Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    18-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Fantasia.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eens iets goedkoper.

    Fantasia kip                   
    ==========================

    Voor 4 personen:

    braadkip:  1

    tomaten:  2

    gevogeltebouillon:  1 blokje

    koriander:  1 bosje naar smaak

    maïszetmeel:  2 soeplepels

    rode paprika:  1

    olijfolie:1 soeplepel

    laurier 1 blaadje

    groene paprika: 
    1
    ui:  1

    peper en zout

    gemberwortel:  1 stukje naar smaak

    rozemarijn blaadjes 10

    tijm 2 takjes

     


    Braad de kip die is opgevuld met een takje tijm en een laurierblad in de oven of aan het spit.

    Maak de ui en paprika's schoon en hak ze in stukjes.

    Ontvel en ontpit de tomaten.

    Hak het tomatenvlees in grove stukken.

    Maak de gember schoon en snijd hem in sneetjes.

    Stoof de ui, paprika en gember in olie.

    Kruid met de rozemarijn, peper en zout.

    Leng de bereiding aan met water waarin een half blokje kippenbouillon
    is opgelost.

    Bind de saus met het in een scheutje water vermengde zetmeel en voeg
    de gehakte tomaat en koriander toe.

    Schik de kippendelen op borden en giet de saus over het vlees.

    Versier met enkele blaadjes koriander.

    Serveer met rijst of aardappelen.

     

    18-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw in kaasjasje met abdijbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag =  visdag

    Kabeljauw in kaasjasje met abdijbier    warm
    ============================================

    Voor 4 personen

    4 stukken kabeljauw filet pur
     
    33 centiliter blond abdijbier (bijvoorbeeld Grimbergen)
     
    150 gram abdijkaas (bijvoorbeeld Grimbergen, Corsendonk)

    400 mililiter gevogeltefond (bokaal)

    2 bolletjes kervel (diepvries)

    1 sjalot

    1 koffielepel. groene peperbolletjes

    instantsausbinder.



    De dag voordien:

    Snijd de kaas in kleine blokjes en meng met de ontdooide kervel.

    Snijd het sjalotje in vier.

    Giet de gevogeltefond en het abdijbier in een ruime kookpan. Voeg er
    het in vier gesneden sjalotje en de peperbolletjes aan toe en breng aan
    de kook.

    Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in de kookpan en breng opnieuw
    aan de kook. Dek af en laat de kabeljauw gedurende plusminus 15
    minuten. op een matig vuur gaar worden.

    Schep de vis uit het kookvocht en schik de filets naast elkaar op in
    een ingevette vuurvaste schotel. Verdeel de kaasblokjes gemengd met de
    kervel over de vis.

    Zeef het kookvocht en laat tot de helft inkoken.


    De dag zelf:
     
    Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (op 180 GRADEN CELCIUS)
    gedurende ongeveer 10 minuten en totdat de kaas gesmolten is.

    Zet nog een paar minuten onder de grill voor een mooi kleurtje.

    Bind de saus met wat sausbinder tot een lichtgebonden saus.

    Dien warm op met puree of versgekookte aardappelen.

     

     

    17-10-2008 om 11:08 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse gehaktballetjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker met brood of pasta.

    Italiaanse Gehaktballetjes
    ==========================
    Ingrediënten:

    400 gram gehakt,
    1 ei, paneermeel,
    1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden,

    50 gram geraspte kaas,

    wat verse gehakte peterselie,

    peper,
    1 rode ui,
    2 teentjes knoflook,
    2 tomaten,
    500 ml gezeefde tomaat,
    wat verse bieslook,
    wat verse basilicum,


    .
    Meng 400 gram gehakt met 1 ei, paneermeel, 1 eetlepel gedroogde
    Italiaanse kruiden, 50 gram geraspte kaas, verse peterselie, zout en
    peper.

    Draai er kleine balletjes van.

    Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter.

    Schep de balletjes uit de pan.

    Bak in het achtergebleven vet 2 fijngesnipperde teentjes knoflook met 1
    gesnipperde rode ui tot de rode ui glazig is.

    Voeg 2 in blokjes gesneden tomaten en 500 ml gezeefde tomaat toe.

    Doe er naar eigen inzicht verse peterselie, bieslook en basilicum door.

    Roer goed, breng op smaak met zout en peper.

    Leg de gehaktballetjes terug in de tomatensaus.

    Laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur.

    Serveer de Italiaanse gehaktballetjes met de tomatensaus en
    tagliatelle,spaghetti of brood.

     

    16-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde schnitsel met brie en ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets speciaals:

    Schnitzel Met Rauwe Ham En Brie
    ===============================
    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 schnitzels,

    12 sneetjes rauwe ham,

    12 plakjes brie,

    Bakboter

    zout, peper,


    .
    Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).

    Maak de schnitzels platter met een deegrol bvb.

    Beleg elke schnitzel met 3 plakjes rauwe ham en 2 plakjes brie.

    Rol de schnitzels op en prik vast met een cocktailprikker.

    Kruid met zout en peper.

    Bak de schnitzels rondom bruin in hete boter.

    Leg de schnitzels in een ovenschaal.

    Leg op elke schnitzel nog een plakje brie.

    Zet de ovenschaal ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Serveer bijvoorbeeld met aardappelkroketjes en een salade.

    Eet smakelijk!

     

    15-10-2008 om 10:28 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met witloof en ham en eieren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens een eenpansgerecht,gemakkelijk als je weinig tijd hebt.

    Ovenschotel Met Witloof, Ham En Eieren
    ======================================
    Ingrediënten voor 2 personen:
     
    4 struikjes witloof,
    4 gekookte aardappelen,
    2 hardgekookte eieren,
    100 g gekookte ham,
    klontje boter,
    50 g geraspte Emmenthal kaas
    kookroom 2 deciliter, 
    6 takjes witte selder, fijngehakt,
    paneermeel om te bestrooien

    Ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,


    Bereidingswijze:
    De dag voordien:

    Snijd de blaadjes witloof in de lengte in brede repen.

    Snijd de aardappelen in plakjes.

    Hak de eieren fijn.

    Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witloof kort. Laat
    afkoelen.

    Roer de kaas door de kookroom.

    Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel.

    Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de
    schaal.

    Bestrooi met de fijngehakte selder.

    Verdeel er het witloof over en daarna de ham en de eieren.

    Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal.


    De dag zelf:

    Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven,de laatste 5
    minuten onder de grill, tot de bovenkant lichtgekleurd is.

    Dien warm op.

     

    14-10-2008 om 09:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geparkeerde mosselen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere mosselen gevuld met lookboter:

    Geparkeerde Mosselen Warm Voorgerecht
    =====================================
    1 kilogram mosselen
    1 tak selder
    1 paar blaadjes prei
    1 ui
    1 winterwortel
    1 tak tijm
    1 laurierblad
    1 takje citroenkruid(1 mespunt gedroogd)
    4 peterseliestengels
    10 sprietjes bieslook
    1 takje bonenkruid(1 mespunt gedroogd).
    peper en zout


    Voor de lookboter:

    150 gram malse boter
    5 teentjes look
    2 el gehakte peterselie
    peper en zout naar smaak


    Ongeveer 10 mosselen per persoon



    De dag voordien:

    Kook de mosselen op de gewone manier met uien selderie,prei,wortelen.En
    met de kruiden:
    Tijm,laurier,citroenkruid,peterseliestengels,bieslook en
    bonenkruid,peper en zout.

    Als ze gaar zijn haal je ze uit de schelp,houd de grootste schelpen
    apart om op te vullen.

    Maak de lookboter:

    Meng de zachte boter met de look en de peterselie,kruid flink met peper
    en zout.

    Leg in iedere grote schelp een mossel en vul aan met de
    kruidenboter.Leg ze (geparkeerd) in een ovenschaal.

    Bestrooi lichtjes met peterselie.

    De dag zelf;

    Zet de mosselen in de oven onder de grill voor enkele minuten(niet
    microgolf,want dan ontploffen ze) en dien op met brood.

     

    13-10-2008 om 10:49 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franchipannetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag = lekkerbekdag
    Home Cookin Chapter: Nagerecht

    Franchipannetaart
    =================
    120 gr zachte boter(kamertemperatuur)
    150 gr amandelpoeder
    150 gr bloemsuiker
    3 eitjes
    50 gr vloeiende bloem
    1 vel bladerdeeg(kant en klaar te koop)
    250 gr abrikozenconfituur
    taartvorm van 28 cm


    Kan helemaal de dag voordien:

    - Verwarm de oven op 180 graden

    - Doe alle ingredienten in een kom

    - Roer goed alles fijn met een klopper
    - Lang genoeg roeren zodat de massa zich bindt

    -Beboter de vorm. Leg het bladerdeeg in de vorm, (zorg dat de vorm een
    goede warmte geleider is) en prik er gaatjes in met een vork
     
    - Smeer er de abrikozenconfituur op - Stort het amandelmengsel in de
    vorm en zet 35 minuten in de oven .Laat afkoelen in de oven.


     

    12-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piccata Milanese.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een typisch Milanees recept.

    Piccata Milanese
    ================
    Ingredienten voor 4 personen:

    -250 g spaghetti,ruim water,zout en een scheut olijfolie

    VOOR DE SAUS:

    -100 g ontbijtspek (heel klein gesneden)

    -wat soepgroente (klein gesneden) -teentje knoflook (gesnipperd)
    -zout
    -8 tomaten (gepeld,ontpit en in
    blokjes)
    -2 eetlepels olijfolie
    -150 g tomatenpuree
    -1/4 l water;
    -wat zout
    -wat gedroogde basilicum(koffielepel); oregano(koffielepel) en witte verse gemalen peper naar smaak

    VERDER:
    -12 malse
    dunne stukjes kalfsvlees (elk 30 g) -zout en versgemalen witte peper
    -paprikapoeder
    -1 ei
    -2 eetlepels koffieroom
    -2 eetlepels geraspte Parmezaanse
    kaas
    -6 eetlepels broodkruim
    -60 g boter of margarine


    .
    Voorbereiding:

    -Gezouten water met een scheut olie aan de kook brengen en de spaghetti
    in circa 5 min 'al dente'koken en laten uitlekken ,warm houden.

    Bereidingswijze:

    -Ondertussen de olie verhitten en het spek erin uitsmelten -

    Destukjes tomaat,soepgroente,look tomatenpuree erbij voegen

    -Roer het water erdoor en blijven roeren circa 30 min tot een dikke
    saus is ontstaan

    -Kruiden met zout,basilicum,oregano en peper

    -Afgedekt warm houden

    -De stukjes kalfsvlees licht kruiden met zout en peper en wat
    paprikapoeder.

    -Klop het ei door de room

    -Meng het broodkruim met de kaas op een bord

    -Het kalfsvlees eerst door het ei en daarna door het broodkruim halen.

    -Verhit de boter en braad het vlees aan elke kant 1 min

    Serveertips:

    De spaghetti in een verwarmde schotel leggen en de saus erover gieten
    en het vlees erover schikken Meteen serveren.

    11-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schartongrolletjes met zeevruchten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag!

    Schartongrolletjes Met Zeevruchten
    ==================================

    Voor 4 personen:

    3 schartongetjes (van 400 g)

    1 kg mosselen

    150 g Noordzeegarnalen (gepeld)

    100 g champignons

    5 dl court-bouillon(visbouillon) in bokaaltje of met 1 visbouillonblokje in een 1/2 liter warm water

    2 dl room

    2 eierdooiers

    peper en zout

    25 g boter (bakboter)


    .
    De schartongen laten fileren bij de visboer.

    Kook de mosselen met wat ui en selder en haal ze uit de schelp.Zet weg.

    De filets oprollen,vastzetten met een cocktailprikker en pocheren(is
    tegen het koken aan) in de court-bouillon(visbouillon) gedurende 5
    minuten.

    Neem ze uit de bouillon en hou ze warm.

    De champignons in partjes snijden en even stoven in boter tot ze hun vocht afgeven(niet langer want dan worden ze taai).

    Voor de saus van het pocheervocht 2,5 dl nemen en nog eens tot
    de helft laten inkoken (dan heb je nog 1,25 dl over),dan de room
    toevoegen, nogmaals even laten inkoken tot sausdikte en kruiden met peper en zout.

    Van het vuur nemen.

    De garnalen, mosselen en champignons(zonder het bakvocht) toevoegen en
    de eierdooiers erdoor roeren.

    De scharrolletjes op het bord schikken, overgieten met de saus en kort
    onder de voorverwarmde grill zetten(hoeft niet maar is mooier).

    Dien op met puree of versgekookte aardappelen

     

    10-10-2008 om 12:06 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentengratin.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bijna een volledige maaltijd.

    Groentengratin Bijgerecht
    =========================

    Voor 4 personen:

    3 teentjes look
    6 middelgrote aardappelen
    boter of olie
    6 tomaten(of Italiaanse)niet te groot
    2 courgetten van 200 gram
    1 potje verse basilicum
    peper en zout100 gram gemalen Emmenthal-kaas


    De dag voordien:

    Pers en pel de look
    Schil de aardappelen en spoel,snij ze in plakken van 3 milimeter dikte.

    Doe flink wat olie in een pan met antikleeflaag.Leg er wat
    aardappelplakjes naast elkaar in en bak ze aan twee kanten,zonder te
    veel te kleuren.Haal uit de pan en bak verder tot alle plakjes gebakken
    zijn.Laat even afkoelen.

    Snijd de ongeschilde courgetten in schuine plakjes van 3 milimeter.

    Pel de tomaten en snijd ze in plakjes.

    Smelt flink wat boter of olie en roer er de look door.Strijk daar een
    ovenschotel mee in.

    Schik in de schotel dakpansgewijs,een laagje met plakjes courgette,een
    basilicumblaadje op elk plakje courgette,een laagje met plakjes
    tomaat,een laag met plakjes aardappel.

    Herhaal tot alle groenten op zijn.Kruid met peper en zout.Bedruip met
    de lookolie en strooi er de gemalen kaas over.Hou koel.

    De dag zelf:
    Verwarm de oven op 200°C en plaats er de schotel in,laat op korte tijd
    garen en de laatste minuten onder de grill laten kleuren.

    Je kan er lamsfilet bij serveren of lamsbout.

     

    09-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash van lamsvlees.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker en goedkoop:

    Goulash Van Lamsvlees Hoofdgerecht
    ===========================
    1 dikke spaanse ui
    1 rode en 1 groene paprika
    2 teentjes look
    3 rijpe tomaten
    1 kilogram lamsstoofvlees
    Margarine
    1 eetlepel zachte paprikapoeder
    peper en zout1 koffielepel oregano
    1 laurierblad
    200 gram zachte mosterd
    200 gram tomatenpuree
    2,5 deciliter lamsbouillon
    4 wortels
    2 klontjes suiker(facultatief)
    250 gram champignons
    2,5 deciliter room

    De dag voordien:

    Snij de ui en de paprika's in reepjes.
    Pel de knoflookteentjes en snipper ze.
    Pel de tomaten en snij in repen.
    Snijd de wortels in stukken.
    Reinig de champignons,snijd ze in vier en bak ze in wat margarine,zet koel weg.

    bereiding:

    Bak de stukken vlees in een kookpot met margarine en laat goed
    dichtschroeien.
    Doe er de ui ,look en paprikarepen bij.
    Laat nog ongeveer 15 minuten bakken.

    Doe er de kruiden en de mosterd bij.

    Roer er de tomatenpuree onder de lamsbouillon.voeg samen met de stukken
    tomaat bij het vlees.

    Snij de wortels in stukjes en voeg ze met de klontjes bij de stoofpot
    en laat alles met het deksel op de pot 1 uur sudderen

    De dag zelf:

    Breng terug aan de kook,voeg de champignons zonder het vocht bij de bereiding,.
    Roer er de room door en laat nog 5 minuten op een laag vuurtje
    sudderen.

    Dien warm op ,serveer met rijst of couscous(mag ook met gewone aardappelen)..

     

    08-10-2008 om 11:10 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugeese inktvisringen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Portugese Inktvisringen Warm Voorgerecht
    ========================================
    600 gram inktvisringen
    olijfolie
    2 uien
    4 teentjes knoflook
    4 verse tomaten
    1 eetlepel tomatenpuree
    100 gram groene olijven
    1/2 deciliter water
    2,5 deciliter witte wijn
    1 kippenbouillonblokje
    2 eetlepel verse dragon
    peper en zout


    .
    Kan volledig de dag voordien:

    Bak de inktvis kort aan in de olie.Doe er dan de versnipperde uien en
    de geperste knoflook bij

    Neem een passe_vite of een zeef en hou die boven de pan en druk er de
    verse tomaten door zodat het vruchtvlees en het sap in de pan terecht
    komt.

    Voeg de tomatenpuree toe en de ontpitte olijven.

    Doe er dan het water,de witte wijn en het bouillonblokje bij.Laat alles
    15 minuten goed doorkoken,

    Kruid met peper en zout.Bestrooi het gerecht tenslotte met verse dragon.

    Serveer met gebakken aardappeltjes.

     

    07-10-2008 om 10:27 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes in tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we goedkoop:

    Gehaktballetjes in tomatensaus
    =====================
    500 gram gehakt,
    1 ei,
    zout, peper,
    paneermeel 
    gehaktkruiden naar smaak (peper,zout,cayennepeper,tabasco),
    2 eetlepel. olie,
    1 rode paprika,
    1 groene paprika,
    1 grote ui, 3 tenen knoflook,
    1 blik tomatenstukjes op sap met basilicum,
    peper zout
    cayennepeper,tabasco


    Maak het gehakt aan met ei, paneermeel en kruiden naar smaak en rol er
    balletjes van.

    Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd die in reepjes.

    Pel de knoflook.
     
    Bereidingswijze: 

    Verhit de olie en bak de balletjes aan alle kanten bruin. Neem ze uit
    de pan, giet het overtollige vet weg en bak vervolgens de ui, paprika
    en de gesnipperde knoflook en laat dit fruiten tot de ui kleur heeft.
    Voeg dan de tomaten met sap toe, schep alles goed door en laat dit 10
    minuten stoven. Voeg dan peper,zout cayennepeper  tabasco en de
    balletjes toe, even omscheppen, dan  10 minuten. op een laag pitje
    laten pruttelen. 
    Je kan er aardappelen bij serveren of brood.

     

    06-10-2008 om 10:22 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag=smuldag.
    Voor kinderen laat je best de advokaat weg.

    Chocolademousse
    ==============
    180 gram suiker

    250 gram zwarte chocolade

    3 eieren

    1/2 liter opgeklopte room

    4 eetlepels opgeklopte room voor versiering

    1,5 dl advokaat


    .
    Klop  de eierdooiers met de helft van de suiker op tot een stevige
    witte massa

    Smelt ondertussen de chocolade eau bain marie

    Klop de eiwitten goed stijf met de rest van de suiker

    Voeg de eierdooiermengeling bij de chocolade en voeg daarna beetje bij
    beetje het eiwit toe

    Voeg daarna de opgeklopte room toe.

    Doe in een glas of kommetje wat advokaat en doe er de chocolademousse
    op.

    Zet de chocolademousse een nachtje in de koelkast.

    Spuit als versiering de opgeklopte room erop

     

    05-10-2008 om 11:55 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse knolseldersoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Winterse knolseldersoep
    =======================

    voor 8 personen:

    Een goed stuk soepvlees van 500 gram,
    3 takjes tijm
    3 laurierbladeren
    6 peterseliestengels,
    4 liter water
    1 knolselder,
    1 bos groene selder
    3 preien,
    3 uien,
    peper en zout,
    3 rundsbouillonblokjes,
    1 groentenbouillonblokje
    1 blik voetselder van 800 gram
    Peterselie
    .



    Leg in de soepketel het soepvlees met de tijm,laurier en de
    peterseliestengels en overgiet met water en laat een dik uur koken.

    Bereidingswijze:

    Haal de kruiden en het soepvlees uit de pot.

    Reinig alle groenten(niet het blik voetselder)snij in grove stukken en
    voeg bij de bouillon.

    Laat 3/4 uur koken.Voeg peper en zout toe.

    Mix de soep zeer fijn en voeg alle bouillonblokjes toe.

    Dan de voetselder fijn snijden en bijvoegen.Proef de kruiding.

    Indien de soep te dik is water bijvoegen.

    Serveertips Dien zeer warm op en strooi in elk bord wat peterselie.
     

     

    04-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zeewolf met groentenpannetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag=visdag

    Zeewolf met zuiders groentenpannetje   
    ==========================

    voor 4 personen:

    venkel:  1 knol
    citroen:  1 
    rode paprika:  1 
    olijfolie 
    zeewolf:  800 gram
    artisjokharten:  1 blik
    grof gemalen zwarte peper 
    zout en  peper 
    groen van dille 


    Verwarm uw oven voor op 190 graden. Droog de vis af, en leg hem in een
    geoliede pan, peper en zout en leg er citroenschijfjes rond. Een beetje
    olijfolie aanbrengen.

    Snij de venkel en de paprika in kleine blokjes, afspoelen, laat de
    harten van de artisjokken uitdruipen, snij ze in fijne kwartjes.

    Zet de vis gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.

    Warm een beetje olie in een wok of een grote pan, laat er eerst de
    blokjes paprika in stoven, na enkele minuten doet u de venkel erbij en
    nog een paar minuten later de artisjokharten. Voeg olijfolie tijdens
    het koken bij, peper en zout.

    Eindigen met een beetje gehakte dille.
    De vis met de groentenpan opdienen, afwerken met de gebakken
    citroenschijfjes en dille.

    Dien op met puree of versgekookte aardappelen.

     

    03-10-2008 om 14:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgratin met uien en Cammembert.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een bijgerecht:

    Aardappel-Ui Gratin Met Camembert
    =================================
    voor +/- 6 personen:

    750 g voorgekookte aardappelschijfjes
    4 flinke uien
    20 g boter
    peper, zout
    nootmuskaat
    1 dl melk
    2 dl slagroom
    1 ei
    ± 250 gram camembert

     


    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Uien pellen en in dunne ringen snijden.
    Grootste deel van de boter verhitten en uiringen hierin glazig bakken.

    Vuurvaste schaal invetten met restant boter en afwisselend laagje
    aardappelplakjes en laagje uiringen leggen.
    Elke laag kruiden met peper, zout en wat nootmuskaat.

    Ei loskloppen met melk en room en over de aardappelen gieten. Schaal
    afdekken. In het midden van de voorverwarmde oven ± 35 minuten bakken.

    Camembert in dunne plakken snijden. Schaal uit de oven halen en
    camembertplakken hierover verdelen. Nog ± 10-15 minuten in de oven tot
    de camembert begint te kleuren. Lekker met sla.

    De hoeveelheid is genoeg voor ± 6 personen.

    Bereidingstijd: ± 45 minuten

     

    02-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde dadels met geitenkaas en noten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een verrassend lekker aperitiefhapje.

    Dadels met geitenkaas
    =====================
    100 gram zachte geitenkaas
    10 dadels
    10 halve walnoten
    .
    GEVULDE DADELS MET GEITENKAAS.

    Snij 100 gram zachte geitenkaas in 10 stukken.
     
    Ontpit 10 dadels en druk een stukje kaas in de opening.

    Druk een halve walnoot in de kaas.

    01-10-2008 om 10:04 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse roerbak met kalkoen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Haal vandaag de wok maar boven.

    Italiaanse Roerbak Met Kalkoen
    ==============================

    voor 4 personen:

    -         400 gram kalkoenfilet, in stukjes

    -         3 eetlepel. olijfolie classico

    -         1 rode paprika in reepjes

    -         1 gele paprika in reepjes

    -         1 zak iglo groentenmix (á 375 gram)

    -         30 gram keurkaas pittige kaas, geraspt
    .
    Bak de kalkoenfilet in een hapjespan of wok al omscheppend in de hete
    olie bruin.

    Bak de paprika’s al omscheppend circa. 3 minuten mee.

    Schep de inhoud van de zak groentenmix erdoor en laat de groenten al
    omscheppend in circa. 7 minuten gaar bakken.

    Serveer de roerbak met de kaas. Lekker met tagliatelle.

     

    30-09-2008 om 09:46 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensschouder alla osso-buco
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stoofpotje vandaag.

    Ossobuco Van Varkensschouder
    ============================

    Voor 4 personen:

    600 g varkensschouder (in blokjes van 5 cm gesneden)
    boter
    2 eetlepels olijfolie
    peper en zout
    1 wortel (geschild en in stukken gesneden)
    1 stengel witte selder (in stukjes gesneden)
    6 pruimtomaten(roma) (in stukken gesneden)
    2 sjalotten (grof gesneden)
    2 teentjes knoflook (fijngesneden)
    het sap van een halve citroen
    2 dl kippenbouillon
    2 dl witte wijn
    1 laurierblaadje
    1 bundel platte peterselie (fijngesnipperd)


    .
    1. Bak het vlees rondom mooi bruin in boter en olijfolie half om half.

    2. Voeg wortel, selder, sjalotten en look toe en fruit verder tot de
    groenten glazig worden.

    3. Voeg de tomaten, het citroensap, de wijn, de bouillon en het
    laurierblaadje toe. Laat een uurtje rustig sudderen.

    4. Breng op smaak met peper en zout en strooi er peterselie over.


    Serveer met rijst of tagliatelli.

     

    29-09-2008 om 11:05 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!