Witloof met gehakt en kaas
Opgevuld Witloof Hoofdgerecht ============================= 500 gram gehakt
1 ei
chapelure
peper en zout
1 deciliter melk
boter
1 kilogram witloof
Kruidnoot
4 deciliter melk
blanke roux
1/2 kilogram gemalen gruyerekaas
. De dag voordien:
Maak het gehakt op met een ei,chapelure,wat melk en peper en zout.
Neem de grootste bladeren van het witloof en vul ze op met het gehakt.
Bak in een pan met wat boter en kruid met peper en zout en kruidnoot ongeveer1/2 uur.
Maak een bechamelsaus met de melk en de roux en kruid met peper en zout en kruidnoot.
Voeg de helft van de kaas toe.Proef de kruiding.
Neem de witloofstronkjes uit de pan en doe ze in een beboterde vuurvaste schotel,overgiet met de saus en overstrooi met de rest van de kaas.
De dag zelf:
Warm de schotel terug op in de oven en laat dan kleuren onder de grill
Dien op met aardappelen of puree
Servings: 4
|