Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    05-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsboutlapjes met balsamico
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    lamsvlees altijd welkom.

    Lamsboutlapjes Met Balsamicojus
    ===============================
    • 4 Lamsboutlappen

    • 3 sjalotjes

    • 1 teentje knoflook

    • 50 g boter (of margarine)

    • 2 theelepels tijm (verse)

    • 2 eetlepels balsamicoazijn

    • ½ pot fond (a 380 ml)

    •  snufje zout

    •  snufje peper



    .
    1. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Pers de knoflook.

    Dep de lamsboutlapjes droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met
    peper.

    2. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de lamsboutlapjes in
    ± 8-10 minuten per zijde goudbruin en net gaar.

    3. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Voeg de sjalotjes, de
    knoflook en de tijm aan het braadvet toe en fruit deze op middelhoog
    vuur ± 1 minuut.

    4. Blus het braadvet af met balsamicoazijn en fond.

    Kook de jus op hoog vuur in. Breng de jus op smaak met zout en zeef de
    jus.

     

    05-07-2009 om 15:23 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti à l'Italienne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Spaghetti à l'Italienne
    ========================
    olie,

    2 uien,

    stengel bleekselderij,

    wortel,

    350 gram gehakt,

    250 gram ontvelde tomaten(blik),

    3 eetlepels tomatenpuree,

    1 deciliter rode wijn,

    italiaanse kruiden,

    zout, peper,

    500 gram spaghetti,

    parmezaanse kaas


    .
    De uien, bleekselderij en wortel schoonmaken en zo klein mogelijk
    hakken
    Bereidingswijze -

    Verhit de olie en fruit de uien, voeg de stukjes bleekselderij en
    wortel toe,voeg het gehakt toe en bak dit tot het lichtbruin is -

    Doe de stukjes tomaat, tomatenpuree, rode wijn, de kruiden en wat zout
    en peper erbij -

    Breng het aan de kook en laat de saus ongeveer 30 minuten zachtjes
    koken -

    Kook de spaghetti gaar en laat deze uitlekken -

    Serveer de spaghetti met de saus en strooi er de parmezaanse kaas
    overheen
    Serveertips Een lekker glas rode wijn, kaarslicht en mooie italiaanse
    muziek
     

     

    04-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostends vispannetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vrijdag = visdag,een mooi voorgerechtje.

    Oostends Vispannetje
    ====================
    400 g schelvisfilet
    8 kleine sint-jakobsnoten
    200 g gepelde garnalen
    een half bakje champignons
    gemalen kaas
    boter
    peper en zout
    voor de saus:
    bloem
    boter
    1 dl visfumet
    1 dl witte wijn
    1 dl room
    100 g gemalen kaas
    peper en zout


    .
    Snijd de schelvis en de sint-jakobsnootjes in stukjes en bak ze aan in
    boter. Kruid met peper en zout.

    Snijd de champignons in kleine stukjes en stoof ze even mee aan.

    Schep dit mengsel in beboterde sint-jakobsschelpen of in individuele
    ovenschoteltjes. Strooi er de garnalen overheen.

    Maak een roux van 4 delen boter en 5 delen bloem. Roer er de visfumet
    en de wijn doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

    Giet er, wanneer de saus is ingedikt, ook de room bij, warm door en
    laat er de kaas in smelten.

    Giet de kaassaus over de vis, strooi er nog wat kaas overheen en laat
    kleuren onder de grill.

     

    03-07-2009 om 14:25 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triffle met crème englese en frambozen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is frambozentijd!

    Trifle Met Crème Anglaise met frambozen
    =======================================
    1 liter melk

    8 eierdooiers

    220 g suiker

    1 vanillestok

    voor de trifle:

    1 kleine kant-en-klare cake

    een scheutje Mandarin Napoléon

    1 bakje framboosjes

    slagroom



    .
    Spoel de pan met water. Giet er de melk in en breng aan de kook.

    Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er de zaadjes uit. Doe
    de zaadjes en de hulzen bij de melk en laat even doorkoken.

    Klop intussen de eierdooiers schuimig met de suiker. Giet de kokende
    melk al kloppend door de eierdooiers. Doe alles terug in de pan en zet
    op een laag vuurtje.

    Blijf roeren tot de dooiers beginnen te binden.

    Blijf wel onder het kookpunt, want dan gaat alles schiften. Mocht dit
    toch gebeuren, kan je de anglaise redden met een staafmixer.

    Bedek de achterkant van je lepel met wat van het mengsel. Als je er een
    streep door kan trekken is de anglaise voldoende ingedikt.

    Giet over in een andere kom om af te koelen.

    Dit is de basis voor heel wat desserts.

    Heel lekker is een Engelse trifle, die je ook met echt Belgische
    ingrediënten kan maken.

    Snijd de cake in stukken van 2 op 2 cm en sprenkel er flink wat
    Mandarin Napoléon of een andere lekkere likeur overheen.

    Doe de stukjes cake in een groot wijnglas en strooi er wat framboosjes
    overheen.

    Vul het glas met crème anglaise en laat goed koud worden in de koelkast.

    Werk af met slagroom. 


     

    02-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matelot van rivierpaling.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens paling vandaag

    Matelote van rivierpaling      grootmoeders feest
    =================================================
    1 kilogram rivierpaling in stukken gesneden

    boter

    150 g verse zilveruitjes

    2 preiwitten

    250 g champignons

    150 g gerookt spek in reepjes

    1/2 l rode wijn(cabernet-sauvignon)

    peterselie

    bruine instantroux

    2 knoflookteentjes

    een takje tijm

    2 blaadjes laurier

    peper en zout

    een snuifje suiker

    2 sneetjes toastbrood

     

    .
    Week de zilveruitjes in warm water zodat ze gemakkelijk pellen.

    Bak de stukken paling in boter bruin en kruid ze met peper en zout en
    doe ze in een stoofpot.

    Bak in dezelfde pan de in vier gesneden champignons,de zilveruitjes en
    de in plakjes gesneden prei gedurende 5 min.

    Voeg er de spekreepjes,tijm en laurier bij.

    Voeg het geheel bij de paling.Déglaceer de pan met de rode wijn,doe er
    een snuifje suiker bij en giet dit vocht over de paling met de groenten.

    Plaats een deksel op de pot en laat rustig stoven gedurende 30 min op
    een zacht vuurtje of in de over.

    Bindt de saus met wat instant roux en werk af met gehakte peterselie.

    Serveer de paling met gekookte aardappelen of frietjes en garneer met
    de toast.

     

    01-07-2009 om 10:40 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse waterzooi.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Gentse waterzooi             Hoofdgerecht
    =========================================
    - 1 Franse kip

    - 2 eetlepel gehakte peterselie of 2 bolletjes kervel (diepvries)

    - 3 wortelen

    - 3 takken witte selder

    - 250 gram champignons

    - 2 preiwitten

    - 1 ui

    - 2 deciliter droge witte wijn

    - 2 deciliter lichte room

    - 1 eidooier

    - sap van 1/4 citroen

    - 4 eetlepel. boter

    - 3 eetlepel. bloem

    - 1 laurierblad

    - 1 takje tijm

    - peper en zout

     


    .
    De dag voordien:

    Breng 3 liter water aan de kook met daarin de witte wijn, tijm,
    laurier, peper en zout.
    Leg er de kip in, dek af en laat zachtjes gaar sudderen gedurende 45 à
    60 minuten. Zet
    koel weg tot 's anderendaags.

    De dag zelf:

    - Snij de wortelen en de selder in kleine stukjes, de prei in fijne
    ringetjes.

    - Snipper de ui fijn.

    - Snij de champignons in 2 of in 4.

    - Verhit 1 eetlepel. boter in een kookpan en laat er de gesnipperde ui
    glazig in stoven.
    Doe er de rest van de groenten bij en laat afgedekt gedurende 10 à 15
    minuten. stoven.

    De dag zelf:

    Schep het gestolde vet van het kookvocht en haal er de kip uit. Snij ze
    in stukken.
    Doe het kippenvlees weer in de bouillon en verwarm zachtjes.


    Smelt 3 eetlepel. boter en doe er de bloem bij. Meng goed en laat even
    bakken. Leng al roerend aan met kippenkookvocht, dat u er door een zeef
    beetje bij beetje bij giet. U moet een gladde, lichtgebonden saus
    bekomen. Doe er de gestoofde groenten bij en de gesnipperde peterselie
    of de bolletjes diepgevroren kervel.


    Klop in een soepterrine de eidooier met de room los en meng er het
    citroensap door. Kruid met peper en zout. Giet er de groentesaus bij en
    meng goed. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

    Afwerking

    Schik enkele stukken kip in diepe borden en schep er de groentesaus
    over. Serveer met gekookte aardappelen (die schikt u rond de stukken
    kip alvorens ze met de saus te overgieten).

     

     

    30-06-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslapjes met brie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens een keer kalfsvlees.

    Kalfslapjes Met Brie
    ====================
    4 kalfsslapjes

    2 eetlepels olie

    100 g brie

    2 tomaten

    100 g sjalotjes

    Peterselie

    Basilicum

    Oregano

    Paprikapoeder

    Peper, zout



    .
    1. Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.

    2. Masseer het vlees met de olie en de kruiden.

    3. Snij de tomaat in kleine stukjes, de sjalotten in ringen en de brie
    in plakjes

    4. Verwarm een braadpan even voor op een hoog vuur. Zet het vuur dan op
    de halve stand, leg de varkenslapjes in de pan en bak ze gedurende 5
    minuten zachtjes langs beide kanten bruin en gaar.

    5. Leg de varkenslapjes in een vuurvaste schaal, kruid met peper en
    zout en schep de tomaten en de sjalot erop.

    6. Leg de brie erover en laat het geheel onder de hete grill snel bruin
    worden.

    Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 15 minuten

     

    29-06-2009 om 10:16 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!