Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    30-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.papilotte van kabeljauwfilet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens : BBQ

    Papillotte Van Kabeljauwfilet
    =============================
    - 4 stukjes kabeljauwfilet

    - 1 ajuin (in ringetjes gesneden)

    - 4 eetlepel olijfolie

    - peper en zout

    - 8 zongedroogde tomaatjes

    - 4 stukjes zilverpapier (30x30cm)

    - 2 teentjes knoflook (in schijfjes)

    - oregano

     


    .
    Schik de kabeljauw op het zilverpapier.

    Doe er wat uiringetjes, wat zongedroogde tomaatjes en peper en zout
    over.

    Leg de schijfjes knoflook op de vis en breng op smaak met oregano.

    Overgiet met 1 eetlepel olijfolie.

    Vouw het zilverpapier dicht en leg gedurende 20 minuutjes in de
    voorverwarmde oven (200 graden) of op de BARBECUE. Opdienen in het
    zilverpapier.

    30-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde Countrybrochetten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag : BBQ

    Gemarineerde Countrybrochettes Met Maïssalade
    =============================================
    - ± 500 g kipfilet

    - 1 groene paprika

    - 1 rode paprika

    - 2 tomaten

    - 1 ui

    - 120 g natuuryoghurt

    - 340 g maïs

    - peper en zout


    Country marinade:
    - 2 eetlepel. tomatenketchup

    - 3 eetlepel. olijfolie

    - 1 eetlepel. citroensap

    - 1 eetlepel. mosterd

    - 1 teentje knoflook

    - 4 à 6 brochettespiesen


    .
    Snijd het vlees in stukken van 2,5 op 2,5 centimeter.

    Meng de ingrediënten voor de marinade, giet over het vlees en laat een
    4-tal uur marineren.

    Snijd de rode paprika in stukken van 3 op 3 centimeter.

    Snijd de ui in stukken van 3 op 3 centimeter.

    Snijd de groene paprika in blokjes van ½ centimeter.

    Pel de tomaat (gaat makkelijk wanneer u ze eerst 10 seconden in kokend
    water dompelt). Verwijder de pitten en snij in stukjes.

    Laat houten brochettespiesen een half uur in water weken.

    (15 min.)

    Steek de stukken vlees op de brochettespiesen. Wissel telkens af met
    een stukje rode paprika en een stuk ui.

    Dep de brochettes droog voor u ze op de barbecue bakt (naar smaak
    gedurende 6 à 8 min.).

    Meng de uitgelekte maïs met de groene paprikablokjes, de tomaten, de
    natuuryoghurt en kruid naar smaak met peper en zout.

    Serveer op elk bord een vleesspies met maïssalade en geef er een
    aardappel in de schil bij.

     

    29-08-2009 om 14:58 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kippenspiesjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een pittig aperitiefhapje.

    Gemarineerde kippenspiesjes
    ===========================
    400 gram kipfilet of vleugeltjes

    4 knoflooktenen

    40 ml droge sherry

    40 ml water

    1 eetlepel olijfolie

    1/2 eetlepel mild paprika poeder

    1/2 eetlepel pikant paprikapoeder

    zout

    2 lente-uitjes

    20 gram vloeibare boter


    .
    Snijd de kipfilet in 8 repen.
     
    Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn
    Doe de sherry, het water, de olijfolie in een kom en meng dit goed.
     
    Meng het paprikapoeder, de gesneden knoflook en het zout er goed
    doorheen.
     
    Voeg de kipfilet toe en laat dit 2 uur in de koelkast marineren.
     
    Leg de 8 satestokjes in het water zodat ze niet gaan splinteren
     
    Bereidingswijze:  Doe de repen kipfilet als een soort slang op de
    satestokjes.

    Snijd de uitjes in schuine stukken
    Doe de vloeibare boter in de grilpan
    Grill de spiesjes in 3-4 minuten aan elke kant gaar en bruin.
     
    Leg de spiesjes op een schaal en strooi de gesneden lente-uitjes erover
     

     

    28-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen op de wijze van de chef.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mosselen

    Mosselen Op De Wijze Van De Chef
    =========================
    4 kilogram mosselen

    1 dikke wortel

    1/4 knolselder

    1 stevige ui

    1 rode paprika

    1 prei

    2 tomaten

    2 teentjes knoflook

    2 theelepel oregano

    1 eetlepel mosselkruiden

    4 deciliter gepelde tomaten

    4 deciliter room


    .
    Spoel de mossselen zorgvuldig en doe ze in een grote pan.

    Maak de wortel,de knolselder,de ui,de paprika en de prei schoon en
    snijd ze in kleine blokjes.

    Doe ze in de stoomkoker en laat even stomen(ze moeten krokant blijven.

    Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

    Verdeel alle groentenblokjes over de mosselen.

    Pers het knoflook uit en verdeel ook dit samen met de oregano en de
    mosselkruiden over de mosselen.

    Laat de gepelde tomaten uitlekken en duw ze door een zeef.

    Giet de verkregen pulp en de room over de mosselen.Breng de mosselen
    aan de kook tot ze opengaan.

    Schud ze even om en breng terug aan de kook.

    Opdienen in de pan.

     

    28-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpotje charcutiere.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Nog maar eens een Sudderpotje

    Lamsstoofpotje "Charcutiere"      
    =======================

    voor 4 personen:

    1 lamsschouders

    1/4 groot blik gepelde tomaten

    1/4 groot blik tomatenblokjes gekruid
    met basilicum

    2 sl fijne zure augurkjes

    2 sl fijne zure zilveruitjes

    2 teentjes gesnipperde knoflook

    1 sl kappertjes

    olijfolie

    1 takjes tijm

    1 blaadjes laurier

    wat water indien nodig

    1 soeplepels gehakte peterselie
    peper en zout

     

     



    .
    Kan volledig de dag voordien.

    Ontbeen de lamsschouder en snij in blokjes.

    Laat de blokjes aan alle kanten bruinen in wat olijfolie,kruid met
    peper en zout en doe er de in stukken gesneden tomaten en de
    tomatenblokjes bij.

    Voeg indien nodig wat water toe.

    Laat ca 30 min sudderen.Deksel op de pan.

    Voeg daarna de augurkjes,uitjes,look,tijm en laurier toe en laat nog 30
    min verder garen.

    Bestrooi met de peterselie

    Dien op met aardappelen naar keuze.

     

    27-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio bonbon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    eens een ander voorgerecht

    Carpaccio bonbon               
    ================================
    ongeveer 100 gram. ossehaas

    wortel

    komkommer

    courgette

    ijsbergsla

    parmezaanse kaas

    pijnboompitten

    pesto

    room

    sprietje bieslook


    .
    zorg dat de ossehaas diepgevroren is.
     
    Bereidingswijze

    Snijd de ossehaas in dunne plakjes op de snijmachine op stand 4. (of
    laat deze door de slager snijden als je geen snijmachine hebt)

    Bedek een koffiekop(je) aan de binnenkant met plastic folie. Leg in het
    kopje 3 of 4 plakjes ossehaas, zorg dat de onderkant bedekt is en dat
    de uiteinden er overheen hangen, zodat je deze later dicht kan vouwen
    tot een pakketje.

    Bak in de wok, geraspte wortel, komkommer en courgette.

    Bak voor de smaak wat pesto mee.

    Doe de gebakken groenten in het kopje.

    Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, en doe een klein beetje boven op
    de groenten.

    Vouw hem dicht en bind hem af met een sprietje bieslook.

    Zet de kookpan op het vuur en doe hier room in, doe hier en beetje
    pesto bij en eventueel. voor de smaak wat geraspte parmezaanse kaas
    doorheen.
     
    Serveertips Pak een groot plat bord. Leg in het midden een rond bedje
    ijsbergsla. Haal de "bonbon" uit het kopje en zet deze op het bedje
    sla.

    Nappeer de saus met een slingerende beweging over het bord.

    Strooi als laatste wat geraspte kaas en pijnboompitten over het bord.

     

     

    26-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met pittige tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitiefhapje

    Gehaktballetjes met pittige tomatensaus
    =======================================
    1/2 kg gehakt

    2 eieren

    1 grote of 2 kleine uien

    50 gram paneermeel

    Peper zout

    nootmuskaat

    4 deciliter kalfsfond

    2 blikjes tomatenblokjes met basilicus



    .
    Het gehakt mengen met de eieren,de gehakte ui,peper,zout,nootmuskaat en
    als laatste het paneermeel.

    Rol er bolletjes van en laat koken in de fond tot ze gaar zijn.

    Neem uit de pan

    Stort er de tomatenblokjes over,laat nog eens koken en ze zijn klaar

    Heel lekker

     

    25-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeggebak met apel en rozijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens een nagerechtje

    Bladerdeeggebak met appel en rozijnen
    =====================================
    boter

    kaneelpoeder

    Engelse pudding

    citroensap:0,50

    ei:  1

    bladerdeeg:500 gram

    krenten:  100 gram

    suiker:  100 gram

    Granny Appelen:5



    .
    Schil de appelen en snij ze in dobbelsteentjes.

    Meng de appelblokjes in een grote kom met het citroensap, de suiker, de
    rozijnen en een koffielepel kaneel.

    Laat 30 minuten trekken op een koele plaats.

    Rol het bladerdeeg uit tot een grote, lange rechthoek.

    Leg het op boterpapier of op een beboterde plaat.

    Klop het ei.

    Leg de appelen in het midden, in een lange strook, en plooi de randen
    van het deeg aan beide kanten om tot een lange, platte rol.

    Knijp de randen rond-om rond goed dicht en bestrijk met geklopt ei.

    Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180 GRADEN CELCIUS).

    Dien lauwwarm op met slagroom of met crème anglaise.

     

    24-08-2009 om 12:29 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!