Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    28-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kippenspiesjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een pittig aperitiefhapje.

    Gemarineerde kippenspiesjes
    ===========================
    400 gram kipfilet of vleugeltjes

    4 knoflooktenen

    40 ml droge sherry

    40 ml water

    1 eetlepel olijfolie

    1/2 eetlepel mild paprika poeder

    1/2 eetlepel pikant paprikapoeder

    zout

    2 lente-uitjes

    20 gram vloeibare boter


    .
    Snijd de kipfilet in 8 repen.
     
    Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn
    Doe de sherry, het water, de olijfolie in een kom en meng dit goed.
     
    Meng het paprikapoeder, de gesneden knoflook en het zout er goed
    doorheen.
     
    Voeg de kipfilet toe en laat dit 2 uur in de koelkast marineren.
     
    Leg de 8 satestokjes in het water zodat ze niet gaan splinteren
     
    Bereidingswijze:  Doe de repen kipfilet als een soort slang op de
    satestokjes.

    Snijd de uitjes in schuine stukken
    Doe de vloeibare boter in de grilpan
    Grill de spiesjes in 3-4 minuten aan elke kant gaar en bruin.
     
    Leg de spiesjes op een schaal en strooi de gesneden lente-uitjes erover
     

     

    28-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen op de wijze van de chef.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mosselen

    Mosselen Op De Wijze Van De Chef
    =========================
    4 kilogram mosselen

    1 dikke wortel

    1/4 knolselder

    1 stevige ui

    1 rode paprika

    1 prei

    2 tomaten

    2 teentjes knoflook

    2 theelepel oregano

    1 eetlepel mosselkruiden

    4 deciliter gepelde tomaten

    4 deciliter room


    .
    Spoel de mossselen zorgvuldig en doe ze in een grote pan.

    Maak de wortel,de knolselder,de ui,de paprika en de prei schoon en
    snijd ze in kleine blokjes.

    Doe ze in de stoomkoker en laat even stomen(ze moeten krokant blijven.

    Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

    Verdeel alle groentenblokjes over de mosselen.

    Pers het knoflook uit en verdeel ook dit samen met de oregano en de
    mosselkruiden over de mosselen.

    Laat de gepelde tomaten uitlekken en duw ze door een zeef.

    Giet de verkregen pulp en de room over de mosselen.Breng de mosselen
    aan de kook tot ze opengaan.

    Schud ze even om en breng terug aan de kook.

    Opdienen in de pan.

     

    28-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpotje charcutiere.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Nog maar eens een Sudderpotje

    Lamsstoofpotje "Charcutiere"      
    =======================

    voor 4 personen:

    1 lamsschouders

    1/4 groot blik gepelde tomaten

    1/4 groot blik tomatenblokjes gekruid
    met basilicum

    2 sl fijne zure augurkjes

    2 sl fijne zure zilveruitjes

    2 teentjes gesnipperde knoflook

    1 sl kappertjes

    olijfolie

    1 takjes tijm

    1 blaadjes laurier

    wat water indien nodig

    1 soeplepels gehakte peterselie
    peper en zout

     

     



    .
    Kan volledig de dag voordien.

    Ontbeen de lamsschouder en snij in blokjes.

    Laat de blokjes aan alle kanten bruinen in wat olijfolie,kruid met
    peper en zout en doe er de in stukken gesneden tomaten en de
    tomatenblokjes bij.

    Voeg indien nodig wat water toe.

    Laat ca 30 min sudderen.Deksel op de pan.

    Voeg daarna de augurkjes,uitjes,look,tijm en laurier toe en laat nog 30
    min verder garen.

    Bestrooi met de peterselie

    Dien op met aardappelen naar keuze.

     

    27-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio bonbon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    eens een ander voorgerecht

    Carpaccio bonbon               
    ================================
    ongeveer 100 gram. ossehaas

    wortel

    komkommer

    courgette

    ijsbergsla

    parmezaanse kaas

    pijnboompitten

    pesto

    room

    sprietje bieslook


    .
    zorg dat de ossehaas diepgevroren is.
     
    Bereidingswijze

    Snijd de ossehaas in dunne plakjes op de snijmachine op stand 4. (of
    laat deze door de slager snijden als je geen snijmachine hebt)

    Bedek een koffiekop(je) aan de binnenkant met plastic folie. Leg in het
    kopje 3 of 4 plakjes ossehaas, zorg dat de onderkant bedekt is en dat
    de uiteinden er overheen hangen, zodat je deze later dicht kan vouwen
    tot een pakketje.

    Bak in de wok, geraspte wortel, komkommer en courgette.

    Bak voor de smaak wat pesto mee.

    Doe de gebakken groenten in het kopje.

    Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, en doe een klein beetje boven op
    de groenten.

    Vouw hem dicht en bind hem af met een sprietje bieslook.

    Zet de kookpan op het vuur en doe hier room in, doe hier en beetje
    pesto bij en eventueel. voor de smaak wat geraspte parmezaanse kaas
    doorheen.
     
    Serveertips Pak een groot plat bord. Leg in het midden een rond bedje
    ijsbergsla. Haal de "bonbon" uit het kopje en zet deze op het bedje
    sla.

    Nappeer de saus met een slingerende beweging over het bord.

    Strooi als laatste wat geraspte kaas en pijnboompitten over het bord.

     

     

    26-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met pittige tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitiefhapje

    Gehaktballetjes met pittige tomatensaus
    =======================================
    1/2 kg gehakt

    2 eieren

    1 grote of 2 kleine uien

    50 gram paneermeel

    Peper zout

    nootmuskaat

    4 deciliter kalfsfond

    2 blikjes tomatenblokjes met basilicus



    .
    Het gehakt mengen met de eieren,de gehakte ui,peper,zout,nootmuskaat en
    als laatste het paneermeel.

    Rol er bolletjes van en laat koken in de fond tot ze gaar zijn.

    Neem uit de pan

    Stort er de tomatenblokjes over,laat nog eens koken en ze zijn klaar

    Heel lekker

     

    25-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeggebak met apel en rozijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens een nagerechtje

    Bladerdeeggebak met appel en rozijnen
    =====================================
    boter

    kaneelpoeder

    Engelse pudding

    citroensap:0,50

    ei:  1

    bladerdeeg:500 gram

    krenten:  100 gram

    suiker:  100 gram

    Granny Appelen:5



    .
    Schil de appelen en snij ze in dobbelsteentjes.

    Meng de appelblokjes in een grote kom met het citroensap, de suiker, de
    rozijnen en een koffielepel kaneel.

    Laat 30 minuten trekken op een koele plaats.

    Rol het bladerdeeg uit tot een grote, lange rechthoek.

    Leg het op boterpapier of op een beboterde plaat.

    Klop het ei.

    Leg de appelen in het midden, in een lange strook, en plooi de randen
    van het deeg aan beide kanten om tot een lange, platte rol.

    Knijp de randen rond-om rond goed dicht en bestrijk met geklopt ei.

    Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180 GRADEN CELCIUS).

    Dien lauwwarm op met slagroom of met crème anglaise.

     

    24-08-2009 om 12:29 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepje van selder en bloemkool.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondagse soep.

    Soepje Van Selder & Bloemkool
    =============================
    ½ bloemkool, grof gehakt

    5 flinke stengels witte stoofselder, grof gehakt

    1 dikke ui,

    1 aardappel

    1 handvol verse peterselie, fijngehakt

    1 groentebouillon blokje,

    1 kippen bouillonblokje

    1 ½ liter water

    2 wortelen & selderblaadjes voor de garnituur

    peper en zout




    .
    Hak de ui fijn en stoof deze, samen met de selder, bloemkool en
    aardappel aan in wat boter/olie.

    Verkruimel er de bouillonblokjes over en blus met het water, kruid met
    peper en wat zout en breng aan de kook.

    Draai vervolgens het vuur middelmatig en laat de soep zo'n 40 minuten
    pruttelen onder deksel.

    Snijd ondertussen de wortelen in julienne en stoof ze rustig gaar in
    wat boter.

    Mix de soep glad en strooi en vervolgens de peterselie in, kruid
    eventueel nog wat bij.

    Serveer de soep en werk af met wat worteljulienne en enkele
    selderblaadjes.

     

    23-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Varkenshaasje Met Tomatensaus
    =============================

    voor 2 personen:

    350 g varkenshaasje

    2 eetlepels olijfolie

    50 g boter

    1 ui

    300 g mix bospaddestoelen

    1 ,5 dl tomatensap

    ½ dl witte balsamico azijn of witte wijnazijn

    1 eetlepel honing

    1 koffielepel mosterd

    1 teentje knoflook

    1 bosje basilicum

    Scherpe paprika- of tandoripoeder

    Peper, zout



    .
    Het varkenshaasje:

    Laat het varkenshaasje een kwartiertje bakken in boter. Draai het
    halfweg wel eens om.Bestrooi het met zout, peper en wat scherpe
    paprika.

    De tomatensaus:

    Snijd de ui in halve ringen.

    Verhit de olie en laat de ui 5 minuten zachtjes bakken. Hak de knoflook
    fijn en voeg bij.

    Roer het tomatensap,de honing,de azijn,de mosterd, zout en scherpe
    paprika erdoor.

    Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken.

    Vergeet niet af en toe even te roeren.
    Bak ondertussen de bospaddestoelen en kruid ze met peper en zout.

    Serveer het vlees op een onderlaag van de bospaddestoelen te midden van
    de tomatensaus. Werk af met enkele takjes basilicum.

     

    22-08-2009 om 13:47 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met mascarponekaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vrijdag = visdag

    Zalm Met Mascarpone Kaas
    ====================
    4 rode zalmmoten
    6 preien
    250 gram mascarpone kaas
    1 eierdooier
    1 deciliter melk
    Sap van 1 citroen
    1 eetlepel boter
    peper en zout


    .
    De dag voordien:

    Snijd het wit van de preien in ringen.Laat 1 eetlepel boter warm worden
    in een brede kookpan en doe er de preiringen in.Kruid met peper en zout
    en zet het deksel op de pan.Laat gedurende 5 minuten stoven.
    Klop de mascarpone kaas met 1 eierdooier en 1 deciliter melk tot een
    gladde massa.

    De dag zelf:

    Warm de prei terug op,en leg er de zalmmoten op,kruid met peper en zout
    en giet er citroensap bij.Laat met het deksel op de pan 8 minuten
    garen.Neem de moten uit de pan en doe 3/4 van het mascarpone
    kaas-mengsel bij.Roer goed om en laat even warmen.Giet het prei-kaas
    mengsel in een ovenschotel,Schik er de zalmmoten op en lepel er de rest
    van de mascarponi over.
    Laat lichtjes kleuren onder de grill en dien onmiddelijk op.


     

    21-08-2009 om 11:08 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout met citroen en look.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens : Lamsvlees

    Lamsbout met citroen en look
    ============================
    paneermeel:  40 gram

    lamsbout:  1 kilogram

    teentjes look:  6

    zout

    aardappelen:  800 gram


    olijfolie

    platte peterselie: 1 eetlepel

    uien:  2

    peper

    citroenen natuur:  2

    verse rozemarijn :  2 takjes


    .
    De dag voordien:

    Pers de citroenen en bewaar de schil van één citroen.

    Plet 2 teentjes look , meng met het citroensap.

    Giet dit mengsel over de lamsbout, dek af, en laat minstens 4 uur
    rusten in de koelkast. Denk eraan de lamsbout regelmatig om te draaien.

    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 180graden.

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

    Hak de uien.

    Schik de aardappelen en de uien in een grote ovenschotel, leg er de
    lamsbout bovenop. Breng op smaak met peper en zout, een vleugje
    olijfolie, en laat 35 minuten in de oven braden.

    Hak de peterselie met de resterende teentjes look. Meng met de
    rozemarijn, het paneermeel, 2 soeplepels olie en de fijn gehakte
    citroenschil.

    Wrijf de lamsbout flink in met dit mengsel en plaats opnieuw in de oven
    voor 40 minuten. Dien de lamsbout op met verse groenten. *

    U kan een beetje truffelsap in het peterseliemengsel toevoegen

     

    20-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientaart met amandelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht

    Aardbeientaart Met Amandelen
    ============================
    175 g fijngemalen amandelen

    175 g fijne suiker

    175 g zelfrijzend bakmeel

    175 boter

    2 eieren,

    500 g aardbeien, in plakjes gesneden



    .
    Smelt de boter (au bain Marie) en meng de suiker, amandelen, bakmeel en
    de eieren. Gebruik de mixer in de laagste stand.

    Smeer dan de helft van het deeg op de bodem van de springvorm. Leg
    daarop de in plakjes gesneden aardbeien en strijk daarop de rest van
    het deeg.

    Een lastig klusje, het deeg is erg plakkerig. Je moet snel werken. Ik
    gebruikte een brede pannenlikker om alles te verdelen.

    Bak de taart dan 1 uur op 160 graden hete lucht of 180 graden gewone
    oven.

    Let op dat de taart niet té bruin wordt. Bij mijn oven ging het prima,
    maar als het gebak te bruin wordt kun je de laatste minuten wat
    alu-folie gebruiken om de taart af te dekken.

    Laat de taart even in de vorm staan en maak de randen voorzicht los.

    Het is mooi en ook lekker om de taart dan nog te bedekken met een laag
    suikerglazuur.

    Dat maak je door 75 gram poedersuiker en wat aardbeiensap bij elkaar
    voegen tot je een hele dikke massa hebt. Dan meteen uitsmeren over de
    taart.

    Garneer met een paar aardbeien.

    19-08-2009 om 08:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker vispannetje.

    Vispannetje
    ========
    50 g zalmfilet

    50 g kabeljauw

    50 g Noorse garnalen, gepeld

    50 g gekookte mosselen

    1 glas witte wijn

    ½ ui, fijngesneden

    klein teentje knoflook

    1 dl (slag)room

    1 eetlepel verse dille, fijngehakt

    100 gram champignons, in plakjes

    1 theelepel viskruiden

    peper en zout

    1 eetlepel maïzena

    olijfolie om in te bakken



    .
    Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan.

    Voeg de vis toe en bak voorzichtig even mee.

    Voeg de champignons toe en bak alles nog even goed door.

    Voeg de wijn, room en kruiden toe en laat tegen de kook komen.

    Eventueel de saus wat binden met aangemaakte maïzena.

    Strooi er vlak voor het serveren de dille overheen.

    Serveer met een witte rijst en een frisse salade.Of met gekookte aardappeltjes.

     

     

    18-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (29 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met verse perziken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eendenborst een meevaller.

    Eendenborst met verse perziken
    ==============================
    champagne of schuimwijn:  2,50 deciliter

    tuinkers

    eendenborstfilets:  2

    gedroogde ham:  4 sneetjes

    perziken:  4

    peper en zout

    basilicumblaadjes:  4

    suiker:  2 soeplepels

    likeur van perziken:  4 soeplepels

    sla


    .
    Bak de eendenborsten gedurende 10 minuten langs de velkant en nog eens
    3 minuten langs de andere kant.

    Snijd de perziken in stukken en bevochtig ze met de schuimwijn.

    Laat alles gedurende 15 minuten koken, mix het geheel met een mixer en
    doe door een zeef.

    Breng op smaak met peper en zout, voeg de perzikenlikeur toe en de
    suiker.

    Snijd de borstjes in schijfjes en schik ze op een bord.

    Hak de basilicum en voeg deze op het laatste bij de saus.

    Overgiet het vlees met de saus en leg het schijfje ham ernaast.

    Werk af met sla en eventueel wat schijfjes perzik, wat tuinkers of
    kervel

     

    17-08-2009 om 08:29 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met witloof,ham en eieren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerechten altijd gemakkelijk.

    Ovenschotel Met Witloof, Ham En Eieren
    ======================================
    Ingrediënten:
     
    4 struikjes witloof,

    4 gekookte aardappelen,

    2 hardgekookte eieren,

    100 g gekookte ham,

    klontje boter,

    50 g versgeraspte Emmenthal kaas

    kookroom 2 deciliter,

    8 takjes witte selder, fijngehakt,

    paneermeel om te bestrooien

    Ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,

     


    Bereidingswijze:
    De dag voordien:

    Snijd de blaadjes witloof in de lengte in brede repen.

    Snijd de aardappelen in plakjes.

    Hak de eieren fijn.

    Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes. 

    Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witloof kort. Laat
    afkoelen.

    Roer de kaas door de kookroom.

    Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel.

    Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de
    schaal.

    Bestrooi met de fijngehakte selder.

    Verdeel er het witloof over en daarna de ham en de eieren.

    Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal.


    De dag zelf:

    Zet de schaal 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C,de
    laatste 5 minuten onder de grill, tot de bovenkant lichtgekleurd is.

    Dien warm op.

     

    16-08-2009 om 11:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Côte a l'os met pikante BBQsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BBQ

    Côte à L'os Met Pikante Barbecuesaus
    ====================================
    1 côte à l'os van rund

    4 eetlepel. vleesmarinade

    Voor de pikante barbecuesaus:

    4 tomaten

    2 paprika's (groen of geel)

    1 sjalot

    1 teentje knoflook

    6 eetlepel. barbecuesaus

    1 eetlepel olijfolie of vleesmarinade

    instantsausbinder (facultatief)

    4 à 6 eetlepel. pikante barbecuesaus extra hot (Zeisner)

     


    Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 seconden. in heet water
    dompelt) en snij in partjes. Verwijder de witte zaadlijsten en pitten
    uit de paprika's en snij in stukjes. Snipper de sjalot en het
    knoflookteentje fijn.

    (30 à 35 min.)

    Strijk de côte à l'os in met de vleesmarinade en zet in de koelkast tot
    gebruik.

    Maak de saus:

    verhit de olijfolie of de vleesmarinade in een steelpannetje en stoof
    de fijngesnipperde sjalot en knoflook glazig.

    Voeg de paprikastukjes toe en schep om.

    Voeg de tomatenpartjes toe en laat 5 min. sudderen op een matig
    vuurtje.

    Voeg 4 eetlepel. (of meer indien gewenst) barbecuesaus toe en laat nog
    2 min. sudderen.

    Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

    U kan de saus eventueel warm houden op de barbecue.

    Dep de côte à l'os droog en bak ± 30 min. (voor saignant, reken meer
    tijd voor doorbakken vlees) op een matig warme barbecue of in een
    grillpan.

    Draai geregeld om. Voor een mooi ruitjeseffect verplaatst u het vlees
    geregeld.

    Snij het vlees eventueel los van het been en snij daarna in sneetjes.
    Dien op met de saus en een frisse salade.

     

    15-08-2009 om 16:14 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Choriatiki Boerensalade.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    een griekse sla voor alle dagen.

    Choriatiki     Boerensalade
    ===========================
    2 niet te grote vleestomaten,

    2 komkommers,

    1 rode ui,

    2 groene paprika's,

    2 hardgekookte eieren,

    10 olijven,

    3 eetlepels olijfolie,

    1 eetlepel azijn,

    peperen zout,

    200 gram feta kaas



    .
    De groenten wassen, in niet te kleine stukken snijden, (behalve de ui)
    en samen in een slakom doen.

    De ui in dunne ringen snijden en erover doen. Olie en azijn erover
    gieten, peper en zout erover strooien, de kaas verbrokkeld erover
    leggen. Meteen opdienen.

    Lekker bij vele vleesgerechten,!

     

    14-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep met basilicum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoog tijd voor de courgettes!

    Courgettesoep Met Basilicum
    ===========================
    basilicum   blaadjes

    tomaten)  500  gram

    gevogeltebouillon  1  blokje

    courgettes  1  kg

    slagroom  10  cl

    teentje van look  1

    sjalotten  2

    olijfolie  2  soeplepels

    peper en zout


    .
    Pel de courgettes en snijd ze in blokjes, hak de sjalotten en de look
    fijn, ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.

    Fruit de groenten in de olijfolie, leng aan met 1 L water en breng aan
    de kook met het bouillonblokje.

    Na een twintigtal minuten, de soep mixen en de room, peper en zout
    toevoegen.

    Net voor het opdienen, het fijngesneden basilicum toevoegen.

    Ideetjes meer: Als u de soep te dun vindt, kan u voor het mixen wat
    broodkruim toevoegen.

    Bewaar wat kleine basilicumblaadjes voor de versiering.

    Geef er geraspte parmezaan en in olie gebakken broodkorstjes bij.

     

    13-08-2009 om 08:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staartvis met kruidensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of hoofdgerecht: Staartvis

    Staartvis met kruidensaus        warm voorgerecht
    =================================================
    boter:  100 gram

    kappertjes:  20

    kervel:  0,50 bosje

    bieslook:  0,50 bosje

    slagroom:  20 centiliter

    dragon:  1 bloemkoolroosje

    olijfolie:  1 soeplepel

    peper en zout

    ansjovispasta:  2 soeplepels

    staartvis in 4 stukken gesneden:  1 kilogram

    witte of groene asperges:  16

     


    Maak de kruidenboter de dag voordien: was en hak de kruiden, laat de
    boter zacht worden, meng de boter met al de ingrediënten. Dek af en
    plaats in de koelkast.

    De dag zelf:

    was en schil de asperges, laat ze 10 minuten. in kokend, gezouten water
    gaar worden, giet af en zet warm opzij.

    Schroei snel de stukken vis in een cocotte in de hete olijfolie.

    Breng op smaak met peper en zout, verminder het vuur, dek af en laat 10
    tot 15 minuten. sudderen naargelang de grootte van de stukken.

    Verwarm de room in een pannetje, neem van het vuur en voeg, al
    kloppend, de in stukken gesneden kruidenboter toe.
    Verwarm opnieuw zachtjes, breng op smaak.

    Schik de vis op warme borden, met rondom de asperges. Overgiet met de
    saus. Serveer met kleine, gekookte aardappeltjes.

     

     

    12-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimentaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    gebak vandaag

    Pruimentaart
    ============
    200 g bloem (zelfrijzend)

    1 centiliter arachideolie

    2 g boter (roomboter)

    50 g suiker

    1 zakje vanillesuiker

    1 ei

    600 g pruimen

    2 centiliter rum

    1 eetlepel bessenconfituur

    15 g suiker


    .
    De bloem in een kom brengen en in het midden een kuiltje maken. Hierin
    het geklutste ei, de suiker en de vanillesuiker doen.

    Geleidelijk mengen met bloem en wanneer de bloem bijna vermengd is, met
    koele handen de in stukjes gesneden koude boter en de olie door het
    mengsel kneden tot een homogeen geheel.

    Het deeg best een nacht laten rusten in de koelkast.

    De pruimen wassen, halveren en ontpitten. In een schaaltje leggen en
    besprenkelen met rum. Een half uurtje laten trekken.

    Het aanrecht bestrooien met bloem en het deeg uitrollen tot op een
    dikte van ongeveer 4 milimeter en voorzichtig in een ingevette bakvorm
    overbrengen.

    Doorprikken met een vork en het deeg bestrijken met confituur.

    Hierop dakpansgewijs de pruimenhelften leggen.

    De taart ongeveer 40 minuten in een oven van 190 graden zetten.

    Vlak voor het opdienen, bestrooien met suiker.

    Tip: door het deeg uit te rollen op boterhampapier zal het makkelijker
    in de taartvorm aan te brengen zijn; brokkeldeeg (of zanddeeg) is
    immers zeer kortbrekig

    11-08-2009 om 11:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstenbroodjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een lekker ontbijt.

    Worstenbroodjes
    ===============
    250 gram bloem;

    35 gram zachte boter;

    10 gram verse gist;

    1 1/4 deciliter. lauwwarme melk;

    iets zout;

    200/250 gram gehakt h.o.h.;

    2 kleine eieren;

    paneermeel;

    1/2 zakje gehaktkruiden.

     

    .
    De bloem zeven met het zout .De boter heel zacht roeren. De gist
    oplossen in de warme melk en dan in een kuiltje in de bloem gieten en
    tegelijk de boter toevoegen.

    Kneed voorzichtig de boter met de melk en neem vanaf de binnencirkel
    steeds wat bloem mee.
     
    Het deeg soepel kneden en op een warme plaats 1 uur laten rijzen.
     
    Dan het gehakt mengen met een ei, de kruiden en het paneermeel.
     
    Na de rust van het deeg dit op een bestoven werkvlak uitrollen tot een
    rechthoekige lap van 1/2 centimeter dik en een breedte van 25 centimeter
     
    Deze deeglap in de lengte doormidden snijden en in de breedte in
    reepjes van 6 centimeter.
     
    Van het gehakt net zoveel rolletjes maken als er lapjes deeg zijn en
    ieder rolletje in een deeglapje vouwen.
     
    De kopse kanten en de naad goed aandrukken en eventueel aan de
    binnenzijde met iets water vochtig maken.
     
    De broodjes met de naad op een beboterde bakplaat leggen en met
    losgeroerd ei bestrijken.
     
    De broodjes een half uur laten narijzen in de oven en daarna in een
    half uur gaar en goudbruin bakken in een warme oven op 150 - 175 graden
    .

     

    10-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!