Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
26-07-2009
Kalfslever Lyonaise.
Vandaag : Kalfslever
Kalfslever Lyonaise =================== 4 stuks kalfslever à 150 g;
50 g bloem;
50 g boter;
4 uien;
1 bosje peterselie;
zout en peper;
. Uien in fijne ringen snijden.
Peterselieblaadjes afplukken, wassen, fijnhakken en iets uitwringen in een schone doek.
Kalfslever aan beide zijden goed kruiden met zout en peperen door de bloem halen.
Boter verhitten en de lever hierin aan beide zijden 3 minuten bakken.
De uiringen halverwege de bereidingstijd toevoegen en op hoog vuur bakken.
Het vlees na de nodige tijd uit de pan halen en warm houden; de uien verder laten bakken tot ze goudbruin en gaar zijn.
Gehakte peterselie door de uien roeren en op smaak brengen met zout en peper.
. Smeer een bakplaat in met gesmolten boter en leg daarop aluminiumfolie. Smeer ook het aluminiumfolie in met boter.
Zeef de bloem. Klop de eieren en suiker op tot een dik wit schuim. Meng daar voorzichtig de bloem door met een spatel en doe er de rest van de gesmolten boter onder.
Doe het deeg op het aluminiumfolie en strijk het plat. Verwarm een oven voor op 200°C (hete lucht) of 220°C (elektronisch).
Wanneer je de bakplaat met het deeg in de oven plaatst, zet je de temperatuur 20°C minder warm. Laat het deeg 12 minuten bakken.
Verwarm 4 eetlepels abrikozenconfituur in een tikkeltje water op een zacht vuurtje.
Haal het aluminiumfolie met deeg van de bakplaat en leg dat omgekeerd op keukenpapier of een handdoek. Haal er het zilverfolie af en smeer de confituur rijkelijk op het deeg.
Rol nu het deeg op. Dat moet gebeuren als het deeg nog warm is. Het kan makkelijk door de handdoek of keukenpapier aan een zijde op te heffen en zo het deeg vooruit te stuwen.
Verwijder de handdoek of het papier en snijd de rollade in plakken met een broodmes.
Smeer de rollade aan de zijkanten en bovenop in met abrikozenconfituur. Doe er aan de zijkanten amandelschilfers op en als decoratie bovenop elke plak een half kriekje.
Vet een cakevorm in met boter. Doe er bloem in, en schud die er terug uit. Op die manier blijft er bloem aan de vorm hangen en zal de cake zeker niet blijven plakken.
Klop de zachte boter en suiker op tot alles egaal wit is. Blijf kloppen en voeg er één voor één de eieren aan toe.
Doe er ook al roerend het zakje vanillesuiker bij.
Zeef de bloem. Klop het deeg verder op terwijl je de gezeefde bloem en de gemalen amandelen toevoegt.
Doe het deeg in de cakevorm en strooi er amandelschilfers over.
Plaats de cake 36 minuten in een aan 180°C voorverwarmde oven (reken 1 uur baktijd per kilogram deeg).
Varkenshaasje Met Mosterd en wortelpuree ========================================
voor 2 personen
1 varkenshaasje van ± 750g,
3 eetlepels mosterd,
4 eetlepels broodkruim of paneermeel,
boter,
1 eetlepel gehakte peterselie,
verse bieslook,
peper & zout
Voor de puree :
500g wortelen,
1 ui,
750g bloemig kokende aardappelen,
nootmuskaat
. Braad het vlees rondom aan in boter. Kruid het met peper en zout en laat wat afkoelen.
Vermeng het broodkruim (of paneermeel) met de gehakte peterselie.
Bestrijk het varkenshaasje rondom met mosterd en wentel in het kruim. Leg in een beboterde braadschaal. Leg bovenop enkele nootjes boter.
Zet het vlees 25 tot 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
Snipper de gepelde ui. Schraap de wortelen, schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Stoof de uisnippers aan in boter. Doe er ¾ van de wortelen en al de aardappelen bij. Overgiet met water tot de groenten net onder staan. Laat ze een tiental minuten koken.
Giet af en pureer.
Blancheer de rest van de wortelblokjes 5 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en vermeng ze met de puree.
Kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
Snij de varkenshaasjes in duimdikke plakken. Schik ze op de borden met een portie worteltjespuree. Werk af met gehakte bieslook.
Bavarois van geitenkaas met aardbeiencoulis =========================================== voor 4 personen
6 deciliter slagroom;
1 opengesneden vanillestokje;
125gram witte chocolade;
75gram verse zachte geitenkaas;
2 blaadjes gelatine;
50 gram kristalsuiker;
250 gram aardbeien;
sap van 1/2 citroen;
. Verwarm 1 deciliter room met het vanillestokje. Voeg de chocolade toe en laat onder voortdurend roeren smelten(niet koken).
Roer de geitenkaas erdoor en laat het smelten op een gematigd vuurtje(niet koken).
Week de gelatine in koud water, knijp het uit en laat het, van het vuur af, in het warme mengsel oplossen.
Haal het vanillestokje eruit, schraap het merg eruit en voeg dit toe aan het mengsel.
Klop 5 deciliter slagroom lobbig en spatel dit door het kaas-chocolademengsel.
Schep alles in de vorm en laat in de koelkast in ongeveer 3 uur opstijven.
Voor de aardbeiencoulis :
verwarm de suiker met 1 deciliter water tot deze is opgelost. Pureer de aardbeien en meng met de suikerstroop en het citroensap.
Serveertips: dompel de vormp even in heet water en stort ze op een schotel. Serveer met de aardbeiencoulis. Opgelet, dit is een vrij stevig dessert, dus porties niet te groot maken als dessert
Ossenstaart Uit De Oven. ======================== 1 kilo ossenstaart in stukken van ongeveer 3 centimeter.
1 ui
1 laurierblad
3 takken selder
2 takjes tijm
een paar peperbollen
Tomatensaus: olijfolie
1 ui
3 teentjes knoflook
5 kleine tomaten
1/2 liter passata de pommodore
peper en zout
1 laurierblad
wat basilicum
Emmethaler kaas
.
Doe de staart in een soeppan en zet het vlees op met koud water. Voeg de ui, het laurierblad,de selder, de tijm en peper toe.
Laat het vlees zo, heel zachtjes gaar worden.
Haal dan het vlees uit de pan.
Doe het vlees van de beenderen en leg in een ovenschaal.
Maak een dikke tomatensaus van de olijfolie, de ui en de teentjes knoflook grof gesneden,de tomaatjes,de passata di pomodoro, peper, zout, het laurierblad, en de basilicum.
Laat de saus wat indikken en giet ze dan over het vlees.
Strooi er wat geraspte Emmenthaler kaas over.
Zet de ovenschotel 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.