Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    15-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossenstaart met tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ossenstaart lekker met tomaat

    Ossenstaart met tomaat
    ======================
    1 ossenstaart, vraag de slager de staart in stukken te verdelen van 5 cm dik

    1 lepel olijfolie

    selderij,

    peterselie,

    tijm,

    1 ui,

    1 wortel,

    peper en zout

    water

    Maak een saus van;

    1 ui en twee tenen knoflook,
    fijngesnipperd

    500 gram verse tomaten of een blik tomatenstukjes

    1 eetlepel tomatenpuree

    2 chilipepers

    wat gedroogde oregano

    scheutje droge witte wijn.



    .
    Neem een zware soeppan.
    Bak het vlees in de olie even rondom bruin.

    Giet er water op tot alles onder staat en breng aan de kook.

    Schuim goed af en als de vloeistof helder blijft de kruiden en groenten
    toevoegen.

    Laat de bouillon zo minstens 4 uur op een heel zacht pitje trekken.

    Neem het vlees uit de pan en zeef de bouillon.

    Maak de saus

    Laat de saus mooi inkoken.

    Leg de stukken ossenstaart in een ovenschaal en giet de saus erover.

    Strooi er wat Parmezaanse kaas over en zet de schaal 20 minuten in een
    voorverwarmde oven op 200 graden.

    Ideaal voor een drukke dag, je kunt alles van te voren
    klaarzetten.

    Geef er knapperig stokbrood bij en een groene salade.


     

    15-11-2009 om 12:41 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborstfilet met cranberry's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag: Eendenborst

    Eendenborstfilet Met Cranberry-Portsaus
    =======================================
    1 koksmes,

    1 wokpan,

    1 steelpan met deksel,

    houten of kunststof spatel,

    zeef,

    vleesvork,

    2 borden


    Ingrediënten:

    1 eendenborstfilet (ongeveer 400 g),

    1 eetlepel ketjap manis,

    0,5 eetlepel balsamicoazijn,

    3 eetlepels vloeibare honing,

    0,5 theelepel gemberpoeder,

    1 sjalotje,

    25 g koude roomboter,

    200 à 250 g cranberry’s,

    0,5 pot wildfond (ca. 190 ml),

    1 dl rode port,

    mespuntje gemalen piment,

    zeezout,

    versgemalen 4-seizoenenpeper,

    aluminiumfolie.



    .
    Het vel van de eendenborstfilet met een scherp mes inkruisen in een
    ruitpatroon.

    Meng in een kommetje de azijn, ketjap manis, gemberpoeder en anderhalve
    eetlepel honing door elkaar en bestrijk er de eendenborst mee. Laat het
    minimaal 30 minuten intrekken.

    Pel het sjalotje en snipper het fijn. Snijd de boter in 5 blokjes en
    bewaar deze tot gebruik in de koelkast.

    Verhit in een pan 1 blokje boter. Bak de sjalotjes ca. 1 minuut
    zachtjes in de boter. Voeg de cranberry’s, fond, port en piment toe.
    Laat de cranberry’s ca. 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de
    pan.

    Schenk de saus door een zeef en bewaar de cranberry’s. Laat de saus op
    een hoog vuur circa 10 minuten inkoken.

    Verwarm twee borden voor in de oven (circa 100°C).

    Bestrooi de eendenborstfilet met weinig zout en versgemalen peper. Bak
    de eendenborstfilet in een pan met antiaanbaklaag ca. 5 minuten op de
    velkant. Keer de eendenborstfilet om en bak het nog ca. 3 minuten op de
    andere kant.

    Wikkel de eendenborstfilet in aluminiumfolie (glimmende kant naar
    binnen dan blijven het langer warm) en leg ze op een voorverwarmd bord.

    Verwarm de saus intussen opnieuw. Klop van het vuur af de rest van de
    boter door de saus. Voeg de cranberry’s en 1,5 eetlepel honing toe en
    verwarm de saus nog even kort.

    Breng de saus op smaak met zout, peper en evt. iets meer honing. Mocht
    de saus nog erg dun zijn, dan kan hij iets gebonden worden met
    allesbinder of aardappelzetmeel.

    Verdeel een deel van de saus over de twee voorverwarmde borden. Snijd
    de filets in dunne plakken en leg ze in de saus.

    Giet nog een klein beetje saus over de filets en serveer de rest er
    apart bij.

    Wijnadvies: Drink hierbij een Côtes du Roussillon Villages Rouge. Deze
    zuid-Franse krachtige donkerrode wijn smaakt uitstekend bij gevogelte
    zoals deze eendenborst.

    Eet smakelijk.

    14-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeepaling met prei en eieren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Zeepaling met prei en eieren      Hoofdgerecht
    ==============================================
    400 gram hondshaai (zeepaling)

    2 preiwitten

    2 aardappelen

    2 eieren hardgekookt

    0.5 deciliter visfumet

    1 deciliter room

    50 gram boter

    1 eetlepel peterselie fijngehakt

    peper

    zout

     

    .
    De prei wassen, schoonmaken, in grove repen snijden en in een beboterde
    magnetronschaal schikken. Op smaak brengen met peper en zout,
    bevochtigen met de visfumet, afdekken en een achttal minuten laten
    garen bij 850 watt.

    Ondertussen de eitjes koken.

    De aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. De
    aardappelblokjes, de room en de doornhaaimoten bij de preirepen voegen.

    Op smaak brengen met peper en zout, afdekken. Opnieuw acht minuten in
    de magnetron laten garen bij 850 watt en halverwege de bereidingstijd
    omroeren.

    De peterselie wassen en fijnhakken. De gekookte eitjes pellen en met
    een eiersnijder voorzichtig eerst in plakjes en dan in reepjes verdelen.

    Het ingekookte stoofvocht opnieuw over de stoofschotel gieten en
    garneren met de eireepjes en de peterseliepluksels. Serveren met een
    zachte aardappelpuree met gesnipperd bieslook.

     

    13-11-2009 om 11:47 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf opgelegde pekelharing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zelf Opgelegde Pekelharing
    ==========================
    4 haringen
    1 grote ui
    1 geschilde citroen
    2/3 liter water
    1/3 liter azijn



    De haringen ontvellen en (indien laat in het seizoen) ze
    ongeveer een tiental minuten in koud water leggen na ze goed gespoeld
    te hebben. 1 grote ui in dunne schijfjes snijden, alsook 1 kleine
    gepelde citroen. Moest je over een bio exemplaar beschikken, dan mag de
    schil eraan blijven. Leg enkele schijfjes ajuin op 1 vis. Leg laag om
    laag: vis en ajuinschijfjes in een glazen bokaal en leg er af en toe
    een schijfje citroen bij. Overgiet met de vloeistof = 2/3 water en 1/3
    azijn en sluit de bokaal. Laat enkele dagen marineren alvorens op te
    dienen. Wij aten deze pekelharing met aardappelpuree en vonden dit zeer
    lekker.
    Heel lekker met uiensaus en versgekookte aardappelen.

     

    12-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborstfilet met medocwijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag: Eendenborst

    Eendenborstfilet Met Medocwijn Hoofdgerecht
    ===========================================
    2 grote eendenborstfilets

    1 ui

    1 worteltje

    1 selderstengel

    1 flink teentje look

    1 koffielepel tomatenpuree

    1/2 blokje kippenbouillon

    2 deciliter medocwijn

    100 gram bakboter

    1 koffielepel instant roux

    vastkokende aardappelen

    1 snede gezouten spek

    50 gram pijnboompitten

    peper en zout


    .
    De dag voordien:

    De ui,de wortel,de selder en de knoflook in stukken snijden.Deze stoven
    in de boter tot ze mooi goudbruin zijn.

    Voeg de tomatenpuree bij en kruid met peper en zout.

    Blus met de wijn,voeg wat water toe en het bouillonblokje en laat
    zachtjes pruttelen.

    Wanneer alles gaar is de saus zeven en binden met instant roux.

    Maak de aardappelen schoon en snijd het spek in blokjes.

    De dag zelf:

    Maak inkepingen in de filets aan de velkant,kruid ze en bak ze 10tot12
    minuten in de boter.

    Snijd de aardappelen in blokjes en bak ze samen met de spekblokjes en
    de pijnboompitten.

    Als de filets rozig gebakken zijn snijd je hem in sneetjes.

    Neem warme borden en schenk eerst de saus over de borden,schik er
    vervolgens het vlees op en voeg ten slotte de aardappelen toe.


     

    11-11-2009 om 11:17 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme spiesjes van eendenborst met pruimen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of borrelhapje

    Warme Spiesjes van eendenborst met pruimen
    ==========================================
    1 eendenborst (magret)

    3 ontpitte halfdroge pruimen

    arachideolie

    peper en zout



    .
    Het vel en een deel van de vetlaag van de eendenmagret verwijderen met
    een scherp mes.

    De magret in de lengte in 3 gelijke repen snijden en daarna in blokjes.
    (+/- 24 blokjes).

    Snij de 3 pruimen in 4 stukken.

    Steek een stukje magret op een cocktailprikker, dan een stukje pruim en
    vervolgens terug een stukje magret, maar zorg ervoor dat de vetlaag aan
    de 2 buitenzijden zit.

    Maak zo 12 spiesjes.


    Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak de spiesjes
    aan de 4 kanten goudbruin in 3 à 4 minuten op een niet te hoog vuur.

    Het eendenvlees moet rose blijven.

    Kruid met peper en zout tijdens het bakken.

    De spiesjes uit de pan scheppen, op een bord voorzien van een
    taartrooster laten uitlekken en 2-3 minuten laten rusten onder een los
    vel aluminiumfolie, zodat het sap in het vlees gefixeerd wordt.

    Kruid net voor het serveren nog eens bij met zout en versgemalen zwarte
    peper.

    10-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsvlees met ansjovis en kappertjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stoofpotje is altijd welkom

    Lamsvlees Met Ansjovis En Kappertjes:
    =====================================
    1 kilo lamsvlees (van de bout of schouder, zonder bot, in dobbelstenen gesneden)

    wat olijfolie of boter

    2 uien fijngesneden

    3 teentjes knoflook, even pletten en fijnhakken

    1 laurierblad,

    2 stukjes foelie,

    4 kruidnagels,

    peper

    1 klein glas witte wijn, eventueel wat bouillon

    1 biologische citroen in kleine partjes gesneden

    1 eetlepel kappertjes ( even het zout eraf spoelen)

    4 ansjovisjes, fijngehakt

    een handvol verse basilicum



    .
    Verhit de olie in een grote braadpan en bak daarin de ui met de
    knoflook lichtbruin.

    Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan het lamsvlees even aan.

    Voeg ui en knoflook weer toe en blus af met de wijn.

    Doe nu de kruiden erbij en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes
    stoven.
    Voeg eventueel wat bouillon toe.

    Doe er dan de partjes citroen, de ansjovis, basilicum en kappertjes bij
    en laat alles nog zo'n 10 minuten stoven.

     

    09-11-2009 om 14:02 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!