Een typisch Milanees recept.
Piccata Milanese ================ Ingredienten voor 4 personen:
-250 g spaghetti,ruim water,zout en een scheut olijfolie
VOOR DE SAUS:
-100 g ontbijtspek (heel klein gesneden)
-wat soepgroente (klein gesneden) -teentje knoflook (gesnipperd) -zout -8 tomaten (gepeld,ontpit en in blokjes) -2 eetlepels olijfolie -150 g tomatenpuree -1/4 l water; -wat zout -wat gedroogde basilicum(koffielepel); oregano(koffielepel) en witte verse gemalen peper naar smaak
VERDER: -12 malse dunne stukjes kalfsvlees (elk 30 g) -zout en versgemalen witte peper -paprikapoeder -1 ei -2 eetlepels koffieroom -2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas -6 eetlepels broodkruim -60 g boter of margarine
. Voorbereiding:
-Gezouten water met een scheut olie aan de kook brengen en de spaghetti in circa 5 min 'al dente'koken en laten uitlekken ,warm houden.
Bereidingswijze:
-Ondertussen de olie verhitten en het spek erin uitsmelten -
Destukjes tomaat,soepgroente,look tomatenpuree erbij voegen
-Roer het water erdoor en blijven roeren circa 30 min tot een dikke saus is ontstaan
-Kruiden met zout,basilicum,oregano en peper
-Afgedekt warm houden
-De stukjes kalfsvlees licht kruiden met zout en peper en wat paprikapoeder.
-Klop het ei door de room
-Meng het broodkruim met de kaas op een bord
-Het kalfsvlees eerst door het ei en daarna door het broodkruim halen.
-Verhit de boter en braad het vlees aan elke kant 1 min
Serveertips:
De spaghetti in een verwarmde schotel leggen en de saus erover gieten en het vlees erover schikken Meteen serveren.
|