Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
12-04-2009
Amarettocake.
Een echt zondags gebak!
Amarettocake ============ Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd) Gasoven: Stand 3 (voorverwarmd) Baktijd: ca. 40 minuten
Ingrediënten:
5 eidooiers
50 g marsepein in stukjes
1 snufje zout
3 eetlepels Amaretto (amandellikeur)
5 druppels Amandelaroma
80 g poedersuiker
5 eiwitten
100 g suiker
100 g bloem
½ zakje bakpoeder
100 g geraspte amandelen
80 g zachte boter
Om te doordrenken:
Amaretto (amandellikeur)
Glazuur en versiering:
150 g gezeefde poedersuiker
35 ml citroensap
springvorm (ca 24 cm diameter) beboterd en met meel bepoederd.
. Klop de eidooiers met de marsepein, het zout, de Amaretto, het aroma en de poedersuiker romig.
Klop de eiwitten op, voeg de suiker bij en klop verder stijf (snede van een mes moet zichtbaar blijven).
Voeg hierbij het eidooiermengsel.
Meng de bloem met de bakpoeder, zeef het en voeg het bij het eimengsel.
Voeg het amandelpoeder en de boter toe en kneed tot een gladde massa.
Doe het deeg in de vorm en strijk het glad. Schuif de vorm in het onderste deel van de voorverwarmde oven.
Doorsteek het afgekoelde gebak meermaals van boven naar onder met een spies en doordrenk het met Amaretto.
Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap en roer dit glad. Bestrijk het gebak met dit mengsel en laat het drogen.
Warm geitenkaasje met tijmhoning en pijnboompitten.
Nog maar eens een voorgerecht:
Warm geitenkaasje met tijmhoning en pijnboompitten warm ======================================================== 4 geitenkaasjes type Crottin de Chavignol
2 soeplepels tijm honing
2 lepels pijnboompitten
Sla, vinaigrette
4 plakken brioche of toastbrood
. de kaas doormidden snijden, insmeren met de honing en eventueel bestrooien met een beetje tijmbloesems
de pijnboompitten roosteren in de oven
de kaas op een brioche of toastbrood schikken en roosteren onder de grill van de oven
serveren met lekkere krokante salade gekruid met vinaigrette en de gegrilde pijnboompitten