Vandaag een bijzonderlekker voorgerecht.
Scampi's Met Tomaten-Kerriesaus Warm Voorgerecht ================================================ Voor 4-6 personen:
scampi's 5 tot 7 per persoon naargelang de grootte 1 klein blikje tomatenpuree. 3 eetlepel olijfolie 2 deciliter rode wijn 2 deciliter lichte room(15% vetgehalte) 3 teentjes knoflook 2 eetlepel kerrie peper en zout
Voor de lookbroodjes: 2 Stokbroden 125 gram boter 5 teentjes knoflook . Voorbereiding:
Doe de diepgevroren Dompel de scampi's +/- 2 minuten in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen.Dep ze droog.
Bereiding: Verhit de olie in een braadpan en bak de scampi's aan bijde zijden gedurende 2 minuten.
Snipper er de knoflook over en kruid met peper en zout.Schep ze uit de pan en houd ze warm.
Maak de braadresten los met de rode wijn en voeg er de tomatenpuree bij.
Laat 2 minuten. hevig inkoken.
Voeg er dan de kerrie en de room bij.laat nog enkele minuten koken zodat u een lichtgebonden saus bekomt.
Wentel er de scampi's nog even in.
Maak intussen de lookbroodjes klaar.
Verdeel het stokbrood in porties van 10 cm en snij middendoor.
Meng de boter met de look en smeer dit op het stokbrood.
Laat enkele minuten kleuren onder de grill.
Afwerking: Serveer de scampi's op een bord en geef er de warme lookbroodjes bij
Wijntip: Een genereuze witte wijn Bijvoorbeeld Sancerre.
|