Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
22-02-2009
Gebraden kip met pompelmoes.
Vandaag een lekkere kip
Gebraden Kip Met Florida Pompelmoes ===================================
voor 4 personen:
- 1 scharrelkip (1,5 kg)
- Gemalen zwarte peper en zout
- 1 fijngesneden rode ui
- 50 g zongedroogde tomaten (grof gesneden)
- 50 g zwarte olijven
- 6 gehakte ansjovissen (naar keuze)
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
- 450 ml Florida pompelmoessap
- 410 g boterboontjes uit blik (uitgelekt)
- 1 roze pompelmoes uit Florida (in schijfjes)
. Verwarm de oven op 180º C. Maak de kip grondig schoon in koud water en droog ze zowel van binnen als buiten met keukenpapier. Kruid de holte van de kip met zout en peper. Plaats de kip in een grote ovenschotel met een nauw aansluitend deksel.
Schik de uien, de zongedroogde tomaten, de olijven, de ansjovissen (als je deze gebruikt) en de laurierblaadjes rond de kip. Bestrooi met peterselie en overgiet met het pompelmoessap. Kruid goed. Bedek en braad gedurende 1 uur 15 minuten.
Overgiet de kip met de sappen en voeg de boontjes en de pompelmoesschijfjes toe. Zet alles weer in de oven en braad nog eens 30 minuten tot de kip goudbruin is.
Kersenbavarois Met Kriekbiersaus ================================
voor 8 à 10 personen:
10 bladen gelatine
2 potten krieken zonder pit
2 dl kersenbier
sinaasappelraspvan 1 appelsien
250 ml slagroom
300 gr suiker
. Laat de kersen uitlekken in een zeef.
Pureer de helft van de kersen en verwarm de kersenpuree samen met de sinaasappelrasp een derde deel van de suiker en 1.5 dl ingekookt sap van de krieken.
Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los het op in de hete kersenpuree.
Laat de kersenpuree licht geleren.
Klop de slagroom halfstijf en spatel het door de kersenpuree.
Doe de bavarois over in een grote of eenpersoons met water omgespoelde vormen en laat de bavarois minimaal vier uur in de koelkast opstijven.
Pureer de rest van de kersen, maar houd enkele exemplaren apart voor de garnering.
Verhit de kersenpuree samen met het kersenbier en de rest van het kriekensap.
Laat de saus enkele minuten doorkoken. Zeef de saus en laat hem vervolgens inkoken en afkoelen.
Serveer de koude saus bij de bavarois en garneer met de achter gehouden kersen.
Gepocheerde Rog Met Hollandaisesaus =================================== 2 grote rogvleugels
1 citroen
een takje tijm
1 laurierblaadje
zout
1 koffielepel zwarte peperkorrels
voor de saus: 2 eierdooiers
het sap van een halve citroen
een scheutje water
100 g koude boter in kleine stukjes
peper en zout
. Breng een grote pan water aan de kook.
Breng het kookvocht op smaak met citroensap, zout, de peperkorrels, tijm en laurier. Laat even doorkoken en proef van het vocht.
Stuur desnoods wat bij, het is echt belangrijk dat het vocht goed op smaak is. Laat de rog in het water glijden en draai het vuur laag.
Haal de pan na 2 minuten van het vuur en laat de rog rustig gaar worden. De gaartijd hangt sterk af van de dikte van de vleugels. Even controleren is dus de boodschap.
Doe de eierdooiers met het citroensap en het water in een steelpan.
Klop eerst alles goed los en zet de pan vervolgens op een laag vuurtje.
Blijf kloppen tot de dooiers mooi gebonden zijn.
Als je dit op een te heet vuur doet, stollen de dooiers te snel en krijg je een roerei als resultaat.
Haal de pan van het vuur en roer er de klontjes koude boter door.
Breng op smaak met peper en zout of maak het pittig met cayennepeper.
Haal het vlees van de graat en serveer met de saus en aardappelpuree.
Ook rauw gesneden spinazie eenvoudig op smaak gebracht met olijfolie, citroensap, peper en zout smaakt hier heerlijk bij.
Paddenstoelenbouillon met gepocheerd ei. ========================================
voor 4 personen:
2 potten bouillon gevogelte (a 380 ml)
1 bak kastanjechampignons (250 g)
1 prei, in grove ringen
1 winterpeen, in grove stukken
2 eetlepels Japanse sojasaus
4 eieren
enkele sprietjes verse bieslook (zakje a 25 gr)
. Breng de gevogeltebouillon, 500 ml water, de champignons (houd er 2 apart), de prei, de winterpeen en de sojasaus aan de kook en laat het op laag vuur 2 uur trekken.
Hang een zeef boven een andere pan, leg hierin een schone theedoek en schenk de bouillon hierdoor, zodat een heldere bouillon overblijft.
Snijd de achtergehouden champignons in dunne plakjes.
Breng water in een kleine pan tegen de kook aan.
Bedek de binnenkant van een koffiekopje met een dubbele laag huishoudfolie, breek hierboven een ei en vouw de folie aan de bovenkant dicht.
Leg het verpakte ei 2-3 minuten in de pan met bijna kokend water, neem het eruit en verwijder de folie.
Herhaal dit met de overige 3 eieren.
Verwarm de bouillon eventueel opnieuw, zodat hij goed heet wordt geserveerd.
Leg een knoopje in de sprietjes bieslook.
Verdeel de soep over 4 diepe borden, schep in elk bord een ei, een paar plakjes champignons en de sprietjes bieslook.