Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden kip met pompelmoes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekkere kip

    Gebraden Kip Met Florida Pompelmoes
    ===================================

    voor 4 personen:

    - 1 scharrelkip (1,5 kg)

    - Gemalen zwarte peper en zout

    - 1 fijngesneden rode ui

    - 50 g zongedroogde tomaten (grof gesneden)

    - 50 g zwarte olijven

    - 6 gehakte ansjovissen (naar keuze)

    - 2 laurierblaadjes

    - 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie

    - 450 ml Florida pompelmoessap

    - 410 g boterboontjes uit blik (uitgelekt)

    - 1 roze pompelmoes uit Florida (in schijfjes)



    .
    Verwarm de oven op 180º C. Maak de kip grondig schoon in koud water en
    droog ze zowel van binnen als buiten met keukenpapier. Kruid de holte
    van de kip met zout en peper. Plaats de kip in een grote ovenschotel
    met een nauw aansluitend deksel.

    Schik de uien, de zongedroogde tomaten, de olijven, de ansjovissen (als
    je deze gebruikt) en de laurierblaadjes rond de kip. Bestrooi met
    peterselie en overgiet met het pompelmoessap. Kruid goed. Bedek en
    braad gedurende 1 uur 15 minuten.

    Overgiet de kip met de sappen en voeg de boontjes en de
    pompelmoesschijfjes toe. Zet alles weer in de oven en braad nog eens 30
    minuten tot de kip goudbruin is.

     

    22-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersenbavarois met kriekenbiersaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekker nagerecht.

    Kersenbavarois Met Kriekbiersaus
    ================================

    voor 8 à 10 personen:

    10 bladen gelatine

    2 potten krieken zonder pit

    2 dl kersenbier

    sinaasappelraspvan 1 appelsien

    250 ml slagroom

    300 gr suiker

     


    .
    Laat de kersen uitlekken in een zeef.

    Pureer de helft van de kersen en verwarm de kersenpuree samen met de
    sinaasappelrasp een derde deel van de suiker en 1.5 dl ingekookt sap
    van de krieken.

    Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los het
    op in de hete kersenpuree.

    Laat de kersenpuree licht geleren.

    Klop de slagroom halfstijf en spatel het door de kersenpuree.

    Doe de bavarois over in een grote of eenpersoons met water omgespoelde
    vormen en laat de bavarois minimaal vier uur in de koelkast opstijven.

    Pureer de rest van de kersen, maar houd enkele exemplaren apart voor de
    garnering.

    Verhit de kersenpuree samen met het kersenbier en de rest van het
    kriekensap.

    Laat de saus enkele minuten doorkoken. Zeef de saus en laat hem
    vervolgens inkoken en afkoelen.

    Serveer de koude saus bij de bavarois en garneer met de achter gehouden
    kersen.

     

    21-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde rog met holandaisesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Gepocheerde Rog Met Hollandaisesaus
    ===================================
    2 grote rogvleugels

    1 citroen

    een takje tijm

    1 laurierblaadje

    zout

    1 koffielepel zwarte peperkorrels

    voor de saus:
    2 eierdooiers

    het sap van een halve citroen

    een scheutje water

    100 g koude boter in kleine stukjes

    peper en zout





    .
    Breng een grote pan water aan de kook.

    Breng het kookvocht op smaak met
    citroensap, zout, de peperkorrels, tijm en laurier. Laat even doorkoken
    en proef van het vocht.

    Stuur desnoods wat bij, het is echt belangrijk
    dat het vocht goed op smaak is. Laat de rog in het water glijden en
    draai het vuur laag.

    Haal de pan na 2 minuten van het vuur en laat de
    rog rustig gaar worden. De gaartijd hangt sterk af van de dikte van de
    vleugels. Even controleren is dus de boodschap.

    Doe de eierdooiers met het citroensap en het water in een steelpan.

    Klop eerst alles goed los en zet de pan vervolgens op een laag vuurtje.

    Blijf kloppen tot de dooiers mooi gebonden zijn.

    Als je dit op een te heet vuur doet, stollen de dooiers te snel en krijg je een roerei als resultaat.

    Haal de pan van het vuur en roer er de klontjes koude boter door.

    Breng op smaak met peper en zout of maak het pittig met cayennepeper.

    Haal het vlees van de graat en serveer met de saus en aardappelpuree.

    Ook rauw gesneden spinazie eenvoudig op smaak gebracht met olijfolie,
    citroensap, peper en zout smaakt hier heerlijk bij.

     

    20-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenslapjes met aardappelen en prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Varkenslapjes Met Aardappelen En Prei
    =====================================
    4 varkenslapjes van elk ongeveer 150 g

    1 fijngesneden preiwit

    20 champignons (in 4 gesneden)

    boter

    8 gekookte aardappelen in blokjes

    2 eetlepels dijonmosterd

    1 dl melk

    2 dl zure room

    peper en zout



    .
    1. Bak de prei en de champignons in wat boter.

    2. Bak ook het vlees zo'n 3 minuten in boter.

    Voeg dan de prei en de champignons, de mosterd, de melk en de zure room
    bij het vlees.

    3. Laat alles een paar minuten zachtjes sudderen.

    Kruiden met peper en zout en...

    serveren maar !

     

    19-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas-appelkrokantje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker voorgerecht en gemakkelijk

    Kaas-appelkrokantje warm  gemakkelijk
    =====================================
    1 appel

    1 camembert

    4 vellen brikdeeg

    50 g gesmolten boter

    Sla

    Verse kervel



    .
    Snij een appel in kwartjes,bak ze kort in een koekenpan in boter,laat
    afkoelen.

    Verdeel de Camembert in 8 punten.

    Leg op 4 vellen brikdeeg eenkwartje appel en twee stukjes kaas.

    Vouw toe.

    Bestrijk met gesmolten boter en zet een paar minuten in de oven op 200°C

    Serveer warm met een groene salade waarin ondermeer verse kervel zit.

     

    18-02-2009 om 10:22 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paddenstoelenbouillon met gepocheerd ei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heerlijke bouillon

    Paddenstoelenbouillon met gepocheerd ei.
    ========================================

    voor 4 personen:

    2 potten bouillon gevogelte (a 380 ml)

    1 bak kastanjechampignons (250 g)

    1 prei, in grove ringen

    1 winterpeen, in grove stukken

    2 eetlepels Japanse sojasaus

    4 eieren

    enkele sprietjes verse bieslook (zakje a 25 gr)



    .
    Breng de gevogeltebouillon, 500 ml water, de champignons (houd er 2
    apart), de prei, de winterpeen en de sojasaus aan de kook en laat het
    op laag vuur 2 uur trekken.

    Hang een zeef boven een andere pan, leg hierin een schone theedoek en
    schenk de bouillon hierdoor, zodat een heldere bouillon overblijft.

    Snijd de achtergehouden champignons in dunne plakjes.

    Breng water in een kleine pan tegen de kook aan.

    Bedek de binnenkant van een koffiekopje met een dubbele laag
    huishoudfolie, breek hierboven een ei en vouw de folie aan de bovenkant
    dicht.

    Leg het verpakte ei 2-3 minuten in de pan met bijna kokend water, neem
    het eruit en verwijder de folie.

    Herhaal dit met de overige 3 eieren.

    Verwarm de bouillon eventueel opnieuw, zodat hij goed heet wordt
    geserveerd.

    Leg een knoopje in de sprietjes bieslook.

    Verdeel de soep over 4 diepe borden, schep in elk bord een ei, een paar
    plakjes champignons en de sprietjes bieslook.

     

    17-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrine van varkenshammetje en ganzenleverpaté.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker feestelijk voorgerecht.

    Terrine Van Varkensham En Ganzenleverpaté
    ===============================
    Ingredienten voor 4 personen:

    het vlees van 1 varkenshammetje

    1 gesnipperde sjalot

    1 eetlepel boter

    2 eetlepels port

    200 g ganzenleverpaté

    4 dunne plakjes krokant gebakken toast

    gemengde salade


    voor de portreductie:

    4 eetlepels balsamicoazijn
    4 eetlepels rode wijn
    .



    Voorbereiding:

    Kook het varkenshammetje in water met bouillonblokjes tot het vlees
    mals is

    Kook voor de reductie de azijn en de wijn in tot een stroop.

    Snij het vlees in kleine stukjes.

    Bak de sjalot in wat boter, voeg er de port aan toe en laat die
    volledig weg koken.

    Snij de ganzenlever in stukjes en meng met de sjalot en het vlees.

    Leg een vel huishoudfolie in een terrinevorm en giet er het
    ganzenlevermengsel in.

    Dek de terrine af met de folie en leg er een zwaar voorwerp op. Zet de
    terrine ongeveer 12 uur in de koelkast.

    Bereidingswijze: Serveer met de toast, de salade en werk af met de
    portreductie.

     

    16-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!