Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
De knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in boter.
Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker geen zout gebruiken).
De Hervekaas met een vork pletten en samen met de selderij en een scheutje room bewerken tot een gladde massa.
De dag zelf:
De taartvormpjes vullen met het mengsel en deze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden laten bakken tot een mooi korstje gevormd is.
Tip: dit gerecht is ook zeer lekker bij een wildschotel.
Fazant met Champagnesaus ===================== boter 50 gram
droge champagne 1/2 fles(schuimwijn kan ook)
courgettes 2
fazant 2
1 bokaaltje gevogeltefond
sjalotten 3
Provençaalse kruiden
arachideolie 1 soeplepel
olijfolie 2 soeplepels
peper en zout
room 1 deciliter
Verwijder de reepjes vet spek en de vijgenbladeren van de fazanten; laat ze mooi bruin bakken in een kookpan met de boter en de arachideolie.
Voeg peper en zout toe.
Wanneer ze mooi goudbruin zijn, haalt u ze uit de pan en fruit u vervolgens de fijngesnipperde sjalotten.
Laat ze zachtjes inkrimpen, bevochtig daarna met de champagne.
Schraap de jus van de fazanten en leg deze daarna terug in de kookpan.
Doe het deksel erop en laat nog 40 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Voeg de verse room evenals de gevogeltefond toe en laat nog 10 minuten doorkoken zonder deksel.
Breng op smaak, haal de fazanten uit de kookpan en laat indien nodig de saus inkoken op een stevig vuurtje, terwijl u de fazanten in stukken snijdt.
Dien op met dauphine aardappelen en de courgettes bereid op volgende wijze :
Schil de courgettes, snij ze in drie of vier stukken en snij ze in reepjes zoals frieten.
Verwarm de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag, fruit hierin de courgettes op een middelmatig vuurtje en vergeet niet ze regelmatig te draaien.
Voeg zout, peper en Provençaalse kruiden toe.
Laat ze niet te lang bakken, ze zijn immers beter wanneer ze nog wat krokant zijn.
. Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.
In de kleine braadpan de tomatenpuree verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt.
Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.
In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden,
zout en peper rul bakken.
Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en eventueel. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen.
1/2 uur à 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.
Broccolisoep met dragon ====================== Voor ca 8 borden
3 maal 500 gram broccoli
3 middelgrote uien, fijngesnipperd
soepvlees(schenkel)
3kruidentuiltjes(laurier,tijm,peterselie)
bouillonblokjes:3 runds,1 tuinkruiden,2 groenten
2 deciliter room
4 eetlepels olijfolie
3 teentje geperste knoflook
3 eetlepels verse dragon, of 1 eetlepel gedroogde
peper/zout
tabasco/worcestershiresaus
. Kook of stoom eerst de gesneden stelen (uiteinde verwijderen) van de broccoli gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de roosjes toe en kook alles nog enkele minuten tot de roosjes gaar maar niet te zacht zijn gekookt.
Verhit de olie in een kookpan en bak zachtjes op laag vuur de uitjes tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en laat even zachtjes meebakken.
Doe de broccoli en dragon bij de uitjes en giet de hete bouillon erover.
Pureer de broccoli in de pan, voeg de room toe en laat een paar minuutjes zachtjes doorkoken.
Breng op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco en worcestershiresaus.
Bavarois Van Fijne Vruchten En Advocaat ===============================
voor 6-8 personen
125 g frambozen 125 g rode bessen 125 g braambessen 125 g blauwbessen 100 g suiker 12 blaadjes gelatine (van 3 g) 2-1/2 dl room 3 eierdooiers 100 g suiker 250 g mascarpone 50 cl advocaat
. De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water.
De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker. De uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost. Laten afkoelen.
Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten weken.
De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.
De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat. Vermengen met de kaasmassa en in een bavaroisvorm gieten. Gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast.
De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa spatelen. Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten.
Boerenworst Met Preistamppot ====================== - 4 boerenworsten - 1 eetl. boter - 800 g wit van prei in ringen gesneden - 200 g gerookte spekblokjes - 1 kg aardappelen - 2 dl melk - 1 eetl. graanmosterd - nootmuskaat - peper en zout
. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Doe het spek in een kookpan (zonder vetstof) en laat ± 2 min bakken op een hoog vuur.
Voeg de prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.
Doe er dan de aardappelstukjes bij en leng aan met melk.
Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. pruttelen.
Doe ondertussen 1 eetl boter in een braadpan.
Leg er de boerenworsten in en laat op een matig vuur gaar bakken (niet in prikken). Draai na 5 min. om en laat de andere zijde nog 5 min. zachtjes bakken.
Stamp de stamppot met een pureestamper, totdat de aardappelblokjes glad zijn.
Breng de preistamppot op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.