Slaatje met zeevruchten
Zeevruchtensalade Op Griekse Wijze ================================== look 1 teentje
tomaten 2
gevogeltebouillon 10 cl
citroen 1
olijfolie
rode ui 1
peterselie 4 takjes
salie 1 blaadje
droge witte wijn 20 cl
olijven 50 gram
koriander in bolletjes 5
peperbolletjes
zout en versgemalen peper
venkelpoeder 1 koffielepel
Zeevruchtenmengeling (inktvis, mosselen,...) 400 gram
. Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.
Giet een gulle scheut olijfolie in een kookpot en voeg de gehakte ui en de look toe.
Fruit de ui en de look. Voeg vervolgens het citroensap, de witte wijn en de gevogeltebouillon toe.
Laat tot tweederde inkoken.
Voeg de kruiden, de blokjes tomaat, de olijven en de zeevruchtenmengeling toe.
Laat 5 minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer warm of koud met brood of rijst en versier met wat gehakte peterselie.
Tip : Deze saus met zuiderse accenten gaat ook perfect samen met witte vis, als variant op de zeevruchten...
|