, haas)
50 g boter
100 g gerookte spekreepjes
2 el bloem
1 borrelglas cognac
250 g chapignons
150 g sjalotjes
2 el room
verse peterselie
Voor de marinade
1/2 liter rode wijn
1/2 liter water
scheutje rode wijnaijn
1 wortel
1 ui
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
peper
2 gehalveerde knoflooktenen
2 kruidnagels
5 geplette jenerbessen
3 takjes peterselie . Marineer het vlees 24 uur en dep het droog
Zeef de marinade
Bak het vlees aan met de spekblokjes
Roer er de bloem door en giet de cognac erbij
Blus het vlees af met 2,5 dl marinade en stoof het 1,5 uur
Bak de champignons en sjalotten en voeg die er op het laatste aan toe
Roer de room door de saus en strooi er wat peterselie over
|