Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshammetje Dyonaise.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer eens iets apart:

    Varkenshammetje gepanneerd dyonaise
    ===============================

    voor 4 personen

    bakboter
     
    paneermeel
     
    slagroom:  25 centiliter
     
    sjalot:  1
     
    zachte mosterd
     
    peterselie
     
    droge witte wijn:  10 centiliter
     
    graanmosterd
     
    kleine hammetjes:  4

     



    Verwarm de oven tot 200graden.

    Wrijf de hammetjes in met zachte mosterd en wentel ze in paneermeel.

    Schik ze in een ovenschotel en laat ze 30 minuten braden op 180graden.

    Maak ondertussen de Dijonaisesaus klaar.

    Hak het sjalotje fijn en laat het een paar ogenblikken slinken in wat
    boter.

    Voeg er witte wijn bij en laat voor de helft inkoken.

    Meng daar 3 eetlepels graanmosterd  onder, voeg er de room bij en warm
    alles op, zonder te koken.

    Voeg net voor het opdienen wat gehakte peterselie toe.

    Dien op met frietjes.

     

    23-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaartje uit de Hognevallei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of bijgerecht

    Kaastaartje uit de Hognevalei.          
    ==========================
    1 knolselderij
    8 zanddeegtaartjes
    1 Hervekaasje pikant(van 120 gram)
    1 deciliter room
    40 gram boter (bakboter)
    peper

     


    De dag voordien:

    De knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in
    boter.

    Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker
    geen zout gebruiken).

    De Hervekaas met een vork pletten en samen met de selderij en een
    scheutje room bewerken tot een gladde massa.

    De dag zelf:

    De taartvormpjes vullen met het mengsel en deze gedurende 15 minuten in
    een voorverwarmde oven van 200 graden laten bakken tot een mooi korstje
    gevormd is.

    Tip: dit gerecht is ook zeer lekker bij een wildschotel.


     

    22-11-2008 om 09:02 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade vijgentaart Heerlijk smeuïg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker gebak,heel verrassend

    Chocolade vijgentaart heerlijk smeuïg
    =======================================
    Ingredienten:

    VOOR HET DEEG:

    een pak kruimeldeeg.

    VOOR DE VULLING:

    100 gr suiker

    4 eieren

    100 gr boter, gesmolten

    100 gr bittere chocola, gesmolten

    80 gr gedroogde vijgen, gehakt

    150 gr geroosterde hazelnoten, gehakt

     


    Voorbereiding:

    Verwarm de oven voor op 180 graden

    Maak met het deeg een bodem op een ingevette taartvorm van 26 cm
    doorsnee.

    Bak 10 minuten op 180 graden in de oven

    Mix voor e vulling de suiker en de eieren tot het mengsel lichtgeel is.

    Voeg de gesmolten boter toe tot er binding is.

    Meng er dan de gesmolten chocolade door met de vijgen en de noten.

    Vul er de bodem mee en bak nog circa 30 minuten op 180 graden.

     

    21-11-2008 om 09:20 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei met kerriesaus.

    Nog maar eens een eenpansgerecht,altijd gemakkelijk

    Prei Met Kerriesaus Hoofdschotel
    ================================
    1 zakje kerriesaus
    1/2 kilogram schoongemaakte prei
    1 rookworst
    150 gram geraspte kaas
    wat paneermeel
    wat boter
    peper en zout
    aardappelpuree naar behoeven

     

    De dag voordien:

    De prei zeer fijn snijden,wassen en een lekkere aardappelpuree maken.

    De prei blancheren in heet water(of stomen)Goed laten uitlekken.

    Doe de prei dan in een pan met de kerriesaus en laat dit even doorkoken.

    een ingevette ovenschaal de aardappelpuree langs de kant scheppen.
    In het midden de prei scheppen.

    De geraspte kaas overstrooien en wat
    paneermeel.

    Een paar klontjes boter er op doen.

    De dag zelf:

    Even in de oven lichtbruin laten worden.

    Verwarm de rookworst in de Microgolfoven en serveer met de ovenschotel

     


     

    20-11-2008 om 11:25 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fazant met champagnesaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Misschien tegen de feestdagen:

    Fazant met Champagnesaus           
    =====================
    boter    50  gram
     
    droge champagne 1/2 fles(schuimwijn kan ook)
     
    courgettes    2
       
    fazant    2
       
    1 bokaaltje gevogeltefond
     
    sjalotten    3
       
    Provençaalse kruiden
         
    arachideolie    1  soeplepel
     
    olijfolie    2  soeplepels
     
    peper en zout
          
    room    1  deciliter 

     

    Verwijder de reepjes vet spek en de vijgenbladeren van de fazanten;
    laat ze mooi bruin bakken in een kookpan met de boter en de
    arachideolie.

    Voeg peper en zout toe.

    Wanneer ze mooi goudbruin zijn, haalt u ze uit de pan en fruit u
    vervolgens de fijngesnipperde sjalotten.

    Laat ze zachtjes inkrimpen, bevochtig daarna met de champagne.

    Schraap de jus van de fazanten en leg deze daarna terug in de kookpan.

    Doe het deksel erop en laat nog 40 minuten sudderen op een zacht
    vuurtje.

    Voeg de verse room evenals de gevogeltefond toe en laat nog 10 minuten
    doorkoken zonder deksel.

    Breng op smaak, haal de fazanten uit de kookpan en laat indien nodig de
    saus inkoken op een stevig vuurtje, terwijl u de fazanten in stukken
    snijdt.

    Dien op met dauphine aardappelen en de courgettes bereid op volgende
    wijze :

    Schil de courgettes, snij ze in drie of vier stukken en snij ze in
    reepjes zoals frieten.

    Verwarm de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag, fruit hierin
    de courgettes op een middelmatig vuurtje en vergeet niet ze regelmatig
    te draaien.

    Voeg zout, peper en Provençaalse kruiden toe.

    Laat ze niet te lang bakken, ze zijn immers beter wanneer ze nog wat
    krokant zijn.  
     
     
     
     

    19-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Bolognaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Home Cookin Chapter: Spaghetti

    Spaghetti Bolognaise
    ====================
    1/2 à 1 ui,
     
    3 teentjes knoflook
     
    500 gram. rundergehakt,
     
    italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie)

    paprikapoeder,
     
    1 laurierblaadje,

    sambal oelek,
     
    3 kleine blikjes tomatenpuree,
     
    1 blik gepelde tomaten in stukjes,
     
    1 pakje gezeefde tomaten,

    wat olijfolie

    Peper en zout
     
    250 gram Spaghetti capelinni

    100 gram parmezaanse kaas(of gruyerekaas)


    .
    Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat
    olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.

    In de kleine braadpan de tomatenpuree  verwarmen (blijf roeren, anders
    brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt.

    Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.

    In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de
    kruiden,

    zout en peper rul bakken.

    Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde
    tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en eventueel.
    nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen.

    1/2 uur à 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan,
    af en toe roeren.

    De spaghetti koken en opdienen met de kaas.







     

    18-11-2008 om 12:04 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeuf Bourguingnon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk en volledig op voorhand te maken

    Boeuf Bourguignon
    =================
    Ingredienten: 1 kilo mager rundsvlees, in grove stukken

    300 gr wortelen in schijfjes

    3 teentjes knoflook fijn gesnipperd.

    4 rode uien in ringen

    250 gr champignons in plakjes

    2 takjes tijm

    3 el olijfolie

    half bokaaltje vleesfond

    2 el bloem

    100 gr gerookte spekreepjes

    500 ml rode wijn (bourgogne)

    zout en peper


    .

    De dag voordien:

    Bereidingswijze:
    In ovenvaste braadpan olie verhitten en vlees rondom bruinbakken.

    Ui, knoflook en wortel 2 minuten meebakken.

    Tijm, bloem en zout en peper er over strooien.

    Langs rand van de pan fond en wijn erbij schenken.

    Braadpan afgedekt met deksel in midden van oven schuiven en vlees in 2
    uur zachtjes gaarstoven.

    Af en toe omscheppen en eventueel nog scheutje wijn of water toevoegen.

    In koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken.

    Champignons toevoegen en 3 minuten op hoog vuur meebakken.

    Pan uit oven nemen en champignonmengsel door vlees scheppen.

    De dag zelf:

    Pan terug opwarmen en nog 15 minuten in oven laten staan.

    Lekker met aardappels en broccoli.


     

    17-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!