Dit voorgerecht kan je zo pittig maken als je zelf wil.
Scampi's Diabolique ================= 24 Scampis
1 dl olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels ketchup
3 dl room
2 dl witte wijn
Chilipepers naar eigen smaak(geen sambal oelek)
Paar takjes dragon
1 groentenbouillonblokje
1 dl water
Groentjes naar keuze: 1 kleine wortel, 1 ajuin, ½ rode paprika, 1 teentje look
. Pel de scampis, maar laat een groot stuk van de staart eraan
Verwarm de olie in een braadpan
Kruid de scampis met peper en zout -
Als de olie goed warm is, bak je de scampis langs beide zijden gedurende 3 minuten -
Cutter de groentjes zeer fijn en voeg ze bij de scampis -
Blus de pan met de witte wijn -
Voeg het water toe, los de bouillon erin op en laat opkoken -
Vervolgens de ketchup, de tomatenpuree en de room toevoegen en alles goed doorroeren met de garde en eventjes laten inkoken -
Snij de chilipepers fijn en voeg bij de saus -
Voeg ook nog een beetje dragon toe en de saus is klaar
|