Eens iets goedkoper.
Fantasia kip ==========================
Voor 4 personen:
braadkip: 1
tomaten: 2
gevogeltebouillon: 1 blokje
koriander: 1 bosje naar smaak
maïszetmeel: 2 soeplepels
rode paprika: 1
olijfolie:1 soeplepel
laurier 1 blaadje
groene paprika: 1 ui: 1
peper en zout
gemberwortel: 1 stukje naar smaak
rozemarijn blaadjes 10
tijm 2 takjes
Braad de kip die is opgevuld met een takje tijm en een laurierblad in de oven of aan het spit.
Maak de ui en paprika's schoon en hak ze in stukjes.
Ontvel en ontpit de tomaten.
Hak het tomatenvlees in grove stukken.
Maak de gember schoon en snijd hem in sneetjes.
Stoof de ui, paprika en gember in olie.
Kruid met de rozemarijn, peper en zout.
Leng de bereiding aan met water waarin een half blokje kippenbouillon is opgelost.
Bind de saus met het in een scheutje water vermengde zetmeel en voeg de gehakte tomaat en koriander toe.
Schik de kippendelen op borden en giet de saus over het vlees.
Versier met enkele blaadjes koriander.
Serveer met rijst of aardappelen.
|