Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborstfilet met kriekenbier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het zondag,mag het wel ietsje duurder zijn.

    Eendenborst met Kriek
    =====================
    2 eendenborstfilets,
    1/2 bokaal krieken van 1 l.,
    1/2 sjalotje,
    1/2 flesjes kriekenbier (2 deciliter),
    3 centiliter sherrybrandy of creme de
    framboise (slijter),
    1/2 potjes gevogeltefond (380 mililiter)
    olijfolie,
    zout, peper,
    aluminiumfolie
    maizenaexpres


    De dag voordien:

    Voorbereiding: Vel van filets met scherp mesje in ruitpatroon
    inkruisen. Buitenste randjes van vel afsnijden. Kersen afgieten.De
    helft van kersen halveren, rest bewaren voor garnering
    Bereidingswijze 1. Sjalot en halve kersen circa. 2 minuten zachtjes
    bakken in wat olijfolie. Bier en sherrybrandy erbij schenken+
    kriekenvocht en aanbaksel losroeren. Fond toevoegen en op hoog vuur tot
    helft inkoken. Saus door zeef gieten en laten afkoelen.

    De dag zelf:

    2. Bereiden: Filets bestrooien met zout en peper. Koekenpan met
    anti-aanbaklaag verhitten. Filets op velkant circa. 15 minuten bakken,
    keren en nog circa. 8 minuten bakken. Filets in aluminiumfolie
    wikkelen. Intussen saus opnieuw verwarmen. Hele kersen toevoegen en
    saus enkele seconden zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en
    peper. Filets in dunne plakjes snijden en opdienen.

     

     

    31-08-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofrolletjes met Meesterlyck ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere schotel en kan op voorhand gemaakt worden.De dag zelf even in de oven en klaar!

    Witloofrolletjes Met Meesterlyck Ham
    ====================================
    8 stronkjes witloof
    8 plakjes gekookte Meesterlyck ham
    1/2 pakje roux expres van Maizena
    1/4 liter melk
    1/4 l kookvocht
    300 g gemalen emmenthal kaas(zelf proeven en oordelen)
    nootmuskaat
    peper en zout
    .
    Snijd het bittere kegeltje aan de onderkant van het witloof uit. Leg de
    stronken in wat water en kook ze gaar, kruid met peper en nootmuskaat.
    Je kunt het witloof ook stomen,maar vang dan het vocht op. Maak een
    gebonden witte saus met de melk,het kookvocht en blanke roux-expres,
    zout, peper en nootmuskaat. Warm even door om de bloemsmaak te
    elimineren. Doe er de gemalen kaas bij en kruid eventueel bij.Laat het
    witloof goed uitlekken.
    Maak een ovenschaal klaar:
    Leg een paar lagen keukenrol onderin de schaal en doe er aluminiumfolie
    over.Prik gaatjes in het aluminiumfolie,zo kan Het overtollige vocht in
    de keukenrol trekken.Wikkel het witloof in de ham en leg het in de
    ovenschaal. Giet er de kaassaus over en strooi er nog wat extra kaas
    bovenop. Zet 10 minuten in een oven met grill op 180°C. Serveer met
    puree.

    30-08-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orloff gebraad.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet zo moeilijk als je wel denkt.

    Orloff-Gebraad
    =======================
    Voor 4 personen
    1 varkensgebraad van 1kg
    1 bakje champignons van 250 g
    200 gram gemalen Gruyère
    10 sneetjes Gruyèrekaas
    10 sneetjes gekookte ham
    boter
    Peper en zout
    2 dl room
    2 dl vleesbouillon

    Kruid het gebraad met peper en zout en bak het aan 1 kant gedurende ca
    15 minuten.Daarna aan de andere kant gedurende 15 minuten

    Let goed op dat de boter niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje
    koude boter toe

    Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, dek af met
    aluminiumfolie
    Doe de champignons in de pan en stoof ze aan.Voeg de bouillon toe. Doe
    er de room bij en laat even opkoken.

    Snij ondertussen het vlees in schijven en leg om beurt een stukje
    gebraad, een sneetje kaas en een sneetje hesp tot heel het gebraad in
    de ovenschaal ligt,eventueel doorprikken met een satestok om het geheel
    bijeen te houden.

    Giet er de champignonsaus over en strooi kaas over het geheel

    Zet gedurende 10 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is en de
    saus mooi gekleurd

    Dit Orloff gebraad kan je eten met gekookte aardappelen of frietjes.

     

    29-08-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rog in 't zuur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rog is een lekkere vis en heeft geen graten enkel kraakbeen,dus echt iets voor gratenhaters!

    Rog In Het Zuur
    ===============
    4 ajuinen
    2 kg kleine rogvleugels(diepvries Colruyt)
    4dl wijnazijn en 1.2 l water(de hoeveelheid moet voldoende zijn om de rog onder te zetten)
    1 geschilde citroen
    1 soeplepel peperbollen
    1 koffielepel zout
    4 takjes tijm
    4 laurierblaadjes
    4 kruidnagels
    8 blaadjes gelatin

    Snijd de rogvleugels in stukken.
    Doe het water,de wijnazijn,de in schijven gesneden ajuinen,het zout,
    peperbollen,tijm,laurier en kruidnagels samen in een kookpot en breng
    aan de kook.Als het mengsel kookt,voeg je de rogvleugels toe.Zorg
    ervoor dat de vis precies mooi onderstaat.Breng het geheel nu terug aan
    de kook.Vanaf het kookpunt tel je nog 1 1/2 minuut.Zet nu het vuur af
    en breng de vis over in een vuurvaste glazen schotel(het gerecht komt
    qua uitzicht het best tot zijn recht in glas).Proef de zuurheid van de
    bouillon,zeef de bouillon.Week de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten
    in koud water tot ze slap zijn.Wring ze uit met de hand en meng het
    onder de nog warme bouillon.Laat de bouillon wat afkoelen en giet de
    langzaam opstijvende bouillon over de vis.Versier met schijfjes citroen.
    Laat minstens een dag opstijven in de koelkast,maar kan nog dagen nadien bewaard worden.

    Lekker als broodmaaltijd maar kan evengoed met een frisse salade en
    frietjes.

     


     

    28-08-2008 om 10:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Pilav
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerecht als je niet veel tijd hebt.

    Italiaanse Pilav Hoofdgerecht
    =============================

    voor 4 personen

    250 gram rijst(4 volle koppen)
    1 grote ui
    100 gram Champignons
    1 teentjes knoflook
    400 gram Gehakt
    50 gram Boter
    100 gram Tomatenpuree
    1/2 liter Vleesbouillon
    100 gram Parmezaanse kaas.
    .
    De ui fijnhakken en de knoflook kneuzen,in de olie zacht laten fruiten.
    De rijst toevoegen en laten meebakken voor 3 tot 4 minuten.
    Nu het gehakt er bij doen en roeren tot het uiteen valt.
    Dan de champignons erbij doen en weer 3 tot 4 minuten. meebakken en
    roeren.
    Daarna de tomatenpuree toevoegen en de helft van de bouillon.
    Terug aan de kook brengen en weer 5 tot 6 minuten. zachtjes
    doorkoken.Nu de rest van de bouillon bijvoegen,peper en zout naar smaak
    en terug aan de kook brengen.
    Laat nog ongeveer. 10 tot 15 minuten. zachtjes pruttelen tot alle vocht
    door de rijst is opgenomen.
    Even doorroeren en serveren met de kaas.

     

    27-08-2008 om 10:16 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stamppot van snijbonen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verrassend lekker en gemakkelijk!

    Snijbonenstamppot Hoofdgerecht
    ==============================
    400 gram verse snijbonen(of diepvries)
    2 middelgrote uien
    1 bakje spekreepjes van 150 gr
    100 gram boursin
    4 middelgrote aardappelen
    melk
    peper en zout
    boter



    Kook de snijbonen gaar (of stomen)Kook de aardappelen gaar in water met
    zout.
    Verwarm een klontje boter en bak hierin de spekreepjes met de
    fijngesnipperde uien.Stamp de aardappelen fijn en voeg alle
    ingredienten toe tot een smeuige puree ontstaat.
    Heerlijk met een lekker gekruidde karbonade of met stoofvlees!

     


     

    26-08-2008 om 10:52 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenstoofvlees Marengo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk,goedkoop en lekker!

    Kalkoenstoofvlees Marengo
    =========================
    kruidentuiltje  1
    tomaten  3
    kalkoenkarbonaden  800  gram
    champignons  250  gram
    sjalotten  4
    spekblokjes  150  gram
    groene ontpitte olijven  100  gram
    origano  1  takje
    peper en zout
    droge witte wijn  15  cl
    2 dl kippenbouillon,of een bouillonblokje met 2 dl water
    olijfolie  3  soeplepels
    teentje look  1


    Bak het vlees en de spekblokjes goudbruin in een stoofpan met
    olijfolie. Haal ze eruit en fruit de fijngehakte sjalotten. Voeg de
    gesneden champignons, de stukjes tomaat, de olijven, de wijn, het
    kruidentuiltje, de oregano, de peper en het zout toe. Dek de pan af en
    laat de bereiding een tiental minuten sudderen. Doe het vlees terug in
    de pan bedek het met bouillon. Laat het gerecht nog 40 minuten
    sudderen.

    Tip : Serveer verse pasta bij dit gerecht.Kan ook met gewone
    aardappelen.

     

    25-08-2008 om 12:59 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!