Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
11-10-2009
Zeevruchtensalade op Griekse wijze
Slaatje met zeevruchten
Zeevruchtensalade Op Griekse Wijze ================================== look 1 teentje
Fijne vanillewafels =================== 1/2 kg bloem 300g kristalisé suiker 200 g boter 1/2 kop melk 4 eieren 3 pakjes vanillesuiker 1/2 kl bicarbonate de soda(maagzout)
. De boter laten smelten(niet bruin worden)en met de suiker bewerken,dan de bloem eronder roeren,het maagzout,de vanillesuiker.Dan het melk en de eieren. worstjes maken,zo groot als een kroket,en op de pakplaten leggen.Het wafelijzer sluiten tot ze gaar zijn. Laten afkoelen op een rooster.
. Meng 1 dl melk, bloem, maïzena, eidooiers en 50 g suiker tot een papje.
Breng 9 dl melk, 200 g suiker en het vanillestokje ( zakje is ook goed) al roerend tot kookpunt. Het vanillestokje moet even trekken om zijn smaak af te geven.
Giet het kokend melk-suikermengsel al roerend op het koude papje en blijf op het vuur roeren roeren tot het verdikt. Laat eventjes doorkoken.
Laat de banketbakkersroom al roerend afkoelen.
Crème patissière of banketbakkersroom is een basisbereiding. Die kan zowel koud als warm gebruikt worden als onderlaag van een vruchtentaart, vulling voor pannenkoeken, tompoes, soezen, enz.