Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    10-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme spiesjes van eendenborst met pruimen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of borrelhapje

    Warme Spiesjes van eendenborst met pruimen
    ==========================================
    1 eendenborst (magret)

    3 ontpitte halfdroge pruimen

    arachideolie

    peper en zout



    .
    Het vel en een deel van de vetlaag van de eendenmagret verwijderen met
    een scherp mes.

    De magret in de lengte in 3 gelijke repen snijden en daarna in blokjes.
    (+/- 24 blokjes).

    Snij de 3 pruimen in 4 stukken.

    Steek een stukje magret op een cocktailprikker, dan een stukje pruim en
    vervolgens terug een stukje magret, maar zorg ervoor dat de vetlaag aan
    de 2 buitenzijden zit.

    Maak zo 12 spiesjes.


    Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak de spiesjes
    aan de 4 kanten goudbruin in 3 à 4 minuten op een niet te hoog vuur.

    Het eendenvlees moet rose blijven.

    Kruid met peper en zout tijdens het bakken.

    De spiesjes uit de pan scheppen, op een bord voorzien van een
    taartrooster laten uitlekken en 2-3 minuten laten rusten onder een los
    vel aluminiumfolie, zodat het sap in het vlees gefixeerd wordt.

    Kruid net voor het serveren nog eens bij met zout en versgemalen zwarte
    peper.

    10-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsvlees met ansjovis en kappertjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stoofpotje is altijd welkom

    Lamsvlees Met Ansjovis En Kappertjes:
    =====================================
    1 kilo lamsvlees (van de bout of schouder, zonder bot, in dobbelstenen gesneden)

    wat olijfolie of boter

    2 uien fijngesneden

    3 teentjes knoflook, even pletten en fijnhakken

    1 laurierblad,

    2 stukjes foelie,

    4 kruidnagels,

    peper

    1 klein glas witte wijn, eventueel wat bouillon

    1 biologische citroen in kleine partjes gesneden

    1 eetlepel kappertjes ( even het zout eraf spoelen)

    4 ansjovisjes, fijngehakt

    een handvol verse basilicum



    .
    Verhit de olie in een grote braadpan en bak daarin de ui met de
    knoflook lichtbruin.

    Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan het lamsvlees even aan.

    Voeg ui en knoflook weer toe en blus af met de wijn.

    Doe nu de kruiden erbij en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes
    stoven.
    Voeg eventueel wat bouillon toe.

    Doe er dan de partjes citroen, de ansjovis, basilicum en kappertjes bij
    en laat alles nog zo'n 10 minuten stoven.

     

    09-11-2009 om 14:02 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse sla van koude vis in een glas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag nog eens een Voorgerecht

    Frisse Coctail Van Koude Vis,Gepresenteerd In Coctailglas.
    ==========================================================
    *sla (mijn voorkeur gaat uit naar ijsbergsla,omdat die lekker krokant blijft)

    *blikje tonijn

    *coctailsaus

    *hard gekookt ei

    *tomaat

    *grijze garnalen

    *peterselie

    *citroen



    .
    Onderaan snij je de sla in reepjes.

    Je mengt de tonijn met de coctail, en schik dit op de sla.

    De binnenkant, dus de zijkant , van het glas, versier je met schijfjes
    ei

    Je snijdt partjes van de tomaat en legt dit boven de tonijn.

    daarboven leg je een goede gevulde soeplepel met garnalen en daarboven
    een schep coctailsaus

    Versieren met peterselie en op het glas een sneetje citroen.

     

    08-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wildstoofpotje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wildseizoen,dus iets wild

    Wildstoofpotje
    ==============
    750 g wild (ree, hert, wildzwijn, haas)

    50 g boter

    100 g gerookte spekreepjes

    2 el bloem

    1 borrelglas cognac

    250 g chapignons

    150 g sjalotjes

    2 el room

    verse peterselie


    Voor de marinade

    1/2 liter rode wijn

    1/2 liter water

    scheutje rode wijnaijn

    1 wortel

    1 ui

    2 takjes tijm

    2 laurierblaadjes

    peper

    2 gehalveerde knoflooktenen

    2 kruidnagels

    5 geplette jenerbessen

    3 takjes peterselie
    .
    Marineer het vlees 24 uur en dep het droog

    Zeef de marinade

    Bak het vlees aan met de spekblokjes

    Roer er de bloem door en giet de cognac erbij

    Blus het vlees af met 2,5 dl marinade en stoof het 1,5 uur

    Bak de champignons en sjalotten en voeg die er op het laatste aan toe

    Roer de room door de saus en strooi er wat peterselie over

     


     

    07-11-2009 om 12:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakkeljauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag: Kabeljauw

    Bakkeljauw
    ==========
    1 blikje tomatenpuree,

    50 ml water,

    2 eetlepels ketjap manis,

    2 eetlepels sojasaus,

    1 blokje groentenbouillon,

    peterselie,

    gemberpoeder,

    zout, peper,

    400 g kabeljauw,

    2 tomaten,

    1 prei,

    1 ui,

    1 groene paprika,

    1 gele paprika,



    .
    Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

    Maak een saus van 1 blikje tomatenpuree, 50 ml water, 2 eetlepels
    ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus, 1 verkruimeld blokje
    groentebouillon, peterselie, gemberpoeder, zout, peper.
    Schep de saus in een ovenschaal en leg hierin 400 gram kabeljauw (zelf
    had ik diepvries kabeljauw).

    Schep de saus ook over de kabeljauw.

    Snij 2 tomaten in plakjes en leg de schijfjes tomaat op de kabeljauw.

    Snij 1 ui, 1 prei, 1 groene en 1 gele paprika in reepjes en leg dit in
    de ovenschaal bij de kabeljauw.

    Kruid met zout en peper.

    Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.

    Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten.

    Serveer eventueel met rijst.

    Eet smakelijk!

    06-11-2009 om 13:27 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Soepje Van Krab Met Vanille
    ===========================
    200 gr mooie stukken king krab

    1 prei

    2 tomaten

    1 sjalot

    1 vanillestokje

    2 dl groentesap uit brik

    4 eetlepels frambozenazijn

    50 gr gekookte rijstnoedels

    2 dl room

    .
    Kook het groentesap met de sjalot, de vanillestok en de ajuin op en
    laat voor 1/3 inkoken. Passeer het geheel door een zeef

    Snij de prei in julienne, ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in
    blokjes, stoof de prei en tomaatjes aan in wat boter en voeg er de
    gekookte rijstnoedels aan toe

    Werk de ingekookte vanillejus op met de room en warm de krab erin op

    Serveer het soepje met de krab en de rijstnoedels


     

    05-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbrood met spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Gehaktbrood met spinazie
    ========================
    Ingrediënten:

    300 gram spinazie,
    nootmuskaat,
    zout,
    500 gram gehakt,
    3 eieren,
    paneermeel,
    oregano,
    salie,
    peper,
    3 plakjes ham,
    mozzarella,


    .
    Verwarm de oven voor op 90 graden.

    Wok 300 gram spinazie in wat olie en
    laat het slinken. Breng het op smaak met zout en nootmuskaat.
    Hak de spinazie fijn en knijp de spinazie goed uit.

    Meng 500 gram rundergehakt met 3 eieren, zout, peper, paneermeel, oregano en salie.

    Rol het gehakt uit op huishoudfolie tot een grote lap.

    Leg hierop 3 plakjes ham (laat de randen vrij).

    Leg op de ham kleine stukjes mozzarella en vervolgens de spinazie.

    Rol het gehakt om de spinazie en druk de randen goed aan.
    Leg het gehaktbrood in een grote ovenschaal.

    Zet de ovenschaal ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven, zet de oven de laatste 10 minuten
    op 140 graden.

    Serveer het gehaktbrood met een Italiaanse salade en
    gebakken aardappels of pasta.

    Eet smakelijk!

     

    04-11-2009 om 12:36 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding of bodding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets simpel van gebak

    Broodpudding of bodding
    =======================
    500 gram oud brood

    1,8 liter melk

    2 deciliter room

    kaneel

    rum

    solo

    1 vanillestokje

    4 eetlepels rozijnen in rum geweekt

    1 pakje vanillepudding

    4 eetlepels witte suiker

    4 eetlepels bruine suiker



    .
    Week het brood in de helft van de melk en voeg er de kaneel, rum,
    vanille, rozijnen, witte en bruine suiker aan toe

    Als alles goed doorweekt is, op het vuur zetten in een grote kom

    Meng de rest van de melk en de room met het pakje vanillepudding en
    roer het door het broodmengsel

    Laat even doorkoken en giet in een ingevette cakevorm

    Bak 45 minuten op 180°C

     

    03-11-2009 om 15:42 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocopasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zelf lekkere chocopasta maken

    Choco Maken
    ===========
    6 eieren

    300 gram suiker

    2 deciliter melk of sterke koffie (als je donkere choco wil koffie gebruiken)

    200 gram boter

    225 gram pure chocolade



    .
    Eieren, suiker en melk op het vuur opkloppen tot een stevige sabayon.

    Voeg beetje bij beetje de chocolade toe en blijf roeren. -

    Voeg de boter toe en blijf goed roeren. -

    Zet gedurende 4 uur in de koelkast.

    Bewaar ook de choco steeds in de koelkast.

     

    02-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sangria Champagne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het hoeft niet altijd zomer te zijn voor Sangria

    Sangria Champagne
    =================
    Samenstelling:

    samenstelling is voor een kan van 1 liter

    Voor de maat gebruik
    ik een borrelglas

    1 glas cointreaux,

    1 glas gin,

    1 glas cognac,

    1 glas witte rum,
     
    1 fles cava

    verschillende soorten fruit naar smaak



    .
    Alle ingredienten in een grote kan doen fruit klein snijden en erbij
    doen.

    Een deel van de cava er bij doen.

    Ijs blokjes invriezen van  het mengsel.

    De dag zelf de andere helft van de cava er bijdoen en opvullen met de
    ijsblokjes.

     

    01-11-2009 om 10:40 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenragout met dubbele Tongerlo en bessengelei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is wildseizoen dus...

    Hertenragout met dubbele Tongerlo en bosbessensaus.
    ===================================================
    600 g hertenragout,

    2 eetlepels bloem,

    1 takje tijm

    1 laurierblaadje,

    2 koffielepels gekneusde jeneverbessen,

    1 dl Lacroix Wildfond,

    1 fijngehakte ui,

    2 eetlepels bosbessengelei,

    1 flesje Tongerlo Dubbel Bruin 6°,

    4 eetlepels olie,

    2 eetlepels instant roux,

    1 eetlepel fijngehakte peterselie,

    peper en zout


    .
    Bestuif de blokjes hertenvlees met wat bloem en braad het vlees
    goudbruin in hete olie.

    Zet het vuur lager en voeg de tijm en laurier, fijngehakte ui,
    jeneverbessen, fond en de helft van het bier toe.

    Breng op smaak met peper en zout en laat anderhalf uur zacht stoven.

    Haal het vlees uit de stoofpan en houd het warm.

    Zeef het stoofvocht, laat het wat inkoken en roer rest van het bier en
    de bosbessengelei door de saus.

    Warm even goed door en bind de saus.

    Verdeel vlees en saus over warme borden en versier met fijngehakte
    peterselie.

    Dranktip: Niet twijfelen: een Tongerlo Dubbel Bruin 6°!

     

    31-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeepalingsoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Zeepalingsoep
    =============
    600 gram hondshaai (zeepaling)

    10 deciliter visfumet

    1 venkelknol

    1 courgette

    3 wortelen

    100 gram zuring

    50 gram boter (bakboter)

    1 eierdooier

    1 deciliter room

    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

    15 gram kervel


    De zeepaling fileren en hem in dikke plakken snijden.

    De filets gaar pocheren in visfumet. De zeepaling apart warm houden.

    Een brunoise maken van venkel, courgette en wortelen, en lichtjes
    aanstoven in boter. Laten uitzweten en de visfumet erbij gieten.

    Apart wat zurkel laten blancheren, fijnhakken en bij de soep voegen.
    Het geheel een vijftal minuutjes laten koken. Erop letten dat de
    groentjes beetgaar blijven.

    De soep op kruiding controleren, afwerken met een binding van
    eierdooier en room.

    Wat plakjes zeepaling in een diep bord leggen, er de soep bijdoen.

    Afwerken met gehakte peterselie en kervelpluksels.


     

    30-10-2009 om 13:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde kippenvleugels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief- of borrelhapje

    Gefrituurde kippenvleugels             warm
    ===========================================
    24 kippenvleugels

    6 sjalotten

    10 eetlepels ketjap (sojasaus)

    6 centiliter sherry (droog)

    1 eetlepel kandijsuiker

    peper

    2 theelepels maïszetmeel

    25 gram boter (bakboter)


    .
    Een marinade bereiden met de sojasaus, sherry, peper en suiker en
    daarin de kippenvleugels een half uur laten marineren.

    Op keukenpapier leggen en bestuiven met maïszetmeel.

    Goudgeel bakken in heet frituurvet gedurende een achttal minuten.

    Uit het frituurvet nemen en laten uitlekken op keukenpapier.

    Bestrooien met de in boter aangefruitte gehakte sjalotten.


     

    29-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel van Westmalle.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een stoofschotel!

    Stoofschotel van Westmalle
    ==========================
    1 kilo varkensschouder in blokjes

    2 varkensniertjes

    1 flesje donker Westmals abdijbier (of ander donker bier)

    2 dl vleesbouillon

    3 uien

    1 eetlepel gekneusde jeneverbessen

    1 scheut jenever

    2 sneetjes peperkoek

    1 eetlepel mosterd

    1 eetlepel bessengelei

    1 eetlepel bloem

    Vers gemalen peper, zout

    100 g boter



    .
    Begin met de niertjes zorgvuldig schoon te maken en laat ze even
    verwateren in koud gezouten water.

    Pel de uien en hak ze grof.

    Smelt de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de uien met
    het vlees aan alle kanten kleuren.

    Bestuif met bloem en kruid met peper en zout.

    Overgiet met bouillon en het abdijbier en zet op het vuur.

    Bestrijk de peperkoek aan één zijde met mosterd en aan de andere met
    bessengelei en voeg bij het vlees.

    Leg een deksel op de pan en laat een uur sudderen tot het vlees mooi
    gaar is.

    Neem de niertjes uit het water, dep ze zorgvuldig droog en wentel ze
    door de gekneusde jeneverbessen.

    Laat ze in een beetje hete boter even aanfruiten en flambeer met
    jenever.

    Voeg ze een halfuur voor het einde van de bereidingstijd bij het vlees
    en laat meestoven.

    Breng eventueel op smaak en bind met maizena indien nodig.

    Serveer met gekookte aardappelen.

     

    28-10-2009 om 11:45 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagnetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Champagne of schuimwijn,allebij lekker

    Champagnetaart
    ==============
    -dunne plakken kapsel voor de bekleding van de taartvorm

    Kapsel:

    5 eieren

    125 gram suiker

    125 gram bakmeel

    VULLING:,-

    8 eierdooiers,-

    150 gram.suiker,-

    citroenzeste,-

    3 deciliter.Champagne,-

    3 geweekte blaadjes gelatine,-

    2 deciliter opgeslagen slagroom,-

    2 stijfgeslagen eiwitten.

    Afwerking naar inzicht.

     
    .
    Kapsel:

    Klop suiker en ei samen lekker luchtig op zodat het spierwit wordt.

    En als je van het beslag met je mixer een 8 kan draaien dan is het
    goed.

    Zeef de bloem en spatel hem voorzichtig door het eiermassa.

    Doe het beslag in een ingevette oven bakplaat en bak het in 30 minuten
    gaar je kan kijken of het kapsel gaar is door er met je vinger heel
    zacht op te drukken en veert het naar boven is het kapsel gaar.

    Leg een theedoek op het aanrecht en doe er wat suiker op.Dat is voor
    het plakken en laat het lekker afkoelen. 

     

    Vulling:

    klop de eierdooiers samen met de suiker en champagne tot een stevig
    sabayonschuim,klop op het laatste moment de gelatine en de zeste er
    doorheen,

    meng met een spatel de eiwitten en de slagroom er doorheen,stort het
    geheel in de met kapsel beklede taartvorm,

    laat het minstens een halve dag opstijven in de koelkast (beter is tot
    de volgende dag),

    keer de vorm om op een mooie schaal of bodem,

    maskeer de taart met slagroom,

    garneer de taart naar inzicht afhankelijk van de feestelijke
    gebeurtenis.

     

    27-10-2009 om 12:31 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van tomaat met garnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk voorgerecht

    Bavarois Van Tomaat Met Garnaaltjes
    ===================================
    2 blaadjes gelatine

    2-1/2 eetlepel citroensap

    2 deciliter tomaten, gepureerde

    1 deciliter slagroom

    Worcestershiresaus

    Peper

    Zout

    100 gram eikenbladsla, gesneden

    100 gram veldsla

    300 gram garnaal, Hollandse

    Kervel

    3 eetlepel sinaasappelsap, vers

    1 eetlepel port, rode

    1 eetlepel gevogeltefond

    2 eetlepel azijn

    2 eetlepel notenolie

    4 eetlepel maïskiemolie

    1 theelepel mosterd


    .
    Gebruik voor de azijn bij voorkeur een sinaasappel-azijn.

    In plaats van eikenbladsla gemengd met veldsla kunt u ook een andere
    slamelange nemen, met bijvoorbeeld. schoongemaakte kropsla.

    Week de gelatine circa 10 minuten in koud water.

    Verwarm het citroensap met de gepureerde bliktomaten en los hierin de
    gelatine op

    Klop de room op en spatel die door het licht afgekoelde en lobbige
    mengsel. Breng het geheel op smaak met de Worcestershiresaus en peper
    en zout. Vul met dit mengsel de kleine vormpjes of het cakeblik.

    Laat de bavarois circa 4 uur opstijven in de koelkast. Meng voor de
    vinaigrette het sinaasappelsap, de port, het gevogeltefond, de
    (sinaasappel-)azijn, de notenolie, de maïskiemolie, de mosterd, peper
    en zout met een staafmixer. Verdeel de sla in een krans op de borden en
    leg hierin een bedje van garnalen.

    Dompel de vormpjes in heet water en stort ze op de garnalen. Garneer
    met de kervel.

     

    26-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Consomme van ossenstaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondagse soep

    Consomme met ossenstaart
    ========================
    1 kilogram ossenstaart

    3 l water

    wat groen van prei

    3 wortelen

    selderblaadjes

    2 grote uien ongepeld

    1 takje rozemarijn

    peterseliestengels

    geplette peperkorrels

    1 eetlepel zout

     


    .
    Bouillon maken....

    gebruik ossenstaart 

    zet dit op met koud water 1kg vlees op 3 liter water.
     
    laat het water zachtjes aan de kook komen en zet dan laag.

    Er komt schuim boven op deze moet je er voorzichtig afhalen,met
    pollepel of schuimspaan.

    pak wat gesneden groenten: prei wortel, selderij,takje rozemarijn
    vers,paar peperkorrels geplet en eetlepel zout.

    Ook ui ( 2 grote) komt er in de bouillon,snij deze eerst door de midden
    met schil en al leg in een bakpan aluminium folie leg de uien op de
    folie en laat ze op vuur zwart worden,zet afzuigkap hoog.Ja laat zwart
    worden dit geeft een mooie kleur aan jou bouillon.En nee dit geeft geen
    verbrande smaak af.

    laat dit zo ongeveer 3 u trekken...ja zo lang op heel laag vuur.

    Het mag absoluut niet koken.

    Zeef hierna de bouillon door een zeef met daarin een schone
    uitgespoelde keuken doek of passeerdoek zoals wij dit in vaktaal
    noemen.

    maak de bouillon nog wat op smaak met wat zout.

    Het lijkt veel werk maar dat is het echt niet hoor.

     

    25-10-2009 om 09:47 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillewafels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag eens iets anders:Wafels

    Fijne vanillewafels
    ===================
    1/2 kg bloem

    300g kristalisé suiker

    200 g boter

    1/2 kop melk

    4 eieren

    3 pakjes vanillesuiker

    1/2 kl bicarbonate de soda(maagzout)

     


    .
    De boter laten smelten(niet bruin worden)en met de suiker bewerken,dan
    de bloem eronder roeren,het maagzout,de vanillesuiker.

    Dan het melk en de eieren.

    worstjes maken,zo groot als een kroket,en op de pakplaten leggen.

    Het wafelijzer sluiten tot ze gaar zijn.

    Laten afkoelen op een rooster.

     

    24-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staartvis met prei en mosterdsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag:Staartvis

    Staartvis met prei en mosterdsaus      
    ========================================================
    boter    120  gram 

    kervel      

    water    2  soeplepels 

    staartvis   1   

    preien    2   

    peper en zout      

    witte wijnazijn    2  soeplepels 

    mosterd    1  soeplepel

     


     Snijd de preistaven in reepjes en stoof ze ongeveer 5 minuten in een
    klontje boter. -

    Voeg het water en de azijn toe.

    Doe de stukken staartvis eveneens in de pan.

    Zet het deksel op de pan en laat alles nog 5 minuten stoven.-

    Werk het geheel op met boter en voeg de mosterd toe.-

    Versier met plukjes kervel en serveer met gekookte aardappelen.  
     

    23-10-2009 om 14:58 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenkaasprikkers met dressing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitiefhapje met geitenkaas

    geitenkaasprikkers met dressing     
    =========================================
    200 gram harde geitenkaas

    1 citroen

    1 teentje uitgeperste knoflook

    30 mililiter. olijfolie

    1/2 eetlepel balsamico azijn

    30 gram zongedroogde tomaatjes
    (fijngehakt)

    1 bosje fijngehakte peterselie



    geitenkaas in blokjes snijden

    1/4 deel van de citroenschil raspen

    citroen uitpersen
     
    Bereidingswijze: 

    geitenkaasblokjes aan prikkers steken

    dressing maken van knoflook, olijfolie, balsamico azijn, peterselie, 1
    eetlepel citroensap, de citroenrasp en zongedroogde tomaatjes

    dressing over prikkers met geitenkaas scheppen 

     

    22-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!