|
Mosselen
Mosselen Op De Wijze Van De Chef ========================= 4 kilogram mosselen
1 dikke wortel
1/4 knolselder
1 stevige ui
1 rode paprika
1 prei
2 tomaten
2 teentjes knoflook
2 theelepel oregano
1 eetlepel mosselkruiden
4 deciliter gepelde tomaten
4 deciliter room
. Spoel de mossselen zorgvuldig en doe ze in een grote pan.
Maak de wortel,de knolselder,de ui,de paprika en de prei schoon en snijd ze in kleine blokjes.
Doe ze in de stoomkoker en laat even stomen(ze moeten krokant blijven.
Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel alle groentenblokjes over de mosselen.
Pers het knoflook uit en verdeel ook dit samen met de oregano en de mosselkruiden over de mosselen.
Laat de gepelde tomaten uitlekken en duw ze door een zeef.
Giet de verkregen pulp en de room over de mosselen.Breng de mosselen aan de kook tot ze opengaan.
Schud ze even om en breng terug aan de kook.
Opdienen in de pan.
|