Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
09-11-2008
Bavarois van fijne vruchten en advokaat.
Een nagerecht om duimen en vingers af te likken.
Bavarois Van Fijne Vruchten En Advocaat ===============================
voor 6-8 personen
125 g frambozen 125 g rode bessen 125 g braambessen 125 g blauwbessen 100 g suiker 12 blaadjes gelatine (van 3 g) 2-1/2 dl room 3 eierdooiers 100 g suiker 250 g mascarpone 50 cl advocaat
. De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water.
De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker. De uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost. Laten afkoelen.
Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten weken.
De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.
De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat. Vermengen met de kaasmassa en in een bavaroisvorm gieten. Gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast.
De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa spatelen. Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten.
Boerenworst Met Preistamppot ====================== - 4 boerenworsten - 1 eetl. boter - 800 g wit van prei in ringen gesneden - 200 g gerookte spekblokjes - 1 kg aardappelen - 2 dl melk - 1 eetl. graanmosterd - nootmuskaat - peper en zout
. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Doe het spek in een kookpan (zonder vetstof) en laat ± 2 min bakken op een hoog vuur.
Voeg de prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.
Doe er dan de aardappelstukjes bij en leng aan met melk.
Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. pruttelen.
Doe ondertussen 1 eetl boter in een braadpan.
Leg er de boerenworsten in en laat op een matig vuur gaar bakken (niet in prikken). Draai na 5 min. om en laat de andere zijde nog 5 min. zachtjes bakken.
Stamp de stamppot met een pureestamper, totdat de aardappelblokjes glad zijn.
Breng de preistamppot op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.
Champignons A La Grecque ======================== - 250 gr champignons - 1.5 dl water - Sap van 1/2 citroen - 2 eetlepels olijfolie - takje tijm - 1 laurierblad - 2 teentjes geperste knoflook - 1 eetlepel tomatenconcentraat - peper en zout . Doe alle ingredienten behalve de champignons in een kookpot en breng aan de kook en laat enkele minuten garen.
Voeg de gekuiste champignons toe en laat nog 5 minuutjes zachtjes koken.
Laat het geheel afkoelen en plaats gedurende enkele uren in de koelkast alvorens te serveren.