Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    19-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsgebraad in herfsttooi.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag mag het wat anders.

    Kalfsgebraad in herfsttooi         
    =========================
    1 kilogram kalfsgebraad
    2 appelen (Jonagold)
    240 gram druiven (ontpit)
    100 gram gedroogde ham
    40 gram boter (bakboter)
    2 centiliter olijfolie (extra vierge)
    1/2 dl madeirawijn
    peper
    zout
    nootmuskaat
    kaneelpoeder
    0.5 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    6 jeneverbessen


    .
    Het gebraad zijdelings insnijden en vullen met de in blokjes gesneden
    gedroogde ham. Kruiden met peper, zout, nootmuskaat en marjolein.

    De boter verhitten met de olie in een pan met deksel. De jeneverbessen
    toevoegen en het gebraad 40 minuten laten bakken op matig vuur.

    De geschilde appelpartjes bestuiven met kaneelpoeder en ze rond het
    vlees schikken. Overgieten met de madeira en nog 15 minuten laten
    smoren.

    Het vlees en de appelpartjes uit de pan nemen, deglaceren met een
    scheut water en laten inkoken.

    De gepelde, ontpitte en uitgelekte druiven erdoor roeren en laten
    doorwarmen.

    Het vlees in plakken snijden en op een verwarmde schotel leggen omringd
    met appelpartjes en druiven.

    Overgieten met de saus, garneren met peterselie en serveren met
    aardappeltjes in de schil.

     

    19-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Fantasia.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eens iets goedkoper.

    Fantasia kip                   
    ==========================

    Voor 4 personen:

    braadkip:  1

    tomaten:  2

    gevogeltebouillon:  1 blokje

    koriander:  1 bosje naar smaak

    maïszetmeel:  2 soeplepels

    rode paprika:  1

    olijfolie:1 soeplepel

    laurier 1 blaadje

    groene paprika: 
    1
    ui:  1

    peper en zout

    gemberwortel:  1 stukje naar smaak

    rozemarijn blaadjes 10

    tijm 2 takjes

     


    Braad de kip die is opgevuld met een takje tijm en een laurierblad in de oven of aan het spit.

    Maak de ui en paprika's schoon en hak ze in stukjes.

    Ontvel en ontpit de tomaten.

    Hak het tomatenvlees in grove stukken.

    Maak de gember schoon en snijd hem in sneetjes.

    Stoof de ui, paprika en gember in olie.

    Kruid met de rozemarijn, peper en zout.

    Leng de bereiding aan met water waarin een half blokje kippenbouillon
    is opgelost.

    Bind de saus met het in een scheutje water vermengde zetmeel en voeg
    de gehakte tomaat en koriander toe.

    Schik de kippendelen op borden en giet de saus over het vlees.

    Versier met enkele blaadjes koriander.

    Serveer met rijst of aardappelen.

     

    18-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw in kaasjasje met abdijbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag =  visdag

    Kabeljauw in kaasjasje met abdijbier    warm
    ============================================

    Voor 4 personen

    4 stukken kabeljauw filet pur
     
    33 centiliter blond abdijbier (bijvoorbeeld Grimbergen)
     
    150 gram abdijkaas (bijvoorbeeld Grimbergen, Corsendonk)

    400 mililiter gevogeltefond (bokaal)

    2 bolletjes kervel (diepvries)

    1 sjalot

    1 koffielepel. groene peperbolletjes

    instantsausbinder.



    De dag voordien:

    Snijd de kaas in kleine blokjes en meng met de ontdooide kervel.

    Snijd het sjalotje in vier.

    Giet de gevogeltefond en het abdijbier in een ruime kookpan. Voeg er
    het in vier gesneden sjalotje en de peperbolletjes aan toe en breng aan
    de kook.

    Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in de kookpan en breng opnieuw
    aan de kook. Dek af en laat de kabeljauw gedurende plusminus 15
    minuten. op een matig vuur gaar worden.

    Schep de vis uit het kookvocht en schik de filets naast elkaar op in
    een ingevette vuurvaste schotel. Verdeel de kaasblokjes gemengd met de
    kervel over de vis.

    Zeef het kookvocht en laat tot de helft inkoken.


    De dag zelf:
     
    Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (op 180 GRADEN CELCIUS)
    gedurende ongeveer 10 minuten en totdat de kaas gesmolten is.

    Zet nog een paar minuten onder de grill voor een mooi kleurtje.

    Bind de saus met wat sausbinder tot een lichtgebonden saus.

    Dien warm op met puree of versgekookte aardappelen.

     

     

    17-10-2008 om 11:08 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse gehaktballetjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker met brood of pasta.

    Italiaanse Gehaktballetjes
    ==========================
    Ingrediënten:

    400 gram gehakt,
    1 ei, paneermeel,
    1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden,

    50 gram geraspte kaas,

    wat verse gehakte peterselie,

    peper,
    1 rode ui,
    2 teentjes knoflook,
    2 tomaten,
    500 ml gezeefde tomaat,
    wat verse bieslook,
    wat verse basilicum,


    .
    Meng 400 gram gehakt met 1 ei, paneermeel, 1 eetlepel gedroogde
    Italiaanse kruiden, 50 gram geraspte kaas, verse peterselie, zout en
    peper.

    Draai er kleine balletjes van.

    Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter.

    Schep de balletjes uit de pan.

    Bak in het achtergebleven vet 2 fijngesnipperde teentjes knoflook met 1
    gesnipperde rode ui tot de rode ui glazig is.

    Voeg 2 in blokjes gesneden tomaten en 500 ml gezeefde tomaat toe.

    Doe er naar eigen inzicht verse peterselie, bieslook en basilicum door.

    Roer goed, breng op smaak met zout en peper.

    Leg de gehaktballetjes terug in de tomatensaus.

    Laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur.

    Serveer de Italiaanse gehaktballetjes met de tomatensaus en
    tagliatelle,spaghetti of brood.

     

    16-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde schnitsel met brie en ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets speciaals:

    Schnitzel Met Rauwe Ham En Brie
    ===============================
    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 schnitzels,

    12 sneetjes rauwe ham,

    12 plakjes brie,

    Bakboter

    zout, peper,


    .
    Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).

    Maak de schnitzels platter met een deegrol bvb.

    Beleg elke schnitzel met 3 plakjes rauwe ham en 2 plakjes brie.

    Rol de schnitzels op en prik vast met een cocktailprikker.

    Kruid met zout en peper.

    Bak de schnitzels rondom bruin in hete boter.

    Leg de schnitzels in een ovenschaal.

    Leg op elke schnitzel nog een plakje brie.

    Zet de ovenschaal ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Serveer bijvoorbeeld met aardappelkroketjes en een salade.

    Eet smakelijk!

     

    15-10-2008 om 10:28 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met witloof en ham en eieren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens een eenpansgerecht,gemakkelijk als je weinig tijd hebt.

    Ovenschotel Met Witloof, Ham En Eieren
    ======================================
    Ingrediënten voor 2 personen:
     
    4 struikjes witloof,
    4 gekookte aardappelen,
    2 hardgekookte eieren,
    100 g gekookte ham,
    klontje boter,
    50 g geraspte Emmenthal kaas
    kookroom 2 deciliter, 
    6 takjes witte selder, fijngehakt,
    paneermeel om te bestrooien

    Ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,


    Bereidingswijze:
    De dag voordien:

    Snijd de blaadjes witloof in de lengte in brede repen.

    Snijd de aardappelen in plakjes.

    Hak de eieren fijn.

    Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witloof kort. Laat
    afkoelen.

    Roer de kaas door de kookroom.

    Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel.

    Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de
    schaal.

    Bestrooi met de fijngehakte selder.

    Verdeel er het witloof over en daarna de ham en de eieren.

    Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal.


    De dag zelf:

    Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven,de laatste 5
    minuten onder de grill, tot de bovenkant lichtgekleurd is.

    Dien warm op.

     

    14-10-2008 om 09:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geparkeerde mosselen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere mosselen gevuld met lookboter:

    Geparkeerde Mosselen Warm Voorgerecht
    =====================================
    1 kilogram mosselen
    1 tak selder
    1 paar blaadjes prei
    1 ui
    1 winterwortel
    1 tak tijm
    1 laurierblad
    1 takje citroenkruid(1 mespunt gedroogd)
    4 peterseliestengels
    10 sprietjes bieslook
    1 takje bonenkruid(1 mespunt gedroogd).
    peper en zout


    Voor de lookboter:

    150 gram malse boter
    5 teentjes look
    2 el gehakte peterselie
    peper en zout naar smaak


    Ongeveer 10 mosselen per persoon



    De dag voordien:

    Kook de mosselen op de gewone manier met uien selderie,prei,wortelen.En
    met de kruiden:
    Tijm,laurier,citroenkruid,peterseliestengels,bieslook en
    bonenkruid,peper en zout.

    Als ze gaar zijn haal je ze uit de schelp,houd de grootste schelpen
    apart om op te vullen.

    Maak de lookboter:

    Meng de zachte boter met de look en de peterselie,kruid flink met peper
    en zout.

    Leg in iedere grote schelp een mossel en vul aan met de
    kruidenboter.Leg ze (geparkeerd) in een ovenschaal.

    Bestrooi lichtjes met peterselie.

    De dag zelf;

    Zet de mosselen in de oven onder de grill voor enkele minuten(niet
    microgolf,want dan ontploffen ze) en dien op met brood.

     

    13-10-2008 om 10:49 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!