Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    03-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm dessert met Calvados voor de BBQ.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heerlijk voor de BBQ:

    Warm Dessert Met Calvados
    =========================
    hotelcake

    1 appel

    calvados

    vanilleijs

    aluminiumfolie



    .
    Snij 4 stukken aluminiumfolie van 30 op 30 centimeter. Leg in het
    midden van elk stuk folie twee sneetjes cake.

    Spoel de appel af en snij deze in 4 delen. Per portie verdeel je een
    partje van de appel in schijfjes over de cake.

    Vouw de aluminium zo dat je 4 opstaande zijden hebt. Doe in elke portie
    een eetlepel calvados.

    Vouw de folie dicht.

    Leg de porties gedurende een 3-tal minuutjes op de rooster.

    Haal de porties van de barbecue, vouw de folie open en leg op elke
    portie een bol vanilleijs.

    Direct opdienen.

    Heerlijke afsluiter na een avondje barbecuen.

     

    03-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met vinaigrette Hollandaise.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens asperges,zolang het duurt.

    Asperges met vinaigrette Holandaise      
    =========================
    asperges 1,50  kilogram
     
    slagroom 4  soeplepels 

    olijfolie 8  soeplepels 

    gekookte ham 4  sneetjes 

    muskaatnoot      

    hardgekookt eieren 4   

    gehakte peterselie 2   soeplepels
     
    peper en zout      

    witte wijnazijn 4  soeplepels 

    yoghurt 2  soeplepels

     


    Schil de asperges en kook ze gaar in een aspergekookpot in gezouten
    water (10 à 15 minuten naar naargelang van de soort asperges).

    Mix de azijn, de olijfolie, de yoghurt en de room en kruid met peper en
    zout en nootmuskaat.

    Pureer de hardgekookte eieren en snij de ham in fijne julienne.

    Voeg ze bij de vinaigrette, alsook de gehakte peterselie.

    Serveer de lauwe asperges met deze mengeling.

    02-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeewolf met zuiders groentenpannetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Zeewolf met zuiders groentenpannetje    Warm voorgerecht
    ========================================================
    venkel:  1 knol

    citroen:  1 

    rode paprika:  1 

    olijfolie 

    zeewolf:  800 gram

    artisjokharten:  1 blik

    grof gemalen peper 

    zout en versgemalen peper
     
    groen van dille 

     


    Verwarm uw oven voor op 190 graden. Droog de vis af, en leg hem in een
    geoliede pan, peper en zout en leg er citroenschijfjes rond. Een beetje
    olijfolie aanbrengen.

    Snij de venkel en de paprika in kleine blokjes, afspoelen, laat de
    harten van de artisjokken uitdruipen, snij ze in fijne kwartjes.

    Zet de vis gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.

    Warm een beetje olie in een wok of een grote pan, laat er eerst de
    blokjes paprika in stoven, na enkele minuten doet u de venkel erbij en
    nog een paar minuten later de artisjokharten. Voeg olijfolie tijdens
    het koken bij, peper en zout.

    Eindigen met een beetje gehakte dille.
    De vis met de groentenpan opdienen, afwerken met de gebakken
    citroenschijfjes en dille.

    Dien op met puree of versgekookte aardappelen.

     

    01-05-2009 om 14:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaatroom met lange vingers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een nagerecht:

    Advokaatroom met lange vingers
    ==============================
    100 gram boter,

    100 gram suiker,

    1 zakje vanille suiker,

    3 eieren,

    200 cc advokaat,

    8 blaadjes witte gelatine,

    250 cc slagroom,

    1 à 2 pakken lange vingers.

     

    .
    Week de gelatine in koud water.
    Wring uit en los de geweekte gelatine op in 50 cc heet water  Laat dit
    afkoelen maar niet dik worden.

    Splits de eieren en klop de boter, de suiker en de vanille suiker
    aubainmarie schuimig.

    Klop er dan een voor een de eidooiers door totdat er een luchtige massa
    ontstaat.Mag in geen geval koken.

    Roer de advokaat en de gelatine door het eimengsel.

    Laat dit geheel staan zodat het lobbig wordt.

    Klop de eiwitten en de slagroom na elkaar stijf en spatel ze door het
    advocaatmengsel.

    Bekleed een cakevorm met aluminiumfolie, en laat deze 5 centimeter
    boven de rand uitsteken.

    Bedek de bodem met een laag lange vingers in de lengte , bestrijk ze
    met een laag advokaat mousse.

    Maak op deze manier meerder lagen.Eindig met een laag advokaatroom.

    Laat de taart enkele uren opstijven in de ijskast. 

    Serveertips Stort de taart op een cakeschaal en verwijder de folie.
     

     

    30-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provencaals varken op de grill.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een idee voor de BBQ:

    Provençaals Varken Op Grill
    ===========================
    voor 2 personen:

    300 g vlees van de lage ribben

    bakboter

    suiker

    1/2 ui

    100 g paprika

    100 g champignons

    1/2 liter tomatenblokjes
    (in brikverpakking)

    1/2 teentje knoflook

    Provençaalse kruiden

    eventueel instant bruine
    roux (bindmiddel)

    2 spiesen


    .
    De brochettes:
    1. Snij het vlees in gelijke blokjes en verdeel over de twee spiesen.

    2. Bak de brochettes in de pan, op de grill of in de oven.

    De Provençaalse saus:

    1. Hak ondertussen de ui in grove stukken en fruit deze in boter.

    2. Snij de paprika in reepjes en voeg bij, samen met de kruiden,
    tomaten, zout en een half teentje look. Een snuifje suiker mildert de
    zure smaak van de tomaten

    3. Laat alles een kwartiertje lang gaarstoven en doe er op het einde de
    champignons bij.

    Gebruik eventueel instant bruine roux om de saus in te dikken.

    Serveertip: Droog gekookte rijst doet het bijzonder goed bij
    Provençaalse brochettes. Net zoals een koude, groene boontjessla. Giet
    hier net voor het serveren een vinaigrette over, anders zou de mooie
    groene kleur van de boontjes kunnen vervalen.


     

    29-04-2009 om 09:06 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van asperges.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nogmaals asperges!

    Bavarois van asperges            Koud voorgerecht
    ==================================
    voor 4 personen

    1 kilogram asperges (groene en witte)

    6 blaadjes gelatin

    20 centiliter melk, halfvolle

    1 soeplepel crème_fraîche

    1 eiwit

    Vinaigrette, zelfgemaakte

     


    .
    Was en schil de asperges, snijd ze in kleine stukjes en bewaar wat
    punten, gekookt in zout water, ter versiering.

    Laat de gelatin in koud water weken en knijp het uit.

    Kook de stukjes asperge gedurende 20 minuten in melk en maak alles fijn
    in de mixer.

    Passeer alles door een zeef.

    Voeg de gelatin en de crème_fraîche toe.

    Voeg zout en peper toe en laat het geheel enkele minuten afkoelen.

    Vermeng het vervolgens met de zeer stijfgeklopte eiwit tot Een geheel.

    Bevochtig de wanden van de ovenvaste potjes met water.

    Verdeel het mengsel hierover en laat het gedurende 2 uur opstijven in
    de koelkast.

    Ledig de potjes op de borden en versier de bavarois met de
    aspergepunten.

    Iedere bavarois kan worden gepresenteerd in het midden van een bord,
    versierd met enkele hele asperges en op smaak gebracht met een
    theelepel vinaigrette.

    Deze saus wordt gemaakt met balsamicoazijn (of sherryazijn) en
    olijfolie.

     

    28-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananaspapillot à la Mojito.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de grill of op de BBQ.

    Ananaspapillot A La Mojito
    ==========================
    4 schijven ananas

    8 takjes munt

    4 eetlepels kandijsuiker

    8 eetlepels witte rum

    2 eiwitten

    4 eetlepels suiker


    .
    Schik de schijven ananas op aluminiumfolie, overstrooi ze met
    kandijsuiker en rum en voeg wat gehakte munt toe.

    Maak de papillot dicht en leg hem op de grill (of in de oven gedurende
    5 minuten .

    Klop de eiwitten met suiker tot het mengsel hard wordt.

    Serveer de papillot met een eetlepel geklopt eiwit en versier met de
    rest van de takjes munt.

     

    27-04-2009 om 12:40 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!