Vandaag een éénpansgerecht
Gehaktschotel Met Kaaskorstje ============================= ingrediënten -
2 uien -
2 teentjes knoflook -
2 eetlepels olijfolie -
400 gram gehakt -
4 eetlepels tomatenketchup -
2 eetlepels sojasaus -
1 eetlepel currypasta -
250 gram gemengde roerbakgroenten -
2 deciliter geconcentreerde
vleesbouillon
zout en peper -
aardappelpuree -
100 gram grof geraspte kaas
bereidingswijze -
Snipper de uien en de knoflook. -
Fruit ze glazig in de olie. -
Laat het gehakt meebakken tot het los is en begint te kleuren. -
Voeg de tomatenketchup, de sojasaus en de curry pasta erbij en laat kort meebakken. -
Voeg de groenten toe,roerbak kort en giet er de bouillon bij. -
Laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 5 minuten stoven tot de groenten beetgaar is. -
Voeg er naar smaak zout en peper bij.
Maak ondertussen de aardappelpuree. -
Schep het gehaktmengsel met de groenten in een ingevette ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. -
En bestrooi het met de geraspte kaas.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de gehaktschotel er 30 minuten in. meteen serveren
|