Zondag mag het wat feestelijker!
Mignongebraad met champignons en tomaten ======================================== 750 gram mignongebraad
3 tomaten
20 gram tomatenpuree
1 ui
1 eetlepel ketchup
250 gram champignons
25 augurkjes (zoetzuur)
1 eetlepel mosterd
2 deciliter zure room
5 centiliter vodka
100 gram boter (bakboter)
0.5 eetlepels peperbolletjes (groen)
peper
zout
. De ui in ringen snijden en goudgeel bakken in de boter.
De champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken in koud water. De tomaten pellen, ontpitten en in kleine stukjes snijden.
De champignons en de tomaten bij de gebakken ui voegen. Op smaak brengen met tomatenpuree en ketchup.
De augurkjes fijnhakken en bij het groentemengsel voegen.
Het gebraad aan alle kanten dichtschroeien in hete boter en kruiden met peper en zout.
De verse groene peper pletten en samen met het gebraad in de braadslee leggen.
In een goed voorverwarmde oven laten bakken op 190 graden gedurende 15 minuten.
Het vlees uit de oven nemen, de braadjus afgieten en het vlees flamberen met vodka.
De braadjus inkoken met de zure room en de mosterd.
Het gebraad op een schotel leggen, de champignons eromheen scheppen en alles overgieten met de zure roomsaus.
Nog 5 minuten in de oven zetten en serveren met aardappelgratin.
|