Vandaag iets echt belgisch
Kalkoenrolletjes Op Z'n Antwaarps =================================
Voor 4 personen
4 kalkoensautees,
200 gr gemengdgehakt,
Studentenhaver,
peper en zout,
chapelure,4 cl Elixir dAnvers,
1 flesje De Koninck Cuvee Millenium,
3 cl Snaps DeBeukelaer(jenever),
1 ei,
2 sjalotten,
1/8 L room,
bakboter. .
Voorbereiding(2 dagen voordien)
Laat de rozijnen van de studentenhaver gedurende een nacht weken in een mengeling van Elixir en Snaps.
Bereidingswijze(1 dag voordien)
Doe het gehakt in de keukenrobot alsook de chapelure,de noten,het eitje,wat peper en zout en laat alles goed mengen.Haal uit de robot en voeg de rozijnen toe.
Laat dit alles gedurende een nacht opstijven in de koelkast.
De dag zelf:
Leg de kalkoensautees tussen aluminiumfolie sla hem plat met een deegrol.
Verdeel het gehaktmengsel over de sautees en rol op.Vastprikken met een cocktailprikker.
Plaats het geheel in een voorverwarmde oven gedurende 40 min.(200°C)
Ondertussen de sjalot fijnhakken.
Verwarm in een sauspan een beetje bakboter of olijfolie en fruit hierin de sjalot,voeg het bier toe en laat eventjes sudderen.
Als de kalkoenrollades klaar zijn,voeg dan het braadvocht bij de saus en laat inkoken.Voeg de room toe en laat nog eventjes inkoken.
Serveertips Serveren met kroketjes.
Als drank een heerlijke frisse De Koninck.
|