Lekkere schotel en kan op voorhand gemaakt worden.De dag zelf even in de oven en klaar!
Witloofrolletjes Met Meesterlyck Ham ==================================== 8 stronkjes witloof 8 plakjes gekookte Meesterlyck ham 1/2 pakje roux expres van Maizena 1/4 liter melk 1/4 l kookvocht 300 g gemalen emmenthal kaas(zelf proeven en oordelen) nootmuskaat peper en zout . Snijd het bittere kegeltje aan de onderkant van het witloof uit. Leg de stronken in wat water en kook ze gaar, kruid met peper en nootmuskaat. Je kunt het witloof ook stomen,maar vang dan het vocht op. Maak een gebonden witte saus met de melk,het kookvocht en blanke roux-expres, zout, peper en nootmuskaat. Warm even door om de bloemsmaak te elimineren. Doe er de gemalen kaas bij en kruid eventueel bij.Laat het witloof goed uitlekken. Maak een ovenschaal klaar: Leg een paar lagen keukenrol onderin de schaal en doe er aluminiumfolie over.Prik gaatjes in het aluminiumfolie,zo kan Het overtollige vocht in de keukenrol trekken.Wikkel het witloof in de ham en leg het in de ovenschaal. Giet er de kaassaus over en strooi er nog wat extra kaas bovenop. Zet 10 minuten in een oven met grill op 180°C. Serveer met puree.
|