Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslever op Normandische wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor wie van kalfslever houdt!

    kalfslever Op Normandische Wijze
    =========================================
    4 plakken kalfslever van 150 g elk

    2 appels (goudrenetten)

    2 eetlepels vloeibare acaciahoning

    2 eetlepels lichtbruine suiker

    1 flinke scheut calvados

    2 dl verse room

    Vers gemalen peper, zout

    1 klont boter om te bakken


    .
    Bestrijk de lever aan beide kanten met de honing en laat aan beide
    kanten licht kleuren in de hete bakboter.

    Kruid met peper en zout en laat zachtjes mooi lichtroze bakken.

    Overgiet met calvados en flambeer.

    Neem uit de pan en hou warm onder alu-folie.

    Schik de geschilde, ontpitte en in plakken gesneden appelen in de pan,
    bestrooi met bruine suiker en laat mooi kleuren en karameliseren.

    Overgiet met de verse room en laat lichtjes indikken.

    Schik de lever op warme borden, overgiet met de romige saus met appel
    en serveer met gebakken krielaardappelen.

     

    12-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeggebak met appelen en rozijnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht

    Bladerdeeggebak met appel en rozijnen
    =====================================
    boter

    kaneelpoeder

    Engelse pudding

    citroensap:0,50

    ei:  1

    bladerdeeg:500 gram

    krenten:  100 gram

    suiker:  100 gram

    Granny Appelen:5





    Schil de appelen en snij ze in dobbelsteentjes.

    Meng de appelblokjes in een grote kom met het citroensap, de suiker, de
    rozijnen en een koffielepel kaneel. Laat 30 minuten trekken op een
    koele plaats.

    Rol het bladerdeeg uit tot een grote, lange rechthoek. Leg het op
    boterpapier of op een beboterde plaat.

    Klop het ei.

    Leg het appelmengsel in het midden, in een lange strook, en plooi de
    randen van het deeg aan beide kanten om tot een lange, platte rol.

    Knijp de randen rond-om rond goed dicht en bestrijk met geklopt ei.

    Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180 °C).

    Dien lauwwarm op met slagroom of met crème anglaise.

    11-07-2009 om 13:32 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensvlees met pruimen en westmalle dubbel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een iets simpeler.

    Varkensvlees Met Pruimen En Westmalle Dubbel.
    =============================================
    750 g , liefst wat doorregen biologisch varkensvlees, in blokken gesneden

    1 ui en twee teentjes knoflook, fijngehakt

    ongeveer 15 gedroogde pruimen zonder pit

    wat boter

    1 flesje Westmalle dubbel

    1 kop bouillon

    peper, zout en een paar takjes rozemarijn

    beetje bloem

    wat versgehakte peterselie.


    Laat de pruimen 3 uur wellen in een beetje Westmalle bier.
    .
    Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem. Schud de overtollige bloem
    eraf.

    Bak het vlees aan alle kanten lichtbruin. Voeg ui en knoflook toe en
    bak ze even mee. Doe er dan een half flesje Westmalle bij, wat bouillon
    en de rozemarijn. Laat de pruimen even uitlekken en doe ze bij het
    vlees. Laat het geheel zo ongeveer een uurtje stoven.

    Als de saus te dik wordt kun je eventueel wat bouillon toevoegen.

    Strooi er vlak voor het opdienen wat versgehakte peterselie over.

    Wij aten er broccoli bij en een paar gekookte aardappeltjes. En
    natuurlijk een glas Westmalle dubbel.

     

    10-07-2009 om 16:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen met spaanse peper,currie en wijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De mosselen zijn er weer!

    Mosselen met Spaanse peper currie en wijn
    ===============================
    look:  2 teentjes

    visbouillon:  1 blokje

    groene selder:  1 takje

    koriander:  1 bosje

    Kerrie:  1 soeplepel

    water:  1 deciliter

    sjalot:  1

    mosselen:  2 kilogram

    peper en zout

    droge witte wijn:  2 deciliter

    kleine Spaanse peper :  1

     

     


    .
    Was de mosselen en maak ze schoon.

    Was de selder en de koriander en hak alles fijn.

    Hak de sjalot,de Spaanse peper en de look.

    Bereid een bouillon met het water,de wijn,het bouillonblokje,de
    groenten en de curry.Kruid met peper en zout en laat 10 minuten
    sudderen.

    Voeg de mosselen toe,zet het deksel op de pan en laat koken totdat de
    mosselen open zijn.

    Dien de mosselen met brood op.

    Een tip: Je kunt een beetje room toevoegen om dit gerecht te
    verzachten.

     

    09-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpotje met dronken appeltjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag een stoofpotje: Lamsvlees

    Lamsstoofpotje Met Dronken Appeltjes
    ====================================
    • 500 g Lamsborstlappen

    • 2 uien

    • 60 g boter

    • 2 eetlepels bloem

    • 3 dl bruin bier (oud bruin)

    • 3 dl bouillon

    • 3 eetlepels appelazijn

    • 125 g appelstukjes (gedroogde)

    • 3 kruidnagels

    • 2 laurierblaadjes

    •  snufje peper (versgemalen)


    .
    1. Bestrooi het vlees met peper.

    2. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees rondom
    bruin.

    3. Voeg de uien toe en fruit deze ± 3 minuten op middelhoog vuur mee.

    4. Verdeel de bloem over het vlees en laat de bloem ± 2 minuten op
    zacht vuur garen.

    5. Voeg het bier, de bouillon, de appelazijn en de appelstukjes aan het
    vlees toe en breng het gerecht al roerende aan de kook.

    6. Voeg de kruidnagels en laurierblaadjes toe en laat het gerecht in
    1-1½ uur afgedekt op zacht vuur gaar sudderen.

    Lekker met aardappelpuree en snijboontjes.

     

    08-07-2009 om 09:12 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfstong met kappertjestappenade.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel anders: Kalfstong

    Kalfstong Met Kappertjestapenade
    ================================
    • 1 Kalfstong (zonder keelstuk)

    • 1 ui (gesnipperd)

    • 1 stukje foelie

    •   bosje Italiaanse kruiden (verse)

    • 2 dl droge sherry (medium)

    • 1  citroen

    • 4 eetlepels kappertjes

    • 6 tomaten (gedroogde, in olie)

    • 50 g zwarte olijven (zonder pit)

    •  snufje zout



    .
    1. Spoel de tong af met koud water en schuur het vel schoon met een
    doekje met 2 eetl. zout. Spoel de tong weer af en leg hem in een pan.

    Voeg de ui met de foelie, de kruiden, de sherry, zout en 1 l water toe
    aan de tong.

    2. Breng het vocht aan de kook en laat de tong afgedekt in 90-120
    minuten tegen de kook aan gaar worden op een vlamverdeler. De tong is
    gaar als het puntje zacht is.

    3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de
    citroen uit. Hak de kappertjes, de tomaatjes en de olijven grof en meng
    ze met de citroenrasp en wat citroensap.

    4. Spoel de tong even af onder koud water en pel het vel eraf. Snijd de
    tong in plakken.

    Roer 2-3 eetl. warm kookvocht door de tapenade en schep deze ernaast.

    Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes en een salade.

     

    06-07-2009 om 11:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!