eens een ander voorgerecht
Carpaccio bonbon ================================ ongeveer 100 gram. ossehaas
wortel
komkommer
courgette
ijsbergsla
parmezaanse kaas
pijnboompitten
pesto
room
sprietje bieslook
. zorg dat de ossehaas diepgevroren is. Bereidingswijze
Snijd de ossehaas in dunne plakjes op de snijmachine op stand 4. (of laat deze door de slager snijden als je geen snijmachine hebt)
Bedek een koffiekop(je) aan de binnenkant met plastic folie. Leg in het kopje 3 of 4 plakjes ossehaas, zorg dat de onderkant bedekt is en dat de uiteinden er overheen hangen, zodat je deze later dicht kan vouwen tot een pakketje.
Bak in de wok, geraspte wortel, komkommer en courgette.
Bak voor de smaak wat pesto mee.
Doe de gebakken groenten in het kopje.
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, en doe een klein beetje boven op de groenten.
Vouw hem dicht en bind hem af met een sprietje bieslook.
Zet de kookpan op het vuur en doe hier room in, doe hier en beetje pesto bij en eventueel. voor de smaak wat geraspte parmezaanse kaas doorheen. Serveertips Pak een groot plat bord. Leg in het midden een rond bedje ijsbergsla. Haal de "bonbon" uit het kopje en zet deze op het bedje sla.
Nappeer de saus met een slingerende beweging over het bord.
Strooi als laatste wat geraspte kaas en pijnboompitten over het bord.
|