Bisque Van Noordzee Garnalen ============================= 1 kilo g ongepelde grijze garnalen
1-1/2 liters water
1 sjalot
selderij en tijm
1 theelepel tomatenpuree
zout peper
1/4 liter room
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
. Pel de garnalen.
Doe de pantsers in een ruime pan met het water, de sjalot, selderij, tijm tomatenpuree en laat dit 30 mintuen zachtjes koken.
Doe dan het geheel door een passevite . Het gaat erom dat de sappen van de koppen en lijfjes er uit geperst worden. Giet het vocht tijdens het draaien ook door de passevite.
Zeef de bouillon heel zorgvuldig, eerst door een puntzeef, dan nog een keer door een neteldoek.
Maak een roux van de boter en bloem en voeg hierbij de bouillon.
Voeg een scheutje room erbij en maak op smaak met wat peper en zout.
Klop de rest van de room bijna stijf.
Leg op de borden 1 lepel garnalen.
Schep de soep erover en schep in het midden een lepel geklopte room.
Strooi er nog wat gehakte platte peterselie over.
Als er geen kinderen meeeten kun je ook nog een klein scheutje cognac toevoegen.
|