Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    06-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiropita of kaasbroodje(Grieks)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Home Cookin Chapter: Grieks

    Tiropita
    ========
    - 2 eieren

    - 40 gram extra virgin olijfolie

    - 300 gram fetakaas

    - bosje verse peterselie

    - theelepeltje oregano

    - vers gemalen zwarte peper

    - 1 ei-geel om te bestrijken.

    - 500 gram bladerdeeg in vierkantjes.(kan ook met filodeeg)


    .
    Maak de feta los met een vork en voeg de peterselie, de geklopte
    eieren, de oregano, de peper en een beetje olie toe.

    Mix dit goed door elkaar tot een smeuig mengsel ontstaat.

    Vet een bakplaat in en leg 4 vierkantjes van het bladerdeeg op de bodem
    . Bestrijk het bladerdeeg met een beetje olie.

    Vul de plakjes nu met het fetamengsel en vouw dubbel,tot een driehoek,
    ingesmeerd met een beetje olie. 

    Bak dit ongeveer 15 tot 20 minuten in het midden van de oven bij een
    temperatuur van 180° C tot de pitas bruin zijn.

     

    06-09-2009 om 08:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskoteletten met knoflook,ansjovis en peterselie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfskoteletten

    Kalfskoteletten Met Knoflook, Ansjovis En Peterselie
    =====================================

    voor 2 personen:

    2 kalfskoteletten

    wat bloem

    2 eetlepels boter

    twee theelepels knoflook, fijngehakt

    3 ansjovisfilets, heel fijn gehakt

    2 eetlepels plattte peterselie, fijngehakt

    2 eetlepels olie

    peper en zout uit de molen.


    .
    De dag voordien:

    Doe de boter en knoflook in een klein pannetje en smoor de knoflook
    daarin zachtjes lichtbruin.

    Voeg de ansjovisjes toe en smoor ze mee. Druk met een houten lepel de
    visjes fijn totdat je een mooie pasta krijgt.

    Doe er dan de peterselie bij en bak die nog heel even mee.

    Haal de pan van het vuur en zet weg.

    De dag zelf:

    Neem een pan waarin de koteletten mooi naast elkaar passen en giet
    daarin de olie. Laat de olie heet worden, haal de koteletten even door
    de bloem en bak ze in ongeveer 8 minuten aan beide kanten bruin.

    Schep de koteletten uit de pan op een voorverwarmde schaal en bestrooi
    ze met peper en zout.

    Giet de olie voorzichtig uit de pan en roer de aanbaksels los met 2 á 3
    eetlepels water. giet er het ansjovismengsel bij en roer even goed om.

    Giet de saus over de koteletten en dien meteen op met een schijfje
    citroen.

     

    05-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisque van noordzeegarnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Bisque Van Noordzee Garnalen
    =============================
    1 kilo g ongepelde grijze garnalen

    1-1/2 liters water

    1 sjalot

    selderij en tijm

    1 theelepel tomatenpuree

    zout peper

    1/4 liter room

    1 eetlepel boter

    1 eetlepel bloem



    .
    Pel de garnalen.

    Doe de pantsers in een ruime pan met het water, de sjalot, selderij,
    tijm tomatenpuree en laat dit 30 mintuen zachtjes koken.

    Doe dan het geheel door een passevite . Het gaat erom dat de sappen van
    de koppen en lijfjes er uit geperst worden. Giet het vocht tijdens het
    draaien ook door de passevite.

    Zeef de bouillon heel zorgvuldig, eerst door een puntzeef, dan nog een
    keer door een neteldoek.

    Maak een roux van de boter en bloem en voeg hierbij de bouillon.

    Voeg een scheutje room erbij en maak op smaak met wat peper en zout.

    Klop de rest van de room bijna stijf.

    Leg op de borden 1 lepel garnalen.

    Schep de soep erover en schep in het midden een lepel geklopte room.

    Strooi er nog wat gehakte platte peterselie over.

    Als er geen kinderen meeeten kun je ook nog een klein scheutje cognac
    toevoegen.

     

    04-09-2009 om 09:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slakken met oregano.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Escargot's of slakken

    Slakken met oregano
    ===================
    1 sjalotje

    2 teentjes knoflook

    2 eetlepels boter

    2 eetlepels olijfolie

    1/2 theelepel oregano

    zout

    enkele druppels tabasco

    24 slakken (blik)



    .
    Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.

    Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen.

    In steelpan boter en olie verhitten.

    Sjalot, knoflook en oregano erdoor scheppen.

    Op smaak brengen met zout en tabasco.

    Slakken laten uitlekken en over ovenschaaltjes verdelen.

    Botermengsel erover scheppen.

    In midden van oven slakken ca. 5 minuten bakken.

    Serveren met stokbrood.

     

    03-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken in biersaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Blinde vinken in biersaus.
    ==========================
    Ingrediënten:

    1 sjalotje,

    gedroogde salie,

    peterselie,

    1 eetlepel mosterd,

    2 runderschnitzels,

    zout, peper,

    coburger ham,

    2 uien,

    1 flesje donker bier,
    .

    Verwarm De Oven Voor Op 180 Graden.

    Maak Een Mengsel Van 1 Fijngehakt sjalotje,gedroogde salie, peterselie
    en 1 eetlepel mosterd.

    Kruid 2 runderschnitzels met zout en peper.

    Bestrijk beide runderschnitzels met het mosterdmengsel.

    Rol de runderschnitzels op en omwikkel met coburger ham.

    Bind het vast met keukentouw.

    Bak de blinde vinken rondom bruin in hete boter.

    Haal de blinde vinken uit de pan en leg ze in een ovenschaal.

    Bak in het achtergebleven vet 2 gesnipperde uien op middelhoog vuur tot
    de uien lichtbruin zijn.

    Voeg 1 flesje donker bier toe en laat de alcohol verdampen.

    Giet de biersaus in de ovenschaal.

    Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en een salade.

    Eet smakelijk!

     

    02-09-2009 om 08:39 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met eieren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor bij de boterham

    Gehaktballetjes Met Eieren
    ==========================
    1/2 kilogram gemengd gehakt
    (kalfs-varken)

    1 eieren

    peper en zout

    1/2 pakje paneermeel

    1/2 bouillonblokje

    1 liter water

    250 gram gekookte beenhesp

    voor de saus:

    1 liter melk

    3/4 pakjes blanke roux

    peper en zout          

    375 gram gemalen kaas

    Voor de versiering:

    7 eieren

    Peterselie



    .
    De dag voordien:

    Meng het gehakt met de eieren,het paneermeel en de peper en zout en rol
    tot kleine balletjes.

    Kook in water met een bouillonblokje tot ze gaar zijn.

    De dag zelf:

    Maak een bechamelsaus:

    Breng de melk aan de kook en doe er de blanke roux bij tot
    sausdikte,kruid met peper en zout.

    Roer er de gemalen kaas bij en proef.

    Doe er de gehaktballetjes bij en roer tot ze opgewarmd zijn

    Doe er dan de in stukjes gesneden hesp bij.

    Doe in een grote ovenschaal,doe er nog wat gemalen kaas bovenop en laat
    kleuren onder de grill.

    Kook ondertussen de eieren hard,pel ze en snij ze in vier.

    Haal de schaal uit de oven,leg er de eieren bovenop en serveer

     

    01-09-2009 om 09:15 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pomme d'amour
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Pomme d'amour
    =============
    4 zoete appelen,

    2 soeplepels suiker,

    1 soeplepel grenadinesiroop.
    .

    koel de appelen in de ijskast, steek er daarna een houten brochette
    door. warm een mengeling op van suiker en grenadine. wanneer deze op
    het punt staat om te karameliseren dompel je de appel erin. laat
    afkoelen en eet smakelijk.

     

    31-08-2009 om 14:36 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!