Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    20-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktschotel met kaaskorstje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een éénpansgerecht

    Gehaktschotel Met Kaaskorstje
    =============================
    ingrediënten -

    2 uien -

    2 teentjes knoflook -

    2 eetlepels olijfolie -

    400 gram gehakt -

    4 eetlepels tomatenketchup -

    2 eetlepels sojasaus -

    1 eetlepel currypasta -

    250 gram gemengde roerbakgroenten -

    2 deciliter geconcentreerde

    vleesbouillon

    zout en peper -

    aardappelpuree -

    100 gram grof geraspte kaas

     


    bereidingswijze -

    Snipper de uien en de knoflook. -

    Fruit ze glazig in de olie. -

    Laat het gehakt meebakken tot het los is en begint te kleuren. -

    Voeg de tomatenketchup, de sojasaus en de curry pasta erbij en laat
    kort meebakken. -

    Voeg de groenten toe,roerbak kort en giet er de bouillon bij. -

    Laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 5 minuten stoven tot
    de groenten beetgaar is. -

    Voeg er naar smaak zout en peper bij.

    Maak ondertussen de aardappelpuree. -

    Schep het gehaktmengsel met de groenten in een ingevette ovenschaal en
    dek af met de aardappelpuree. -

    En bestrooi het met de geraspte kaas.

    Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de gehaktschotel er 30
    minuten in.
    meteen serveren

     

    20-10-2009 om 13:33 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenboutje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet alledaags Geitenlammetje

    Geitje
    ======
    1 geitenboutje 6 à 700 gr zonder bot,maar bak het bot mee

    1 grote vleestomaat, ontveld en van zaadjes ontdaan

    1 rode paprika, in repen gesneden

    1 grote ui in ringen gesneden

    3 teentjes knoflook, uitgeperst

    5 eetlepel olie

    3 eetlepel ketjup

    1 theelepel curry

    1 blokje rundsvleesbouillon

    3 dl droge witte wijn
    .
    Braad het vlees aan in een grote pan, doe er dan alle ingredienten bij,
    blijf roeren tot alles goed vermengd is, geef er zoveel water bij dat
    het vlees er goed onderstaat en laat het circa 1 uur sudderen.

    Af en toe roeren zodat het niet aanbrand.

     

    19-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsgebraad met mosterd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag:Kalfsvlees

    Kalfsgebraad met mosterd         Hoofdgerecht
    =============================================
    boter:  50 gram

    gevogeltebouillon:  1 blokje

    slagroom:  1 deciliter

    bloem:  1 soeplepel

    mosterd:  2 soeplepels

    ui:  1

    peper en zout

    augurk op azijn:  100 gram

    kalfsgebraad:  1


    Kruid het gebraad met zout en peper, bestrooi met klontjes boter (+/-
    25 gram samen) en laat 50 minuten braden in de voorverwarmde oven
    (180°C)

    Twintig minuten voor het einde, laat u zachtjes de fijn versnipperde ui
    fruiten, bestrooi met bloem.

    Meng 1 minuut, overgiet met witte wijn en 2 deciliter water. Voeg een
    half blokje verkruimelde kippenbouillon bij en breng aan de kook.

    Laat indikken tot de helft op een flink vuur.

    Voeg er de room en de mosterd bij, en de schijfjes augurken.

    Laat nog 5 minuten pruttelen, en breng op smaak.

    Dien op met het in fijne schijfjes gesneden kalfsgebraad.

    Als bijgerecht serveert u gebakken aardappelen en groene groenten
    (prinsessenboontjes of broccoli).

     

    18-10-2009 om 11:42 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandel-vijgentaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker en zoet!

    Amandel-Vijgentaart
    ========================================
    Voor het taartdeeg:

    Je kan een zanddeeg taartbodem kopen of:

    200 g bloem;

    60 g suiker;

    1/2 theelepeltje zout;

    125 g ijskoude roomboter, in blokjes gesneden;

    2 eigelen;

    1 eetlepel vloeibare room

     

    Voor de vulling:

    10 verse vijgen, in tweeen gesneden;

    170 g witte amandelen, gegrilld en daarna fijngemalen;

    100 g suiker;

    35 g zachte roomboter;

    1 eetlepel bloem;

    1 groot ei



    .
    Voor het deeg: vermeng in de kom van een foodprocessor de bloem, suiker
    en zout met elkaar gedurende 10 seconden. Voeg er de koude stukjes
    boter aan toe en vermeng ongeveer 20 seconden met de bloem tot er een
    korrelig mengsel ontstaat.
    Klop in een schaaltje de eigelen los met de room (niet stijfkloppen) en
    voeg dat toe aan het bloem/botermengsel in de foodprocessor en laat
    draaien en mengen tot er een soepel en samenhangend deeg ontstaat.
    Vorm op een met bloem bestrooid werkvlak een "brood" van 15 cm.
    doorsnede en zet dat afgedekt tenminste 45 minuten of een hele nacht in
    de koelkast.

    Bekleed een beboterde ronde taartvorm (het liefst een springvorm) met
    het uitgerolde deeg en zet dat 20 minuten in de vriezer.

    Bedek het bevroren deeg dan met een vel aluminium en vul met rauwe
    rijst of gedroogde peulvruchten.

    Zet het deeg in een voorverwarmde oven op 200 graden en laat het 15
    minuten voorbakken tot het droog is maar nog niet gaar.

    Controleer of het deeg droog is door het aluminium op te tillen; als
    het er aan blijft plakken laat dan nog 2 minuten doorbakken.

    Verwijder dan voorzichtig het aluminiumfolie met de peulvruchten en
    verlaag de temperatuur van de oven tot 160 graden.

    Laat de taartbodem dan nog 5 minuten doorbakken, totdat de randen van
    de taartbodem licht goudbruin zijn.

    Maak dan de vulling:

    Doe de amandelen en de suiker in een keukenmachine en maal alles goed
    fijn. Voeg er de bloem, ei en roomboter aan toe en vermeng alles goed
    totdat er een soepele amandelspijs ontstaat.

    Bedek de taartbodem met de amandelspijs en decoreer met de halve
    vijgen.

    Zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven totdat de amandelspijs
    goudbruin en stevig is.

    Laat helemaal afkoelen voordat je de taart aansnijd.

     

    17-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kabeljauwfilet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag!

    Italiaanse kabeljauw
    ====================
    Ingrediënten:

    2x 100 gram kabeljauwfilets,

    zout, peper,

    groene pesto,

    4 plakjes ontbijtspek



    .
    Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper.

    Bestrijk 1 kant met groene pesto.

    Wikkel de kabeljauwfilets in plakjes ontbijtspek.

    Bak de kabeljauwfilets aan elke kant ongeveer 3 tot 4 minuten in hete
    boter.

    Eet smakelijk!

     

    16-10-2009 om 13:01 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sla uit Capri
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Italiaanse sla

    Insalata Caprese
    ================
    200 g mozzarella

    2 bosjes basilicum

    5 eetlepel olijfolie

    2 eetlepel citroensap

    zout

    versgemalen peper

    zwart olijven en 1 tomaat, om te garneren


    .
    Maak de tomaten schoon.
    Snijd de steelaanzet eruit.
    Snijd de tomaten in plakjes.
    Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kaas in plakken.
    Spoel het bailicum af en dep het droog.
    Trek de blaadjes van de takjes.
    Leg de plakjes tomaat, mozzarella en de blaadjes basilicum afwisselend
    op elkaar in een schaal; ze moeten elkaar deels overlappen.
    Klop het citroensap en de olie door elkaar.
    Breng het mengsel op smaak met zout en peper en giet het uit over de salade.
    Garneer de salade voor het opdienen met zwarte olijven en een van tomaat gesneden roos.

     

    15-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albondigas con picada Almendra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of borrelhapje

    Albondigas con picada de Almendra
    =================================
    voor 20 tot 25 stuks :

    Voor de gehaktballetjes :
    4 eetlepel gedroogd broodkruim -
    4 eetlepel kippenbouillon -
    450 gram kalfsgehakt (of een mengsel van gelijke delen kalfs- en varkensgehakt) -
    1 eetlepel fijngehakte peterselie -
    2 teentjes knoflook, fijngehakt -
    1/2 theelepel citroensap -
    2 eetlepel fijngehakte gedroogde Spaanse bergham -
    1/2 theelepel zout - versgemalen zwarte peper -
    1 ei, losgeklopt.

    Voor de saus :

    bloem om te bestuiven -
    2 eetlepel olijfolie -
    3 eetlepel fijngehakte ui -
    2 eetlepel tomaat, ontveld, van zaad ontdaan en fijngehakt -
    4 eetlepel droge witte wijn -
    8 eetlepel kippenbouillon -
    1 klein laurierblaadje -
    zout en versgemalen peper -
    1 eetlepel fijngehakte peterselie -
    2 teentjes knoflook, fijngehakt - enkele draadjes saffraan, verkruimeld 1 eetlepel gehakte geblancheerde amandelen
    1/4 theelepel pimenton (paprikapoeder) 2 eetlepel verse of diepgevroren doperwten.


    .
    Voor de gehaktballetjes

    Het broodkruim in een grote schaal weken in de bouillon.
    Meng de overige ingredienten voor de gehaktballetjes er voorzichtig
    door en vorm er dan balletjes van met een doorsnede van 4 centimeter. 

    Bereidingswijze: 

    Bestuif de gehaktballetjes met bloem. Verhit de olie in de pan, en bak
    hierin de balletjes aan alle kanten goudbruin bij matige warmte.
    Temper de warmtebron, voeg de ui toe en laat deze glazig worden.
    Voeg dan de tomaat toe en laat het geheel nog eens 1 minuut garen.
    Roer de wijn, bouillon en laurier erdoor.
    Breng het geheel op smaak met peper en zout, sluit de pan af en laat
    dit 30 minuten zachtjes pruttelen.
    Stamp ondertussen in een vijzel of met een cutter de peterselie met de
    knoflook, 1/8 theelepel zout, saffraan, amandelen en pimenton fijn.
    Voeg dit mengsel samen met de doperwten toe aan de gehaktballetjes en
    laat het 15 minuten pruttelen. 

    Serveertips:  Serveer deze tapa warm met knapperig stokbrood om in de
    saus te dopen. 

     

    14-10-2009 om 14:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskroketten of bitterballen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker borrelhapje

    Kalfskroketten of bitterballen
    ==============================
    400 gram schenkelvlees van kalf,

    circa 70 centiliter bouillon,

    circa 100 gram bloem,

    2 eieren of alleen eiwitten,

    paneermeel,

    maggi aroma (flesje),

    bouillonblokjes 

    1 kruidenbuiltje groentensoep,

    1 kruidenbuiltje kippensoep,

    kerrie,

    1 theelepel suiker

    (eventueel wat vleeskruiden )


    .
    Koop schenkel met been maar houdt rekening met het vleesgewicht dat
    nodig is voor de kroketten

    Zet de gewassen schenkel met been op in 3-4 liter heet water, waaraan
    voldoende bouillonblokjes per liter water (zie verpakking) zijn
    toegevoegd.

    Laat de bouillon op laag vuur 2-3 uur trekken (verwijder na 1 uur de
    kruidenbuiltjes). 

    Bereidingswijze: Haal het vlees uit de bouillon en snijdt het in
    stukjes.

    Doe het vlees in een pan, voeg de bloem toe en vermeng dit met het
    vlees.

    Nu in kleine hoeveelheden tegelijk de bouillon toevoegen en doorroeren
    tot het een dikke massa is geworden.

    Deze ragout op een warmhoudplaatje verwarmen en goed blijven roeren.

    Breng de ragout onderwijl op smaak met flink veel maggi-aroma uit een
    flesje (niet te zuinig want dit geeft juist de lekkere smaak aan de
    kroket) de kerrie, suiker en eventueel vleeskruiden.

    Als de ragout te dik is, een beetje bouillon toevoegen tot gewenste
    dikte. De ragout mag niet koken.

    Af laten koelen met de deksel op de pan of uitgespreid over een grote
    platte schaal. Vorm kroketten en haal die door het paneermeel.

    Klop de eieren (of alleen de eiwitten) los met 4 eetlepels water en rol
    de kroketten erdoor, waarna ze weer door het paneermeel gerold worden.

    Bakken in de fritteuse en serveren met mosterd.

    Bitterballen voor bij de borrel worden op dezelfde manier gemaakt.
     

     

    13-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot van bladspinazie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag: Stamppot

    Stamppot Van Bladspinazie Hoofdgerecht
    ======================================
    1 pakje bladspinazie(450 gram)

    1 eetlepel olie

    150 gram gerookte spekreepjes

    1 grote ui

    1 rode paprika

    1 klein pakje Boursin(80 gram)met
    peper

    2 teentjes knoflook

    aardappelen(500 gram)

    .
    Schil de aardappelen,snipper de ui en hak de paprika in blokjes.

    Kook de aardappelen met zout gaar.

    Verwarm de spinazie.

    Verhit de olie en bak hierin de spekreepjes uit,voeg dan de ui,de look
    en de paprika toe en bak circa 4 minuten.

    Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

    Meng nu de spinazie,de kaas en het spekmengsel door de aardappelen en
    schep alles goed door elkaar.

     

    12-10-2009 om 14:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeevruchtensalade op Griekse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Slaatje met zeevruchten

    Zeevruchtensalade Op Griekse Wijze
    ==================================
    look  1  teentje

    tomaten  2

    gevogeltebouillon  10  cl

    citroen  1

    olijfolie

    rode ui  1

    peterselie  4  takjes

    salie  1  blaadje

    droge witte wijn  20  cl

    olijven  50  gram

    koriander in bolletjes  5 

    peperbolletjes

    zout en versgemalen peper

    venkelpoeder  1  koffielepel

    Zeevruchtenmengeling (inktvis, mosselen,...)  400  gram

     


    .
    Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.

    Giet een gulle scheut olijfolie in een kookpot en voeg de gehakte ui en
    de look toe.

    Fruit de ui en de look. Voeg vervolgens het citroensap, de witte wijn
    en de gevogeltebouillon toe.

    Laat tot tweederde inkoken.

    Voeg de kruiden, de blokjes tomaat, de olijven en de
    zeevruchtenmengeling toe.

    Laat 5 minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout.

    Serveer warm of koud met brood of rijst en versier met wat gehakte
    peterselie.

    Tip : Deze saus met zuiderse accenten gaat ook perfect samen met witte
    vis, als variant op de zeevruchten...

     

    11-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgevuld witloof.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloof met gehakt en kaas

    Opgevuld Witloof Hoofdgerecht
    =============================
    500 gram gehakt

    1 ei

    chapelure

    peper en zout

    1 deciliter melk

    boter

    1 kilogram witloof

    Kruidnoot

    4 deciliter melk

    blanke roux

    1/2 kilogram gemalen gruyerekaas

     


    .
    De dag voordien:

    Maak het gehakt op met een ei,chapelure,wat melk en peper en zout.

    Neem de grootste bladeren van het witloof en vul ze op met het gehakt.

    Bak in een pan met wat boter en kruid met peper en zout en kruidnoot
    ongeveer1/2 uur.

    Maak een bechamelsaus met de melk en de roux en kruid met peper en zout
    en kruidnoot.

    Voeg de helft van de kaas toe.Proef de kruiding.

    Neem de witloofstronkjes uit de pan en doe ze in een beboterde
    vuurvaste schotel,overgiet met de saus en overstrooi met de rest van de
    kaas.

    De dag zelf:

    Warm de schotel terug op in de oven en laat dan kleuren onder de grill

    Dien op met aardappelen of puree

    Servings: 4

     

    10-10-2009 om 14:37 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne vanillewafels.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wafels

    Fijne vanillewafels
    ===================
    1/2 kg bloem
    300g kristalisé suiker
    200 g boter
    1/2 kop melk
    4 eieren
    3 pakjes vanillesuiker
    1/2 kl bicarbonate de soda(maagzout)

     



    .
    De boter laten smelten(niet bruin worden)en met de suiker bewerken,dan
    de bloem eronder roeren,het maagzout,de vanillesuiker.Dan het melk en
    de eieren.
    worstjes maken,zo groot als een kroket,en op de pakplaten leggen.Het
    wafelijzer sluiten tot ze gaar zijn.
    Laten afkoelen op een rooster.

     

    09-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskotelet gevuld met Hervekaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag Varkensvlees

    Varkenskoteletten gevuld Met Hervekaas  uitproberen!!
    =====================================================
    4 tamelijk dikke varkenskoteletten

    4 plakken pikante Hervekaas

    1 Herve-smeerkaasje

    1 scheut droge witte wijn

    100 g boter

    1 koffielepel vers ingelegde roze

    peper

    Vers gemalen peper, zout en muskaatnoot
    .

    De dag voordien:

    Maak een diepe insnijding in de koteletten zodat er een soort enveloppe
    ontstaat.

    Vul met een plak pikante Hervekaas en prik dicht met een houten
    prikker.

    De dag zelf:

    Laat de koteletten aan beide kanten mooi kleuren in de boter.

    Kruid met peper, zout en muskaatnoot, draai het vuur lager en laat de
    koteletten zacht gaar bakken.

    Neem uit de pan en hou warm.

    Deglaceer de braadbodem van het vlees met een scheut witte wijn en laat
    daarin vervolgens het smeerkaasje smelten.

    Roer de roze peper erdoor.

    Schik de koteletten op warme borden en overgiet met de saus.

    Serveer met gestoofd witloof en aardappelen naar keuze.

     

    08-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banketbakkersroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Banketbakkersroom
    =================
    1 liter melk (vol)

    50 g bloem

    30 g maïszetmeel

    8 eierdooiers

    250 g suiker

    1 stokje vanille

    2 dl room


    .
    Meng 1 dl melk, bloem, maïzena, eidooiers en 50 g suiker tot een papje.

    Breng 9 dl melk, 200 g suiker en het vanillestokje ( zakje is ook goed)
    al roerend tot kookpunt. Het vanillestokje moet even trekken om zijn
    smaak af te geven.

    Giet het kokend melk-suikermengsel al roerend op het koude papje en
    blijf op het vuur roeren roeren tot het verdikt. Laat eventjes
    doorkoken.

    Laat de banketbakkersroom al roerend afkoelen.

    Crème patissière of banketbakkersroom is een basisbereiding. Die kan
    zowel koud als warm gebruikt worden als onderlaag van een
    vruchtentaart, vulling voor pannenkoeken, tompoes, soezen, enz.

     

    07-10-2009 om 11:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante spare-ribs.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Spare ribs

    Pikante spare ribs
    ==================
    Per kilo Spare Ribs heb je nodig:

    2 tenen knoflook

    2 koffielepels sambal(of naar smaak)

    ketjap manis(hoeveelheid op gevoel)

    marinade mix van Verstegen(naar smaak)


    .

    De dag voordien:

    Ontvel de achterkant van de Spare Ribs dan worden ze niet taai.

    Bereidingswijze Maak een dik papje van de marinade mix met een flinke
    scheut ketjap.

    Als je denkt dat deze mix voldoende is voor de hoeveelheid Spare Ribs
    voeg dan daarna de sambal en knoflook toe.

    De Spare Ribs hiermee insmeren en laten intrekken een avond van te
    voren. Wel goed afdekken in de koelkast vanwege de lucht.

    De dag zelf:

    circa 20/25 minuten grillen.

    De dikke kant eerst en na circa 15 minuten keren.

    Serveertips Het is heerlijk met stokbrood en kuidenboter,of lekker met
    friet en salade met olijven en feta.
     

     

    06-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersoep met merg.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soep van de dag

    Knolseldersoep met merg.
    ========================
    2 knolselders

    6 stengels groene selderij

    30 eetlepels kippenbouillon

    peper

    zout

    100 gram boter (bakboter)

    4 plakken rundermerg

    25 centiliter witbier

     


    De knolselderij schillen en in blokjes snijden.

    De schoongemaakte groene selderij klein snijden.

    Gedurende 10 minuten laten stoven in de boter en overgieten met de
    kippenbouillon.

    Nog 15 minuten laten doorkoken tot de selderij mooi gaar is.

    Pureren met de staafmixer en kruiden met peper en zout.

    Het merg pocheren in het tarwebier, laten uitlekken en bij de hete soep
    voegen.

    Meteen serveren.


     

    05-10-2009 om 11:28 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen met chocoladesaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht direct klaar.

    Bananen met chocoladesaus
    ==========================
    4 bananen,

    2 theelepel suiker

    4 eetlepel cognac,

    het merg van 1 vanillestokje,

    gesmolten chocolade

    Wat amandelschilfers

    .
    Pel de bananen en stoom ze gaar in ongeveer 12 minuten 

    Bereidingswijze: 

    Meng ondertussen de suiker met de cognac en het vanillemerg en verwarm
    op een zacht vuurtje

    Smelt de chocolade haal de bananen uit de stoomkoker en leg ze op 4
    borden.

    Giet er de chocoladesaus over en omheen en ten slotte de cognacsaus.

    Strooi er nog wat amandelschilfers over

    Serveertips:  Lekker met slagroom of vanilleijs . 

     

    04-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenvleugels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief lekker pittig

    Kippenvleugels
    ==============
    Ruim 1 kilogram kippenvleugels(grote)

    3 eetlepel Sambal oelek(naar smaak)

    1 kleingesneden ui

    3 fijngesneden teentjes look

    100 gram margarine

    .
    De dag voordien:

    Laat de margarine lichtjes bruin worden in een kookpot en leg er de
    kippenvleugels in en laat mooi bruin worden,doe alle ingredienten erbij
    en laat 40 minuten zachtjes braden(dikwijls omroeren)

    Zet weg tot de dag zelf en warm ze dan terug op .

    Door de Sambal hoeft er geen zout op

     

    03-10-2009 om 14:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugeese inktvisringen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag:Inktvis

    Portugese Inktvisringen Warm Voorgerecht
    ========================================
    600 gram inktvisringen

    olijfolie

    2 uien

    4 teentjes knoflook

    4 verse tomaten

    1 eetlepel tomatenpuree

    100 gram groene olijven

    1/2 deciliter water

    2,5 deciliter witte wijn

    1 kippenbouillonblokje

    2 eetlepel verse dragon

    peper en zout

     


    .
    Kan volledig de dag voordien:

    Bak de inktvis kort aan in de olie.Doe er dan de versnipperde uien en
    de geperste knoflook bij

    Neem een passe_vite of een zeef en hou die boven de pan en druk er de
    verse tomaten door zodat het vruchtvlees en het sap in de pan terecht
    komt.

    Voeg de tomatenpuree toe en de ontpitte olijven.

    Doe er dan het water,de witte wijn en het bouillonblokje bij.Laat alles
    15 minuten goed doorkoken,

    Kruid met peper en zout.Bestrooi het gerecht tenslotte met verse dragon.

    Serveer met gebakken aardappeltjes.

     

    02-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofschotel in de oven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloof de wintergroente bij uitstek.

    Witloofschotel In De Oven Hoofdgerecht
    ======================================
    1 kilogram witloof

    1 teentjes.look

    1 sjalot

    3 eetlepel boter

    peper en zout                
         
    1 deciliter droge witte wijn

    2 eetlepel Pernod of Ricard

    150 gram gekookte ham(een plak)

    150 gram gepelde grijze garnalen

    2 hardgekookte eieren


    Voor de puree:

    1 kilogram aardappelen

    wat melk

    2 eierdooiers

    2 eetlepel.Pesto


    Voor de saus:

    25 gram boter

    1 deciliter melk

    100 gram geraspte gruyerekaas

    1 eetlepel grove mosterd

    1/2 eetlepel milde kerrie



    .
    De dag voordien:

    Maak het witloof schoon,verwijder de bittere kernen en snij in 2
    centimeter brede reepjes.Was en laat goed uitlekken.

    Pel de sjalot en de knoflook en snipper beide fijn.

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

    Snijd de ham in blokjes en de eieren in kwartjes.

    Smelt de boter en fruit het witloof,de knoflook en de sjalotsnippers
    gedurende 5 minuten.

    Voeg de wijn en de Pernod toe,kruid met 1/2 theelepel zout en laat
    alles 10 minuten inkoken.

    Schep er de ham en de garnalen door en breng op smaak met peper.

    Maak puree van de aardappelen en roer er de pesto,de eierdooiers en een
    scheutje melk door.

    Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de helft van de puree over
    de bodem en de rest langs de kant.

    Vul in het midden met de witloof-garnalen massa en schik hierop de
    partjes ei.

    Smelt de boter voor de saus en roer er de bloem door,laat 2
    minuten.garen,giet er de room en de melk bij en laat de saus onder
    voortdurend roeren binden.

    Roer er dan de mosterd,de kerrie en 3/4 van de kaas door,giet de saus
    over het gerecht.


    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Strooi de rest van de kaas over de schotel en laat 15 tot 20 minuten
    gratineren in de oven.

    Tip:Indien u niet van pesto houdt laat hem dan achterwege.

     

    01-10-2009 om 10:08 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!