Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    31-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerd zwaardvis met druiventappenade.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ietsje moeilijker maar is zeker de moeite waard.

    Gemarineerde Zwaardvis Met Druiventapenade
    ==========================================
    4 zwaardvisfilet
    1 sjalot fijngesnipperd
    80 gr pijnboompitten
    225 gr witte druifjes
    3/4 dl champagne(of schuimwijn)
    5/8 dl balsamicoazijn
    1/3 dl champagneazijn(of witte wijnazijn)
    1 el citroensap
    Groene krulsla
    Zeezout
    Zout
    Peper


    .
    De zwaardvisfilets wassen onder de koude kraan en droog deppen met
    keukenpapier.

    De filets tussen twee vellen plasticfolie pletten met een deegroller
    tot een dikte van ongeveer 3 millimeter.

    Voor de vinaigrette vijfachtste deciliter champagne, champagneazijn,
    citroensap, sjalotje,peper en zout losroeren en de olie hier
    druppelsgewijs door kloppen.

    Voor de tapenade de druiven even onderdompelen in kokend water, direct
    afspoelen onder de koude kraan, ontvellen en de druiven halveren.

    De pitjes van de druiven verwijderen en de druiven en pijnpitten hakken.

    Druiven, pijnpitten, drieachtste deciliter champagne en wat zout mengen
    en de azijn hier druppelsgewijs door scheppen.

    Het mengsel 3 uur laten marineren en vervolgens op een zeef uit laten
    lekken. Het vocht opvangen.

    Op de borden een eetlepel vinaigrette scheppen en dit met een lepel wat
    uitspreiden.

    De geplette zwaardvis op de borden leggen en de rest van de vinaigrette
    over de vis verdelen.

    Wat zeezout over de vis malen en de vis enkele minuten in laten trekken.

    De druiventapenade over de visstrooien.

     

    31-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonade met champignons in Madeira-roomsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedkoop en lekker

    Karbonade Met Champignons In Madeira Roomsaus
    =====================================
    Ingrediënten:

    Voor 2 personen:

    2 karbonades,

    zout, peper,

    100 gram ontbijtspek,

    250 gram champignons,

    12 zilveruitjes,

    50 ml Madeira,

    125 ml kookroom,


    .
    Kruid 2 haaskarbonades met zout en peper.

    Bak de karbonades aan beide kanten bruin.

    Bak in een andere koekenpan 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek
    knapperig.

    Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 12 zilveruitjes toe.

    Roerbak tot de champignons zacht zijn.
    Voeg 50 ml Madeira en 125 ml kookroom toe en breng het geheel aan de
    kook.

    Zet vervolgens het vuur lager, voeg de karbonades toe aan de
    champignons en laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.

    Serveer met aardappels en een salade.

    Eet smakelijk!

     

    30-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens iets heel gemakkelijk:

    Blinde Vinken Met Champignonssaus
    ==========================
    Ingrediënten:

    Voor 2 personen:

    2 blinde vinken,

    400 gram champignons,

    200 ml vleesfond,

    100 ml kookroom,

    1 eetlepel kappertjes,

    1 eetlepel peterselie,


    .
    Bak 2 blinden vinken rondom bruin in hete boter.

    Voeg 400 in plakjes gesneden champignons toe en bak dit mee tot de
    champignons zacht zijn (schep de champignons wel steeds om).

    Voeg daarna 200 ml vleesfond en 100 ml kookroom toe.

    Laat het geheel in ongeveer 10 tot 15 minuten inkoken.

    Voeg op het laatst 1 eetlepel fijngehakte kappertjes en 1 eetlepel
    fijngehakte peterselie toe.

    Verwarm het even goed door.

    Serveer met gebakken aardappels en eventueel een salade.

    Eet smakelijk!

     

    29-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stifado van rundsvlees.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stifado is een Griekse stoofpot.

    Stifado
    =======
    1 kg mager rundvlees (stoofvlees)

    1 kg zilveruitjes

    4 eetlepels olijfolie

    500 gr rode tomaten gepureerd

    2 runderbouillon tabletten

    1 glas rode wijn

    3 laurierblaadjes

    1/2 kop peterselie fijngesneden

    zout en peper


    .
    Bereidingswijze

    Snijd het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm.

    Pel de uitjes.

    Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom
    bruin, voeg daarna de uien toe.

    Nog eventjes bakken en doe dan de tomaten erbij, de
    runderbouillontabletten de laurierblaadjes en de peterselie erbij.

    Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is.

    Doe dan de wijn erbij en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken.

    Tot slot op smaak brengen met zout en peper.

     

    28-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orientaalse kip-tomatensoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker wintersoepje:

    Oriëntaalse Kip-Tomatensoep
    ===========================
    1/2 ui
    1 winterwortel
    5 peperkorrels
    1 lente-uitje
    1 kippenbout
    50 gr garnaal
    25 gr taugé
    1/2 liter tomaten, gepelde, uit blik
    2 tabletten kippenbouillonblokjes
    1 bosje peterselie, verse
    Sambal Oelek
    Ketjap
    2 stengels bladselderij, verse
    6 dl water
    Zout


    .
    De ui en de winterwortel schoonmaken en grof hakken.
    De peterselie en de selderij wassen en uitslaan.

    De kip met de wortel, de ui, de kruiden, de peperkorrels en zout naar
    smaak in een pan doen en het water erop schenken.

    Alles (afgedekt) 45 minuten laten sudderen.

    De bouillon zeven en het vlees van het bot nemen.

    De gepelde tomaten boven de bouillon door een zeef wrijven of in de
    foodprocessor of mengbeker pureren en de puree aan de bouillon
    toevoegen.

    De soep met de bouillontabletten terug opwarmen.

    Tussendoor een keer roeren.

    Intussen de lente-ui schoonmaken en in dunne ringen snijden.

    De stukjes kip en de lente-ui aan de soep toevoegen en de soep op smaak
    brengen met sambal Oelek en ketjap.

    Vlak voor het serveren de soep garneren met de garnalen en de taugé.

     

    27-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Struisvogel in rode paprikasaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag mag het iets duurder zijn.

    Struisvogel In Rode Paprikasaus Hoofdgerecht
    =================================
    4 struisvogelsteaks

    2 uien

    2 rode paprikas

    2 tomaten

    20 gram boter

    2 eetlepel olijfolie

    peper en zout
                          
    2 pimentpepertjes




    De dag voordien:

    Hak de uien fijn en fruit ze in de
    olijfolie.

    Maak de paprikas schoon,verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in
    stukjes.

    Ontpit de tomaten en hak ze fijn.

    Voeg de groenten bij de ui,leng aan met een groot glas water en breng
    op smaak met peper en zout.

    Hak het pimentpepertje in fijne stukjes en voeg het bij de
    groentenmengeling.

    Doe het deksel op de pan en laat 1/4 uur zachtjes pruttelen.Mix de saus
    en kruid eventueel bij.

    De dag zelf:

    Strooi peper en zout op het vlees en bak 5 tot 8 minuten(naar smaak)
    bruin aan elke kant in de boter.

    Maak de saus terug warm en doe ze over de steak

    Smaakt lekker met rijst ,maar ook met frietjes

     


     

    26-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Parmaham gegrilde vijgen met Fontinakaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een heel eenvoudig maar lekker voorgerecht:

    In Parmaham Gegrilde Vijgen Met Fontina(Kaas)
    ==================================
    Ingredienten:

    4 verse vijgen

    50 gr fontina (Italianse bergkaas)of gruyerekaas

    4 plakjes parma of serranoham

    2 el olijfolie

    1 el basamicoazijn

     


    Bereidingswijze:De dag voordien,
     
    Vijgen wassen en kruislings diep insnijden.
     
    Fontina in 4 stukken snijden en in vijgen stoppen.
     
    Vijgen inpakken in ham.
    De dag zelf:
     
    Pakketjes licht bestrijken met olie.

    Ovengrill voorverwarmen.

    Vijgenpakketjes op baklaat zetten en ca. 10 minuten onder gril
    schuiven, tot ham knapperig is en kaas begint te smelten.

    In kom olie mengen met azijn, peper en zout.

    Vijgen elk op bord zetten en dressing rondom druppelen.

    25-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marinière van koolvis en zeeuwse mosselen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag
    Iets gemakkelijk en veel op voorhand klaar te maken.


    ==============
    Ingredienten:

    voor 4 personen
     
    800 g koolvisfilets

    1 kg Zeeuwse mosselen

    1 ui

    2 stengels selder

    1 bosje peterselie

    2 winterwortels

    2 prei

    1 sjalot

    1 dl room

    Paar saffraandraadjes

    Paar eetlepels gehakte, gemengde, verse tuinkruiden

    Peper en zout


    .
    Voorbereiding:De dag voordien:

    - Schrob de mosselen goed schoon en laat ze uitlekken.

    -Stoof wat fijngesneden ui, selder en peterselie aan in boter, voeg de
    mosselen toe en laat ze onder deksel en op hoog vuur opengaan.

    -De pan regelmatig opschudden.

    -Neem de mosselen uit de schelp en dek ze af,zodat ze niet uitdrogen.

    -Zeef het mosselvocht.

    - Snijd wortel, prei en selder in een fijne brunoise(blokjes).

    -Versnipper de sjalot en blancheer de groenten kort(even in kokend
    water).

    -Spoel ze met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet(afdekken
    en wegzetten).

     Bereidingswijze:De dag zelf:

    -Kook het gezeefde mosselsap in tot de helft en voeg room toe.

    -Laat verder inkoken tot sausdikte en werk af met boter.

    -Breng op smaak met peper (geen zout).
    -Doe mosselen, saffraan en groentebrunoise bij de saus en houd warm.

    -Stoom(of bak) de vis met de velkant naar boven in enkele minuten gaar.

    Serveertips:

    -Schep de saus op de borden, vlij de vis op de saus, velkant naar boven
    en verwijder het vel voorzichtig.

    -Strijk de vis lichtjes in met wat gesmolten boter.

    - Bestrooi de vis met zwarte peper uit de molen.

     

    24-10-2008 om 10:32 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd geitenkaasje met perencompote.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we voor een nagerecht dat even zo goed een voorgerecht kan zijn!!!

    Gegratineerde Geitenkaas Met Perencompote
    ===============================
    2 peren
    2 eetlepel krenten
    2 eetlepel rozijnen
    50 gram geleisuiker
    4 geitenkaasjes
    2 eetlepel honing
    1 takje kervel
    1 liter water
    500 gram kristalsuiker
    2 citroenen in plakjes
    2 kaneelstokjes
    1 vanillestokje doorgesneden

     


    De dag voordien:

    Kook voor het suikerwater het water, de suiker, de citroenen,de kaneel
    en het vanillestokje tot de helft in.

    Schil ondertussen de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het
    vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).

    Pocheer de peerblokjes 2 minuten in het suikerwater.

    Voeg krenten en rozijnen toe en pocheer het geheel nog 2 minuten.

    Roer de geleisuiker door het vocht en laat het geheel binden tot een
    lichte compote.

    De dag zelf:

    Verwarm de ovengrill voor.

    Verwarm de perencompote terug op.

    Smeer de geitenkaasjes in met de honing en gratineer ze korte tijd
    onder de ovengrill.

    Leg de geitenkaasjes op de borden en schep enkele eetlepels
    perencompote rond de kaas. Garneer het geheel met wat kervelblaadjes.

     

    23-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met tomaten-kerriesaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een bijzonderlekker voorgerecht.

    Scampi's Met Tomaten-Kerriesaus Warm Voorgerecht
    ================================================
    Voor 4-6 personen:

    scampi's 5 tot 7 per
    persoon naargelang de grootte
    1 klein blikje tomatenpuree.
    3 eetlepel olijfolie
    2 deciliter rode wijn
    2 deciliter lichte room(15%
    vetgehalte)
    3 teentjes knoflook
    2 eetlepel kerrie
    peper en zout

    Voor de lookbroodjes:
    2 Stokbroden
    125 gram boter
    5 teentjes knoflook
    .
    Voorbereiding:

    Doe de diepgevroren Dompel de scampi's +/- 2 minuten in
    een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen.Dep ze droog.

    Bereiding:
    Verhit de olie in een braadpan en bak de scampi's aan bijde zijden
    gedurende 2 minuten.

    Snipper er de knoflook over en kruid met peper en zout.Schep ze uit de
    pan en houd ze warm.

    Maak de braadresten los met de rode wijn en voeg er de tomatenpuree bij.

    Laat 2 minuten. hevig inkoken.

    Voeg er dan de kerrie en de room bij.laat nog enkele minuten koken
    zodat u een lichtgebonden saus bekomt.

    Wentel er de scampi's nog even in.


    Maak intussen de lookbroodjes klaar.

    Verdeel het stokbrood in porties van 10 cm en snij middendoor.

    Meng de boter met de look en smeer dit op het stokbrood.

    Laat enkele minuten kleuren onder de grill.

    Afwerking:
    Serveer de scampi's op een bord en geef er de warme lookbroodjes bij

    Wijntip: Een genereuze witte wijn Bijvoorbeeld Sancerre.

     

    22-10-2008 om 10:30 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenrolletjes op z'n Aantwaarps.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets echt belgisch

    Kalkoenrolletjes Op Z'n Antwaarps
    =================================

    Voor 4 personen

    4 kalkoensautees,

    200 gr gemengdgehakt,

    Studentenhaver,

    peper en zout,

    chapelure,4 cl Elixir dAnvers,

    1 flesje De Koninck Cuvee Millenium,

    3 cl Snaps DeBeukelaer(jenever),

    1 ei,

    2 sjalotten,

    1/8 L room,

    bakboter.
    .


    Voorbereiding(2 dagen voordien)

    Laat de rozijnen van de studentenhaver gedurende een nacht weken in een
    mengeling van Elixir en Snaps.

    Bereidingswijze(1 dag voordien)

    Doe het gehakt in de keukenrobot alsook de chapelure,de noten,het
    eitje,wat peper en zout en laat alles goed mengen.Haal uit de robot en
    voeg de rozijnen toe.

    Laat dit alles gedurende een nacht opstijven in de koelkast.

    De dag zelf:

    Leg de kalkoensautees tussen aluminiumfolie sla hem plat met een
    deegrol.

    Verdeel het gehaktmengsel over de sautees en rol op.Vastprikken met een
    cocktailprikker.

    Plaats het geheel in een voorverwarmde oven gedurende 40 min.(200°C)

    Ondertussen de sjalot fijnhakken.

    Verwarm in een sauspan een beetje bakboter of olijfolie en fruit hierin
    de sjalot,voeg het bier toe en laat eventjes sudderen.

    Als de kalkoenrollades klaar zijn,voeg dan het braadvocht bij de saus
    en laat inkoken.Voeg de room toe en laat nog eventjes inkoken.

    Serveertips Serveren met kroketjes.

    Als drank een heerlijke frisse De Koninck.

    21-10-2008 om 09:55 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elliots Vlammetjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker pittig.

    Eliott's Vlammetjes           
    ===========================
    1 kilogram kipkarbonaden,drumsticks of vleugeltjes. 

    8 spaanse pepertjes(naar smaak)

    4 kilogram uien

    Stuk gember(naar smaak)

    5 teentjes Knoflook

    Ketjap  (geen zoete)

    1 blikje tomatenpuree en water.

    Olijfolie

    .
    De dag voordien:

    Doe in een pan wat olie en laat de kippenblokjes of de drumsticks aan
    alle zijden goed bruinen

    Snij de pepertjes in stukjes (als je het recept nog kruidiger wil,laat
    dan wat pitten zitten);

    Snij de uien in halve ringen en de knoflook zeer fijn.

    Snij de gember in kleine blokjes.

    Doe in een grote pan(wok kan ook)de olie,doe de uien en de knoflook
    erbij,ook de pepertjes en de gember.Laat lichtjes bakken maar niet
    kleuren.

    Doe er een goede scheut Ketjap bij.

    Doe dan de tomatenpuree erbij.

    Roer alles goed door elkaar.

    Doe er nog wat water bij en leg er dan de kip in,schep goed om.

    Laat net zo lang zachtjes op het vuur pruttelen tot de kip zeer mals is.

    Dien op met stokbrood of frieten en, salade.

    De dag zelf :

    Terug opwarmen en eventueel de saus binden.
    Dien op met brood ,pasta of rijst.

     

    20-10-2008 om 11:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsgebraad in herfsttooi.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag mag het wat anders.

    Kalfsgebraad in herfsttooi         
    =========================
    1 kilogram kalfsgebraad
    2 appelen (Jonagold)
    240 gram druiven (ontpit)
    100 gram gedroogde ham
    40 gram boter (bakboter)
    2 centiliter olijfolie (extra vierge)
    1/2 dl madeirawijn
    peper
    zout
    nootmuskaat
    kaneelpoeder
    0.5 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    6 jeneverbessen


    .
    Het gebraad zijdelings insnijden en vullen met de in blokjes gesneden
    gedroogde ham. Kruiden met peper, zout, nootmuskaat en marjolein.

    De boter verhitten met de olie in een pan met deksel. De jeneverbessen
    toevoegen en het gebraad 40 minuten laten bakken op matig vuur.

    De geschilde appelpartjes bestuiven met kaneelpoeder en ze rond het
    vlees schikken. Overgieten met de madeira en nog 15 minuten laten
    smoren.

    Het vlees en de appelpartjes uit de pan nemen, deglaceren met een
    scheut water en laten inkoken.

    De gepelde, ontpitte en uitgelekte druiven erdoor roeren en laten
    doorwarmen.

    Het vlees in plakken snijden en op een verwarmde schotel leggen omringd
    met appelpartjes en druiven.

    Overgieten met de saus, garneren met peterselie en serveren met
    aardappeltjes in de schil.

     

    19-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Fantasia.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eens iets goedkoper.

    Fantasia kip                   
    ==========================

    Voor 4 personen:

    braadkip:  1

    tomaten:  2

    gevogeltebouillon:  1 blokje

    koriander:  1 bosje naar smaak

    maïszetmeel:  2 soeplepels

    rode paprika:  1

    olijfolie:1 soeplepel

    laurier 1 blaadje

    groene paprika: 
    1
    ui:  1

    peper en zout

    gemberwortel:  1 stukje naar smaak

    rozemarijn blaadjes 10

    tijm 2 takjes

     


    Braad de kip die is opgevuld met een takje tijm en een laurierblad in de oven of aan het spit.

    Maak de ui en paprika's schoon en hak ze in stukjes.

    Ontvel en ontpit de tomaten.

    Hak het tomatenvlees in grove stukken.

    Maak de gember schoon en snijd hem in sneetjes.

    Stoof de ui, paprika en gember in olie.

    Kruid met de rozemarijn, peper en zout.

    Leng de bereiding aan met water waarin een half blokje kippenbouillon
    is opgelost.

    Bind de saus met het in een scheutje water vermengde zetmeel en voeg
    de gehakte tomaat en koriander toe.

    Schik de kippendelen op borden en giet de saus over het vlees.

    Versier met enkele blaadjes koriander.

    Serveer met rijst of aardappelen.

     

    18-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw in kaasjasje met abdijbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag =  visdag

    Kabeljauw in kaasjasje met abdijbier    warm
    ============================================

    Voor 4 personen

    4 stukken kabeljauw filet pur
     
    33 centiliter blond abdijbier (bijvoorbeeld Grimbergen)
     
    150 gram abdijkaas (bijvoorbeeld Grimbergen, Corsendonk)

    400 mililiter gevogeltefond (bokaal)

    2 bolletjes kervel (diepvries)

    1 sjalot

    1 koffielepel. groene peperbolletjes

    instantsausbinder.



    De dag voordien:

    Snijd de kaas in kleine blokjes en meng met de ontdooide kervel.

    Snijd het sjalotje in vier.

    Giet de gevogeltefond en het abdijbier in een ruime kookpan. Voeg er
    het in vier gesneden sjalotje en de peperbolletjes aan toe en breng aan
    de kook.

    Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in de kookpan en breng opnieuw
    aan de kook. Dek af en laat de kabeljauw gedurende plusminus 15
    minuten. op een matig vuur gaar worden.

    Schep de vis uit het kookvocht en schik de filets naast elkaar op in
    een ingevette vuurvaste schotel. Verdeel de kaasblokjes gemengd met de
    kervel over de vis.

    Zeef het kookvocht en laat tot de helft inkoken.


    De dag zelf:
     
    Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (op 180 GRADEN CELCIUS)
    gedurende ongeveer 10 minuten en totdat de kaas gesmolten is.

    Zet nog een paar minuten onder de grill voor een mooi kleurtje.

    Bind de saus met wat sausbinder tot een lichtgebonden saus.

    Dien warm op met puree of versgekookte aardappelen.

     

     

    17-10-2008 om 11:08 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse gehaktballetjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker met brood of pasta.

    Italiaanse Gehaktballetjes
    ==========================
    Ingrediënten:

    400 gram gehakt,
    1 ei, paneermeel,
    1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden,

    50 gram geraspte kaas,

    wat verse gehakte peterselie,

    peper,
    1 rode ui,
    2 teentjes knoflook,
    2 tomaten,
    500 ml gezeefde tomaat,
    wat verse bieslook,
    wat verse basilicum,


    .
    Meng 400 gram gehakt met 1 ei, paneermeel, 1 eetlepel gedroogde
    Italiaanse kruiden, 50 gram geraspte kaas, verse peterselie, zout en
    peper.

    Draai er kleine balletjes van.

    Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter.

    Schep de balletjes uit de pan.

    Bak in het achtergebleven vet 2 fijngesnipperde teentjes knoflook met 1
    gesnipperde rode ui tot de rode ui glazig is.

    Voeg 2 in blokjes gesneden tomaten en 500 ml gezeefde tomaat toe.

    Doe er naar eigen inzicht verse peterselie, bieslook en basilicum door.

    Roer goed, breng op smaak met zout en peper.

    Leg de gehaktballetjes terug in de tomatensaus.

    Laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur.

    Serveer de Italiaanse gehaktballetjes met de tomatensaus en
    tagliatelle,spaghetti of brood.

     

    16-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde schnitsel met brie en ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets speciaals:

    Schnitzel Met Rauwe Ham En Brie
    ===============================
    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 schnitzels,

    12 sneetjes rauwe ham,

    12 plakjes brie,

    Bakboter

    zout, peper,


    .
    Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).

    Maak de schnitzels platter met een deegrol bvb.

    Beleg elke schnitzel met 3 plakjes rauwe ham en 2 plakjes brie.

    Rol de schnitzels op en prik vast met een cocktailprikker.

    Kruid met zout en peper.

    Bak de schnitzels rondom bruin in hete boter.

    Leg de schnitzels in een ovenschaal.

    Leg op elke schnitzel nog een plakje brie.

    Zet de ovenschaal ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Serveer bijvoorbeeld met aardappelkroketjes en een salade.

    Eet smakelijk!

     

    15-10-2008 om 10:28 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met witloof en ham en eieren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens een eenpansgerecht,gemakkelijk als je weinig tijd hebt.

    Ovenschotel Met Witloof, Ham En Eieren
    ======================================
    Ingrediënten voor 2 personen:
     
    4 struikjes witloof,
    4 gekookte aardappelen,
    2 hardgekookte eieren,
    100 g gekookte ham,
    klontje boter,
    50 g geraspte Emmenthal kaas
    kookroom 2 deciliter, 
    6 takjes witte selder, fijngehakt,
    paneermeel om te bestrooien

    Ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,


    Bereidingswijze:
    De dag voordien:

    Snijd de blaadjes witloof in de lengte in brede repen.

    Snijd de aardappelen in plakjes.

    Hak de eieren fijn.

    Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witloof kort. Laat
    afkoelen.

    Roer de kaas door de kookroom.

    Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel.

    Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de
    schaal.

    Bestrooi met de fijngehakte selder.

    Verdeel er het witloof over en daarna de ham en de eieren.

    Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal.


    De dag zelf:

    Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven,de laatste 5
    minuten onder de grill, tot de bovenkant lichtgekleurd is.

    Dien warm op.

     

    14-10-2008 om 09:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geparkeerde mosselen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere mosselen gevuld met lookboter:

    Geparkeerde Mosselen Warm Voorgerecht
    =====================================
    1 kilogram mosselen
    1 tak selder
    1 paar blaadjes prei
    1 ui
    1 winterwortel
    1 tak tijm
    1 laurierblad
    1 takje citroenkruid(1 mespunt gedroogd)
    4 peterseliestengels
    10 sprietjes bieslook
    1 takje bonenkruid(1 mespunt gedroogd).
    peper en zout


    Voor de lookboter:

    150 gram malse boter
    5 teentjes look
    2 el gehakte peterselie
    peper en zout naar smaak


    Ongeveer 10 mosselen per persoon



    De dag voordien:

    Kook de mosselen op de gewone manier met uien selderie,prei,wortelen.En
    met de kruiden:
    Tijm,laurier,citroenkruid,peterseliestengels,bieslook en
    bonenkruid,peper en zout.

    Als ze gaar zijn haal je ze uit de schelp,houd de grootste schelpen
    apart om op te vullen.

    Maak de lookboter:

    Meng de zachte boter met de look en de peterselie,kruid flink met peper
    en zout.

    Leg in iedere grote schelp een mossel en vul aan met de
    kruidenboter.Leg ze (geparkeerd) in een ovenschaal.

    Bestrooi lichtjes met peterselie.

    De dag zelf;

    Zet de mosselen in de oven onder de grill voor enkele minuten(niet
    microgolf,want dan ontploffen ze) en dien op met brood.

     

    13-10-2008 om 10:49 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franchipannetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag = lekkerbekdag
    Home Cookin Chapter: Nagerecht

    Franchipannetaart
    =================
    120 gr zachte boter(kamertemperatuur)
    150 gr amandelpoeder
    150 gr bloemsuiker
    3 eitjes
    50 gr vloeiende bloem
    1 vel bladerdeeg(kant en klaar te koop)
    250 gr abrikozenconfituur
    taartvorm van 28 cm


    Kan helemaal de dag voordien:

    - Verwarm de oven op 180 graden

    - Doe alle ingredienten in een kom

    - Roer goed alles fijn met een klopper
    - Lang genoeg roeren zodat de massa zich bindt

    -Beboter de vorm. Leg het bladerdeeg in de vorm, (zorg dat de vorm een
    goede warmte geleider is) en prik er gaatjes in met een vork
     
    - Smeer er de abrikozenconfituur op - Stort het amandelmengsel in de
    vorm en zet 35 minuten in de oven .Laat afkoelen in de oven.


     

    12-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!