Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
06-09-2009
Tiropita of kaasbroodje(Grieks)
Home Cookin Chapter: Grieks
Tiropita ======== - 2 eieren
- 40 gram extra virgin olijfolie
- 300 gram fetakaas
- bosje verse peterselie
- theelepeltje oregano
- vers gemalen zwarte peper
- 1 ei-geel om te bestrijken.
- 500 gram bladerdeeg in vierkantjes.(kan ook met filodeeg)
. Maak de feta los met een vork en voeg de peterselie, de geklopte eieren, de oregano, de peper en een beetje olie toe.
Mix dit goed door elkaar tot een smeuig mengsel ontstaat.
Vet een bakplaat in en leg 4 vierkantjes van het bladerdeeg op de bodem . Bestrijk het bladerdeeg met een beetje olie.
Vul de plakjes nu met het fetamengsel en vouw dubbel,tot een driehoek, ingesmeerd met een beetje olie.
Bak dit ongeveer 15 tot 20 minuten in het midden van de oven bij een temperatuur van 180° C tot de pitas bruin zijn.
Kalfskoteletten met knoflook,ansjovis en peterselie.
Kalfskoteletten
Kalfskoteletten Met Knoflook, Ansjovis En Peterselie =====================================
voor 2 personen:
2 kalfskoteletten
wat bloem
2 eetlepels boter
twee theelepels knoflook, fijngehakt
3 ansjovisfilets, heel fijn gehakt
2 eetlepels plattte peterselie, fijngehakt
2 eetlepels olie
peper en zout uit de molen.
. De dag voordien:
Doe de boter en knoflook in een klein pannetje en smoor de knoflook daarin zachtjes lichtbruin.
Voeg de ansjovisjes toe en smoor ze mee. Druk met een houten lepel de visjes fijn totdat je een mooie pasta krijgt.
Doe er dan de peterselie bij en bak die nog heel even mee.
Haal de pan van het vuur en zet weg.
De dag zelf:
Neem een pan waarin de koteletten mooi naast elkaar passen en giet daarin de olie. Laat de olie heet worden, haal de koteletten even door de bloem en bak ze in ongeveer 8 minuten aan beide kanten bruin.
Schep de koteletten uit de pan op een voorverwarmde schaal en bestrooi ze met peper en zout.
Giet de olie voorzichtig uit de pan en roer de aanbaksels los met 2 á 3 eetlepels water. giet er het ansjovismengsel bij en roer even goed om.
Giet de saus over de koteletten en dien meteen op met een schijfje citroen.
Bisque Van Noordzee Garnalen ============================= 1 kilo g ongepelde grijze garnalen
1-1/2 liters water
1 sjalot
selderij en tijm
1 theelepel tomatenpuree
zout peper
1/4 liter room
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
. Pel de garnalen.
Doe de pantsers in een ruime pan met het water, de sjalot, selderij, tijm tomatenpuree en laat dit 30 mintuen zachtjes koken.
Doe dan het geheel door een passevite . Het gaat erom dat de sappen van de koppen en lijfjes er uit geperst worden. Giet het vocht tijdens het draaien ook door de passevite.
Zeef de bouillon heel zorgvuldig, eerst door een puntzeef, dan nog een keer door een neteldoek.
Maak een roux van de boter en bloem en voeg hierbij de bouillon.
Voeg een scheutje room erbij en maak op smaak met wat peper en zout.
Klop de rest van de room bijna stijf.
Leg op de borden 1 lepel garnalen.
Schep de soep erover en schep in het midden een lepel geklopte room.
Strooi er nog wat gehakte platte peterselie over.
Als er geen kinderen meeeten kun je ook nog een klein scheutje cognac toevoegen.
koel de appelen in de ijskast, steek er daarna een houten brochette door. warm een mengeling op van suiker en grenadine. wanneer deze op het punt staat om te karameliseren dompel je de appel erin. laat afkoelen en eet smakelijk.