Zondagse soep
Consomme met ossenstaart ======================== 1 kilogram ossenstaart
3 l water
wat groen van prei
3 wortelen
selderblaadjes
2 grote uien ongepeld
1 takje rozemarijn
peterseliestengels
geplette peperkorrels
1 eetlepel zout
. Bouillon maken....
gebruik ossenstaart
zet dit op met koud water 1kg vlees op 3 liter water. laat het water zachtjes aan de kook komen en zet dan laag.
Er komt schuim boven op deze moet je er voorzichtig afhalen,met pollepel of schuimspaan.
pak wat gesneden groenten: prei wortel, selderij,takje rozemarijn vers,paar peperkorrels geplet en eetlepel zout.
Ook ui ( 2 grote) komt er in de bouillon,snij deze eerst door de midden met schil en al leg in een bakpan aluminium folie leg de uien op de folie en laat ze op vuur zwart worden,zet afzuigkap hoog.Ja laat zwart worden dit geeft een mooie kleur aan jou bouillon.En nee dit geeft geen verbrande smaak af.
laat dit zo ongeveer 3 u trekken...ja zo lang op heel laag vuur.
Het mag absoluut niet koken.
Zeef hierna de bouillon door een zeef met daarin een schone uitgespoelde keuken doek of passeerdoek zoals wij dit in vaktaal noemen.
maak de bouillon nog wat op smaak met wat zout.
Het lijkt veel werk maar dat is het echt niet hoor.
|