Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    24-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillewafels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag eens iets anders:Wafels

    Fijne vanillewafels
    ===================
    1/2 kg bloem

    300g kristalisé suiker

    200 g boter

    1/2 kop melk

    4 eieren

    3 pakjes vanillesuiker

    1/2 kl bicarbonate de soda(maagzout)

     


    .
    De boter laten smelten(niet bruin worden)en met de suiker bewerken,dan
    de bloem eronder roeren,het maagzout,de vanillesuiker.

    Dan het melk en de eieren.

    worstjes maken,zo groot als een kroket,en op de pakplaten leggen.

    Het wafelijzer sluiten tot ze gaar zijn.

    Laten afkoelen op een rooster.

     

    24-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staartvis met prei en mosterdsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag:Staartvis

    Staartvis met prei en mosterdsaus      
    ========================================================
    boter    120  gram 

    kervel      

    water    2  soeplepels 

    staartvis   1   

    preien    2   

    peper en zout      

    witte wijnazijn    2  soeplepels 

    mosterd    1  soeplepel

     


     Snijd de preistaven in reepjes en stoof ze ongeveer 5 minuten in een
    klontje boter. -

    Voeg het water en de azijn toe.

    Doe de stukken staartvis eveneens in de pan.

    Zet het deksel op de pan en laat alles nog 5 minuten stoven.-

    Werk het geheel op met boter en voeg de mosterd toe.-

    Versier met plukjes kervel en serveer met gekookte aardappelen.  
     

    23-10-2009 om 14:58 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenkaasprikkers met dressing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitiefhapje met geitenkaas

    geitenkaasprikkers met dressing     
    =========================================
    200 gram harde geitenkaas

    1 citroen

    1 teentje uitgeperste knoflook

    30 mililiter. olijfolie

    1/2 eetlepel balsamico azijn

    30 gram zongedroogde tomaatjes
    (fijngehakt)

    1 bosje fijngehakte peterselie



    geitenkaas in blokjes snijden

    1/4 deel van de citroenschil raspen

    citroen uitpersen
     
    Bereidingswijze: 

    geitenkaasblokjes aan prikkers steken

    dressing maken van knoflook, olijfolie, balsamico azijn, peterselie, 1
    eetlepel citroensap, de citroenrasp en zongedroogde tomaatjes

    dressing over prikkers met geitenkaas scheppen 

     

    22-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas-appelkrokantje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een smakelijk Voorgerecht

    Kaas-appelkrokantje warm  gemakkelijk
    =====================================
    1 appel

    1 camembert

    4 vellen brikdeeg

    50 g gesmolten boter

    Sla

    Verse kervel




    .
    Snij een appel in kwartjes,bak ze kort in een koekenpan in boter,laat
    afkoelen.

    Verdeel de Camembert in 8 punten.

    Leg op 4 vellen brikdeeg eenkwartje appel en twee stukjes kaas.

    Vouw toe.

    Bestrijk met gesmolten boter en zet een paar minuten in de oven op 200°C

    Serveer warm met een groene salade waarin ondermeer verse kervel zit.

     

    21-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktschotel met kaaskorstje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een éénpansgerecht

    Gehaktschotel Met Kaaskorstje
    =============================
    ingrediënten -

    2 uien -

    2 teentjes knoflook -

    2 eetlepels olijfolie -

    400 gram gehakt -

    4 eetlepels tomatenketchup -

    2 eetlepels sojasaus -

    1 eetlepel currypasta -

    250 gram gemengde roerbakgroenten -

    2 deciliter geconcentreerde

    vleesbouillon

    zout en peper -

    aardappelpuree -

    100 gram grof geraspte kaas

     


    bereidingswijze -

    Snipper de uien en de knoflook. -

    Fruit ze glazig in de olie. -

    Laat het gehakt meebakken tot het los is en begint te kleuren. -

    Voeg de tomatenketchup, de sojasaus en de curry pasta erbij en laat
    kort meebakken. -

    Voeg de groenten toe,roerbak kort en giet er de bouillon bij. -

    Laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 5 minuten stoven tot
    de groenten beetgaar is. -

    Voeg er naar smaak zout en peper bij.

    Maak ondertussen de aardappelpuree. -

    Schep het gehaktmengsel met de groenten in een ingevette ovenschaal en
    dek af met de aardappelpuree. -

    En bestrooi het met de geraspte kaas.

    Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de gehaktschotel er 30
    minuten in.
    meteen serveren

     

    20-10-2009 om 13:33 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenboutje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet alledaags Geitenlammetje

    Geitje
    ======
    1 geitenboutje 6 à 700 gr zonder bot,maar bak het bot mee

    1 grote vleestomaat, ontveld en van zaadjes ontdaan

    1 rode paprika, in repen gesneden

    1 grote ui in ringen gesneden

    3 teentjes knoflook, uitgeperst

    5 eetlepel olie

    3 eetlepel ketjup

    1 theelepel curry

    1 blokje rundsvleesbouillon

    3 dl droge witte wijn
    .
    Braad het vlees aan in een grote pan, doe er dan alle ingredienten bij,
    blijf roeren tot alles goed vermengd is, geef er zoveel water bij dat
    het vlees er goed onderstaat en laat het circa 1 uur sudderen.

    Af en toe roeren zodat het niet aanbrand.

     

    19-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!