Een lekker eenvoudig gerecht.
Kip met Olijven en paprika ==========================
voor 4 personen:
2 kipfilets
70 g olijven
2 rijpe tomaten
1 paprika in repen
1 halve ui
2 teentjes knoflook
1 glas witte wijn
3 eetlepels bloem
1 eetlepel rozemarijn
olijfolie
zwarte peper
zout
. Snijd de kip in blokjes. Breng op smaak met wat zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem tot ze allemaal volledig er door zijn bedekt.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipstukjes gaar en goudbruin. Laat ze vervolgens uitlekken op een bord op wat keukenpapier.
Knijp de knoflook fijn en snipper de ui.
Snijd de paprika in reepjes.
Snijd de tomaten in blokjes en de olijven in twee of drie stukken.
Fruit de ui en de knoflook in een een beetje olijfolie.
Voeg de paprika toe zodra de ui begint te kleuren en bak ze zon vijf minuten mee.
Voeg de tomaat en de olijven toe en breng alles aan de kook.
Breng op smaak met de rozemarijn en wat zout en peper.
Giet de wijn er bij, voeg de kip toe en breng de boel weer aan de kook.
Plaats de deksel op de pan en laat alles nog zon 45 minuten zachtjes door pruttelen.
|