Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met olijven en paprika..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker eenvoudig gerecht.

    Kip met Olijven en paprika
    ==========================

    voor 4 personen:

    2 kipfilets

    70 g olijven

    2 rijpe tomaten

    1 paprika in repen

    1 halve ui

    2 teentjes knoflook

    1 glas witte wijn

    3 eetlepels bloem

    1 eetlepel rozemarijn

    olijfolie

    zwarte peper

    zout



    .
    Snijd de kip in blokjes. Breng op smaak met wat zout en peper en haal
    ze vervolgens door de bloem tot ze allemaal volledig er door zijn
    bedekt.

    Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipstukjes gaar en goudbruin.
    Laat ze vervolgens uitlekken op een bord op wat keukenpapier.

    Knijp de knoflook fijn en snipper de ui.

    Snijd de paprika in reepjes.

    Snijd de tomaten in blokjes en de olijven in twee of drie stukken.

    Fruit de ui en de knoflook in een een beetje olijfolie.

    Voeg de paprika toe zodra de ui begint te kleuren en bak ze zo’n vijf
    minuten mee.

    Voeg de tomaat en de olijven toe en breng alles aan de kook.

    Breng op smaak met de rozemarijn en wat zout en peper.

    Giet de wijn er bij, voeg de kip toe en breng de boel weer aan de kook.

    Plaats de deksel op de pan en laat alles nog zo’n 45 minuten zachtjes
    door pruttelen.

     

    08-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papillotten met roodbaarsfilet en Aziatische groenten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Papilotten met roodbaarsfilet en Aziatische groenten .
    ===================================
    groene citroenen:  2 limoenen

    citroenmelisse:  1 soeplepel gesnipperd

    koriander:  1 soeplepel gesnipperd

    roodbaarsfilet:  800 gram

    lenteuitjes:  1 bosje

    peper

    sojasaus:  2 soeplepel

    aluminiumfolie 4 blaadjes
     
    Spaanse pepertje:  1
     
    Aziatische groenten (Chinese kool, soja, paprika):  400 gram

     



    Was en snijd de groenten.

    Snijd 4 vellen aluminiumfolie.

    Verdeel de groenten over de aluminiumfolie,leg een stuk vis op de
    groenten en doe er wat peper op

    .Snijd de koriander,het citroenkruid en de peper en verdeel de kruiden
    over de vis.Overgiet met sojasaus.

    Snijd de limoenen in schijfjes en leg ze op de kruiden.

    Sluit de papilotten,plaats ze in een stoomkoker en laat ze ongeveer 15
    minuten stomen.

    Dien bij dit gerecht rijst op.

    Een tip: Je kunt de papilotten ook bakken in de oven bij een
    temperatuur van 120graden.

    07-11-2008 om 10:10 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenworst met preistamppot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets lekkers voor het koude weer:Stamppot

    Boerenworst Met Preistamppot
    ======================
    - 4 boerenworsten
    - 1 eetl. boter
    - 800 g wit van prei in ringen gesneden
    - 200 g gerookte spekblokjes
    - 1 kg aardappelen
    - 2 dl melk
    - 1 eetl. graanmosterd
    - nootmuskaat
    - peper en zout


    .
    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
     
    Doe het spek in een kookpan (zonder vetstof) en laat ± 2 min bakken op
    een hoog vuur.

    Voeg de prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.

    Doe er dan de aardappelstukjes bij en leng aan met melk.

    Kruid met peper en zout en nootmuskaat.

    Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. pruttelen.

    Doe ondertussen 1 eetl boter in een braadpan.

    Leg er de boerenworsten in en laat op een matig vuur gaar bakken (niet
    in prikken). Draai na 5 min. om en laat de andere zijde nog 5 min.
    zachtjes bakken.

    Stamp de stamppot met een pureestamper, totdat de aardappelblokjes glad
    zijn.

    Breng de preistamppot op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.

    Dien goed warm op.

     

    06-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spare-ribs met BBQ-saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker knabbelen

    Spare-ribs met BBQ saus
    =======================
    3 uien
    2 teentjes knoflook
    4 lepels wijnazijn
    basilicum
    1 koffielepel mosterd
    tijm
    tabasco
    sojasaus
    100 gram honing
    4 eetlepels worcestershiresaus
    2 kilogram spare ribs



    Stoof de gehakte ui met look en meng met de wijnazijn, mosterd,
    basilicum, tijm, tabasco en de sojasaus

    Smeer de spare ribs in met de saus en grill of bak ze

    Serveer de ribs met de saus, een grote aardappel in de oven en sla

     

    05-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine met kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere kipschotel

    Tajine Met Kip
    ==============
    4 kippenvleugeltjes
    4 kippenbouten
    8 eetlepels gesnipperde ui
    4 citroenen in schijfjes
    sap van 1 citroen
    2 koffielepels gemalen korianderbolletjes
    2 koffielepels geplette zwarte peperbollen
    2 koffielepels komijnzaadjes
    1 koffielepel saffraandraadjes
    1 koffielepel zout
    4 eetlepels olijfolie
    4 eetlepels gehakte peterselie
    2 eetlepels gesnipperde knoflook
    2 eetlepels poedersuiker
    1/3 liter water


    .
    1. Meng koriander, peper, komijn, saffraan en zout met behulp van een
    vijzel (of hakmolen of koffiemolen).

    2. Wrijf de kipstukken in met olijfolie. Haal ze door het
    kruidenmengsel en leg ze in een vuurvaste schotel.

    3. Bestrooi met peterselie, ui en knoflook.

    4. Haal de schijfjes citroen 1 x door de poedersuiker en daarna door
    wat zout en verdeel ze over de schotel.

    5. Zet de schotel op een hoog vuur, keer de kip na 7 min. om en laat de
    andere zijde nog 7 min. bakken.

    6. Blus met water en citroensap.

    7. Zet het deksel op de schotel en laat 45 min. stoven op een zacht
    vuur.

     

    04-11-2008 om 11:36 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignons ala Grecque
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets lekkers voor op je brood.

    Champignons A La Grecque
    ========================
    - 250 gr champignons
    - 1.5 dl water
    - Sap van 1/2 citroen
    - 2 eetlepels olijfolie
    - takje tijm
    - 1 laurierblad
    - 2 teentjes geperste knoflook
    - 1 eetlepel tomatenconcentraat
    - peper en zout
    .
    Doe alle ingredienten behalve de champignons in een kookpot en breng
    aan de kook en laat enkele minuten garen.

    Voeg de gekuiste champignons toe en laat nog 5 minuutjes zachtjes
    koken.

    Laat het geheel afkoelen en plaats gedurende enkele uren in de koelkast
    alvorens te serveren.

     

    03-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van speculoos.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekker nagerecht.

    Bavarois Van Speculoos                            
    ====================
    8 eigelen
    150 gr bloemsuiker
    8 blaadjes gelatine
    500 ml melk
    500 ml room
    1 mespuntje kaneel
    10 el gebroken stukken speculoos
    500 g frambozen of aardbeien
    10 boterkletskoppen

     



    Breng de melk aan de kook samen met de kaneel.

    Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

    Klop de eigelen samen met de suiker tot een bijna witte créme.

    Meng de créme met de warme melk en roer met een houten lepel op een
    zacht vuur.

    De créme is klaar als je met je vinger een streep kan trekken op de
    houten lepel.

    Laat de créme zeker niet koken.

    Meng de créme met de uitgeknepen gelatine.

    Klop de room stijf op en roer ze voorzichtig door de bijna afgekoelde
    créme.

    Doe er dan de speculoos bij en giet dit alles in een langwerpige vorm.

    Laat de bavarois minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

    Haal de bavarois uit de vorm en prik er de boterkletskoppen in.

    Dien op met een coulis van frambozen of aardbeien.

     

    02-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenragout met Tongerlo Christmas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we wild.

    Hertenragout met Tongerlo Christmas
    ===================================

    Voor 4 personen

    600 g hertenstoofvlees in blokjes-
    2 eetlepels bloem
    50 g boter of margarine -
    2 eetlepels olijfolie
    1 ui gesnipperd-
    1 eetlepel gekneusde jeneverbessen (naar smaak)
    1 dl wild- of vleesbouillon (of bouillonblokje)-
    2 takjes tijm en
    2 laurierblaadjes
    1 flesje Tongerlo Christmas 6,5°
    2 eetlepels Worcestershire saus
    2 eetlepels donkere sausbinder
    gehakte peterselie -
    peper en zout


    .
    De dag voordien:

    Wentel de blokjes hertenvlees door de bloem.

    Verhit de boter en de olie in een stoofpan en braad het vlees hierin
    rondom bruin.

    Kruid met peper en zout.

    Draai het vuur lager en fruit de gehakte ui, tijm, laurier en
    jeneverbessen even mee.

    Blus met de bouillon en de helft van het bier.

    Laat het vlees anderhalf uur zachtjes stoven.

    Roer een kwartiertje vóór het einde van de stooftijd de rest van het
    bier en de Worcestershire saus door het stoofvocht.

    De dag zelf:

    Warm het gerecht terug op.

    Bind de saus tot de gewenste dikte en breng ze op smaak met peper en
    zout. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met peterselie.

    DRANKTIP: uiteraard de Tongerlo Christmas 6,5° waar ook ons hert in
    zwemt.

     

    01-11-2008 om 15:34 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerd zwaardvis met druiventappenade.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ietsje moeilijker maar is zeker de moeite waard.

    Gemarineerde Zwaardvis Met Druiventapenade
    ==========================================
    4 zwaardvisfilet
    1 sjalot fijngesnipperd
    80 gr pijnboompitten
    225 gr witte druifjes
    3/4 dl champagne(of schuimwijn)
    5/8 dl balsamicoazijn
    1/3 dl champagneazijn(of witte wijnazijn)
    1 el citroensap
    Groene krulsla
    Zeezout
    Zout
    Peper


    .
    De zwaardvisfilets wassen onder de koude kraan en droog deppen met
    keukenpapier.

    De filets tussen twee vellen plasticfolie pletten met een deegroller
    tot een dikte van ongeveer 3 millimeter.

    Voor de vinaigrette vijfachtste deciliter champagne, champagneazijn,
    citroensap, sjalotje,peper en zout losroeren en de olie hier
    druppelsgewijs door kloppen.

    Voor de tapenade de druiven even onderdompelen in kokend water, direct
    afspoelen onder de koude kraan, ontvellen en de druiven halveren.

    De pitjes van de druiven verwijderen en de druiven en pijnpitten hakken.

    Druiven, pijnpitten, drieachtste deciliter champagne en wat zout mengen
    en de azijn hier druppelsgewijs door scheppen.

    Het mengsel 3 uur laten marineren en vervolgens op een zeef uit laten
    lekken. Het vocht opvangen.

    Op de borden een eetlepel vinaigrette scheppen en dit met een lepel wat
    uitspreiden.

    De geplette zwaardvis op de borden leggen en de rest van de vinaigrette
    over de vis verdelen.

    Wat zeezout over de vis malen en de vis enkele minuten in laten trekken.

    De druiventapenade over de visstrooien.

     

    31-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonade met champignons in Madeira-roomsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedkoop en lekker

    Karbonade Met Champignons In Madeira Roomsaus
    =====================================
    Ingrediënten:

    Voor 2 personen:

    2 karbonades,

    zout, peper,

    100 gram ontbijtspek,

    250 gram champignons,

    12 zilveruitjes,

    50 ml Madeira,

    125 ml kookroom,


    .
    Kruid 2 haaskarbonades met zout en peper.

    Bak de karbonades aan beide kanten bruin.

    Bak in een andere koekenpan 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek
    knapperig.

    Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 12 zilveruitjes toe.

    Roerbak tot de champignons zacht zijn.
    Voeg 50 ml Madeira en 125 ml kookroom toe en breng het geheel aan de
    kook.

    Zet vervolgens het vuur lager, voeg de karbonades toe aan de
    champignons en laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.

    Serveer met aardappels en een salade.

    Eet smakelijk!

     

    30-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens iets heel gemakkelijk:

    Blinde Vinken Met Champignonssaus
    ==========================
    Ingrediënten:

    Voor 2 personen:

    2 blinde vinken,

    400 gram champignons,

    200 ml vleesfond,

    100 ml kookroom,

    1 eetlepel kappertjes,

    1 eetlepel peterselie,


    .
    Bak 2 blinden vinken rondom bruin in hete boter.

    Voeg 400 in plakjes gesneden champignons toe en bak dit mee tot de
    champignons zacht zijn (schep de champignons wel steeds om).

    Voeg daarna 200 ml vleesfond en 100 ml kookroom toe.

    Laat het geheel in ongeveer 10 tot 15 minuten inkoken.

    Voeg op het laatst 1 eetlepel fijngehakte kappertjes en 1 eetlepel
    fijngehakte peterselie toe.

    Verwarm het even goed door.

    Serveer met gebakken aardappels en eventueel een salade.

    Eet smakelijk!

     

    29-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stifado van rundsvlees.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stifado is een Griekse stoofpot.

    Stifado
    =======
    1 kg mager rundvlees (stoofvlees)

    1 kg zilveruitjes

    4 eetlepels olijfolie

    500 gr rode tomaten gepureerd

    2 runderbouillon tabletten

    1 glas rode wijn

    3 laurierblaadjes

    1/2 kop peterselie fijngesneden

    zout en peper


    .
    Bereidingswijze

    Snijd het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm.

    Pel de uitjes.

    Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom
    bruin, voeg daarna de uien toe.

    Nog eventjes bakken en doe dan de tomaten erbij, de
    runderbouillontabletten de laurierblaadjes en de peterselie erbij.

    Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is.

    Doe dan de wijn erbij en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken.

    Tot slot op smaak brengen met zout en peper.

     

    28-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orientaalse kip-tomatensoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker wintersoepje:

    Oriëntaalse Kip-Tomatensoep
    ===========================
    1/2 ui
    1 winterwortel
    5 peperkorrels
    1 lente-uitje
    1 kippenbout
    50 gr garnaal
    25 gr taugé
    1/2 liter tomaten, gepelde, uit blik
    2 tabletten kippenbouillonblokjes
    1 bosje peterselie, verse
    Sambal Oelek
    Ketjap
    2 stengels bladselderij, verse
    6 dl water
    Zout


    .
    De ui en de winterwortel schoonmaken en grof hakken.
    De peterselie en de selderij wassen en uitslaan.

    De kip met de wortel, de ui, de kruiden, de peperkorrels en zout naar
    smaak in een pan doen en het water erop schenken.

    Alles (afgedekt) 45 minuten laten sudderen.

    De bouillon zeven en het vlees van het bot nemen.

    De gepelde tomaten boven de bouillon door een zeef wrijven of in de
    foodprocessor of mengbeker pureren en de puree aan de bouillon
    toevoegen.

    De soep met de bouillontabletten terug opwarmen.

    Tussendoor een keer roeren.

    Intussen de lente-ui schoonmaken en in dunne ringen snijden.

    De stukjes kip en de lente-ui aan de soep toevoegen en de soep op smaak
    brengen met sambal Oelek en ketjap.

    Vlak voor het serveren de soep garneren met de garnalen en de taugé.

     

    27-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Struisvogel in rode paprikasaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag mag het iets duurder zijn.

    Struisvogel In Rode Paprikasaus Hoofdgerecht
    =================================
    4 struisvogelsteaks

    2 uien

    2 rode paprikas

    2 tomaten

    20 gram boter

    2 eetlepel olijfolie

    peper en zout
                          
    2 pimentpepertjes




    De dag voordien:

    Hak de uien fijn en fruit ze in de
    olijfolie.

    Maak de paprikas schoon,verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in
    stukjes.

    Ontpit de tomaten en hak ze fijn.

    Voeg de groenten bij de ui,leng aan met een groot glas water en breng
    op smaak met peper en zout.

    Hak het pimentpepertje in fijne stukjes en voeg het bij de
    groentenmengeling.

    Doe het deksel op de pan en laat 1/4 uur zachtjes pruttelen.Mix de saus
    en kruid eventueel bij.

    De dag zelf:

    Strooi peper en zout op het vlees en bak 5 tot 8 minuten(naar smaak)
    bruin aan elke kant in de boter.

    Maak de saus terug warm en doe ze over de steak

    Smaakt lekker met rijst ,maar ook met frietjes

     


     

    26-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Parmaham gegrilde vijgen met Fontinakaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een heel eenvoudig maar lekker voorgerecht:

    In Parmaham Gegrilde Vijgen Met Fontina(Kaas)
    ==================================
    Ingredienten:

    4 verse vijgen

    50 gr fontina (Italianse bergkaas)of gruyerekaas

    4 plakjes parma of serranoham

    2 el olijfolie

    1 el basamicoazijn

     


    Bereidingswijze:De dag voordien,
     
    Vijgen wassen en kruislings diep insnijden.
     
    Fontina in 4 stukken snijden en in vijgen stoppen.
     
    Vijgen inpakken in ham.
    De dag zelf:
     
    Pakketjes licht bestrijken met olie.

    Ovengrill voorverwarmen.

    Vijgenpakketjes op baklaat zetten en ca. 10 minuten onder gril
    schuiven, tot ham knapperig is en kaas begint te smelten.

    In kom olie mengen met azijn, peper en zout.

    Vijgen elk op bord zetten en dressing rondom druppelen.

    25-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marinière van koolvis en zeeuwse mosselen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag
    Iets gemakkelijk en veel op voorhand klaar te maken.


    ==============
    Ingredienten:

    voor 4 personen
     
    800 g koolvisfilets

    1 kg Zeeuwse mosselen

    1 ui

    2 stengels selder

    1 bosje peterselie

    2 winterwortels

    2 prei

    1 sjalot

    1 dl room

    Paar saffraandraadjes

    Paar eetlepels gehakte, gemengde, verse tuinkruiden

    Peper en zout


    .
    Voorbereiding:De dag voordien:

    - Schrob de mosselen goed schoon en laat ze uitlekken.

    -Stoof wat fijngesneden ui, selder en peterselie aan in boter, voeg de
    mosselen toe en laat ze onder deksel en op hoog vuur opengaan.

    -De pan regelmatig opschudden.

    -Neem de mosselen uit de schelp en dek ze af,zodat ze niet uitdrogen.

    -Zeef het mosselvocht.

    - Snijd wortel, prei en selder in een fijne brunoise(blokjes).

    -Versnipper de sjalot en blancheer de groenten kort(even in kokend
    water).

    -Spoel ze met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet(afdekken
    en wegzetten).

     Bereidingswijze:De dag zelf:

    -Kook het gezeefde mosselsap in tot de helft en voeg room toe.

    -Laat verder inkoken tot sausdikte en werk af met boter.

    -Breng op smaak met peper (geen zout).
    -Doe mosselen, saffraan en groentebrunoise bij de saus en houd warm.

    -Stoom(of bak) de vis met de velkant naar boven in enkele minuten gaar.

    Serveertips:

    -Schep de saus op de borden, vlij de vis op de saus, velkant naar boven
    en verwijder het vel voorzichtig.

    -Strijk de vis lichtjes in met wat gesmolten boter.

    - Bestrooi de vis met zwarte peper uit de molen.

     

    24-10-2008 om 10:32 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd geitenkaasje met perencompote.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we voor een nagerecht dat even zo goed een voorgerecht kan zijn!!!

    Gegratineerde Geitenkaas Met Perencompote
    ===============================
    2 peren
    2 eetlepel krenten
    2 eetlepel rozijnen
    50 gram geleisuiker
    4 geitenkaasjes
    2 eetlepel honing
    1 takje kervel
    1 liter water
    500 gram kristalsuiker
    2 citroenen in plakjes
    2 kaneelstokjes
    1 vanillestokje doorgesneden

     


    De dag voordien:

    Kook voor het suikerwater het water, de suiker, de citroenen,de kaneel
    en het vanillestokje tot de helft in.

    Schil ondertussen de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het
    vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).

    Pocheer de peerblokjes 2 minuten in het suikerwater.

    Voeg krenten en rozijnen toe en pocheer het geheel nog 2 minuten.

    Roer de geleisuiker door het vocht en laat het geheel binden tot een
    lichte compote.

    De dag zelf:

    Verwarm de ovengrill voor.

    Verwarm de perencompote terug op.

    Smeer de geitenkaasjes in met de honing en gratineer ze korte tijd
    onder de ovengrill.

    Leg de geitenkaasjes op de borden en schep enkele eetlepels
    perencompote rond de kaas. Garneer het geheel met wat kervelblaadjes.

     

    23-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met tomaten-kerriesaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een bijzonderlekker voorgerecht.

    Scampi's Met Tomaten-Kerriesaus Warm Voorgerecht
    ================================================
    Voor 4-6 personen:

    scampi's 5 tot 7 per
    persoon naargelang de grootte
    1 klein blikje tomatenpuree.
    3 eetlepel olijfolie
    2 deciliter rode wijn
    2 deciliter lichte room(15%
    vetgehalte)
    3 teentjes knoflook
    2 eetlepel kerrie
    peper en zout

    Voor de lookbroodjes:
    2 Stokbroden
    125 gram boter
    5 teentjes knoflook
    .
    Voorbereiding:

    Doe de diepgevroren Dompel de scampi's +/- 2 minuten in
    een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen.Dep ze droog.

    Bereiding:
    Verhit de olie in een braadpan en bak de scampi's aan bijde zijden
    gedurende 2 minuten.

    Snipper er de knoflook over en kruid met peper en zout.Schep ze uit de
    pan en houd ze warm.

    Maak de braadresten los met de rode wijn en voeg er de tomatenpuree bij.

    Laat 2 minuten. hevig inkoken.

    Voeg er dan de kerrie en de room bij.laat nog enkele minuten koken
    zodat u een lichtgebonden saus bekomt.

    Wentel er de scampi's nog even in.


    Maak intussen de lookbroodjes klaar.

    Verdeel het stokbrood in porties van 10 cm en snij middendoor.

    Meng de boter met de look en smeer dit op het stokbrood.

    Laat enkele minuten kleuren onder de grill.

    Afwerking:
    Serveer de scampi's op een bord en geef er de warme lookbroodjes bij

    Wijntip: Een genereuze witte wijn Bijvoorbeeld Sancerre.

     

    22-10-2008 om 10:30 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenrolletjes op z'n Aantwaarps.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets echt belgisch

    Kalkoenrolletjes Op Z'n Antwaarps
    =================================

    Voor 4 personen

    4 kalkoensautees,

    200 gr gemengdgehakt,

    Studentenhaver,

    peper en zout,

    chapelure,4 cl Elixir dAnvers,

    1 flesje De Koninck Cuvee Millenium,

    3 cl Snaps DeBeukelaer(jenever),

    1 ei,

    2 sjalotten,

    1/8 L room,

    bakboter.
    .


    Voorbereiding(2 dagen voordien)

    Laat de rozijnen van de studentenhaver gedurende een nacht weken in een
    mengeling van Elixir en Snaps.

    Bereidingswijze(1 dag voordien)

    Doe het gehakt in de keukenrobot alsook de chapelure,de noten,het
    eitje,wat peper en zout en laat alles goed mengen.Haal uit de robot en
    voeg de rozijnen toe.

    Laat dit alles gedurende een nacht opstijven in de koelkast.

    De dag zelf:

    Leg de kalkoensautees tussen aluminiumfolie sla hem plat met een
    deegrol.

    Verdeel het gehaktmengsel over de sautees en rol op.Vastprikken met een
    cocktailprikker.

    Plaats het geheel in een voorverwarmde oven gedurende 40 min.(200°C)

    Ondertussen de sjalot fijnhakken.

    Verwarm in een sauspan een beetje bakboter of olijfolie en fruit hierin
    de sjalot,voeg het bier toe en laat eventjes sudderen.

    Als de kalkoenrollades klaar zijn,voeg dan het braadvocht bij de saus
    en laat inkoken.Voeg de room toe en laat nog eventjes inkoken.

    Serveertips Serveren met kroketjes.

    Als drank een heerlijke frisse De Koninck.

    21-10-2008 om 09:55 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elliots Vlammetjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker pittig.

    Eliott's Vlammetjes           
    ===========================
    1 kilogram kipkarbonaden,drumsticks of vleugeltjes. 

    8 spaanse pepertjes(naar smaak)

    4 kilogram uien

    Stuk gember(naar smaak)

    5 teentjes Knoflook

    Ketjap  (geen zoete)

    1 blikje tomatenpuree en water.

    Olijfolie

    .
    De dag voordien:

    Doe in een pan wat olie en laat de kippenblokjes of de drumsticks aan
    alle zijden goed bruinen

    Snij de pepertjes in stukjes (als je het recept nog kruidiger wil,laat
    dan wat pitten zitten);

    Snij de uien in halve ringen en de knoflook zeer fijn.

    Snij de gember in kleine blokjes.

    Doe in een grote pan(wok kan ook)de olie,doe de uien en de knoflook
    erbij,ook de pepertjes en de gember.Laat lichtjes bakken maar niet
    kleuren.

    Doe er een goede scheut Ketjap bij.

    Doe dan de tomatenpuree erbij.

    Roer alles goed door elkaar.

    Doe er nog wat water bij en leg er dan de kip in,schep goed om.

    Laat net zo lang zachtjes op het vuur pruttelen tot de kip zeer mals is.

    Dien op met stokbrood of frieten en, salade.

    De dag zelf :

    Terug opwarmen en eventueel de saus binden.
    Dien op met brood ,pasta of rijst.

     

    20-10-2008 om 11:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!