Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslever Lyonaise.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag : Kalfslever

    Kalfslever Lyonaise
    ===================
    4 stuks kalfslever à 150 g;

    50 g bloem;

    50 g boter;

    4 uien;

    1 bosje peterselie;

    zout en peper;


    .
    Uien in fijne ringen snijden.

    Peterselieblaadjes afplukken, wassen, fijnhakken en iets uitwringen in
    een schone doek.

    Kalfslever aan beide zijden goed kruiden met zout en peperen door de
    bloem halen.

    Boter verhitten en de lever hierin aan beide zijden 3 minuten bakken.

    De uiringen halverwege de bereidingstijd toevoegen en op hoog vuur
    bakken.

    Het vlees na de nodige tijd uit de pan halen en warm houden; de uien
    verder laten bakken tot ze goudbruin en gaar zijn.

    Gehakte peterselie door de uien roeren en op smaak brengen met zout en
    peper.

    Serveer de kalfslever met de uien erover heen.

    Boerenbrood hierbij is zeer gepast.

     

    26-07-2009 om 10:34 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserse rol
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zwitsers recept

    Rouleau Suisse
    ===============
    7 eieren,

    150 g suiker,

    150 g bloem,

    1 eetlepel gesmolten boter,

    abrikozenconfituur,

    amandelschijfjes,

    kriekjes


    .
    Smeer een bakplaat in met gesmolten boter en leg daarop aluminiumfolie.
    Smeer ook het aluminiumfolie in met boter.

    Zeef de bloem. Klop de eieren en suiker op tot een dik wit schuim. Meng
    daar voorzichtig de bloem door met een spatel en doe er de rest van de
    gesmolten boter onder.

    Doe het deeg op het aluminiumfolie en strijk het plat. Verwarm een oven
    voor op 200°C (hete lucht) of 220°C (elektronisch).

    Wanneer je de bakplaat met het deeg in de oven plaatst, zet je de
    temperatuur 20°C minder warm. Laat het deeg 12 minuten bakken.

    Verwarm 4 eetlepels abrikozenconfituur in een tikkeltje water op een
    zacht vuurtje.

    Haal het aluminiumfolie met deeg van de bakplaat en leg dat omgekeerd
    op keukenpapier of een handdoek. Haal er het zilverfolie af en smeer de
    confituur rijkelijk op het deeg.

    Rol nu het deeg op. Dat moet gebeuren als het deeg nog warm is. Het kan
    makkelijk door de handdoek of keukenpapier aan een zijde op te heffen
    en zo het deeg vooruit te stuwen.

    Verwijder de handdoek of het papier en snijd de rollade in plakken met
    een broodmes.

    Smeer de rollade aan de zijkanten en bovenop in met abrikozenconfituur.
    Doe er aan de zijkanten amandelschilfers op en als decoratie bovenop
    elke plak een half kriekje.

     

    25-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visspiezen op z'n Grieks
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Grieks

    Souvlaki Me Psari     vissouvlaki
    =================================
    1 ,5 kg zwaardvis

    500 gr Noorse garnalen

    1 ,5 kop olie

    2 citroenen

    4 tomaten

    4 groene paprika's

    8 champignons

    zout

    4 grote spiesen

    barbecue of grill




    .
    De schoongemaakte vis in niet te kleine stukjes snijden.

    De garnalen wassen, even koken en pellen.

    De tomaten, paprika's en de champignons in stukken snijden.

    Vis en groenten met zout bestrooien.

    Om de beurt een stukje paprika, vis, een of twee garnalen, tomaat en
    champignon aan de spiesen rijgen tot alles op is.

    De olie kloppen met het sap van de citroenen en er de souvlakia mee
    bestrijken.

    Het rooster invetten met olie en op een zacht vuurtje gaar roosteren.

    Warm opdienen met de " lado-lemono" ( olie-citroenmengsel)

    Lekker met choriatiki (griekse salade) en frietjes.

     

    24-07-2009 om 12:30 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelcake.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    heerlijke amandelcake:

    Amandelcake
    ============
    150 g boter,

    150 g suiker,

    75 g bloem, 75 g gemalen amandelen,

    3 eieren (150 gram),

    1 zakje vanillesuiker,

    amandelschilfers





    Vet een cakevorm in met boter. Doe er bloem in, en schud die er terug
    uit. Op die manier blijft er bloem aan de vorm hangen en zal de cake
    zeker niet blijven plakken.

    Klop de zachte boter en suiker op tot alles egaal wit is. Blijf kloppen
    en voeg er één voor één de eieren aan toe.

    Doe er ook al roerend het zakje vanillesuiker bij.

    Zeef de bloem. Klop het deeg verder op terwijl je de gezeefde bloem en
    de gemalen amandelen toevoegt.

    Doe het deeg in de cakevorm en strooi er amandelschilfers over.

    Plaats de cake 36 minuten in een aan 180°C voorverwarmde oven (reken 1
    uur baktijd per kilogram deeg).

     

    23-07-2009 om 10:55 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met mosterd en wortelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    nu nog eens varkenshaasje.

    Varkenshaasje Met Mosterd en wortelpuree
    ========================================

    voor 2 personen

    1 varkenshaasje van ± 750g,

    3 eetlepels mosterd,

    4 eetlepels broodkruim of
    paneermeel,

    boter,

    1 eetlepel gehakte peterselie,

    verse bieslook,

    peper & zout

    Voor de puree :

    500g wortelen,

    1 ui,

    750g bloemig kokende aardappelen,

    nootmuskaat


    .
    Braad het vlees rondom aan in boter. Kruid het met peper en zout en
    laat wat afkoelen.

    Vermeng het broodkruim (of paneermeel) met de gehakte peterselie.

    Bestrijk het varkenshaasje rondom met mosterd en wentel in het kruim.
    Leg in een beboterde braadschaal. Leg bovenop enkele nootjes boter.

    Zet het vlees 25 tot 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.

    Snipper de gepelde ui. Schraap de wortelen, schil de aardappelen en
    snij ze in stukken.

    Stoof de uisnippers aan in boter. Doe er ¾ van de wortelen en al de
    aardappelen bij. Overgiet met water tot de groenten net onder staan.
    Laat ze een tiental minuten koken.

    Giet af en pureer.

    Blancheer de rest van de wortelblokjes 5 minuten in lichtgezouten
    water. Giet ze af en vermeng ze met de puree.

    Kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.

    Snij de varkenshaasjes in duimdikke plakken. Schik ze op de borden met
    een portie worteltjespuree. Werk af met gehakte bieslook.

     

    22-07-2009 om 10:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van geitenkaas met aardbeiencoulis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor wie van geitenkaas houdt.

    Bavarois van geitenkaas met aardbeiencoulis
    ===========================================
    voor 4 personen

    6 deciliter slagroom;

    1 opengesneden vanillestokje;

    125gram witte chocolade;

    75gram verse zachte geitenkaas;

    2 blaadjes gelatine;

    50 gram kristalsuiker;

    250 gram aardbeien;

    sap van 1/2 citroen;


    .
    Verwarm 1 deciliter room met het vanillestokje. Voeg de chocolade toe
    en laat onder voortdurend roeren smelten(niet koken).

    Roer de geitenkaas erdoor en laat het smelten op een gematigd
    vuurtje(niet koken).

    Week de gelatine in koud water, knijp het uit en laat het, van het vuur
    af, in het warme mengsel oplossen.

    Haal het vanillestokje eruit, schraap het merg eruit en voeg dit toe
    aan het mengsel.

    Klop 5 deciliter slagroom lobbig en spatel dit door het
    kaas-chocolademengsel.

    Schep alles in de vorm en laat in de koelkast in ongeveer 3 uur
    opstijven.

    Voor de aardbeiencoulis :

    verwarm de suiker met 1 deciliter water tot deze is opgelost. Pureer de
    aardbeien en meng met de suikerstroop en het citroensap.
     
    Serveertips:  dompel de vormp even in heet water en stort ze op een
    schotel. Serveer met de aardbeiencoulis.
    Opgelet, dit is een vrij stevig dessert, dus porties niet te groot
    maken als dessert
     

     

    21-07-2009 om 08:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossenstaart uit de oven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eens iets heel anders.

    Ossenstaart Uit De Oven.
    ========================
    1 kilo ossenstaart in stukken van
    ongeveer 3 centimeter.

    1 ui

    1 laurierblad

    3 takken selder

    2 takjes tijm

    een paar peperbollen

    Tomatensaus:
    olijfolie

    1 ui

    3 teentjes knoflook

    5 kleine tomaten

    1/2 liter passata de pommodore

    peper en zout

    1 laurierblad

    wat basilicum

    Emmethaler kaas


    .

    Doe de staart in een soeppan en zet het vlees op met
    koud water. Voeg de ui, het laurierblad,de selder, de tijm en peper
    toe.

    Laat het vlees zo, heel zachtjes gaar worden.

    Haal dan het vlees uit de pan.

    Doe het vlees van de beenderen en leg  in een ovenschaal.

    Maak een dikke tomatensaus van de olijfolie, de ui en de teentjes
    knoflook grof gesneden,de tomaatjes,de passata di pomodoro, peper,
    zout, het laurierblad, en de basilicum.

     Laat de saus wat indikken en giet ze dan over het vlees.

    Strooi er wat geraspte Emmenthaler kaas over.

    Zet de ovenschotel 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

    Dien op met pasta.

     

    20-07-2009 om 09:33 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!