Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    25-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Parmaham gegrilde vijgen met Fontinakaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een heel eenvoudig maar lekker voorgerecht:

    In Parmaham Gegrilde Vijgen Met Fontina(Kaas)
    ==================================
    Ingredienten:

    4 verse vijgen

    50 gr fontina (Italianse bergkaas)of gruyerekaas

    4 plakjes parma of serranoham

    2 el olijfolie

    1 el basamicoazijn

     


    Bereidingswijze:De dag voordien,
     
    Vijgen wassen en kruislings diep insnijden.
     
    Fontina in 4 stukken snijden en in vijgen stoppen.
     
    Vijgen inpakken in ham.
    De dag zelf:
     
    Pakketjes licht bestrijken met olie.

    Ovengrill voorverwarmen.

    Vijgenpakketjes op baklaat zetten en ca. 10 minuten onder gril
    schuiven, tot ham knapperig is en kaas begint te smelten.

    In kom olie mengen met azijn, peper en zout.

    Vijgen elk op bord zetten en dressing rondom druppelen.

    25-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marinière van koolvis en zeeuwse mosselen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag
    Iets gemakkelijk en veel op voorhand klaar te maken.


    ==============
    Ingredienten:

    voor 4 personen
     
    800 g koolvisfilets

    1 kg Zeeuwse mosselen

    1 ui

    2 stengels selder

    1 bosje peterselie

    2 winterwortels

    2 prei

    1 sjalot

    1 dl room

    Paar saffraandraadjes

    Paar eetlepels gehakte, gemengde, verse tuinkruiden

    Peper en zout


    .
    Voorbereiding:De dag voordien:

    - Schrob de mosselen goed schoon en laat ze uitlekken.

    -Stoof wat fijngesneden ui, selder en peterselie aan in boter, voeg de
    mosselen toe en laat ze onder deksel en op hoog vuur opengaan.

    -De pan regelmatig opschudden.

    -Neem de mosselen uit de schelp en dek ze af,zodat ze niet uitdrogen.

    -Zeef het mosselvocht.

    - Snijd wortel, prei en selder in een fijne brunoise(blokjes).

    -Versnipper de sjalot en blancheer de groenten kort(even in kokend
    water).

    -Spoel ze met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet(afdekken
    en wegzetten).

     Bereidingswijze:De dag zelf:

    -Kook het gezeefde mosselsap in tot de helft en voeg room toe.

    -Laat verder inkoken tot sausdikte en werk af met boter.

    -Breng op smaak met peper (geen zout).
    -Doe mosselen, saffraan en groentebrunoise bij de saus en houd warm.

    -Stoom(of bak) de vis met de velkant naar boven in enkele minuten gaar.

    Serveertips:

    -Schep de saus op de borden, vlij de vis op de saus, velkant naar boven
    en verwijder het vel voorzichtig.

    -Strijk de vis lichtjes in met wat gesmolten boter.

    - Bestrooi de vis met zwarte peper uit de molen.

     

    24-10-2008 om 10:32 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd geitenkaasje met perencompote.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we voor een nagerecht dat even zo goed een voorgerecht kan zijn!!!

    Gegratineerde Geitenkaas Met Perencompote
    ===============================
    2 peren
    2 eetlepel krenten
    2 eetlepel rozijnen
    50 gram geleisuiker
    4 geitenkaasjes
    2 eetlepel honing
    1 takje kervel
    1 liter water
    500 gram kristalsuiker
    2 citroenen in plakjes
    2 kaneelstokjes
    1 vanillestokje doorgesneden

     


    De dag voordien:

    Kook voor het suikerwater het water, de suiker, de citroenen,de kaneel
    en het vanillestokje tot de helft in.

    Schil ondertussen de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het
    vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).

    Pocheer de peerblokjes 2 minuten in het suikerwater.

    Voeg krenten en rozijnen toe en pocheer het geheel nog 2 minuten.

    Roer de geleisuiker door het vocht en laat het geheel binden tot een
    lichte compote.

    De dag zelf:

    Verwarm de ovengrill voor.

    Verwarm de perencompote terug op.

    Smeer de geitenkaasjes in met de honing en gratineer ze korte tijd
    onder de ovengrill.

    Leg de geitenkaasjes op de borden en schep enkele eetlepels
    perencompote rond de kaas. Garneer het geheel met wat kervelblaadjes.

     

    23-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met tomaten-kerriesaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een bijzonderlekker voorgerecht.

    Scampi's Met Tomaten-Kerriesaus Warm Voorgerecht
    ================================================
    Voor 4-6 personen:

    scampi's 5 tot 7 per
    persoon naargelang de grootte
    1 klein blikje tomatenpuree.
    3 eetlepel olijfolie
    2 deciliter rode wijn
    2 deciliter lichte room(15%
    vetgehalte)
    3 teentjes knoflook
    2 eetlepel kerrie
    peper en zout

    Voor de lookbroodjes:
    2 Stokbroden
    125 gram boter
    5 teentjes knoflook
    .
    Voorbereiding:

    Doe de diepgevroren Dompel de scampi's +/- 2 minuten in
    een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen.Dep ze droog.

    Bereiding:
    Verhit de olie in een braadpan en bak de scampi's aan bijde zijden
    gedurende 2 minuten.

    Snipper er de knoflook over en kruid met peper en zout.Schep ze uit de
    pan en houd ze warm.

    Maak de braadresten los met de rode wijn en voeg er de tomatenpuree bij.

    Laat 2 minuten. hevig inkoken.

    Voeg er dan de kerrie en de room bij.laat nog enkele minuten koken
    zodat u een lichtgebonden saus bekomt.

    Wentel er de scampi's nog even in.


    Maak intussen de lookbroodjes klaar.

    Verdeel het stokbrood in porties van 10 cm en snij middendoor.

    Meng de boter met de look en smeer dit op het stokbrood.

    Laat enkele minuten kleuren onder de grill.

    Afwerking:
    Serveer de scampi's op een bord en geef er de warme lookbroodjes bij

    Wijntip: Een genereuze witte wijn Bijvoorbeeld Sancerre.

     

    22-10-2008 om 10:30 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenrolletjes op z'n Aantwaarps.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets echt belgisch

    Kalkoenrolletjes Op Z'n Antwaarps
    =================================

    Voor 4 personen

    4 kalkoensautees,

    200 gr gemengdgehakt,

    Studentenhaver,

    peper en zout,

    chapelure,4 cl Elixir dAnvers,

    1 flesje De Koninck Cuvee Millenium,

    3 cl Snaps DeBeukelaer(jenever),

    1 ei,

    2 sjalotten,

    1/8 L room,

    bakboter.
    .


    Voorbereiding(2 dagen voordien)

    Laat de rozijnen van de studentenhaver gedurende een nacht weken in een
    mengeling van Elixir en Snaps.

    Bereidingswijze(1 dag voordien)

    Doe het gehakt in de keukenrobot alsook de chapelure,de noten,het
    eitje,wat peper en zout en laat alles goed mengen.Haal uit de robot en
    voeg de rozijnen toe.

    Laat dit alles gedurende een nacht opstijven in de koelkast.

    De dag zelf:

    Leg de kalkoensautees tussen aluminiumfolie sla hem plat met een
    deegrol.

    Verdeel het gehaktmengsel over de sautees en rol op.Vastprikken met een
    cocktailprikker.

    Plaats het geheel in een voorverwarmde oven gedurende 40 min.(200°C)

    Ondertussen de sjalot fijnhakken.

    Verwarm in een sauspan een beetje bakboter of olijfolie en fruit hierin
    de sjalot,voeg het bier toe en laat eventjes sudderen.

    Als de kalkoenrollades klaar zijn,voeg dan het braadvocht bij de saus
    en laat inkoken.Voeg de room toe en laat nog eventjes inkoken.

    Serveertips Serveren met kroketjes.

    Als drank een heerlijke frisse De Koninck.

    21-10-2008 om 09:55 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elliots Vlammetjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker pittig.

    Eliott's Vlammetjes           
    ===========================
    1 kilogram kipkarbonaden,drumsticks of vleugeltjes. 

    8 spaanse pepertjes(naar smaak)

    4 kilogram uien

    Stuk gember(naar smaak)

    5 teentjes Knoflook

    Ketjap  (geen zoete)

    1 blikje tomatenpuree en water.

    Olijfolie

    .
    De dag voordien:

    Doe in een pan wat olie en laat de kippenblokjes of de drumsticks aan
    alle zijden goed bruinen

    Snij de pepertjes in stukjes (als je het recept nog kruidiger wil,laat
    dan wat pitten zitten);

    Snij de uien in halve ringen en de knoflook zeer fijn.

    Snij de gember in kleine blokjes.

    Doe in een grote pan(wok kan ook)de olie,doe de uien en de knoflook
    erbij,ook de pepertjes en de gember.Laat lichtjes bakken maar niet
    kleuren.

    Doe er een goede scheut Ketjap bij.

    Doe dan de tomatenpuree erbij.

    Roer alles goed door elkaar.

    Doe er nog wat water bij en leg er dan de kip in,schep goed om.

    Laat net zo lang zachtjes op het vuur pruttelen tot de kip zeer mals is.

    Dien op met stokbrood of frieten en, salade.

    De dag zelf :

    Terug opwarmen en eventueel de saus binden.
    Dien op met brood ,pasta of rijst.

     

    20-10-2008 om 11:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!