Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
25-10-2008
In Parmaham gegrilde vijgen met Fontinakaas.
Vandaag een heel eenvoudig maar lekker voorgerecht:
In Parmaham Gegrilde Vijgen Met Fontina(Kaas) ================================== Ingredienten:
4 verse vijgen
50 gr fontina (Italianse bergkaas)of gruyerekaas
4 plakjes parma of serranoham
2 el olijfolie
1 el basamicoazijn
Bereidingswijze:De dag voordien,
Vijgen wassen en kruislings diep insnijden.
Fontina in 4 stukken snijden en in vijgen stoppen.
Vijgen inpakken in ham. De dag zelf:
Pakketjes licht bestrijken met olie.
Ovengrill voorverwarmen.
Vijgenpakketjes op baklaat zetten en ca. 10 minuten onder gril schuiven, tot ham knapperig is en kaas begint te smelten.
In kom olie mengen met azijn, peper en zout.
Vijgen elk op bord zetten en dressing rondom druppelen.
Kalkoenrolletjes Op Z'n Antwaarps =================================
Voor 4 personen
4 kalkoensautees,
200 gr gemengdgehakt,
Studentenhaver,
peper en zout,
chapelure,4 cl Elixir dAnvers,
1 flesje De Koninck Cuvee Millenium,
3 cl Snaps DeBeukelaer(jenever),
1 ei,
2 sjalotten,
1/8 L room,
bakboter. .
Voorbereiding(2 dagen voordien)
Laat de rozijnen van de studentenhaver gedurende een nacht weken in een mengeling van Elixir en Snaps.
Bereidingswijze(1 dag voordien)
Doe het gehakt in de keukenrobot alsook de chapelure,de noten,het eitje,wat peper en zout en laat alles goed mengen.Haal uit de robot en voeg de rozijnen toe.
Laat dit alles gedurende een nacht opstijven in de koelkast.
De dag zelf:
Leg de kalkoensautees tussen aluminiumfolie sla hem plat met een deegrol.
Verdeel het gehaktmengsel over de sautees en rol op.Vastprikken met een cocktailprikker.
Plaats het geheel in een voorverwarmde oven gedurende 40 min.(200°C)
Ondertussen de sjalot fijnhakken.
Verwarm in een sauspan een beetje bakboter of olijfolie en fruit hierin de sjalot,voeg het bier toe en laat eventjes sudderen.
Als de kalkoenrollades klaar zijn,voeg dan het braadvocht bij de saus en laat inkoken.Voeg de room toe en laat nog eventjes inkoken.