Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    09-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van fijne vruchten en advokaat.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een nagerecht om duimen en vingers af te likken.

    Bavarois Van Fijne Vruchten En Advocaat
    ===============================

    voor 6-8 personen

    125 g frambozen
    125 g rode bessen
    125 g braambessen
    125 g blauwbessen
    100 g suiker
    12 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2-1/2 dl room
    3 eierdooiers
    100 g suiker
    250 g mascarpone
    50 cl advocaat


    .
    De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water.

    De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker. De
    uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost.
    Laten afkoelen.

    Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten
    weken.

    De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.

    De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat.
    Vermengen met de kaasmassa en in een bavaroisvorm gieten. Gedurende 30
    minuten laten opstijven in de koelkast.

    De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa
    spatelen. Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's diabolique.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit voorgerecht kan je zo pittig maken als je zelf wil.

    Scampi's Diabolique
    =================
    24 Scampi’s

    1 dl olijfolie

    2 eetlepels tomatenpuree

    2 eetlepels ketchup

    3 dl room

    2 dl witte wijn

    Chilipepers naar eigen smaak(geen sambal oelek)

    Paar takjes dragon

    1 groentenbouillonblokje

    1 dl water

    Groentjes naar keuze: 1 kleine wortel, 1 ajuin, ½ rode paprika, 1 teentje look

     


    .
    Pel de scampi’s, maar laat een groot stuk van de staart eraan

    Verwarm de olie in een braadpan

    Kruid de scampi’s met peper en zout -

    Als de olie goed warm is, bak je de scampi’s langs beide zijden
    gedurende 3 minuten -

    Cutter de groentjes zeer fijn en voeg ze bij de scampi’s -

    Blus de pan met de witte wijn -

    Voeg het water toe, los de bouillon erin op en laat opkoken -

    Vervolgens de ketchup, de tomatenpuree en de room toevoegen en alles
    goed doorroeren met de garde en eventjes laten inkoken -

    Snij de chilipepers fijn en voeg bij de saus -

    Voeg ook nog een beetje dragon toe en de saus is klaar


     

    08-11-2008 om 12:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met olijven en paprika..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker eenvoudig gerecht.

    Kip met Olijven en paprika
    ==========================

    voor 4 personen:

    2 kipfilets

    70 g olijven

    2 rijpe tomaten

    1 paprika in repen

    1 halve ui

    2 teentjes knoflook

    1 glas witte wijn

    3 eetlepels bloem

    1 eetlepel rozemarijn

    olijfolie

    zwarte peper

    zout



    .
    Snijd de kip in blokjes. Breng op smaak met wat zout en peper en haal
    ze vervolgens door de bloem tot ze allemaal volledig er door zijn
    bedekt.

    Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipstukjes gaar en goudbruin.
    Laat ze vervolgens uitlekken op een bord op wat keukenpapier.

    Knijp de knoflook fijn en snipper de ui.

    Snijd de paprika in reepjes.

    Snijd de tomaten in blokjes en de olijven in twee of drie stukken.

    Fruit de ui en de knoflook in een een beetje olijfolie.

    Voeg de paprika toe zodra de ui begint te kleuren en bak ze zo’n vijf
    minuten mee.

    Voeg de tomaat en de olijven toe en breng alles aan de kook.

    Breng op smaak met de rozemarijn en wat zout en peper.

    Giet de wijn er bij, voeg de kip toe en breng de boel weer aan de kook.

    Plaats de deksel op de pan en laat alles nog zo’n 45 minuten zachtjes
    door pruttelen.

     

    08-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papillotten met roodbaarsfilet en Aziatische groenten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Papilotten met roodbaarsfilet en Aziatische groenten .
    ===================================
    groene citroenen:  2 limoenen

    citroenmelisse:  1 soeplepel gesnipperd

    koriander:  1 soeplepel gesnipperd

    roodbaarsfilet:  800 gram

    lenteuitjes:  1 bosje

    peper

    sojasaus:  2 soeplepel

    aluminiumfolie 4 blaadjes
     
    Spaanse pepertje:  1
     
    Aziatische groenten (Chinese kool, soja, paprika):  400 gram

     



    Was en snijd de groenten.

    Snijd 4 vellen aluminiumfolie.

    Verdeel de groenten over de aluminiumfolie,leg een stuk vis op de
    groenten en doe er wat peper op

    .Snijd de koriander,het citroenkruid en de peper en verdeel de kruiden
    over de vis.Overgiet met sojasaus.

    Snijd de limoenen in schijfjes en leg ze op de kruiden.

    Sluit de papilotten,plaats ze in een stoomkoker en laat ze ongeveer 15
    minuten stomen.

    Dien bij dit gerecht rijst op.

    Een tip: Je kunt de papilotten ook bakken in de oven bij een
    temperatuur van 120graden.

    07-11-2008 om 10:10 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenworst met preistamppot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets lekkers voor het koude weer:Stamppot

    Boerenworst Met Preistamppot
    ======================
    - 4 boerenworsten
    - 1 eetl. boter
    - 800 g wit van prei in ringen gesneden
    - 200 g gerookte spekblokjes
    - 1 kg aardappelen
    - 2 dl melk
    - 1 eetl. graanmosterd
    - nootmuskaat
    - peper en zout


    .
    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
     
    Doe het spek in een kookpan (zonder vetstof) en laat ± 2 min bakken op
    een hoog vuur.

    Voeg de prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.

    Doe er dan de aardappelstukjes bij en leng aan met melk.

    Kruid met peper en zout en nootmuskaat.

    Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. pruttelen.

    Doe ondertussen 1 eetl boter in een braadpan.

    Leg er de boerenworsten in en laat op een matig vuur gaar bakken (niet
    in prikken). Draai na 5 min. om en laat de andere zijde nog 5 min.
    zachtjes bakken.

    Stamp de stamppot met een pureestamper, totdat de aardappelblokjes glad
    zijn.

    Breng de preistamppot op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.

    Dien goed warm op.

     

    06-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spare-ribs met BBQ-saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker knabbelen

    Spare-ribs met BBQ saus
    =======================
    3 uien
    2 teentjes knoflook
    4 lepels wijnazijn
    basilicum
    1 koffielepel mosterd
    tijm
    tabasco
    sojasaus
    100 gram honing
    4 eetlepels worcestershiresaus
    2 kilogram spare ribs



    Stoof de gehakte ui met look en meng met de wijnazijn, mosterd,
    basilicum, tijm, tabasco en de sojasaus

    Smeer de spare ribs in met de saus en grill of bak ze

    Serveer de ribs met de saus, een grote aardappel in de oven en sla

     

    05-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine met kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere kipschotel

    Tajine Met Kip
    ==============
    4 kippenvleugeltjes
    4 kippenbouten
    8 eetlepels gesnipperde ui
    4 citroenen in schijfjes
    sap van 1 citroen
    2 koffielepels gemalen korianderbolletjes
    2 koffielepels geplette zwarte peperbollen
    2 koffielepels komijnzaadjes
    1 koffielepel saffraandraadjes
    1 koffielepel zout
    4 eetlepels olijfolie
    4 eetlepels gehakte peterselie
    2 eetlepels gesnipperde knoflook
    2 eetlepels poedersuiker
    1/3 liter water


    .
    1. Meng koriander, peper, komijn, saffraan en zout met behulp van een
    vijzel (of hakmolen of koffiemolen).

    2. Wrijf de kipstukken in met olijfolie. Haal ze door het
    kruidenmengsel en leg ze in een vuurvaste schotel.

    3. Bestrooi met peterselie, ui en knoflook.

    4. Haal de schijfjes citroen 1 x door de poedersuiker en daarna door
    wat zout en verdeel ze over de schotel.

    5. Zet de schotel op een hoog vuur, keer de kip na 7 min. om en laat de
    andere zijde nog 7 min. bakken.

    6. Blus met water en citroensap.

    7. Zet het deksel op de schotel en laat 45 min. stoven op een zacht
    vuur.

     

    04-11-2008 om 11:36 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignons ala Grecque
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets lekkers voor op je brood.

    Champignons A La Grecque
    ========================
    - 250 gr champignons
    - 1.5 dl water
    - Sap van 1/2 citroen
    - 2 eetlepels olijfolie
    - takje tijm
    - 1 laurierblad
    - 2 teentjes geperste knoflook
    - 1 eetlepel tomatenconcentraat
    - peper en zout
    .
    Doe alle ingredienten behalve de champignons in een kookpot en breng
    aan de kook en laat enkele minuten garen.

    Voeg de gekuiste champignons toe en laat nog 5 minuutjes zachtjes
    koken.

    Laat het geheel afkoelen en plaats gedurende enkele uren in de koelkast
    alvorens te serveren.

     

    03-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!