Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
Snijd de kaas in kleine blokjes en meng met de ontdooide kervel.
Snijd het sjalotje in vier.
Giet de gevogeltefond en het abdijbier in een ruime kookpan. Voeg er het in vier gesneden sjalotje en de peperbolletjes aan toe en breng aan de kook.
Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in de kookpan en breng opnieuw aan de kook. Dek af en laat de kabeljauw gedurende plusminus 15 minuten. op een matig vuur gaar worden.
Schep de vis uit het kookvocht en schik de filets naast elkaar op in een ingevette vuurvaste schotel. Verdeel de kaasblokjes gemengd met de kervel over de vis.
Zeef het kookvocht en laat tot de helft inkoken.
De dag zelf:
Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (op 180 GRADEN CELCIUS) gedurende ongeveer 10 minuten en totdat de kaas gesmolten is.
Zet nog een paar minuten onder de grill voor een mooi kleurtje.
Bind de saus met wat sausbinder tot een lichtgebonden saus.
Dien warm op met puree of versgekookte aardappelen.
150 gram malse boter 5 teentjes look 2 el gehakte peterselie peper en zout naar smaak
Ongeveer 10 mosselen per persoon
De dag voordien:
Kook de mosselen op de gewone manier met uien selderie,prei,wortelen.En met de kruiden: Tijm,laurier,citroenkruid,peterseliestengels,bieslook en bonenkruid,peper en zout.
Als ze gaar zijn haal je ze uit de schelp,houd de grootste schelpen apart om op te vullen.
Maak de lookboter:
Meng de zachte boter met de look en de peterselie,kruid flink met peper en zout.
Leg in iedere grote schelp een mossel en vul aan met de kruidenboter.Leg ze (geparkeerd) in een ovenschaal.
Bestrooi lichtjes met peterselie.
De dag zelf;
Zet de mosselen in de oven onder de grill voor enkele minuten(niet microgolf,want dan ontploffen ze) en dien op met brood.