Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    12-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amarettocake.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een echt zondags gebak!

    Amarettocake
    ============
    Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd)
    Gasoven: Stand 3 (voorverwarmd)
    Baktijd: ca. 40 minuten

    Ingrediënten:

    5 eidooiers

    50 g marsepein in stukjes

    1 snufje zout

    3 eetlepels Amaretto (amandellikeur)

    5 druppels Amandelaroma

    80 g poedersuiker

    5 eiwitten

    100 g suiker

    100 g bloem

    ½ zakje bakpoeder

    100 g geraspte amandelen

    80 g zachte boter


    Om te doordrenken:

    Amaretto (amandellikeur)


    Glazuur en versiering:

    150 g gezeefde poedersuiker

    35 ml citroensap

    springvorm (ca 24 cm diameter) beboterd en met meel bepoederd.



    .
    Klop de eidooiers met de marsepein, het zout, de Amaretto, het aroma en
    de poedersuiker romig.

    Klop de eiwitten op, voeg de suiker bij en klop verder stijf (snede van
    een mes moet zichtbaar blijven).

    Voeg hierbij het eidooiermengsel.

    Meng de bloem met de bakpoeder, zeef het en voeg het bij het eimengsel.

    Voeg het amandelpoeder en de boter toe en kneed tot een gladde massa.

    Doe het deeg in de vorm en strijk het glad. Schuif de vorm in het
    onderste deel van de voorverwarmde oven.

    Doorsteek het afgekoelde gebak meermaals van boven naar onder met een
    spies en doordrenk het met Amaretto.

    Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap en roer dit
    glad. Bestrijk het gebak met dit mengsel en laat het drogen.

    12-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfstong in madeirasaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een klassieker maar toch lekker.

    Kalfstong In Madeirasaus 
    ==================
    Voor de bouillon

    1 wortel

    1 ajuin

    1 prei

    2 selderijstengels

    1 look

    tijm en laurier

    1 kalfstong of rundstong

    voor de bereiding:

    35 g boter

    35 g bloem

    1/2 liter bouillon of wat meer naar gelang de gewenste dikte

    250 gram champignons

    2 eetlepel tomatenpuree

    2 deciliter madeira

    4 eetlepel gehakte peterselie

    1/2 citroen




    .
    Kook de tong gaar met de wortel, de prei, de ajuin, de
    look,tijm,laurier en selder, ongeveer 3 uur.

    Haal ze uit de bouillon en pel de tong.

    Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Bak ze aan in wat boter.

    Maak ondertussen een roux en bevochtig met de bouillon.

    Roer tot een saus, voeg eventueel wat meer bouillon toe om de gewenste
    dikte te bekomen.

    Doe er het citroensap bij.

    Voeg er de tomatenpuree, de madeira en de champignons aan toe.

    De tong in schijfjes snijden.

    Serveer met de saus en overstrooi met peterselie.

    Heel lekker met puree.

     

    11-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in roomsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag!

    Paling In Roomsaus
    ==================
    28 stukjes paling van 5 cm

    20 oesterzwammen

    bakboter

    1 dl room

    Sap van een halve citroen

    2 teentjes look

    1 blokje Groentebouillon

    2 dl water

    Bloem

    4 eetlepels fijngehakte peterselie


    .
    Kruid de paling met peper en zout en haal hem door de bloem.

    Bak hem mooi aan in een beetje boter, voeg de fijngehakte look en de
    oesterzwammen eraan toe en laat alles mooi aanbakken.

    Blus met water,voeg de Groentebouillon, het citroensap en de room eraan
    toe en laat het geheel even opkoken.

    Laat dan 20 à 25 minuten goed sudderen.

    Voeg de fijngehakte peterselie eraan toe en dien op.

     

    10-04-2009 om 11:34 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm geitenkaasje met tijmhoning en pijnboompitten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een voorgerecht:

    Warm geitenkaasje met tijmhoning en pijnboompitten  warm
    ========================================================
    4 geitenkaasjes type Crottin de Chavignol

    2 soeplepels tijm honing

    2 lepels pijnboompitten

    Sla, vinaigrette

    4 plakken brioche of toastbrood

     

     


    .
     de kaas doormidden snijden, insmeren met de honing en eventueel
    bestrooien met een beetje tijmbloesems

     de pijnboompitten roosteren in de oven

     de kaas op een brioche of toastbrood schikken en roosteren onder de
    grill van de oven

     serveren met lekkere krokante salade gekruid met vinaigrette en de
    gegrilde pijnboompitten

     

    09-04-2009 om 11:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges op z'n Vlaams
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Home Cookin Chapter: Asperges

    Deze week begint het aspergeseizoen!!!
    =========================
    Voorgerecht 2 Personen:


    2 eitjes

    8 à 10 asperges

    100 g goede boter

    peper, zout en nootmuskaat

    een soeplepel gehakte peterselie



    .
    Kook de eitjes in 10 minuten hard, en verfris onmiddellijk in ijskoud
    water, pel ze.

    Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar beneden, maar het
    kopje zelf hoef je niet te schillen.

    Breek de laatste drie cm af.

    Laat de boter smelten op een zacht vuur.

    Kook of stoom de asperges beetgaar.

    Plet de eieren met een vork in een diep bord.

    Doe de helft van de boter in een pan, voeg de geplette eieren toe,

    kruid met peper, zout en nootmuskaat.

    Laat even doorwarmen. Niet bakken.

    Het is de bedoeling dat de eitjes lauwwarm zijn.

    Schik de asperges op een bord. Verdeel er het ei over en giet er nog
    een beetje gesmolten boter rond.

    Strooi de peterselie er over.

     

    08-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kriekenvlaai.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een traditionele Limburgse vlaai.

    Kriekenvlaai
    ============
    - Voor de krieken:

    - 40 g maïszetmeel

    - 100 g suiker

    - bokaal krieken van 670 g met 300 ml sap


    Voor het deeg:

    - 500 g bloem

    - 225 ml water

    - 40 g gist

    - een half eitje

    - 100 g suiker

    - 200 g boter

    - een snuifje zout


    .
    - Giet de krieken af in een steelpannetje.

    - Doe de suiker en het maïszetmeel bij het sap, roer goed door

    - Warm dit op, tot het een beetje indikt,doe er dan de krieken bij 

    - Giet in een  kom om af te koelen .

    - leg de bloem op het aanrecht en maak een putje

    - los de gist op in lauw water

    - doe het half eitje en de suiker in het kuiltje en het zout op de rand
    van de bloem

    - doe de boter in blokjes erbij

    - giet beetje bij beetje het water met gist bij het deeg terwijl je
    kneed

    - kneed het deeg gedurende 10 minuten tot het glad is en gebruik extra
    bloem tegen aankleven

    - laat het deeg een half uur rusten met een handdoek op

    - verdeel het deeg in 2 delen en gebruik 1 deel

    - doe extra bloem op het deeg en de deegrol, en rol het deeg goed plat

    - leg het deeg in de vorm en snij de overschot langs de randen weg

    - giet de afgekoelde krieken op het deeg

    - snij de overschot van het deeg in reepjes en leg ze gekruist op de
    bovenkant

    - doe de taart in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 à 25
    minuten

     

    07-04-2009 om 09:15 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipblokjes in mascarponesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag pasta op het menu

    Kipblokjes In Mascarponesaus
    ============================
    250 g oesterzwammen, in kleine stukjes

    250 ml water

    100 g erwtjes

    een beetje whisky

    schelpjespasta(of andere) voor 4 personen

    1 ui, fijn gehakt

    1 teentje knoflook, gehakt

    2 kipfilets

    peper en zout

    basilicum

    100 ml witte wijn

    0,5 bouillonblokje Kip

    een beetje tomatenpuree

    250 g mascarpone

    Boter

    knoflookpoeder



    .
    Kook de pasta al dente.

    Snij de kipfilet in blokjes en bak ze krokant in wat boter.

    Kruid met peper, zout, basilicum en lookpoeder.

    Verhit in een andere pan wat boter en fruit hierin de ui en de knoflook.

    Voeg hierbij de versnipperde oesterzwammen en laat goed doorbakken.

    Voeg kruiden toe (peper, zout en basilicum) en blus met de witte wijn.

    Maak een kippenbouillon met 250 ml water en een half bouillonblokje 
    Kip.

    Voeg de kippenbouillon toe en laat dit alles tot 1/3 inkoken.

    Doe er dan de erwten en de kipblokjes bij.

    Voeg een beetje tomatenpuree en een scheutje whisky toe en breng terug
    aan de kook .

    Tenslotte roer je er lepel per lepel de mascarpone onder.

    Serveer met grote schelppasta (conchiglioni) of andere pasta.

     

    06-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!