Vandaag een lekker nagerecht.
Kersenbavarois Met Kriekbiersaus ================================
voor 8 à 10 personen:
10 bladen gelatine
2 potten krieken zonder pit
2 dl kersenbier
sinaasappelraspvan 1 appelsien
250 ml slagroom
300 gr suiker
. Laat de kersen uitlekken in een zeef.
Pureer de helft van de kersen en verwarm de kersenpuree samen met de sinaasappelrasp een derde deel van de suiker en 1.5 dl ingekookt sap van de krieken.
Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los het op in de hete kersenpuree.
Laat de kersenpuree licht geleren.
Klop de slagroom halfstijf en spatel het door de kersenpuree.
Doe de bavarois over in een grote of eenpersoons met water omgespoelde vormen en laat de bavarois minimaal vier uur in de koelkast opstijven.
Pureer de rest van de kersen, maar houd enkele exemplaren apart voor de garnering.
Verhit de kersenpuree samen met het kersenbier en de rest van het kriekensap.
Laat de saus enkele minuten doorkoken. Zeef de saus en laat hem vervolgens inkoken en afkoelen.
Serveer de koude saus bij de bavarois en garneer met de achter gehouden kersen.
|