Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    10-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in roomsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag!

    Paling In Roomsaus
    ==================
    28 stukjes paling van 5 cm

    20 oesterzwammen

    bakboter

    1 dl room

    Sap van een halve citroen

    2 teentjes look

    1 blokje Groentebouillon

    2 dl water

    Bloem

    4 eetlepels fijngehakte peterselie


    .
    Kruid de paling met peper en zout en haal hem door de bloem.

    Bak hem mooi aan in een beetje boter, voeg de fijngehakte look en de
    oesterzwammen eraan toe en laat alles mooi aanbakken.

    Blus met water,voeg de Groentebouillon, het citroensap en de room eraan
    toe en laat het geheel even opkoken.

    Laat dan 20 à 25 minuten goed sudderen.

    Voeg de fijngehakte peterselie eraan toe en dien op.

     

    10-04-2009 om 11:34 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm geitenkaasje met tijmhoning en pijnboompitten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een voorgerecht:

    Warm geitenkaasje met tijmhoning en pijnboompitten  warm
    ========================================================
    4 geitenkaasjes type Crottin de Chavignol

    2 soeplepels tijm honing

    2 lepels pijnboompitten

    Sla, vinaigrette

    4 plakken brioche of toastbrood

     

     


    .
     de kaas doormidden snijden, insmeren met de honing en eventueel
    bestrooien met een beetje tijmbloesems

     de pijnboompitten roosteren in de oven

     de kaas op een brioche of toastbrood schikken en roosteren onder de
    grill van de oven

     serveren met lekkere krokante salade gekruid met vinaigrette en de
    gegrilde pijnboompitten

     

    09-04-2009 om 11:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges op z'n Vlaams
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Home Cookin Chapter: Asperges

    Deze week begint het aspergeseizoen!!!
    =========================
    Voorgerecht 2 Personen:


    2 eitjes

    8 à 10 asperges

    100 g goede boter

    peper, zout en nootmuskaat

    een soeplepel gehakte peterselie



    .
    Kook de eitjes in 10 minuten hard, en verfris onmiddellijk in ijskoud
    water, pel ze.

    Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar beneden, maar het
    kopje zelf hoef je niet te schillen.

    Breek de laatste drie cm af.

    Laat de boter smelten op een zacht vuur.

    Kook of stoom de asperges beetgaar.

    Plet de eieren met een vork in een diep bord.

    Doe de helft van de boter in een pan, voeg de geplette eieren toe,

    kruid met peper, zout en nootmuskaat.

    Laat even doorwarmen. Niet bakken.

    Het is de bedoeling dat de eitjes lauwwarm zijn.

    Schik de asperges op een bord. Verdeel er het ei over en giet er nog
    een beetje gesmolten boter rond.

    Strooi de peterselie er over.

     

    08-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kriekenvlaai.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een traditionele Limburgse vlaai.

    Kriekenvlaai
    ============
    - Voor de krieken:

    - 40 g maïszetmeel

    - 100 g suiker

    - bokaal krieken van 670 g met 300 ml sap


    Voor het deeg:

    - 500 g bloem

    - 225 ml water

    - 40 g gist

    - een half eitje

    - 100 g suiker

    - 200 g boter

    - een snuifje zout


    .
    - Giet de krieken af in een steelpannetje.

    - Doe de suiker en het maïszetmeel bij het sap, roer goed door

    - Warm dit op, tot het een beetje indikt,doe er dan de krieken bij 

    - Giet in een  kom om af te koelen .

    - leg de bloem op het aanrecht en maak een putje

    - los de gist op in lauw water

    - doe het half eitje en de suiker in het kuiltje en het zout op de rand
    van de bloem

    - doe de boter in blokjes erbij

    - giet beetje bij beetje het water met gist bij het deeg terwijl je
    kneed

    - kneed het deeg gedurende 10 minuten tot het glad is en gebruik extra
    bloem tegen aankleven

    - laat het deeg een half uur rusten met een handdoek op

    - verdeel het deeg in 2 delen en gebruik 1 deel

    - doe extra bloem op het deeg en de deegrol, en rol het deeg goed plat

    - leg het deeg in de vorm en snij de overschot langs de randen weg

    - giet de afgekoelde krieken op het deeg

    - snij de overschot van het deeg in reepjes en leg ze gekruist op de
    bovenkant

    - doe de taart in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 à 25
    minuten

     

    07-04-2009 om 09:15 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipblokjes in mascarponesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag pasta op het menu

    Kipblokjes In Mascarponesaus
    ============================
    250 g oesterzwammen, in kleine stukjes

    250 ml water

    100 g erwtjes

    een beetje whisky

    schelpjespasta(of andere) voor 4 personen

    1 ui, fijn gehakt

    1 teentje knoflook, gehakt

    2 kipfilets

    peper en zout

    basilicum

    100 ml witte wijn

    0,5 bouillonblokje Kip

    een beetje tomatenpuree

    250 g mascarpone

    Boter

    knoflookpoeder



    .
    Kook de pasta al dente.

    Snij de kipfilet in blokjes en bak ze krokant in wat boter.

    Kruid met peper, zout, basilicum en lookpoeder.

    Verhit in een andere pan wat boter en fruit hierin de ui en de knoflook.

    Voeg hierbij de versnipperde oesterzwammen en laat goed doorbakken.

    Voeg kruiden toe (peper, zout en basilicum) en blus met de witte wijn.

    Maak een kippenbouillon met 250 ml water en een half bouillonblokje 
    Kip.

    Voeg de kippenbouillon toe en laat dit alles tot 1/3 inkoken.

    Doe er dan de erwten en de kipblokjes bij.

    Voeg een beetje tomatenpuree en een scheutje whisky toe en breng terug
    aan de kook .

    Tenslotte roer je er lepel per lepel de mascarpone onder.

    Serveer met grote schelppasta (conchiglioni) of andere pasta.

     

    06-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mignongebraad met champignons en tomaten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag mag het wat feestelijker!

    Mignongebraad met champignons en tomaten
    ========================================
    750 gram mignongebraad

    3 tomaten

    20 gram tomatenpuree

    1 ui

    1 eetlepel ketchup

    250 gram champignons

    25 augurkjes (zoetzuur)

    1 eetlepel mosterd

    2 deciliter zure room

    5 centiliter vodka

    100 gram boter (bakboter)

    0.5 eetlepels peperbolletjes (groen)

    peper

    zout

     


    .
    De ui in ringen snijden en goudgeel bakken in de boter.

    De champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden.

    De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken
    in koud water. De tomaten pellen, ontpitten en in kleine stukjes
    snijden.

    De champignons en de tomaten bij de gebakken ui voegen. Op smaak
    brengen met tomatenpuree en ketchup.

    De augurkjes fijnhakken en bij het groentemengsel voegen.

    Het gebraad aan alle kanten dichtschroeien in hete boter en kruiden met
    peper en zout.

    De verse groene peper pletten en samen met het gebraad in de braadslee
    leggen.

    In een goed voorverwarmde oven laten bakken op 190 graden gedurende 15
    minuten.

    Het vlees uit de oven nemen, de braadjus afgieten en het vlees
    flamberen met vodka.

    De braadjus inkoken met de zure room en de mosterd.

    Het gebraad op een schotel leggen, de champignons eromheen scheppen en
    alles overgieten met de zure roomsaus.

    Nog 5 minuten in de oven zetten en serveren met aardappelgratin.

     

    05-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsragout uit de oven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor als het eens snel moet gaan:

    Kalfsragout in de oven
    ======================

    voor 4 personen

    1 pak aardappelpuree

    1 grote ui

    2 ,5 eetlepel zonnebloemolie

    1 zak Italiaanse groentemix (400 g)

    1 blikje maiskorrels

    2 blikjes kalfsragout

    zout

    peper



    .
    Oven voorverwarmen op 200 graden C. of gasovenstand 4.

    Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.

    Ui pellen en snipperen.

    In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en ui ca 1 minuut fruiten.

    Groentenmix toevoegen en ca. 2 min meebakken.

    Mais uit laten lekken.

    Kalfsragout en mais toevoegen en even meeverwarmen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Ovenschotel invetten met rest van de olie.

    Ragoutmengsel in ovenschaal scheppen. Afdekken met een laag puree.

    Schaal in oven ca. 15 min. gratineren.

     

    04-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met kappertjessaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag!

    Kabeljauw met kappertjessaus.
    =============================
    600 g kabeljauwfilets (4 x 150 g)

    Roux minute

    2 dl droge witte wijn

    2 dl water

    1/4 dl (25 ml) witte wijnazijn

    1 bokaaltje kappertjes

    1 tuinkruidenbouillontablet

    1 dl room

    15 gram Dijonmosterd

    witte peper


    .

     

    Maak een mengsel van 2 dl. droge witte wijn, 2 dl. water,
    1/4 dl (25 ml) witte wijnazijn, het vocht van een potje kappertjes en
    los
    daarin een tuinkruidenbouillontablet op.

    Maak van dit mengsel op de rand van de kachel een saus die 5 minuuutjes
    moet inkoken.Bind met de roux minute.

    Laat de saus even bekoelen en werk dan af met 1 dl. ongeslagen room, 15
    gram Dyonmosterd, een snufje witte peper uit de molen.

    Voeg als laatste de kappertjes toe en wees heel voorzichtig met zout
    !!!(Liever niet !!) De bouillontablet en het kappertjesvocht bevatten
    voldoende zout om een goede smaakverhouding te krijgen.

    Nappeer op het warme bord de gegrilde of gebakken filets voor 50% met
    de saus en geef de rest van de saus er in een sauskom bij.

    Garneer de vis met takjes peterselie en een gekarteld schijfje citroen.

    Er kunnen gekookte krieltjes bij,gemengd met groene kruiden, pasta of
    zelfs witte rijst met fijne soepgroenten.

    Spinazie/worteltjes/erwtjes/peultjes/schorseneren. gesauteerde
    kastanjechampignons maar ook allerlei salades. Geef je fantasie de
    ruimte !!!

     

    03-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flan Bresilienne.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We gaan nog eens bakken.

    Flan Bresilienne
    ================
    - boter

    - Een vel Bladerdeeg

    - 1/2 liter melk

    - 125 gr kristalsuiker

    - 1 zakje vanillesuiker

    - 60 gr bloem

    - 4 eieren, eiwit en eigeel gescheiden

    - 1/2 liter volle room

    - Bresiliennenootjes




    .
    -Neem een hoge taartvorm en smeer in met boter -

    Leg het bladerdeeg in de vorm, snij de randen eraf en prik er gaatjes
    in -

    Klop de eierdooiers op, samen met de helft van de suiker -

    Meng de bloem door dit beslag -

    voeg de koude melk erbij en roer -

    Klop de eiwitten op, samen met de andere helft van de suiker, en meng
    dit onder het beslag -

    Giet het beslag in de taartvorm tot aan de rand -

    Zet 45 min in een voorverwarmde oven op 170°C -

    Laat de taart afkoelen -

    Klop de room op met een eetlepel kristalsuiker, en smeer dit op de
    bovenkant van de afgekoelde taart -

    Doe er de bresiliennenootjes op


     

    02-04-2009 om 10:30 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een tongstrelend nagerecht

    Tiramisu
    ========
    Ruim 200 gram Boudoirekoekjes

    500 gram Mascarponekaas

    4 eetlepel suiker

    1 kop sterke koffie(koud)

    2 eiwitten

    3 eigelen

    4 eetlepel amaretto likeur

    Cacaopoeder



    Meng de mascarponekaas met de eigelen en de suiker.

    Stevig kloppen met een garde.

    Klop vervolgens de eiwitten stijf en meng zachtjes met het kaasmengsel.

    Voeg de amaretto bij de koffie.

    Wentel de boudoirekoekjes een na een in de koffie en leg een laag
    geweekte koekjes in een schotel.

    Daarbovenop een laag kaasmengsel.

    Nog een laag geweekte koekjes en een laatste laag kaasmengsel

    Bestrooi met gezeefde cacaopoeder.

    Zet een nacht in de koelkast om op te stijven.

     

    01-04-2009 om 11:18 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutspot.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel gemakkelijk!!!

    Hutspot
    =======
    1 kg varkensstoofvlees

    1 kg hutspotgroenten(diepvries)

    1 kg geschilde en in teerling gesneden aardappelen

    1 blaadje laurier

    2 takjes tijm

    50 gr boter

    Peper en zout



    .
    De dag voordien:

    Bak het vlees bruin in de boter.Voeg water en tijm en laurier toe.
    en laat een uurtje heel zachtjes pruttelen.

    Voeg de hutspotgroenten toe.
    Breng alles weer aan de kook en voeg de aardappelen toe.

    Peper en zout.

    Laat alles nog een uur sudderen,voorzichtig voor aanbranden!

    De dag zelf:

    Voorzichtig opwarmen en serveren

     

    31-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne advokaattulband.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor vandaag een mooi en zeer lekker gebak

    Fijne Advokaattulband
    =====================
    125 g bloem

    125 g maïzena

    4 afgestreken theelepels bakpoeder

    250 g gezeefde poedersuiker

    2 pakjes vanillesuiker

    ¼ liter zonnebloemolie

    ¼ liter advokaat

    5 eieren


    Glazuur:

    100 g gezeefde poedersuiker

    3 à 4 eetlepels advokaat

     


    De oven voorverwarmen op 160ºC.

    De tulbandvorm met boter invetten en met meel bestrooien.

    Bereidingswijze:

    Alle ingrediënten bij elkaar in een kom doen.

    Dan het geheel met de mixer mengen. Eerst kort op de laagste stand, dan
    op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad mengsel roeren.

    Tussendoor het deeg van de rand losroeren.

    In de ingevette tulbandvorm gieten en in de voorverwarmde oven zetten.

    In ± 60 minuten goudbruin en gaar bakken.

    De tulband in de vorm 10 minuten laten afkoelen, dan op een rooster
    waarop een stuk bakpapier ligt storten en verder af laten koelen.

    Voor het glazuur:

    De gezeefde poedersuiker met de advokaat mengen tot een dik vloeibaar
    glazuur.

    Dan over de tulband met een kwast strijken (mag uitlopen).

    Dan vast laten worden.


     

    30-03-2009 om 11:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaanse lamsboutsneden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag speciale lamsboutsneden.

    Afrikaanse lamsboutsneden         Hoofdgerecht
    ===============================
    4 dikke schijven lamsbout

    1 teentje knoflook

    5 grote tomaten

    1/2 deciliter wijnazijn

    1 theelepel suiker

    Cayennepeper

    1 eetlepel worcestershiresaus

    Zout

    Zwarte peper

    1 theelepel mosterdzaad

    2 wortels

    2 grote uien

    2 stengels bleekselderij

    50 gram boter

    Olie

    1 deciliter slagroom


    .
    Ontvel de tomaten en ontpit ze
    Druk ze door een zeef

    Schil de knoflook
     
    Stamp deze samen met de mosterdzaadjes fijn terwijl u langzaam een
    theelepel olie bijvoegt
     
    Schil de uien en hak ze fijn.
     
    Doe de tomatenpulp in een pan, samen met de wijnazijn, het mengsel van
    knoflook en mosterdzaad, wat cayennepeper, gemalen zwarte peper, de
    worcestershiresaus en 2/3 van de gehakte uien.
     
    Voeg er ook zout bij en de suiker
    Breng het mengsel aan de kook en laat het weer afkoelen zodra het kookt.
     
    Leg de schijven lamsvlees in een schaal en bedek ze met het mengsel
    Laat ze twee uur marineren.
     
    Verhit de boter in een koekepan.
     
    Laat de schijven vlees uitlekken en sauteer ze snel aan in de hete
    boter.
     
    Haal ze uit de pan en houd ze warm.
     
    Snij de selderij in fijne reepjes.
     
    Schil de wortels en snij ze in kleine blokjes.
     
    Doe deze groenten met de rest van de uien in de braadboter van het
    vlees en laat het zachtjes smelten.
     
    Voeg dan de marinade erbij en de room
    Laat nog 5 minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren.
     
    Leg de plakken vlees terug in de saus
    Verwarm ze weer zonder de saus te laten koken.
     
    Leg alles op de dienschaal en serveer

     

    29-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amuusglaasje met tomaat,avokado en garnaaltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor het aperitief of het hapje van de chef!!

    Amuseglaasje Met Tomaat, Avocado En Garnaaltjes
    ====================================
    Ingredienten: voor 8 glaasjes

    1 Avocado

    4 Lekkere zoete tomaten

    150 gram grijze garnaaltjes

    1 eetlepel mayonnaise

    Peper Zout

    Citroen

    Scheutje room

    Scheutje azijn

    olijfolie

    Theelepel Suiker

     

    Voorbereiding:

    Ontvel de tomaatjes door ze even in kokend water onder te dompelen en
    ze daarna te schrikken. Snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snij
    in brunoise.

    Zet een pannetje op met wat olijfolie. Stoof hierin de tomaatje totdat
    het een beetje zacht wordt(het moet geen saus worden)

    Voeg een scheutje azijn toe en kruid met peper,zout en wat suiker. Zet
    de coulis koud weg.

    Pel de avocado en pureer deze met de mixer.

    Voeg een klein beetje citroensap toe, de mayonnaise, een scheutje room
    en pureer tot een smeuige massa.

    Breng op smaak met peper en zout en zet koud weg

    Serveertips:

    Pak een mooi amuse glaasje. Doe eerst 2 eetlepels tomatencoulis in het
    glaasje. Daarna 2 eetlepel van de avocadocreme.

    Garneer het geheel met de garnaaltjes en je heb een heerlijk fris en
    zomers amuse!


     

    28-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholrolletjes met zalm en asperges in dilleroomsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Scholrolletjes Met Zalm En Asperges In Dilleroomsaus (4 Personen)
    ==============================================
    12 niet te dikke witte asperges (ca. 500 gram)

    8 enkele scholfilets, zonder huid

    (versgemalen) zout

    3-5 eetl. dille (vers of diepvries)

    ca. 100 gram (4 plakken) gerookte zalm

    ½ visbouillontablet

    1 dl. crème fraîche

    1 theel. mosterd

    2 eetl. droge sherry

    peper
    .



    Snijd en klein stukjes van de onderkant van de asperges af.

    Schil de asperges vanaf 3 cm onder de kop en halveer ze.

    Doe de schillen en onderstukjes in een aspergepan, schenk er ½ liter
    kokend water op en laat dit 10 minuten trekken.

    Zeef de aspergebouillon, vang het vocht op.

    Verwarm de oven voor op 200ºC, vet een ovenschaal in.

    Leg de aspergestukken in een kookpan, schenk de ‘aspergebouillon’ erop
    en kook de asperges 5 minuten voor.

    Leg de scholfilets met de ruwe kant naar boven op een plank en bestrooi
    ze met wat zout en een deel van het dillegroen.

    Halveer de zalmplakken diagonaal en leg op elke scholfilet een plak
    zalm.

    Neem de asperges uit het kookwater (bewaar het vocht) en verdeel ze per
    3 stuks over de scholfilets.

    Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker of bind ze
    vast met keukengaren.

    Leg de rolletjes in de ovenschaal.

    Los de bouillontablet op in 1 dl aspergekookvocht, roer de crème
    fraîche, de mosterd en de sherry erbij.Laat even indikken.

    Schenk de saus over de visrolletjes.

    Zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.

    Verdeel de scholrolletjes over 4 warme borden.

    Breng de saus op smaak met wat peper en de rest van het dillegroen en
    lepel deze over de rolletjes.

    Geef er geschrapte nieuwe aardappeltjes bij.

    Tip:

    Gebruik het groen van de lente-uitjes of bieslook om de scholrolletjes
    op te binden.

     

    27-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In spek gewikkelde blinde vink van konijn met geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor wie geitenkaas lust!!!

    In Spek Gewikkelde Blinde Vink Van Konijn Gevuld Met Geitenkaas En Tapenade
    ===========================================================================
    4 konijnenruggen + niertjes

    75 g geitenkaas

    10 g tapenade

    1 ei

    8 reepjes gerookt spek

    4 stuks witloof

    8 takjes rozemarijn

    1 soeplepel gemengde, gehakte tuinkruiden

    2 dl room

    1 dl bruine fond


    .
    De konijnenruggen ontbenen in de lengte en in 3 versnijden om zo een
    paupiette(stuk vlees om een blinde vink te maken) te bekomen.

    De kaas, de tapenade, de niertjes en het ei tot een homogene massa
    mixen.

    De paupiettes open leggen en bestrijken met de kaasfarce.

    Oprollen tot een blinde vink en vervolgens in een reepje spek wikkelen.

    Het witloof in julienne versnijden en in een weinig olijfolie bakken.
    De blinde vinken aan beide kanten afbruinen en gedurende 12 minuten in
    een voorverwarmde oven van 200°C plaatsen.

    De blinde vinken warm houden. De pan deglaceren met de bruine fond, er
    de room aan toe voegen, laten inkoken tot gewenste dikte en er de
    kruiden aan toe voegen.

    Het witloof centraal op het bord schikken, de blinde vink erop leggen,
    de saus er rond lepelen.

    Afwerken met de takjes rozemarijn.

     

    26-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arretjescake.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier nog eens een nagerechtje.

    Arretjescake
    ============
    Ingredienten

    250 gram boter

    200 gram witte basterdsuiker

    50 gram cacaopoeder

    2 eieren

    1 rol Maria koekjes / biscuitjes, mag ook volkoren zijn

     

     

    .
    1.klop de eieren met de suiker in een kom

    2.voeg de cacaopoeder toe en roer alles goed door elkaar

    3.smelt de boter in een pan of even in de magnetron , tot het vloeibaar
    is

    4.roer de boter door de chocolademengsel

    5.roer de in stukjes gebroken koekjes door het mengsel

    6.bekleed het bakblik met het vetvrij papier

    7.doe de cakemengsel in het blik, en druk druk het enigszins aan

    8.laat de cake in de koelkast opstijven

    Serveertips als taart als dessert versier het met een toefje
    slagroom,en een blaadje chocolade


    Heel gemakkelijk en lekker

     

    25-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardens geitenkaasje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een simpel voorgerechtje

    Ardense geitenkaasjes            warm voorgerecht
    =================================================
    150 gram geitenkaas

    4 sneetjes gerookte Ardense hesp

    boter

    1/2 krulsla

    2 eetlepel wijnazijn

    1 paprika

    1 ui

    zwarte olijven

    2 eetlepel gehakte bieslook

    peper en zout

     



    .
    Verdeel de geitenkaas in 4 en wikkel elk deeltje in een sneetje ardense
    hesp. Wrijf een ovenplaat in met boter en schik er de kaasrolletjes op.
    Wrijf deze eveneens in met wat solo zodat ze niet kunnen uitdrogen.
    Plaats ze vervolgens gedurende 5 - 8 minuten in een voorverwarmde oven
    van 180 graden.

    Was ondertussen de krulsla en laat ze uitlekken. Trek ze in stukken en
    roer er de wijnazijn onder. Breng verder op smaak met peper en zout en
    verdeel de sla over 4 borden.


    Leg de kaasrolletjes, in het midden, op de krulsla en versier elk bord
    met wat paprikareepjes uienreepjes en een paar olijven. Bestrooi met wat bieslook en
    serveer dit gerechtje met een glaasje frisse, witte Beaujolais.

     

    24-03-2009 om 13:36 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aostaham met meloen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of borrelhapje

    Aostaham Met Meloen
    ===================
    12 plakjes Aostaham

    1 of 2 meloenen

    24 cocktailprikkers

     


    .
    Rol kleine sneetjes ham op en prik ze samen met een stukje meloen

     


     

    23-03-2009 om 10:34 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agnello con pesto(lamskoteletjes met pesto)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we naar Italië

    Agnello Con Pesto (Lamskoteletjes Met Pesto)
    ============================================

    voor 4 personen:

    28 lamsbiefstukjes-

    1/2 potje pesto -

    9 eetlepels broodkruim of paneermeel -

    olijfolie -

    basilicum



    .
    Bestrijk de lamskoteletjes met de pesto, die je zelf kan maken of een
    bokaaltje pesto gebruiken.

    Wentel ze door het paneermeel.

    Warm de olijfolie op in een pan.

    Bak de lamskoteletjes circa 4 - 5 minuten aan beide kanten.

    Bestrooi met gehakte basilicum.

    Dien op met saffraanpuree.

     

    22-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!